OPPO BDP-93 BD Player

Εννοείς οτι δεν έχω "θέμα" με το DAC ή τον ενισχυτή αφού ο LX83 είναι ικανοποιητικός, οπότε αναβαθμίζοντας την πηγή μου (προφανώς με το 93 αντί του 95 που όπως λες δεν θα έχει σημαντική διαφορά στο DAC σε σύγκριση με τον LX83, θα υπάρξει βελτίωση?). Μπορείς αν θέλεις να μου το αναλύσεις λίγο περισσότερο? Νομίζω οτι δεν είμαστε off topic αφού ο λόγος που τα ρωτάω αυτά είναι γιατί θέλω να κάνω τη σωστή επιλογή για το σύστημά μου μεταξύ του 93 και του 95..

Βασικά δεν ξέρω πόσο καλό είναι το 93 ως transport οπότε δεν μπορώ ούτε να το προτείνω ούτε να το απορρίψω. Αυτό που ξέρω (a.k.a. έχω ακούσει με τα αυτιά μου) είναι ότι ο LX83 "ακούει" διαφορές από transport σε transport.

Επίσης ως DAC & preamp κοιτάζει στα μάτια γνωστό sabreοειδές (όχι το Oppo, πιο dedicated), και αυτό σε σύστημα διόλου ευκαταφρόνητου κόστους.

Οπότε, θα έλεγα ότι για να πάρεις ουσιαστικά καλύτερο ήχο σε δικάναλο θα χρειαστεί να πας σε αποκλειστικά δικάναλο DAC, προ + τελικό και όχι απλά σε καλύτερη πηγή.

δεν ξερω τι dac φοραει ο lx83. παντος οι dac του 95 ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορεί αυτη τη στιγμη. και οχι μονο σα σκετο dac αλλα και η ολη υλοποιηση με τα συνοδευτικα ηλεκτρονικα ,τα κυκλώματα αλλα και το τροφοδοτικο της rotel που ειναι ειδικα σχςεδιασμενο για την oppo.
ο ηχος του ειναι πολυ "αναλογικος" χωρις ομως να στερείται διαύγειας η οποια ειναι παρουσα απο τη μεση και πανω και τα πριμα του ειναι κρυσταλινα, το αποτελεσμα ειναι ηχος φυσικος και γλυκος.

O LX83 φοράει AK4480, το οποίο είναι παραπάνω από αξιοπρεπές (32bit κτλ κτλ). Καλύτερο από το Sabre 9018 δεν νομίζω, αλλά το θέμα είναι αν ακούγονται οι διαφορές στο συγκεκριμένο σύστημα.

O LX83 φοράει AK4480, το οποίο είναι παραπάνω από αξιοπρεπές (32bit κτλ κτλ). Καλύτερο από το Sabre 9018 δεν νομίζω, αλλά το θέμα είναι αν ακούγονται οι διαφορές στο συγκεκριμένο σύστημα.

καλυτερα απο τα sabre δε νομιζω να υπαρχουν κατα γενικη ομολογια, και μαλοιστα με τα συγκεκριμένα συνοδεύτηκα απο θεμα ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. players μεγαλων κατασκευαστων φορανε τα sabre και πουλανε τα μηχανακια τους 5-6.000 ευρω...

Last edited:
Για το Sabre 9018 συμφωνώ, γιαυτό παρήγγειλα και εγώ και περιμένω το βουβάλι μου..

Συγκεκριμένα για το 95 δεν ξέρω. Αλλά ούτως ή άλλως το θέμα είναι τι γίνεται στο συγκεκριμένο σύστημα του φίλου μας..

Για το Sabre 9018 συμφωνώ, γιαυτό παρήγγειλα και εγώ και περιμένω το βουβάλι μου..

Συγκεκριμένα για το 95 δεν ξέρω. Αλλά ούτως ή άλλως το θέμα είναι τι γίνεται στο συγκεκριμένο σύστημα του φίλου μας..

αυτο μονο ο φιλος μπορει να το αποφαισει..που ξερει το συστημα του. το καλυτερο ειναι να τα ακουσει στο συστημα του αν μπορει...αν δεν ακουσεις κατα τη γνωμη μου δε μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα....

Να ρωτησω κατι... εχω το oppo 93, και ενισχυτη τον YAMAHA RX V 667, Μηπως να βαλω , απευθιας συνδεση απο την HDMI 1 του οppo 93 στην TV - projector ? και για τον ηχο απο την HDMI 2 στον ενισχυτη? θα εχω καλυτερη εικονα ετσι ? Μεχρι τωρα ειναι συνδεμενο απο την HDMI 1 στο HDMI του ενισχυτη κατευθιαν.

αυτο μονο ο φιλος μπορει να το αποφαισει..που ξερει το συστημα του. το καλυτερο ειναι να τα ακουσει στο συστημα του αν μπορει...αν δεν ακουσεις κατα τη γνωμη μου δε μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα....

Δύσκολο παιδιά. Δύσκολο να τα βρω και τα δυο για να τα ακούσω στο σύστημα μου. Εδώ ακόμα και στην αντιπροσωπία για demo έχει μόνο το 95. Αν ήξερα οτι θα ακούσω σημαντικές διαφορές με το 95 απο το 93 θα το σκεφτόμουν σοβαρά, χωρίς να το ξέρω όμως θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να δώσω +550ε επιπλέον για το 95 μόνο με την ελπίδα..

Χρήστο όπως σου έχω ξαναπεί η λύση 93 έχει πολλά plus
1) Λιγότερα χρήματα
2) Ίδια εικόνα
3) Ίδιες ευκολίες
4) +dac = ανάλογο αποτέλεσμα (ίσως λίγο καλύτερο υπό προϋποθέσεις) σε δικάναλο... και μεγάλη ευελιξία σε πηγές με το ξεχωριστό dac!
5) +lx83/RX6 = ανάλογο αποτέλεσμα (ίσως λίγο χειρότερο κατά τη γνώμη μου) σε πολυκάναλο, που έτσι κι αλλιώς πιο πολύ μετράει ο εντυπωσιασμός παρά η ποιότητα!

Αν διαθέτεις τα 650Ε, αντέχεις τη γραμματοσειρά (ή έχεις χρόνο να ενσωματώσεις τους υπότιτλους) και η δικτυακή αναπαραγωγή δεν είναι το ζητούμενο, σου προτείνω το 93.

:ernaehrung004:

η γραμματοσειρά- τουλαχιστον αποψη μου- δεν ειναι ικανη να υποβαθμίσει ολα οσα σου δινει ενα οππο. δεν ειναι και μεγαλο θεμα τα γράμματα....
αν και πιστευω πως σύντομα θα την ενσωματώσουν σε ενα firmware. ο αποστολης τους εχει δωσει ηδη τη γραμματοσειρά...

Γνωρίζω...

απλά επειδή κανείς δεν μπορεί να το εξασφαλίσει ότι σύντομα θα έχουμε καλύτερη γραμματοσειρά, πρέπει να το αναφέρω...
Έτσι κι αλλιώς λύνεται με κάψιμο των υποτίτλων στην ταινία, έτσι δεν είναι?

Ναι αμέ.. Αν δεν σε πειράζει το ότι θα καταλήξεις με αρχείο χειρότερης ποιότητας εικόνας (νομοτελειακά, μιας και κάνεις lossy re-encoding), μεγαλύτερου όγκου (αν το αρχικό είναι 30GB καλό είναι να πάει στα 40GB για καλό και για κακό..) και φυσικά να φας και μερικές ώρες CPU time (με το κόστος που τις συνοδεύει σε ηλεκτρικό ρεύμα).

Ή μπορείς απλά να πάρεις και ένα κανονικό media player του 100άρικου που δεν έχει τέτοια θέματα. :D

Ε αυτό λέω... το 93 το αγοράζεις για την "απόλυτη" εικόνα... αλλιώς όπως είπες παίρνεις κάτι άλλο! (οχι htpc βέβαια...:p:cool:)

κατεβασα σε ολοκληρο bluray το τελευταιο shrek και φορτωσα εξωτερικους υποτιτλους... μια χαρα ηταν οι υποτιτλοι....αυρο θα ανεβασω μια φωτο να τους δειτε...κανενα προβλημα. δεν ξερω γιατι αλλα αυτοι που εμφανιζονται στισ ματροσκες ειναι χειροτεροι απο αυτους που εμφανιζονται στα bluray.

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις! Το 93 ισως δειχνει πιο συμφερουσα λυση προσφεροντας μου και το πλεονεκτημα να μην τα σκασω αμεσα αλλα οταν θελησω να αναβαθμισω περεταιρω ηχητικα το συστημα+οτι αλλο υπερ ειπε και ο Νικος πιο πανω. Οσο για το θεμα με τους υποτιτλους, δοκιμασατε να ενσωματωσετε τους υποτιτλους στο mkv container με μια εφαρμογη οπως το mkvtoolnix η τους αναπαραγετε μαζι με το mkv τοποθετωντας τους απλα στον ιδιο φακελο; Το λεω γιατι αφου δειχνουν αλλιως οταν ειναι ενσωματωμενοι σε αρχεια iso οπως λεει ο klamia71 ισως δειχνουν και αλλιως αν ενσωματωθουν στη matroska. Μπορει να μην ισχυει, αλλα ειναι μια ιδεα..

Last edited:
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις! Το 93 ισως δειχνει πιο συμφερουσα λυση προσφεροντας μου και το πλεονεκτημα να μην τα σκασω αμεσα αλλα οταν θελησω να αναβαθμισω περεταιρω ηχητικα το συστημα+οτι αλλο υπερ ειπε και ο Νικος πιο πανω.

Οσο για το θεμα με τους υποτιτλους, δοκιμασατε να ενσωματωσετε τους υποτιτλους στο mkv container με μια εφαρμογη οπως το mkvtoolnix η τους αναπαραγετε μαζι με το mkv τοποθετωντας τους απλα στον ιδιο φακελο; Το λεω γιατι αφου δειχνουν αλλιως οταν ειναι ενσωματωμενοι σε αρχεια iso οπως λεει ο klamia ισως δειχνουν και αλλιως αν ενσωματωθουν στη matroska. Μπορει να μην ισχυει, αλλα ειναι μια ιδεα..

δεν τουσ ενσωματωσα σε iso. το oppo παιζει bluray ριπαρισμενο και χωρις να ειναι iso. σε ενα φακελο εχεις 2 υποφακελους της ταινιας. BDMV και CERTIFICATE.
σε αυτο τον φακελο..κατω απο τους αλλους 2 βαζεις το αρχειο των υποτιτλων .srt .
αν πας στο φακελο BDMV και πατησεις enter η play - δε θυμαμαι - παιζει κανονικα σα να εχεις βαλει μεσα bluray δισκακι...
οταν αρχισει η ταινια επιλέγεις απο το μενου των υποτιτλων του oppo ( οχι απο το popup μενου του bluray) σαν υποτίτλους "other"και απο εκει και περα παιζει κανονικα ελληνικους υποτιτλπους πολυ καλυτερους απο αυτους που βγαζει στις ματροσκες...

Περίμενε λίγο... όπου να 'ναι θα δει το post σου ο γενικός και θα πάρει πάλι τον νυχοκόπτη να μας κόψει τα φτερά! :musicus: :flipout: :flipout: