Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ο οπλουργός κι ο δικηγόρος των αστυνομικών, στην ΚΡΗΤΗ, εκφέρουν τη προσωπική τους γνώμη και προβάλλουν τα γούστα τους, χωρίς καμία εξειδίκευση ή αυθεντία επί του θέματος.
Αν πάμε σε συνέδριο της χριστιανικής αγωγής και μιλήσει ένας μητροπολίτης, θα μας έλεγε το αντίθετο.
Βέβαια στη Κρήτη, στο φαγοπότι μετά το πέρας του συνεδρίου, αμφότεροι θα έριχναν τις μπαλωθιές τους κι όποιον πάρει ο χάρος (κι εγώ μαζί τους, δε λέω πως δεν γουστάρω)! :-)

Οι αστυνομικοί πάντως θα πρέπει να το προσέξουν αυτό με το ιστορικό "εκπυρσοκρότησης των όπλων" τους, τώρα που μας βεβαίωσαν πως ποτέ δεν γίνεται ακούσια...

Στην Αμερική αν δεν υπάρχουν πολλαπλάσιες ανθρωποκτονίες λόγω οπλοφορίας, τότε ίσως κάτι έχει το νερό ή το κλίμα ή άλλος εξωγενής αστάθμητος παράγοντας, όπως η απουσία κομμουνιστών.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Εσυ ειδες τον πατο του γραφηματος εγω ειδα την κορυφη. Και στην κορυφη ειναι μια απο τις ευρωπαικες χωρες με μεγαλο αριθμο κατοικων που οπλοφορουν, που αντιστεκονται στους νομους της ΕΕ για τον περιορισμο της οπλοκατοχης και προσφατα περασαν και νομο ωστε οι πολιτες που οπλοφορουν, νομιμα, να ανοιγουν πυρ σε περιπτωσεις τρομοκρατικης επιθεσης. Τσεχια.
Οποτε μαλλον ναι το νερο φταιει στην αμερικη...

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Στην Αμερική αν δεν υπάρχουν πολλαπλάσιες ανθρωποκτονίες λόγω οπλοφορίας, τότε ίσως κάτι έχει το νερό ή το κλίμα ή άλλος εξωγενής αστάθμητος παράγοντας, όπως η απουσία κομμουνιστών.

Κάτι έχουν οι νόμοι που περιορίζουν την οπλοκατοχή μάλλον. Στις πολιτείες με πιο αυστηρούς νόμους έχουν περισσότερη εγκληματικότητα. Η απάντηση δεν βρίσκεται στον περιορισμό των όπλων. Η απάντηση βρίσκεται στο βιοτικό επίπεδο και πως αυτό οδηγεί στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Φυσικά επειδή το συγκεκριμένο σημείο είναι το δύσκολο να φτιαχτεί, ας το ρίξουμε στην οπλοκατοχή και δε βαριέσαι... ας κλείσουμε τα μάτια στα πραγματικά αίτια.

Δηλαδή στις ΗΠΑ είναι χαμηλό το βιοτικό επίπεδο και κάτι τους βάζουν στο νερό;
Κι αν δεν είχαν την κουλτούρα κι ευκολία της οπλοφορίας, θα χτυπιόταν με σφεντόνα και ρόπαλο...

Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι αν δεν είχαν την κουλτούρα κι ευκολία της οπλοφορίας, θα χτυπιόταν με σφεντόνα και ρόπαλο...

Σίγουρα πάντως όχι η οπλοκατοχή...

Το Σικάγο έχει τους πιο αυστηρούς νόμους για την οπλοκατοχή και είναι ταυτόχρονα η πόλη με την υψηλότερη εγκληματικότητα.

Εκείνο που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι δεν προκύπτει σύνδεση οπλοκατοχής και εγκληματικότητας. Αντιθέτως εγκληματικότητα υπάρχει εκεί που υπάρχει χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Συνεπώς η λύση δεν είναι να πετάς ένα νόμο και σε όποιου το κεφάλι κάτσει.
Η λύση είναι να ασχοληθείς με τη βελτίωση των θεμάτων εκείνων που θεμελιωδώς οδηγούν στην εγκληματικότητα. Είναι το δύσκολο κομμάτι, αλλά και πάλι η αλήθεια και η πραγματικότητα πάντα δύσκολες ήταν.

Ετσι εγκυκλοπαιδικα. Η Βραζιλία μετα την απαγόρευση των όπλων και θεωρώντας πια ότι η αυτοάμυνα δεν είναι λόγος απόκτησης όπλου μέσα σε 8 χρόνια απο την εφαρμογή του νόμου εκτοξεύτηκαν οι θάνατοι από όπλο από 39000 τον χρόνο σε πάνω από 60000 . Και εκεί φταίει η νομιμη οπλοκατοχή μάλλον...

Ετσι εγκυκλοπαιδικα. Η Βραζιλία μετα την απαγόρευση των όπλων και θεωρώντας πια ότι η αυτοάμυνα δεν είναι λόγος απόκτησης όπλου μέσα σε 8 χρόνια απο την εφαρμογή του νόμου εκτοξεύτηκαν οι θάνατοι από όπλο από 39000 τον χρόνο σε πάνω από 60000 . Και εκεί φταίει η νομιμη οπλοκατοχή μάλλον...

Στην Νοτια Αφρικη περυσι ηταν 17 000 και φετος παει ντουγρου για 19 000+.
Ακουσα μαλιστα οτι μπορει να φτασει τις 24 000 γατι μεχρι στιγμης καθημερινα ο μεσος ορος ειναι 64 θυματα.

Δεν νομιζω να επιτρεπεται εκει η οπλοκατοχη. Αλλα ισως να κανω και λαθος.

Στην Νοτι αφρικη εγινε μια σπουδαια τεχνολογικη εφευρεση, που θα βοηθησει πολυ την αστυνομια, αλλα δεν ειναι του νηματος.

Θα το συζητησουμε στα της υφηλιου.

Στην Νοτια Αφρικη περυσι ηταν 17 000 και φετος παει ντουγρου για 19 000+.
Ακουσα μαλιστα οτι μπορει να φτασει τις 24 000 γατι μεχρι στιγμης καθημερινα ο μεσος ορος ειναι 64 θυματα.

Δεν νομιζω να επιτρεπεται εκει η οπλοκατοχη. Αλλα ισως να κανω και λαθος.

Στην Νοτι αφρικη εγινε μια σπουδαια τεχνολογικη εφευρεση, που θα βοηθησει πολυ την αστυνομια, αλλα δεν ειναι του νηματος.

Θα το συζητησουμε στα της υφηλιου.

Επιτρέπεται...Ο πεθερός μου έμενε εκεί από το ´74 μέχρι το ´92...Είχε και ένα ''καριοφίλι'' το οποίο του το έκλεψαν σε μια καταδρομική..Αργότερα έμπλεξε όταν με το όπλο αυτό 'καθάρισαν' κάποιον άλλον.
Τα ...καλά της οπλοκατοχής.

Στην Νότια Αφρική οι γυναίκες επιτρέπεται να περνάνε κόκκινο φανάρι μετά τις 12 το βράδυ..Κανονικά και με τον νόμο...Τόσα διαμάντια και να πεινάει ο κόσμος..Τς τς τς..Που πάνε τα λεφτά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Επιτρέπεται...Ο πεθερός μου έμενε εκεί από το ´74 μέχρι το ´92...Είχε και ένα ''καριοφίλι'' το οποίο του το έκλεψαν σε μια καταδρομική..Αργότερα έμπλεξε όταν με το όπλο αιτώ 'καθάρισαν' κάποιον άλλον.
Τα ...καλά της οπλοκατοχής.

Στην Νότια Αφρική οι γυναίκες επιτρέπεται να περνάνε κόκκινο φανάρι μετά τις 12 το βράδυ..Κανονικά και με τον νόμο...Τοσα διαμαντια και να πειναει ο κοσμος..Τς τς τς..Που πάνε τα λεφτά;

Απο οτι διαβαζω υπαρχει δικαιωμα οπλοκατοχης ενα οπλο ανα κατοικο αλλα με πολλους περιορισμους και νομους για να αποκτησει καποιος ενα. Η περισσοτερες ληστείες γινονται οχι για χρυσαφικα και λεφτα αλλα για κλοπη οπλων καθως ειναι δυσκολη η αποκτηση τους αν δεν πληροί καποιος τις προυποθεσεις. Και θα πεις καποιος αν δεν ειχαν οι πολιτες τα οπλα δεν θα τα εκλεβαν και οι κακοποιοι. Ελα ομως που κλεψανε σε 6 χρονια 18.000 οπλα απο την αστυνομια. Αρα το προβλημα και εδω δεν ειναι η οπλοκατοχη αλλα η ανικανοτητα οπως φαινεται της αστυνομευσης , της ιδιας της αστυνομιας γενικα και δυστυχως το απαρτχαιντ που διαχωρησε τους πολιτες τους ιδιου κρατους βιοτικά και οχι μονο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Απο οτι διαβαζω υπαρχει δικαιωμα οπλοκατοχης ενα οπλο ανα κατοικο αλλα με πολλους περιορισμους και νομους για να αποκτησει καποιος ενα. Η περισσοτερες ληστείες γινονται οχι για χρυσαφικα και λεφτα αλλα για κλοπη οπλων καθως ειναι δυσκολη η αποκτηση τους αν δεν πληροί καποιος τις προυποθεσεις. Και θα πεις καποιος αν δεν ειχαν οι πολιτες τα οπλα δεν θα τα εκλεβαν και οι κακοποιοι. Ελα ομως που κλεψανε σε 6 χρονια 18.000 οπλα απο την αστυνομια. Αρα το προβλημα και εδω δεν ειναι η οπλοκατοχη αλλα η ανικανοτητα οπως φαινεται της αστυνομευσης , της ιδιας της αστυνομιας γενικα και δυστυχως το απαρτχαιντ που διαχωρησε τους πολιτες τους ιδιου κρατους βιοτικά και οχι μονο.

Δηλαδή σκοτώνουν για να αποκτήσουν όπλα και να σκοτώσουν κι άλλο. Ενώ αν μπορούσαν να αγοράσουν όπλα ανεξέλεγκτα για να σκοτώσουν θα γλίτωνε τουλάχιστον ο πρώτος ιδιοκτήτης του όπλου. Σωστά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Δηλαδή σκοτώνουν για να αποκτήσουν όπλα και να σκοτώσουν κι άλλο. Ενώ αν μπορούσαν να αγοράσουν όπλα ανεξέλεγκτα για να σκοτώσουν θα γλίτωνε τουλάχιστον ο πρώτος ιδιοκτήτης του όπλου. Σωστά;

Ας μεινουμε λιγο στο "σκοτωνουν για να αποκτησουν οπλα και να σκοτωσουν κι αλλο". Εδω εχουμε να κανουμε με κοινωνικο προβλημα που δεν εχει τις ριζες του στην οπλοκατοχη. Μια μεγαλη μεριδα της κοινωνιας εχει στραφει στην βια και την παρανομια και ακομη και να μην υπηρχαν τα οπλα αυτο θα γινοταν ακομη και με λοστους που λεει ο λογος. Και στην περιπτωση της Ν.Αφρικης ουτε η αστυνομια δεν μπορει να προστατευτει απο τις κλοπες των οπλων. Οποτε η λυση ειναι να μην υπαρχουν πουθενα οπλα . Ουτε σε ιδιωτη , ουτε σε κρατικο φορεα. Οπλα ολοι ή κανενας. Τι λες;

Τουλαχιστον ο πρωτος ιδιοκτητης μπορει να αμυνθεί αφου η αστυνομια εκει ειναι ανικανη ( μολις 7% οι συλληψεις)

Στην Νότια Αφρική οι γυναίκες επιτρέπεται να περνάνε κόκκινο φανάρι μετά τις 12 το βράδυ..Κανονικά και με τον νόμο...Τόσα διαμάντια και να πεινάει ο κόσμος..Τς τς τς..Που πάνε τα λεφτά;

Είδες ποια είναι η πραγματική αιτία της εγκληματικότητας; Και με πέτρες θα ίσχυε αν ξαφνικά εξαφανίζονταν αύριο μαγικά όλα τα πυροβόλα όπλα.

Είδες ποια είναι η πραγματική αιτία της εγκληματικότητας; Και με πέτρες θα ίσχυε αν ξαφνικά εξαφανίζονταν αύριο μαγικά όλα τα πυροβόλα όπλα.

Αν ερχόταν με πέτρα ο ''αντίπαλος'' θα του εφερνα το τηγάνι στο κεφάλι...Ενώ με το όπλο το πολύ πολύ να τον έπειθα να του ψήσω κάνα αυγό. :) (μην πάει στράφι το τηγάνι).

Αν ερχόταν με πέτρα ο ''αντίπαλος'' θα του εφερνα το τηγάνι στο κεφάλι...Ενώ με το όπλο το πολύ πολύ να τον έπειθα να του ψήσω κάνα αυγό. :) (μην πάει στράφι το τηγάνι).

Εάν ερχόταν με όπλο και είχες κι εσύ όπλο όμως; Αλλά το σημαντικότερο απ' όλα αν γνώριζε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιον με όπλο;

Εάν ερχόταν με όπλο και είχες κι εσύ όπλο όμως;

Το ενδεχόμενο να είμαι υπέρ του δέοντος νευρικός και να θολώνω όταν νευριάζω το σκέφτηκες;
Αν είχα και όπλο βραστα..Από νομοταγής θα κατέληγα βαρυποινίτης στο άψε σβήσε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Το ενδεχόμενο να είμαι υπέρ του δέοντος νευρικός και να θολώνω όταν νευριάζω το σκέφτηκες;
Εχω περασει ψυχολογικο τεστ της αστυνομιας. Με ρωτησεις τυπου "Θα περναγες την γιαγια απο τον δρομο;" και απαντησεις πολλαπλης επιλογης . Το πρωτο πραγμα που με ρωτησε ο ψυχολογος της αστυνομιας στα 17 μου οταν ειδε τα αποτελεσματα των 665 ερωτησεων ηταν αν θελω να βαλω σκουλαρικι και να κανω tatoo. Και επεσε μεσα σε ολα 100% απο ερωτησεις τυπου αν οταν περπαταω στον δρομο μετραω τις πλακες στο πεζοδρομιο ή προσεχω να μην πατησω στου αρμους... Λες να δινανε οπλα ετσι χυμα; Μιλαμε για ελεγχομενη οπλοκατοχη νομιμη με ψυχολογικα τεστ και εκπαιδευση εδω και 200 σελιδες...

Μα δεν είπε κανείς να έχεις όπλο όταν δεν είσαι σε θέση να το έχεις. Αν μη τι άλλο εδώ δεν έχουμε συνταγματικά εμπόδια όπως στις ΗΠΑ που θεωρείται με αλλεπάλληλες αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου ατομικό δικαίωμα. Εδώ όσοι υποστηρίζουμε την οπλοκατοχή, το κάνουμε με συγκεκριμένους όρους και υπό προϋποθέσεις. Επίσης σου θυμίζω ότι σε ό,τι με αφορά έχω γράψει ότι αν η εγκληματικότητα έπεφτε σε "ανεκτά" επίπεδα, δεν θα είχα κανένα θέμα να μην υποστηρίζω άλλες λύσεις. Δεν θα με απασχολούσε.

Δεδομένων των συνθηκών μιλάμε πάντα και ρεαλιστικά.

Μα δεν είπε κανείς να έχεις όπλο όταν δεν είσαι σε θέση να το έχεις. Αν μη τι άλλο εδώ δεν έχουμε συνταγματικά εμπόδια όπως στις ΗΠΑ που θεωρείται με αλλεπάλληλες αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου ατομικό δικαίωμα. Εδώ όσοι υποστηρίζουμε την οπλοκατοχή, το κάνουμε με συγκεκριμένους όρους και υπό προϋποθέσεις. Επίσης σου θυμίζω ότι σε ό,τι με αφορά έχω γράψει ότι αν η εγκληματικότητα έπεφτε σε "ανεκτά" επίπεδα, δεν θα είχα κανένα θέμα να μην υποστηρίζω άλλες λύσεις. Δεν θα με απασχολούσε.

Δεδομένων των συνθηκών μιλάμε πάντα και ρεαλιστικά.

Μια χαρά ''ανεκτά'' είναι τα επίπεδα της εγκληματικοτητας στην χώρα μας..Έχεις πάει στο Compton να δεις τι γίνεται;
Αν γκετοποιηθουμε σε τέτοιο βαθμό,τότε ζήτω που καήκαμε...Σίγουρα θα ανθίσει το εμπόριο όπλων,σίγουρα θα ξεφυτρώσουν νέες ιδιωτικές φυλακές..
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι τα πάντα έχουν μια σειρά και ότι όλα βαδίζουν σύμφωνα με τις ακολουθίες της;
Δες τα παράθυρα στον νόμο Παρασκευοπουλου..Στην ουσία μας λένε ότι:''Παίδες,οι φυλακές στόμωσαν,μήπως να φτιάχναμε ιδιωτικές;'' Opws Amerikh

Φαντάζομαι θα ξέρεις πως ο Παναγιωταρος στης Χ.Α έχει κατάστημα με στρατιωτικά είδη..Φόρμες παραλλαγής και αλλά μπλιμπλικια...Λογικά πρέπει να θησαύρισε με τις νταρντανοπροβατινες που την είδαν ΟΥΚαδες σε μια μέρα...Έτσι πάνε αυτά... Το promotion έχει τα μυστικά του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Εχω περασει ψυχολογικο τεστ της αστυνομιας. Με ρωτησεις τυπου "Θα περναγες την γιαγια απο τον δρομο;" και απαντησεις πολλαπλης επιλογης . Το πρωτο πραγμα που με ρωτησε ο ψυχολογος της αστυνομιας στα 17 μου οταν ειδε τα αποτελεσματα των 665 ερωτησεων ηταν αν θελω να βαλω σκουλαρικι και να κανω tatoo. Και επεσε μεσα σε ολα 100% απο ερωτησεις τυπου αν οταν περπαταω στον δρομο μετραω τις πλακες στο πεζοδρομιο ή προσεχω να μην πατησω στου αρμους... Λες να δινανε οπλα ετσι χυμα; Μιλαμε για ελεγχομενη οπλοκατοχη νομιμη με ψυχολογικα τεστ και εκπαιδευση εδω και 200 σελιδες...

Κάτσε τώρα γιατί έχεις πέσει σε ψυχαναγκαστικο...Όταν στραβώνει μέσα στο σπίτι αφήνω ότι κάνω για να το φτιάξω..Γυρνάω με το αλφάδι όλη μέρα..Οργανωτικός αβέρτα κλπ κλπ..
Όταν φουντώνω όμως φουντώνω..Δηλαδή τι μας λένε τα ψυχολογικά τεστ..Ότι όποιος δεν έχει τατουάζ είναι ικανός να κρατήσει όπλο;
Και ο παρακάτω τύπος είχε περάσει ψυχολογικά τεστ..Δεν τον κόβω να 'κουβαλάει' τατουάζ επίσης.

https://www.pentapostagma.gr/2017/12/%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84.html

Μια χαρά ''ανεκτά'' είναι τα επίπεδα της εγκληματικοτητας στην χώρα μας..Έχεις πάει στο Compton να δεις τι γίνεται;
Αν γκετοποιηθουμε σε τέτοιο βαθμό,τότε ζήτω που καήκαμε...Σίγουρα θα ανθίσει το εμπόριο όπλων,σίγουρα θα ξεφυτρώσουν νέες ιδιωτικές φυλακές..
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι τα πάντα έχουν μια σειρά και ότι όλα βαδίζουν σύμφωνα με τις ακολουθίες της;
Δες τα παράθυρα στον νόμο Παρασκευοπουλου..Στην ουσία μας λένε ότι:''Παίδες,οι φυλακές στόμωσαν,μήπως να φτιάχναμε ιδιωτικές;'' Opws Amerikh

Φαντάζομαι θα ξέρεις πως ο Παναγιωταρος στης Χ.Α έχει κατάστημα με στρατιωτικά είδη..Φόρμες παραλλαγής και αλλά μπλιμπλικια...Λογικά πρέπει να θησαύρισε με τις νταρντανοπροβατινες που την είδαν ΟΥΚαδες σε μια μέρα...Έτσι πάνε αυτά... Το promotion έχει τα μυστικά του.

Εγώ δεν βρίσκω ανεκτά τα επίπεδα εγκληματικότητας πάντως στην Ελλάδα και ζητώ συγνώμη από το Compton αλλά δεν μου καίγεται καρφί για εκεί.

Η σύγκριση με τον Παναγιώταρο απλώς είναι στη βάση του "τεντώματος" του επιχειρήματος θέλω να πιστεύω και όχι κάτι άλλο καθώς τη βρίσκω ιδιαιτέρως ατυχή.