Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Έχουμε μια γριά στο χωριό που έτσι και σε βρίσει , πάει πέθανες.:dead:
Έτσι και σε "ματιάσει" πάει τράκαρες, έπεσες σε γκρεμό, έπαθες ανακοπή.

Τώρα αυτό θεωρείται οπλοχρησία;;;:nounder:

Σαν την ταινία με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον που με ένα βλέμμα έριχνε αεροπλάνα... :flipout:

Άσε ρε συ. Ήμουν πολύ μικρός όταν την πρωτοείδα και είχα τρομοκρατηθεί. Α πα πα αυτό το βλέμμα.... Πού να το ξεχάσω πλέον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

"Το χτυπημα της Μέδουσας" :grinning-smiley-043

Που το θυμήθηκες? Κορυφαία ταινία..

''Το άγγιγμα της Μέδουσας'' για να ακριβολογούμε.
Πραγματικά τρομερό το βλέμμα του Richard Burton.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Άσε ρε συ. Ήμουν πολύ μικρός όταν την πρωτοείδα και είχα τρομοκρατηθεί. Α πα πα αυτό το βλέμμα.... Πού να το ξεχάσω πλέον.

Και εγώ μια απ τα ίδια.Δεν μπορούσα να κοιμηθώ,ειδικά στο τελος που το χέρι του "ζωγράφιζε" την καταστροφή της εκκλησίας (ενώ ήταν σε κώμα) είχα φρικάρει.Το έβλεπα στον ύπνο μου.

Επαιζε και η Χάνα Συγκούλα ή η Λη Ρέιμι, ε??

Πού θα το βρούμε το εργάκι να φτιαχτούμε λίγο,τώρα που μεγαλώσαμε??:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και εγώ μια απ τα ίδια.Δεν μπορούσα να κοιμηθώ,ειδικά στο τελος που το χέρι του "ζωγράφιζε" την καταστροφή της εκκλησίας (ενώ ήταν σε κώμα) είχα φρικάρει.Το έβλεπα στον ύπνο μου.

Επαιζε και η Χάνα Συγκούλα ή η Λη Ρέιμι, ε??

Πού θα το βρούμε το εργάκι να φτιαχτούμε λίγο,τώρα που μεγαλώσαμε??:ADFADF1:

Η Lee Remick (έπαιζε τη γιατρό).

o_Medusa_Touch.jpg

Έχουμε μια γριά στο χωριό που έτσι και σε βρίσει , πάει πέθανες.:dead:
Έτσι και σε "ματιάσει" πάει τράκαρες, έπεσες σε γκρεμό, έπαθες ανακοπή.

Τώρα αυτό θεωρείται οπλοχρησία;;;:nounder:

Οπλοχρησία μάλλον όχι αφού είναι με "γυμνά χέρια" Μάλλον είναι ένα σύνολο πολεμικών τεχνών που κατέχει η γριά κι αν ήταν λίγο έξυπνη, με τον πανικό που μας έχει πιάσει, θα άνοιγε μια πολύ πετυχημένη σχολή.....

:flipout:

Να συνεχίσω δηλώνοντας ότι έχω μια κάποια αγάπη ή ενδιαφέρον για τα όπλα γενικά. Στο στρατό ήμουν από αυτούς που γούσταραν τις βολές. Έχω ένα αεροβόλο (καραμπίνα) και σκεφτόμουν πριν χρόνια να πάρω και ένα αεροβόλο πιστόλι. Τελικά κούλαρα.... Μου αρέσουν και τα μαχαίρια αλλά εκτός από ένα μικρό κυνηγετικό κι αυτό παρατημένο στο πατρικό μου δεν έχω άλλο. Νοιώθω πολύ ανασφαλής να έχω τέτοια κοφτερά κι επικίνδυνα μαραφέτια τριγύρω στον χώρο που ζω. Κι όχι για μένα αλλά για τους υπόλοιπους που θέλουν να τα πιάνουν στα χέρια τους. Κι αν κάποτε έρθουν παιδιά στην ζωή μου, και το αεροβόλο θα πάρει πόδι

Για αυτοάμυνα νομίζω ότι στο 99% των περιπτώσεων είναι ανέφικτο ή ότι χειρότερο να διατηρεί κανείς πυροβόλο όπλο στο σπίτι. Εδώ οι αστυνομικοί δεν μπορούν πάντα να τα χειριστούν σωστά και θα μπορέσει ο οποιοσδήποτε υπό καθεστώς πανικού;

Ο κοινός μπουκαδόρος, (το 99% των περιπτώσεων δηλαδή), αν είσαι μέσα κι αν τον καταλάβεις κι αν ξυπνήσεις κλπ... και του βάλεις μια αγριοφωνάρα και καταλάβει ότι έγινε αντιληπτός θα την κοπανήσει σαν λαγός. Γιατί αν δεν την κοπανήσει κι επιμένει το πράγμα θα χοντρύνει πάρα πολύ και θα έχει να ρισκάρει πάρα πάρα πολλά. Θα αξίζει το κόπο;

Εκτός κι αν δεν είναι κοινός μπουκαδόρος και ξέρει ότι στο σπίτι υπάρχει πολύ και συγκεκριμένο πράμα κι έρχεται προετοιμασμένος κι αποφασισμένος κι όχι μόνος του. Εκεί νομίζω ότι το καλύτερο είναι αν κανείς τον-τους καταλάβει να κάνει ότι συνεχίζει να ροχαλίζει δυνατά δυνατά. Εκτός κι αν έχει κάτω από το κρεβάτι του κανένα ΑΚ47 με δυο τρεις γεμιστήρες και πολύ λίγο μυαλό στο κεφάλι του.

Κι αν έστω επιτραπεί η οπλοκατοχή, οι μπουκαδόροι θα συνεχίσουν να μπουκάρουν άοπλοι; Ή θα τους είναι δύσκολο να βρίσκουν κι αυτοί τα κατάλληλα όπλα;

Στην αμερική δηλαδή δεν υπάρχουν μπουκαδόροι; Τους σταμάτησαν τα όπλα;

Αλλά και το ανάποδο:
Έχετε την εντύπωση ότι στην αμερική η κάθε οικογένεια έχει από κανα δύο καραμπίνες στο σπίτι για να προστατεύεται; Όποιος το νομίζει αυτό μάλλον πολλή τηλεόραση βλέπει....

Κι αν υπάρχουν αμερικάνικες οικογένειες που αρνούνται τα όπλα κι επιβιώνουν έτσι, πόσο παράλογοι θα τους φαινόμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα που κάνουμε μια τέτοια συζήτηση;

Είμαι ενάντια στην οπλοκατοχή γενικά με μόνη πιθανή εξαίρεση κανένα κτηνοτρόφο σε κανένα βουνό όπου ένα δίκανο ίσως χρειάζεται. Κι αυτό περισσότερο για τους λύκους ή κάτι παρόμοιο.

Μπορούμε να πιέσουμε για καλύτερη αστυνόμευση. Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Αλλά οι κυβερνήσεις την αστυνομία την έχουν να συγκρούεται με τον λαό κάθε φορά που προσπαθεί να υπερασπιστεί ένα επίπεδο διαβίωσης και κάποια εργασιακά δικαιώματα. Την έχουν για να φυλάει τις περιουσίες και τα συμφέροντα άλλων δηλαδή και όχι τις δικές μας. Καλά να πάθουμε!...

Διάβασα όλα τα post και δεν κατέληξα πουθενά.Ζώ σε μία περιοχή που είναι ήσυχη,αλλά απομονωμένη.Δεν έχω όπλα,αν και το σκέφτομαι για την καραμπίνα που θέλει να μου χαρίσει ο πατέρας μου. Τρέμω την ώρα και τη στιγμή που θα συμβεί το μοιραίο.Νοιώθω,σαν πατέρας κι αρχηγός οικογένειας τεράστια ευθύνη προστασίας.Δεν μου αρέσουν τα όπλα.Στο στρατό ήμουν πρώτος και καλύτερος στις βολές,αλλά όταν τελείωναν σκεφτόμουν τον εαυτό μας εκεί που πέφτουν οι σφαίρες και φρίκαρα...Κλειδώνω όσο καλύτερα γίνεται,τουλάχιστον θα καθυστερήσουν πολύ.Τεράστια ευθύνη να έχεις όπλο...και παιδιά...δεν ξέρω αν είμαι υπέρ ή κατά...μάλλον κατά.

Υ.Γ.Ανέφερα το στρατό γιατί είναι η κοντινότερη εμπειρία σε όπλα που έχω :ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Όχι απαραίτητα. Εγώ ζω σε εργατική πολυκατοικία που όμως είναι σε πολύ ήσυχη γειτονιά. Η εγκληματικότητα ποτέ δεν μας χτύπησε την πόρτα (...ΑΚΟΜΑ... Και μακάρι να μη την χτυπήσει ποτέ...). Πολλές είναι οι περιοχές που δεν έχουν εγκληματικότητα στην Αθήνα. Και να σου πω και το άλλο. Πολλά ακούγονται, αλλά λίγα βλέπουμε (ΕΣΥ.. Αλλοι βλέπουν πολλά..). Τι θέλω να πω; Μήπως υπάρχει λίγο υπερβολή στα της εγκληματικότητας και της ξενοφοβίας; (Μακάρι να είναι έτσι... Αλλά ποιό πιθανό θεωρώ οι απόψεις σου να στηρίζονται στις δύο πιό πάνω επισημάνσεις μου...)Μήπως έχουμε μάθει να φοβόμαστε απλά με την παρουσία ξένων και μόνο; Δεν ξέρω αλλά δυστυχώς έχω την εντύπωση πως εκεί μας έχουν οδηγήσει...

Χωρίς να απορρίπτω αυτά που λες, μου δίνεις την εικόνα ότι εχεις τις (κατα τα άλλα λογικές και ανθρώπινες) απόψεις σου, ακριβώς γιατί δεν έχεις γνωρίσει την άλλη πλευρά... Δεν ξέρω πόσοι από μας την έχουν γνωρίσει... αλλά υπάρχει...

ΟΚ να δεχτώ ότι οι διαρρήξεις και οι ένοπλες ληστείες είναι μειωμένες (που δεν είναι, αν σκεφτούμε ότι οι Ζωνιανοί μέχρι και ΑΤΜ από τράπεζα σηκώσανε μέρα μεσημέρι). Πόσοι νεκροί υπάρχουν κάθε χρόνο στο νησί από σφαίρα; Δεν εξετάζω το πως την έφαγαν. Απλά πόσοι νεκροί πήγαν από σφαίρα.

Μπορεί να σηκώνουν ΑΤΜ, αλλά δεν μπαίνουν σε σπίτια...
Οντως σκοτώνονται στα πανηγύρια... Εγώ πάντως σε κρητικό πανηγύρι δεν πατάω...
Κάποιος ανάφερε οτι στην Κύπρο έχουν εκδοθεί 300.000 κυνηγετικές άδειες (περίπου 1 ανα άρρεν στο νησί) το οποίο σημαίνει ότι γιά λόγους παλλαικής άμυνας τα όπλα αυτά είναι μοιρασμένα στα σπίτια... Η Κύπρος έχει ποσοστιαία περισσότερα κρούσματα ένοπλης βίας από την Ελλάδα? Μέχρι πρότινος λόγω ΤΕΑ, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπήρχαν όπλα γιά λόγους παλλαικής άμυνας (και μάλλον υπάρχουν ακόμα)... Είχαμε ποσοστιαία περισσότερα κρούσματα απ´ότι στην Στ.Ελλάδα και στην Πελοπόννησο ? Δεν νομίζω...

Μπορεί να σηκώνουν ΑΤΜ, αλλά δεν μπαίνουν σε σπίτια...
Οντως σκοτώνονται στα πανηγύρια... Εγώ πάντως σε κρητικό πανηγύρι δεν πατάω...
Κάποιος ανάφερε οτι στην Κύπρο έχουν εκδοθεί 300.000 κυνηγετικές άδειες (περίπου 1 ανα άρρεν στο νησί) το οποίο σημαίνει ότι γιά λόγους παλλαικής άμυνας τα όπλα αυτά είναι μοιρασμένα στα σπίτια... Η Κύπρος έχει ποσοστιαία περισσότερα κρούσματα ένοπλης βίας από την Ελλάδα? Μέχρι πρότινος λόγω ΤΕΑ, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπήρχαν όπλα γιά λόγους παλλαικής άμυνας (και μάλλον υπάρχουν ακόμα)... Είχαμε ποσοστιαία περισσότερα κρούσματα απ´ότι στην Στ.Ελλάδα και στην Πελοπόννησο ? Δεν νομίζω...

Εγώ το ανέφερα για την Κύπρο. Και όντως ισχύει. Αλλά εκεί έχουν και άλλη νοοτροπία. Δεν βγαίνουν να ρίχουν μπαλωθιές. Εκεί τα όπλα θα βγουν μόνο στον πόλεμο. Εδώ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ σε πυροβολούν για την πλάκα τους (επειδή τους πάτησες τη γη, τους έκλεψες τα χαλίκια, ή επειδή έτσι σου κάπνισε). Δεν ξέρω τι γίνεται στη Θράκη αλλά στην Κρήτη και σε άλλες επαρχιακές περιοχές έτσι είναι, είτε γίνονται θέμα (θυμηθείτε τα περσινά στο Αγρίνιο), είτε τα κουκουλώνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Στην Παλλαική Άμυνα το πρώτο που μαθαίνεις είναι ότι οποιαδήποτε χρήση του όπλου χωρίς την άδεια της αρχής, τιμωρείται με την αφαίρεση του όπλου και αποπομπή του κατόχου και χρήστη από την Παλλαική Άμυνα. Και μάλιστα η αποπομπή έχει το χαρακτήρα της ατίμωσης.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ενώ αν είσαι ο Clid Eastwood τον καθάρισες τον τύπο -bye-

Υπαρχουν και 9-10 αρια σκαγια που δεν σκοτωνουν αλλα θα του μεινει αξεχαστη "η βολτα απο τον γερμανο"... :ernaehrung004:

Ας ειναι καλα η Benelli μου. :twoguns:

Η είδηση είναι περσινή αλλά ενδεικτική της παράνοιας που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Μωρό με άδεια οπλοφορίας

Ένα 10 μηνών αγοράκι κατάφερε και πήρε άδεια οπλοφορίας στην πολιτεία Illinois των ΗΠΑ.
Ο κύριος Howard Ludwig, πατέρας του μικρού Bubba, έκανε αίτηση στο όνομα του γιου του επειδή ο παππούς του είχε δωρίσει ένα πιστόλι!
Ο κύριος Ludwig παρόλο που δεν πίστευε ότι θα γίνει δεκτή έκανε την αίτηση μέσω Internet πλήρωσε τα 5 δολάρια για το παράβολο και ανέμενε το αποτέλεσμα.
Μετά από λίγες ημέρες έλαβε την άδεια οπλοφορίας που είχε και μια φωτογραφία του μικρού παιδιού που ακόμα δεν έχει δόντια!
Η αστυνομία του Illinois που επιμελείται των αδειών οπλοφορίας ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν το γράμμα του νόμου.
Στην αίτηση υπήρχε σαφή τοποθέτηση ότι το πιστόλι θα είναι στην κατοχή του παππού μέχρι ο μικρός να φτάσει στην ηλικία των 14 ετών!

Ε δ ώ η είδηση και στο BBC

Illinois baby obtains gun permit
Bubba Ludwig may only be 10 months old, but he has already successfully obtained a gun licence in the US state of Illinois.
Bubba's father, Howard Ludwig, applied on his behalf after his grandfather gave him a shotgun as an heirloom.
Mr Ludwig said he had not expected to succeed, but he filled in the online form, paid $5 and the licence was his.
US gun laws are regularly the subject of fierce debate, renewed recently after April's Virginia Tech killings.
Gunman Cho Seung-hui was able to exploit a loophole in Virginia state law and obtain weapons despite having a history of mental illness. The loophole was later closed.
Technical problems
The licence includes a picture of a toothless Bubba and a squiggle that represents his best attempt at a signature.
In an article in the Chicago Sun-Times, Mr Ludwig, 30, said that he expected the application to be turned down.
Two rejections did in fact come, he said, but both related to technical problems - on one application he forgot to tick a box stating his son was a US citizen - rather than Bubba's youth.
His third attempt was rewarded with a state firearm owner's identification card (FOID), complete with details of Bubba's height, weight and date of birth.
'No age restrictions'
Illinois gun laws are said to be among the strictest in the US.
But Illinois State Police, who oversee the application process, said that they had followed the law in this case.
"Does a 10-month-old need a FOID card? No, but there are no restrictions under the act regarding age of applicants," the Associated Press news agency quoted Lt Scott Compton as saying.
Mr Ludwig said Bubba's gun would likely remain at his grandfather's house until he was 14.
"I'm not about to approve any unsupervised hunting or trap shooting for Bubba," he wrote in the Chicago daily.
"Still, I'm glad he was able to get his FOID card. It makes an adorable addition to his baby book."

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Η είδηση είναι περσινή αλλά ενδεικτική της παράνοιας που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Μωρό με άδεια οπλοφορίας

Ένα 10 μηνών αγοράκι κατάφερε και πήρε άδεια οπλοφορίας στην πολιτεία Illinois των ΗΠΑ.
Ο κύριος Howard Ludwig, πατέρας του μικρού Bubba, έκανε αίτηση στο όνομα του γιου του επειδή ο παππούς του είχε δωρίσει ένα πιστόλι!
Ο κύριος Ludwig παρόλο που δεν πίστευε ότι θα γίνει δεκτή έκανε την αίτηση μέσω Internet πλήρωσε τα 5 δολάρια για το παράβολο και ανέμενε το αποτέλεσμα.
Μετά από λίγες ημέρες έλαβε την άδεια οπλοφορίας που είχε και μια φωτογραφία του μικρού παιδιού που ακόμα δεν έχει δόντια!
Η αστυνομία του Illinois που επιμελείται των αδειών οπλοφορίας ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν το γράμμα του νόμου.
Στην αίτηση υπήρχε σαφή τοποθέτηση ότι το πιστόλι θα είναι στην κατοχή του παππού μέχρι ο μικρός να φτάσει στην ηλικία των 14 ετών!

Κι όταν επιτέλους γίνει 14 θα μπορεί να το παίρνει μαζί του και στο σχολείο:HTEHETH63: