OPPO BDP-93 BD Player

Δε θα έπρεπε να το έχουν διορθώσει με το τελευταίο firmware το θέμα με τη γραμματοσειρά? Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε υπότιτλους άλλων γλωσσών εκτός απο τους ελληνικούς, έτσι δεν είναι? Οπότε αφού δεν αφορά μόνο την ελληνική αγορά ίσως το διορθώσουν αργότερα..

λοιπον.... σημερα εφερε ενας φιλος τον krell fbi να τον ακουσουμε....
αστείρευτος ενισχυτης με πολλα γκαζια ..οτι πρεπει για τηα focal μου. τωρα γιατι τα γραφω αυτα σε αυτο το νημα....
λοιπον... μας ηρθε η ιδεα να συνδεσουμε το OPPO κατευθειαν πανω στο τελικο Krell και να αφησουμε να παιξει το oppo σαν προενισχυτής.
wow!!!!! τη ηχος ηταν αυτος!! τι πριμα...τι αερας...τη χροιές...τη ενταση!! οσο και να ανεβαζαμε επαιζε το ιδιο..οτι μουσκικη να να του βαζαμε την έπαιζε αψογα! χωρις καμια διαφοροποίηση αν επαιζε χαμηλα η στο τερμα. δεν εχανες τιποτα και πουθενα. υπεροχος συνδυασμός!! φτασαμε λοιπν στο αποτελεσμα οτι οσα λιγοτερα παρεμβαλεις αναμεσα στην πηγη και στο ηχειο τοσο το καλυτερο..ακομη και αν αυτος ειναι ενας προενισχυτής.
εφτασα επισης να συνδεσω τον δικο μου krell s-300i με τα xlr και να παιξει σαν τελικος...επισης καλυτερος απ οτι αν επαιζε σαν ολοκληρωμένος...
βεβαια εδω πρεπει να σημειωθεί οτι τα βηματα εντασης του oppo δεν ειναι με βηματα του 1-2-3.... αλλα του 5-10-15....
αυτο βεβαια δεν εχει και παρα πολυ μεγαλη σημασια απο καποια ενταση και πανω αλλα στα χαμηλα ισως καποιος να θελει να ακουσει πιο χαμηλα απο το 5 καποια στιγμη και να μην μπορει. εστειλα στην OPPO την σχετικη παρατηρηση και ισως αν μπορούσαν μεσω firmware να το κανουνε θα ηταν πολυ χρήσιμο.
βεβαια o krell fbi ειναι ενα γαιδουρι που δεν καταλαβαινει τιποτα....και ο συνδυασμός με το Oppo σκοτωνει στην κυριολεξια!!

ενας τελικος λοιπον για καθε καναλι και χειρισμος απο το oppo θα ειναι οτι καλυτερο και για hc και για μουσικη.
τελικα ειναι σουγιας το ατιμο το oppo.

Attachments

• 20111211_031241.jpg
    20111211_031241.jpg
    82.6 KB · Views: 99
  • 20111211_031250.jpg
    20111211_031250.jpg
    81 KB · Views: 99
  • 20111211_031304.jpg
    20111211_031304.jpg
    77.5 KB · Views: 99
Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

τους έστειλα μέιλ και περιμένω απάντηση.

και να και η απάντηση για το θέμα της βελτίωσης της γραμματοσειράς των εξωτερικών υποτίτλων.

This is something that has been requested over the years, but unfortunately not something that has been added to the player. This may be changed, but at this time we do not know when, or if, we will be able to change the font for external media formats on the BDP-93.

Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

και να και η απάντηση για το θέμα της βελτίωσης της γραμματοσειράς των εξωτερικών υποτίτλων.

This is something that has been requested over the years, but unfortunately not something that has been added to the player. This may be changed, but at this time we do not know when, or if, we will be able to change the font for external media formats on the BDP-93.

Χαιρετισματα...Το τυρακι για το νεο μοντελο τους..

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

ενας τελικος λοιπον για καθε καναλι και χειρισμος απο το oppo θα ειναι οτι καλυτερο και για hc και για μουσικη.
τελικα ειναι σουγιας το ατιμο το oppo.

Βεβαια μιλαμε για το 95 και οχι το 93...

Απάντηση: Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Βεβαια μιλαμε για το 95 και οχι το 93...

εγω εχω το 95. δεν ξερω αν και το 93 ,μπορει να συμπεριφερθεί αναλογα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Χλωμο..
μα το 93 εχει 7.1 αναλογικες εξοδους... και στο μενου δεν εχει την επολογη για το volume στο variable?
για hc νομιζω μπορεις να βαλεις απο ενα τελικο σε καθε καναλι και να εχεις το oppo σαν αποκωδικοποιητή-προενισχυτή ( αν εχει το volume)
san stereo δεν ξερω τι μπορεις να κερδίσεις και πως. δεν εχει τα sabre που ειναι ολο το ζουμι στο στερεοφωνικό κομματι.

To 95 είναι σίγουρα καλύτερο ηχητικά, απλά δεν εχω την εμπειρία να κρίνω αν τα ηχεία μου είναι ικανά να αναδείξουν τη διαφορά του 95, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα περιοριστώ στο 93. Αν αργότερα θελήσω να αναβαθμίσω το σύστημα για δικάναλη ακρόαση (με προ τον LX83 και δικάναλο τελικό ή ποιοτικό ολοκληρωμένο δικάναλο), ίσως σκεφτώ να πάρω και ένα καλύτερο player όπως το 95 ή ίσως ένα DAC χώρια..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

..όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι σε αυτή τη γενιά (93 & 95) δεν πρόκειται να προστεθεί νέα γραμματοσειρά.
Προφανώς θα είναι κάτι πολύ δύσκολο για τους κινέζους μηχανικούς!

Καλα τα λεω, περιμενετε το επομενο οταν βγει.Αναφερομαι κυριως για το 93, γιατι αυτος που αγοραζει το 95 νομιζω το κανει για αλλους λογους ...

To 95 είναι σίγουρα καλύτερο ηχητικά, απλά δεν εχω την εμπειρία να κρίνω αν τα ηχεία μου είναι ικανά να αναδείξουν τη διαφορά του 95, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα περιοριστώ στο 93. Αν αργότερα θελήσω να αναβαθμίσω το σύστημα για δικάναλη ακρόαση (με προ τον LX83 και δικάναλο τελικό ή ποιοτικό ολοκληρωμένο δικάναλο), ίσως σκεφτώ να πάρω και ένα καλύτερο player όπως το 95 ή ίσως ένα DAC χώρια..

Αν έχεις LX-83, μην το ψάχνεις. Παίζει ανέλπιστα καλά και ως DAC. Τα sabre του 95 θα κάνουν ελάχιστη διαφορά (αν κάνουν..).

Καλα τα λεω, περιμενετε το επομενο οταν βγει.Αναφερομαι κυριως για το 93, γιατι αυτος που αγοραζει το 95 νομιζω το κανει για αλλους λογους ...

Αργεί (λογικά) Χρήστο...

Αν έχεις LX-83, μην το ψάχνεις. Παίζει ανέλπιστα καλά και ως DAC. Τα sabre του 95 θα κάνουν ελάχιστη διαφορά (αν κάνουν..).

Μου κάνει εντύπωση Δημήτρη. Ενώ σε πολυκάναλη ακρόαση ο ενισχυτής είναι πάρα πολύ καλός, σε δικάναλη ακρόαση κάτι μου λείπει...

Για το δικάναλο, καλύτερα να ψαχτείς λίγο στον τομέα της πηγής (transport) (παραδόξως).

Εννοείς οτι δεν έχω "θέμα" με το DAC ή τον ενισχυτή αφού ο LX83 είναι ικανοποιητικός, οπότε αναβαθμίζοντας την πηγή μου (προφανώς με το 93 αντί του 95 που όπως λες δεν θα έχει σημαντική διαφορά στο DAC σε σύγκριση με τον LX83, θα υπάρξει βελτίωση?). Μπορείς αν θέλεις να μου το αναλύσεις λίγο περισσότερο? Νομίζω οτι δεν είμαστε off topic αφού ο λόγος που τα ρωτάω αυτά είναι γιατί θέλω να κάνω τη σωστή επιλογή για το σύστημά μου μεταξύ του 93 και του 95..

Εννοείς οτι δεν έχω "θέμα" με το DAC ή τον ενισχυτή αφού ο LX83 είναι ικανοποιητικός, οπότε αναβαθμίζοντας την πηγή μου (προφανώς με το 93 αντί του 95 που όπως λες δεν θα έχει σημαντική διαφορά στο DAC σε σύγκριση με τον LX83, θα υπάρξει βελτίωση?). Μπορείς αν θέλεις να μου το αναλύσεις λίγο περισσότερο? Νομίζω οτι δεν είμαστε off topic αφού ο λόγος που τα ρωτάω αυτά είναι γιατί θέλω να κάνω τη σωστή επιλογή για το σύστημά μου μεταξύ του 93 και του 95..

δεν ξερω τι dac φοραει ο lx83. παντος οι dac του 95 ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορεί αυτη τη στιγμη. και οχι μονο σα σκετο dac αλλα και η ολη υλοποιηση με τα συνοδευτικα ηλεκτρονικα ,τα κυκλώματα αλλα και το τροφοδοτικο της rotel που ειναι ειδικα σχςεδιασμενο για την oppo.
ο ηχος του ειναι πολυ "αναλογικος" χωρις ομως να στερείται διαύγειας η οποια ειναι παρουσα απο τη μεση και πανω και τα πριμα του ειναι κρυσταλινα, το αποτελεσμα ειναι ηχος φυσικος και γλυκος.