OPPO BDP-93 BD Player

Περίεργο μου ακούγεται αυτό..

Δηλαδή αρχεία τύπου SRT τα δείχνει διαφορετικά αν παιχτούν με MKV σε σχέση με BD?

ναι... δυστυχώς ειμαι9 στη δουλεια ..αλλα αυριο θα ανεβασω φωτο. και μαλιστα μια χαρα γραμματοσειρά.

εχω το oppo 93, και ενισχυτη τον YAMAHA RX V 667, Μηπως να βαλω , απευθιας συνδεση απο την HDMI 1 του οppo 93 στην TV - projector ? και για τον ηχο απο την HDMI 2 στον ενισχυτη? θα εχω καλυτερη εικονα ετσι ? Μεχρι τωρα ειναι συνδεμενο απο την HDMI 1 στο HDMI του ενισχυτη κατευθιαν.

Σε αυτο ξερει κανεις τι να κανω?

Φίλε μου θεωρητικά η εικόνα θα είναι καλύτερη αν συνδέσεις απευθείας στην tv... Mε τις δυο hdmi δεν θα έχεις πρόβλημα να δώσεις και hd audio στον ενισχυτή σου, οπότε μένει να δοκιμάσεις και να μας πεις.
Αν δεν ξέρεις εσύ που είσαι εκεί, πως να σου πούμε εμείς από απόσταση?

Ακριβώς.
Χωρίς να ασχοληθείς με τον ήχο, δοκίμασε την απευθείας σύνδεση στην τηλεόραση. Αν θεωρήσεις ότι έχεις καλύτερη εικόνα, μένεις έτσι.

Από την άλλη, ο ενισχυτής πολύ πιθανόν να μην επεμβαίνει στο σήμα 1080p και να το κάνει bypass, οπότε δε θα δεις διαφορά.
Διάβασε το manual του AV, για τη συμπεριφορά του με σήματα 1080p.

Να ρωτησω κατι... εχω το oppo 93, και ενισχυτη τον YAMAHA RX V 667, Μηπως να βαλω , απευθιας συνδεση απο την HDMI 1 του οppo 93 στην TV - projector ? και για τον ηχο απο την HDMI 2 στον ενισχυτη? θα εχω καλυτερη εικονα ετσι ? Μεχρι τωρα ειναι συνδεμενο απο την HDMI 1 στο HDMI του ενισχυτη κατευθιαν.

Bλέπω οτι ο ενισχυτής σου έχει επιλογή να κάνει απλά passthrough το σήμα της εικόνας (τσέκαρε το manual σελ.85 Processing (off->Resolution and aspect ratio are not adjusted with processing), Resolution (Through->No Upscaling), Aspect (the aspect setting is automatically disabled when "resolution" is set to "through").

Οπότε έχεις δύο επιλογές:

-Στέλνεις την εικόνα απ'ευθείας στην τηλεόραση και αν χρειαστείς uscaling το κάνει το Oppo (Qdeo).
-Στέλνεις την εικόνα απο τον ενισχυτή, βάζεις τα παραπάνω settings και αν θες upscaling πάλι το κάνει το Oppo.

Θεωρητικά αν πάει η εικόνα απ'ευθείας στην tv θα είναι καλύτερη, πρακτικά αν βάλεις αυτές τις παραπάνω ρυθμίσεις δε θα δείς διαφορά.

*Αν κάνεις την πρώτη επιλογή φρόντισε να στέλνεις την εικόνα στην tv απο την HDMI1 του Oppo που παίζει το Qdeo (για ενδεχόμενο upscaling).

Last edited:
Παιδιά τα πράγματα ειναι πάρα πολύ απλά...Διαβάζοντας τα προηγούμενα post κάποιος θα καταλήξει ότι το ΟΡΡΟ είναι έτσι είναι αλλιώς, έχει bug, δεν γράφει ωραία γράμματα κτλ στην οθόνη μας και διάφορα άλλα...
Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά συνεχίζω να διακρίνω (έστω και καλά κρυμμένη κάποιες φορές) μια ...εμπάθεια για το player που στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό που κάνει κάποια πράγματα που όλοι οι χρήστες θα ήθελαν να κάνει το player τους (όπως εξωτερικοί υπότιτλοι σε bluray)...Γράφετε ότι τα Sabre δεν θα κάνουν διαφορά τα ίδια λέγατε και τότε που ο φίλος από τη Λαμία σας ρωτούσε τι να πάρει και του λέγατε να περιμένει τα Asus - Pioneer ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο.
Από την στιγμή που ο φίλος είχε τη δυνατότητα να αγοράσει το 95 δε νομίζω ότι θα χρειαστεί να αγοράσει κάτι για πολύ πολύ πολύ καιρό...'Αλλωστε μια ιδέα πήρε με το παντρεμα με τον Krell ήχος που κάποιος άλλος θα τον χρέωνε 3-4000 και θα μας το παρουσίαζε και ως ευκαιρία ζωής.Θέλετε να βάλουμε στοίχημα ότι οι περισσότεροι θα αποκτήσετε μια σαύρα σύντομα...Το τσιπάκι είναι αλλού και τη διαφορά την καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί, όταν την ακούσει...Μέχρι τότε όλα τα ίδια είναι...

Έχοντας πετάξει στη ζωή μου κάμποσες εκατοντάδες (για να μην πω κάτι χειρότερο) ευρώ σε αθόρυβα - παλαβά σούπερ ντούπερ htpc που έπαιζαν κάθε είδους φίλτρα - codecs ή προγράμματα και έχοντας αποκτήσει ή δεί περισσότερα από 10 media players από αυτά που κάποιοι ονομάζουν κορυφαία, κατέληξα στο 95 ολοκληρώνοντας ένα σύστημα που σχεδίαζα χρόνια και που σήμερα πια μου επιτρέπει να ξεχωρίζω τα αρνιά από τα ερίφια....Αν τα media players τα κάνουν όλα τόσο καλά γιατί στην αντίστοιχη κατηγορία αναφέρονται συνέχεια θεματάκια με το οποιοδήποτε μηχάνημα; Αν τα htpc μπορούσαν να περάσουν απέναντι σε βασικά θεματάκια όπως 1080/24 κτλ, γιατί στην συγκεκριμένη ενότητα όλο κάτι φτιάχνει, όλο κάτι χαλάει ή ξεσυγχρονίζεται ή παίζει όπως θέλει στα καλά καθούμενα, σπάζοντας μας τα νευρα την ώρα που θέλουμε να δούμε ή να αναπαράγουμε κάτι για να χαλαρώσουμε;
Ας είμαστε λίγο πιο διαλλακτικοί και σας το λέει αυτό κάποιος που έφερε το πρώτο ps3 στη χώρα και έφτιαξε το πρώτο htpc με bluray drive (ένα Sony) όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι στο προηγούμενο φόρουμ (είχαμε κάνει τότε και παρουσίαση για να μας πιστέψουν από το "απέναντι φόρουμ" καθώς έγραφαν ότι λέμε παραμύθια...ωραίες μέρες). Αν υπήρχει το παλιό φόρουμ θα μπορούσατε να διαβάσετε άπειρα σχόλια χλευασμού για τα δύο μου τότε αποκτήματα, απόψεις που έλεγαν ότι το ps3 δεν έχει κάτι να δώσει παραπάνω από το ps2 και η Sony που το έβγαλε θα κλείσει ή ότι το bluray θα ζήσει το πολύ 6 μήνες...αφού κανείς δεν έχει το μέσο για να το απολαύσει, ούτε δισκάκια υπάρχουν κτλ κτλ... Γκρίνια και πάλι γκρίνια, σχόλια και απόψεις του στυλ αφού πήρε κατσίκα ο γείτονας μακάρι να του ψοφήσει...Οι περισσότεροι που τότε αφόριζαν σήμερα αποθεώνουν το ps3 τους πόσο καλά παίζει και βρίσκουν αρκετά μπλέ δισκάκια στο βιντεοκλάμπ τους ή άφθονα μπλέ δισκάκια για να κατεβάσουν από το διαδίκτυο...
Ποιός ο λόγος να πάρει κάποιος 93 και αργότερα dac με Sabre και να μην πάρει κατευθείαν το 95 και να λύσει το πρόβλημα του μια και καλή σε όλους τους τομείς; Μα το 95 που έχει δύο Sabre είναι σα να σας δίνει όλα τα υπόλοιπα δώρο σε αυτή την τιμή...Αν τώρα αμάρτησε η ΟΡΡΟ που κυκλοφόρησε ένα universal (που παίζει πολύ καλύτερα) στο 1/4 της τιμής που έκανε μέχρι τότε το κορυφαίο Denon που χαλβαδιάζαμε όλοι και όλοι λέγαμε δεν μπορούμε να το πάρουμε γιατί είναι πολύ ακριβό κτλ, ε τότε έχετε δίκιο αφορήστε την...
Μόνο και μόνο τα εκατοντάδες post για ρυθμίσεις, ασυμβατότητες και προβλήματα στις κατηγορίες htpc - media players με κάνουν να νοιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου...Και αν δεν μου αρέσουν τα γράμματα όταν κουμπώνω το σωστό Star Wars από το Amazon - Play με το αγγλικό DTS - MA και απλά χρειάζομαι ένα στικάκι για να διαβάσω ελληνικά ξέρω ότι κανένα αλλο δεν θα με άφηνε να το κάνω αυτό...Χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς ρυθμίσεις χωρίς συγχρονισμούς η remux - decoding, απλά και ωραία μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι μου αν στη μέση της ταινίας χάσει το συγχρονισμό ή συμβεί κανά τρελό και μείνω με το αρχείο ή τους υπότιτλους στο χέρι...Τα ίδια και με τα iso - image και κάθε άλλη μορφή του ζητήσετε να κάνει...
Γλύτωσα και ένα σωρό λεφτά από τα διάφορα κουτάκια που αγόραζα συνέχεια που πάντα υπόσχονταν το τέλειο και πάντα κάτι τους έλειπε ....

Εκτός αν βεβαια όλοι μας έχουμε χάσει την μπάλλα και θα πρέπει να ρυθμίζουμε ένα σύστημα 50 ώρες για να δούμε στο τέλος μια ταινία ή να ακούσουμε μια ώρα μουσική...
Άλλωστε αρκετοί μας σπάνε τα νεύρα κάθε μέρα, οπότε την ώρα της χαλάρωσης θέλουμε αυτό που που έλεγαν οι παλιοι "να πατήσεις το κουμπί και να βγεί η χοντρή"...Δυστυχώς τα άλλα "μηχανάκια του σατανά" θέλουν ακόμα (άγνωστο γιατί) χρόνια για να χαρακτηριστούν "plug and play" αντί για "plug and pray"....
Μέχρι τότε όσοι ακολουθήσουν στο μονοπάτι της Oppo και της κάθε Οppo που θα βγάζει τίμια μηχανήματα που θα κάνουν περισσότερα και όχι λιγότερα από όσα υπόσχονται τουλάχιστον θα έχουν τα νεύρα τους ήσυχα και θα απολαμβάνουν το αποτέλεσμα που θα βλέπουν και θα ακούν καθημερινά...Τώρα όσοι τα θεωρούν αυτά πρόβλημα bugs ή αδυναμίες, ψωμί κι αλάτι, απόλυτα σεβαστή η απόψη τους...

Last edited:
Γιώργο ήσουν αναλυτικότατος. Συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα σημεία, σε κάποια άλλα έχω τις αντιρρήσεις μου.
Μιλάω πάντα σαν κάτοχος του 93 και δεν είμαι σε θέση να εκφέρω άποψη για τις ηχητικές επιδόσεις του 95. Δεδομένου όμως ότι ακούω πλέον μουσική μόνο από τις αναλογικές εξόδους του "μικρού" είμαι πεπεισμένος ότι το μεγάλο θα είναι εξαιρετικό.

Κριτική είναι θεμιτό να υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Στο πλαίσιο αυτό θα εκφραστούν κάποιοι αντικειμενικά, άλλοι υποκειμενικά και πάει λέγοντας. Οι πιο αντικειμενικές θέσεις είναι αυτές των κατόχων. Αυτοί έχουν καθημερινή τριβή και ακούσματα. Και πάλι όμως εξαρτάται από το σύστημα και το χώρο του καθενός.
Κάποιοι άλλοι, μπορεί να μην έχουν ακούσει Oppo στο σύστημα τους παρόλα αυτά είναι κάθετοι στις απόψεις τους που πηγάζουν από τις αναφορές των κατόχων. Και αυτές είναι κυρίως αρνητικές και οι πιο επικίνδυνες για παρεξηγήσεις γιατί συνήθως απομονώνονται και προβάλλονται μόνο τα αρνητικά ενώ παραλείπονται τα θετικά..

Ετσι γίνεται πάντα και αυτό θα συνεχίζεται.. Πιο κοντά στην πραγματικότητα λοιπόν είναι οι απόψεις των κατόχων σε συνάρτηση με την εμπειρία που έχουν στον οπτικοακουστικό τομέα. Πεδίο μάχης το σύστημα του καθενός.

Οτι αφορά την ουσία. Προσωπικά είμαι πολέμιος της ελληνικής γραμματοσειράς και αναφέρομαι σε βιντεοπροβολή. Oι Κινέζοι του Oppo αν δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά ας ενημερωθούν από οποιοδήποτε media player της σειράς σχετικά με το πως πρέπει να προβάλλεται μια γραμματοσειρά σε οθόνη 120'' και ας μην κρίνουν μόνο αυτό που βλέπουν σε ένα 20άρι μόνιτορ. Ας προσθέσουν τουλάχιστον δυνατότητα αυξομείωσης. Δε νοείται σε τέτοιας κλάσης μηχάνημα φιξαρισμένη γραμματοσειρά.

Δεύτερη μεγάλο ζήτημα, η αδυναμία του να δει το οικιακό δίκτυο. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν δικτυακούς δίσκους για την καλύτερη και ορθότερη ταξινόμηση του υλικού τους. Η δυνατότητα DLNA είναι σημαντικός περιορισμός.

Το Oppo δεν είναι απλό blu-ray player. Είναι και media player και αυτή η δυνατότητα προβάλλεται ιδιαίτερα από την εταιρία που το κατασκευάζει. Συνεπώς θα πρέπει να εξαλειφθούν άμεσα τα μειονεκτήματα και όχι να μετατίθενται στο άγνωστο μέλλον ή στις επόμενες εκδόσεις την μηχανημάτων.

Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η ταπεινή μου άποψη.

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Δεύτερη μεγάλο ζήτημα, η αδυναμία του να δει το οικιακό δίκτυο. Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν δικτυακούς δίσκους για την καλύτερη και ορθότερη ταξινόμηση του υλικού τους. Η δυνατότητα DLNA είναι σημαντικός περιορισμός.

Σε τι περιορισμό αναφέρεσαι; Δεν βλέπει DLNA servers/δίσκους? Αναφέρεσαι μήπως στην αδυναμία να αναπαράγει .iso απο dlna ή σε κάτι άλλο? Επισήμως υποστηρίζει πλήρως αναπαραγωγή αρχείων απο dlna. Τι δεν καταλαβαίνω σωστά?

να ξεκαθαρισω 2-3 πραγματακια σαν κατοχος καταρχην. οσο αφορα το dlna οι ανθρωποι το λενε οτι ειναι σε beta stage. δευτερον...κατα την εταιρια το oppo ειναι : Universal Audiophile 3D Blu-ray Disc Player και πουθενα δεν χαρακτηριζεται ως mediaplayer. οποτε καταρχην θα πρεπει να καλυπτει απολυτα το κομματι αυτο και απο εκει και περα τα υπολοιπα ειναι bonus το οποιο με τον καιρο και μεσα απο frmw θα φτασει ελπιζω σε ενα επιπεδο που πρεπει. οποτε δεν μπορουμε να κατηγορισουμε καποιον που μασ δινει κατι πολυ περισσοτερο αν αυτο το περισσοτερο εχει καποια μικρα ψεγαδια που ειναι διορθωσημα παντος.
τριτον. το μεγαλο ατου αυτης της συσκευης ειναι τα sabre. σκετα να πας να τα παρεις θα σου φτασουνε στα 700 ευρω. και να ειστε σιγουροι πως η oppo εχει βαλει το χερακι της στην μεγιστη αποδοση των sabre με τα συνοδα ηλεκτρονικα και κυλωματα. πως ακουγωνται? το εγραψα και παραπανω,....γαματα!!! πολυ ομορφωσ ηχος ο καλυτερος που εχω ακουσει ωσ σημερα.
η γραμματοσειρα οπως εγραψα και νωριτερα δεν ειναι ικανη να μειωσει ουτε στο ελαχιστο την αξια του ...αν και εμενα δε με χαλαει και ετσι οπως ειναι και εχω και προβολεα...εγω ειχα αλλο θεμα που δεν ειναι επι του παρονοτος και μαλλον δεν θα το εχει και κανενασ αλλος.
οσο αφορα το htpc που ανεφαιρε ο δουνακης...εγω παλεψα πολυ με htpc εδωσα περισσοτερα λεφτα απο οτι κανει το Oppo και στο τελος μου εσπασε τα α@@@α....
οταν καθε φορα ξερυθμιζοταν μονο του χωρις κανενα ιδιεταιρο λογο...γιαυτο βαρεθηκα με το pc ολη την ωρα και το εβαλα να κανει τη δουλεια που προοριζοταν να κανει.....κατεβαστηρι....

Επειδή διάβασα κάποιες αναφορές στο κείμενο του φίλου Γιώργου Δουνάκη σε παρατηρήσεις που έχω κάνει και εγώ, να πω ότι έχει καταλάβει εντελώς λάθος, (τουλάχιστον όσον αφορά εμένα) τόσο για τις προθέσεις όσο και την τελική αξιολόγηση των οppo93/95 απ' όσους γράφουμε για αυτό και επισημαίνουμε και κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν.

Τώρα δεν έχω χρόνο να το αναλύσω, ίσως το βραδάκι, αλλά να γράψω εν τάχει ότι από την πρώτη μέρα που μάθαμε ότι θα κυκλοφορήσει νέο oppo στις 24/9/2010 -> check initial post... το οποίο θα διαβάζει ΝTFS, θα αναπαράγει όλα τα media αρχεία και θα έχει 2 HDMI video/audio όλοι... μα όλοι! είπαμε ότι το μηχανάκι πιθανότατα θα σκίζει... γιατί ξέραμε τις επιδόσεις της oppo σε αυτό που κάνει από το παρελθόν!!!
Ενστάσεις δεν μπορεί να μην υπάρχουν - δεν υπάρχει το τέλειο προϊόν... όπως επίσης οι απαιτήσεις αλλά και το πορτοφόλι του καθενός από εμάς, δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με την πολιτική της oppo......

Oι προσωπικές εκτιμήσεις, να μου επιτρέψετε να ζητήσω, εφόσον υπάρχει επιχειρηματολογία, να γίνονται σεβαστές... και ο αντίλογος να γίνεται πάντα με επιχειρήματα... αποδεχόμενοι τόσο τα γούστα όσο και τις απαιτήσεις καθενός από εμάς...

Αυτά για να μην ξεφύγουμε κι άλλο από το ψητό... που δεν είναι άλλο από τη λειτουργία και επιδόσεις του oppo... και τη σύγκρισή του με αντίστοιχης τιμής ανταγωνιστικά προϊόντα...

Φιλικά

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Οι περιορισμοί είναι ευρύτεροι.
Για έναν καλό DLNA server πρέπει να πληρώσεις. Ακόμα και αν πληρώσεις όμως δεν έχουν όλοι την ίδια συμπεριφορά.
Με NERO (επί πληρωμή) & TVMOBiLi (free) που δοκίμασα, αμφότεροι δεν αναγνωρίζουν BR-iso & ελληνικούς υπότιτλους.

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

να ξεκαθαρισω 2-3 πραγματακια σαν κατοχος καταρχην. οσο αφορα το dlna οι ανθρωποι το λενε οτι ειναι σε beta stage. δευτερον...κατα την εταιρια το oppo ειναι : Universal Audiophile 3D Blu-ray Disc Player και πουθενα δεν χαρακτηριζεται ως mediaplayer. οποτε καταρχην θα πρεπει να καλυπτει απολυτα το κομματι αυτο και απο εκει και περα τα υπολοιπα ειναι bonus το οποιο με τον καιρο και μεσα απο frmw θα φτασει ελπιζω σε ενα επιπεδο που πρεπει. οποτε δεν μπορουμε να κατηγορισουμε καποιον που μασ δινει κατι πολυ περισσοτερο αν αυτο το περισσοτερο εχει καποια μικρα ψεγαδια που ειναι διορθωσημα παντος.
τριτον. το μεγαλο ατου αυτης της συσκευης ειναι τα sabre. σκετα να πας να τα παρεις θα σου φτασουνε στα 700 ευρω. και να ειστε σιγουροι πως η oppo εχει βαλει το χερακι της στην μεγιστη αποδοση των sabre με τα συνοδα ηλεκτρονικα και κυλωματα. πως ακουγωνται? το εγραψα και παραπανω,....γαματα!!! πολυ ομορφωσ ηχος ο καλυτερος που εχω ακουσει ωσ σημερα.
η γραμματοσειρα οπως εγραψα και νωριτερα δεν ειναι ικανη να μειωσει ουτε στο ελαχιστο την αξια του ...αν και εμενα δε με χαλαει και ετσι οπως ειναι και εχω και προβολεα...εγω ειχα αλλο θεμα που δεν ειναι επι του παρονοτος και μαλλον δεν θα το εχει και κανενασ αλλος.
οσο αφορα το htpc που ανεφαιρε ο δουνακης...εγω παλεψα πολυ με htpc εδωσα περισσοτερα λεφτα απο οτι κανει το Oppo και στο τελος μου εσπασε τα α@@@α....
οταν καθε φορα ξερυθμιζοταν μονο του χωρις κανενα ιδιεταιρο λογο...γιαυτο βαρεθηκα με το pc ολη την ωρα και το εβαλα να κανει τη δουλεια που προοριζοταν να κανει.....κατεβαστηρι....
Δεν είναι όλα τα Oppo 95άρια!! :ernaehrung004:
Υπάρχει και το 93 που από την μαμά εταιρία αναφέρεται ως ''Universal Network 3D Blu-ray Disc Player''
Στην ίδια ιστοσελίδα επίσης διαφημίζεται ότι το Oppo είναι:
''DLNA Certified - Digital Living Network Alliance (DLNA) Digital Media Player (DMP) compliance enables wired or wireless access of audio, picture, and video files stored on DLNA-compatible digital media servers such as a computer or network storage device (NAS).''

Σκοπός της όποιας κριτικής δεν είναι να μειώσει την αξία του μηχανήματος αλλά να επισημάνει τις αδυναμίες προκειμένου να βελτιωθεί από αυτούς που αναπτύσσουν το λογισμικό.
Τίποτα δεν σου χαρίζει η Oppo ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Τα bonus είναι για τα ''golden boys''!

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Δεν είναι όλα τα Oppo 95άρια!! :ernaehrung004:
Υπάρχει και το 93 που από την μαμά εταιρία αναφέρεται ως ''Universal Network 3D Blu-ray Disc Player''
Στην ίδια ιστοσελίδα επίσης διαφημίζεται ότι το Oppo είναι:
''DLNA Certified - Digital Living Network Alliance (DLNA) Digital Media Player (DMP) compliance enables wired or wireless access of audio, picture, and video files stored on DLNA-compatible digital media servers such as a computer or network storage device (NAS).''

Σκοπός της όποιας κριτικής δεν είναι να μειώσει την αξία του μηχανήματος αλλά να επισημάνει τις αδυναμίες προκειμένου να βελτιωθεί από αυτούς που αναπτύσσουν το λογισμικό.
Τίποτα δεν σου χαρίζει η Oppo ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Τα bonus είναι για τα ''golden boys''!

:)

εχεις δικιο...εγω μιλησα για το 95 γιατι αυτο εχω και απο αυτο εχω εμπειρια... για το 93 δεν εχω αποψη. παντος αν ολα αυτα τα βαζανε σε ενα κουτι που απεξω εγραφε πχ esoteric η τιμη του θα ηταν κοντα στο 5χιλιαρο....και αυτο για μενα εχει μεγαλη σημασια....για να μην πω για πολυ ακριβες μαρκες cd που τα ανοιγανε και μεσα βρησκανε μηχανισμους της pioneer και τα πουλαγανε 5.000 ...τουλαχιτον δεν ειναι απατεώνες...και στις μερες μας αυτο μετραει...

Μόνο απατεώνες δεν είναι. Πρόκειται για μία από τις πιο τίμιες εταιρίες. Για μένα παρέχει τον υψηλότερο δείκτη στη σχέση απόδοση προς τιμή. Ακόμα και με το 93 μπορείς να ζήσεις άνετα και μόνο ως CD player.

Χθες το βράδυ αναβάθμισα το player στην πρόσφατη beta έκδοση. Εδώ και καιρό είχα παρατηρήσει μεγάλη καθυστέρηση στην ανάγνωση κάποιων δίσκων ή αρχείων BR-iso & folder. Αυτό οφειλόταν στην προσπάθεια του Oppo να επικοινωνήσει με τον server που δίνει τις εξτρα πληροφορίες (BD live) ακόμα και αν δεν υπήρχε σύνδεση στο internet.
Σύμφωνα με το change log αυτό λύθηκε.

Μια άλλη ευχάριστη έκπληξη ήταν η άμεση αναπαραγωγή br-folder πατώντας o.k. πάνω στον τίτλο της ταινίας. (πριν έμπαινε στο BDMV και από εκεί ξεκινούσε η αναπαραγωγή)

Δοκιμάζοντας εκ νέου τις δυνατότητες του DLNA διαπίστωσα ότι δεν άλλαξε κάτι τουλάχιστον σε αυτά που με ενδιαφέρουν.
Με Nero Mediahome ( DLNA server σε Win7) δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους, εμφανίζει όμως όσους είναι περασμένοι στο container (mkv), ενώ εξακολουθεί να μη βλέπει καθόλου br-iso.

Χθες το βράδυ αναβάθμισα το player στην πρόσφατη beta έκδοση. Εδώ και καιρό είχα παρατηρήσει μεγάλη καθυστέρηση στην ανάγνωση κάποιων δίσκων ή αρχείων BR-iso & folder. Αυτό οφειλόταν στην προσπάθεια του Oppo να επικοινωνήσει με τον server που δίνει τις εξτρα πληροφορίες (BD live) ακόμα και αν δεν υπήρχε σύνδεση στο internet.
Σύμφωνα με το change log αυτό λύθηκε.

Μια άλλη ευχάριστη έκπληξη ήταν η άμεση αναπαραγωγή br-folder πατώντας o.k. πάνω στον τίτλο της ταινίας. (πριν έμπαινε στο BDMV και από εκεί ξεκινούσε η αναπαραγωγή)

Δοκιμάζοντας εκ νέου τις δυνατότητες του DLNA διαπίστωσα ότι δεν άλλαξε κάτι τουλάχιστον σε αυτά που με ενδιαφέρουν.
Με Nero Mediahome ( DLNA server σε Win7) δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους, εμφανίζει όμως όσους είναι περασμένοι στο container (mkv), ενώ εξακολουθεί να μη βλέπει καθόλου br-iso.

αν δεις τιποτα περιεργο ενημερωσε μας ....να την περασουμε και εμεις...:)

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Με Nero Mediahome ( DLNA server σε Win7) δε βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους, εμφανίζει όμως όσους είναι περασμένοι στο container (mkv)...

Πολύ καλό. Ο χρόνος να ενσωματώσει κανείς το srt στο mkv είναι της τάξης δευτερολέπτων...

αν δεις τιποτα περιεργο ενημερωσε μας ....να την περασουμε και εμεις...:)

Σε αμερικάνικο forum διάβασα για το λεγόμενο Cinavia οτι πιθανώς να ενσωματωθεί σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση ίσως και χωρίς προειδοποίηση (οχι απαραίτητα οτι περιέχεται σε αυτό το firmware)...

Απάντηση: Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Πολύ καλό. Ο χρόνος να ενσωματώσει κανείς το srt στο mkv είναι της τάξης δευτερολέπτων...
Αν έχεις δεκαριά ταινίες, ενσωματώνεις, και δε το κάνεις θέμα.
Αν έχεις πολλές υπάρχει θέμα.

Εχω κουραστεί τόσα χρόνια να παρεμβαίνω στο υλικό μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προκειμένου να πετύχω συμβατότητες..