Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Όπως έχω πει κι αλλού "τα όπλα είναι για τους "νονούς" :violent-smiley-030:, τους αστυνομικούς :bobby: και τους κυνηγούς :rifle:"

Να απαντήσω και στο θέμα λοιπόν.

Ανάγκη από όπλο έχει κάποιος που φοβάται κάτι και μάλιστα βάσιμα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα όπλο παρέχει ασφάλεια σε κάποιον που δεν έχει λόγους.
Εκείνος λοιπόν που τους έχει, ας πρόσεχε. Γιατί έτσι και τη πληρώσει ποτέ κάποιος που είναι εκτός της σφαίρας "των λόγων", θα πρέπει να του μαμήσουνε σπίτια και μανούλες άπαντες. Και πρώτα η Πολιτεία. Η Πολιτεία όμως θα έχει εκείνη δώσει την άδεια και δεν θα ασχοληθεί τόσο ή θα κουκουλώσει.
Συνεπώς ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΟ μη σας πάρω αμπάριζα μόνος μου:music-smiley-005:

Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου υποθετικά κάποιος χρειάζεται όπλο(ζει για παράδειγμα σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου), η οπλοκατοχή είναι άκρως επικίνδυνη με μεγάλες πιθανότητες λάθους και μάλιστα σοβαρού....Οπότε όχι...

Νομίζω οτι κανείς πριν φτάσει σε αυτήν την λύση θα πρέπει να διαχειριστεί τις φοβίες του ή τα πραγματικά γεγονότα που του έχουν τύχει πρώτα με άλλους τρόπους.Και μην γελιόμαστε κάποιος που νιώθει την ανάγκη κατοχής όπλου ήδη είναι σε μια διαδικασία σύγχυσης πιθανότατα προερχόμενη απο άσχημες στιγμές που του έτυχαν ή απλα απο διογκωμένες ή δικαιολογημένες έστω φοβίες του.....

Και βεβαίως αν δεχτούμε οτι θα υπάρχει ένα πλαίσιο που υπο προυποθέσεις θα μπορεί κάποιος νόμιμα να αποκτήσει όπλο θεωρώ οτι πολύ γρήγορα οι όποιες διαδικασίες "ασφαλείας" θα "χαλαρώσουν" επικίνδυνα και ο καθένας χωρίς καμία λογική θα έχει στην κατοχή του ένα όπλο.

Να απαντήσω και στο θέμα λοιπόν.

Ανάγκη από όπλο έχει κάποιος που φοβάται κάτι και μάλιστα βάσιμα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα όπλο παρέχει ασφάλεια σε κάποιον που δεν έχει λόγους.
Εκείνος λοιπόν που τους έχει, ας πρόσεχε. Γιατί έτσι και τη πληρώσει ποτέ κάποιος που είναι εκτός της σφαίρας "των λόγων", θα πρέπει να του μαμήσουνε σπίτια και μανούλες άπαντες. Και πρώτα η Πολιτεία. Η Πολιτεία όμως θα έχει εκείνη δώσει την άδεια και δεν θα ασχοληθεί τόσο ή θα κουκουλώσει.
Συνεπώς ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΟ μη σας πάρω αμπάριζα μόνος μου:music-smiley-005:

Φίλε μου, εγώ μένω μέσα σε δάσος και το διπλανό μου σπίτι, το διέρηξαν 3 φορές...

Έχω 2 καραμπίνες και όποιος θέλει ας πλησιάσει!!!

Σε απομονωμένο μέρος, μια κυνηγετική καραμπίνα είναι θεμιτή πιστεύω.
Ή καμιά ρεπλίκα, για εκφοβισμό.

Αλλά τι να λέμε, έτσι και βάλεις το διάολο σπίτι σου...

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Η ενασχοληση μου με το Aikido μου δημιουργει ασφαλεια και δε χρειαζομαι οπλα.

οταν βρεθεις απεναντι απο πυροβολο οπλο(το οποιο το απευχομαι) δε προκειται να σε σωσει κανενα Aikido.

Είμαι κατά της οπλοκατοχής, με την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει καλή αστυνόμευση.
......[/I].

Τάσο η ερώτηση είναι υπάρχει καλή αστυνόμευση ?
γιατί συνήθως έρχονται αφού έχει γίνει το κακό.

Υ.Γ.
το ψαροντοφεκο θέλει και αυτό άδεια οπλοκατοχής ?

Τάσο η ερώτηση είναι υπάρχει καλή αστυνόμευση ?
γιατί συνήθως έρχονται αφού έχει γίνει το κακό.

Υ.Γ.
το ψαροντοφεκο θέλει και αυτό άδεια οπλοκατοχής ?

Ούτε αυτό ούτε οι σφεντόνες...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

οταν βρεθεις απεναντι απο πυροβολο οπλο(το οποιο το απευχομαι) δε προκειται να σε σωσει κανενα Aikido.

φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοείς... :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοείς... :flipout::flipout:

καπως ετσι!!!

Κατά.Φοβάμαι οτι η "εξουσία" που σου δίνει ενα όπλο, μπορεί να σε οδηγήσει να το χρησιμοποιήσεις εκεί, όπου αν δεν είχες όπλο δεν θα το σκεφτόσουνα καν ή αν το σκεφτόσουνα η έλλειψή του σε απέτρεψε.

Εξαίρεση αν είσαι σε απομονωμένη περιοχή και μονο ενα όπλο μέσα στο σπίτι.
Δεν μιλάμε για οπλοφορία.

Τις προάλλες πέτυχα στο δικαστήριο μία υπόθεση, όπου ένας είχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σπρέυ πιπεριού, ε, τσακώθηκε με κάποιον στο δρόμο, δεν δίστασε να το βγάλει και να το χρησιμοποιήσει. Άντε τώρα να κουβαλάει κανείς πυροβόλο όπλο και να στριμωχθεί. Το ελάχιστο που θα κάνει θα είναι να το βγάλει και να απειλήσει.

Είναι (άρθρο 1 § 2στ' Ν. 2168/1993), θέλεις άδεια αλιείας για να δικαιολογήσεις την κατοχή του.

άρα με μια άδεια αλιείας ( η οποία βγαίνει εύκολα και φθηνά )μπορούμε να έχουμε το ψαροντουφεκο στο σπίτι για παν ενδεχόμενο ασχέτως με το αν ψαρεύουμε ......
μάλιστα, μάλιστα.
εδώ το μικρο των 41cm μια χαρά το κόβω...

Μπορείς να έχεις και ένα σπαθί εφόσον έχει κατασκευαστεί προ του 1922, για την "ιδιωτική συλλογή" σου. Και να το παίξεις Μπήατριξ Κίντο.
Εντάξει, το ουσιαστικό πρόβλημα είναι τα πυροβόλα όπλα.

Τις προάλλες πέτυχα στο δικαστήριο μία υπόθεση, όπου ένας είχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σπρέυ πιπεριού, ε, τσακώθηκε με κάποιον στο δρόμο, δεν δίστασε να το βγάλει και να το χρησιμοποιήσει. Άντε τώρα να κουβαλάει κανείς πυροβόλο όπλο και να στριμωχθεί. Το ελάχιστο που θα κάνει θα είναι να το βγάλει και να απειλήσει.

Τάσο το σπρέυ πιπεριού είναι παράνομο να το έχεις μαζί του κάποιος ?

Προτιμώ να μου κλέψουν τα πάντα, παρά να σκοτώσω κάποιον (αν και νομίζω πως αν βγάλεις όπλο σε διαρρήκτη, πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να σε σκοτώσει αυτός)