Παιδιά τα πράγματα ειναι πάρα πολύ απλά...Διαβάζοντας τα προηγούμενα post κάποιος θα καταλήξει ότι το ΟΡΡΟ είναι έτσι είναι αλλιώς, έχει bug, δεν γράφει ωραία γράμματα κτλ στην οθόνη μας και διάφορα άλλα...
Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά συνεχίζω να διακρίνω (έστω και καλά κρυμμένη κάποιες φορές) μια ...εμπάθεια για το player που στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό που κάνει κάποια πράγματα που όλοι οι χρήστες θα ήθελαν να κάνει το player τους (όπως εξωτερικοί υπότιτλοι σε bluray)...Γράφετε ότι τα Sabre δεν θα κάνουν διαφορά τα ίδια λέγατε και τότε που ο φίλος από τη Λαμία σας ρωτούσε τι να πάρει και του λέγατε να περιμένει τα Asus - Pioneer ή δεν ξέρω και γώ τι άλλο.
Από την στιγμή που ο φίλος είχε τη δυνατότητα να αγοράσει το 95 δε νομίζω ότι θα χρειαστεί να αγοράσει κάτι για πολύ πολύ πολύ καιρό...'Αλλωστε μια ιδέα πήρε με το παντρεμα με τον Krell ήχος που κάποιος άλλος θα τον χρέωνε 3-4000 και θα μας το παρουσίαζε και ως ευκαιρία ζωής.Θέλετε να βάλουμε στοίχημα ότι οι περισσότεροι θα αποκτήσετε μια σαύρα σύντομα...Το τσιπάκι είναι αλλού και τη διαφορά την καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί, όταν την ακούσει...Μέχρι τότε όλα τα ίδια είναι...
Έχοντας πετάξει στη ζωή μου κάμποσες εκατοντάδες (για να μην πω κάτι χειρότερο) ευρώ σε αθόρυβα - παλαβά σούπερ ντούπερ htpc που έπαιζαν κάθε είδους φίλτρα - codecs ή προγράμματα και έχοντας αποκτήσει ή δεί περισσότερα από 10 media players από αυτά που κάποιοι ονομάζουν κορυφαία, κατέληξα στο 95 ολοκληρώνοντας ένα σύστημα που σχεδίαζα χρόνια και που σήμερα πια μου επιτρέπει να ξεχωρίζω τα αρνιά από τα ερίφια....Αν τα media players τα κάνουν όλα τόσο καλά γιατί στην αντίστοιχη κατηγορία αναφέρονται συνέχεια θεματάκια με το οποιοδήποτε μηχάνημα; Αν τα htpc μπορούσαν να περάσουν απέναντι σε βασικά θεματάκια όπως 1080/24 κτλ, γιατί στην συγκεκριμένη ενότητα όλο κάτι φτιάχνει, όλο κάτι χαλάει ή ξεσυγχρονίζεται ή παίζει όπως θέλει στα καλά καθούμενα, σπάζοντας μας τα νευρα την ώρα που θέλουμε να δούμε ή να αναπαράγουμε κάτι για να χαλαρώσουμε;
Ας είμαστε λίγο πιο διαλλακτικοί και σας το λέει αυτό κάποιος που έφερε το πρώτο ps3 στη χώρα και έφτιαξε το πρώτο htpc με bluray drive (ένα Sony) όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι στο προηγούμενο φόρουμ (είχαμε κάνει τότε και παρουσίαση για να μας πιστέψουν από το "απέναντι φόρουμ" καθώς έγραφαν ότι λέμε παραμύθια...ωραίες μέρες). Αν υπήρχει το παλιό φόρουμ θα μπορούσατε να διαβάσετε άπειρα σχόλια χλευασμού για τα δύο μου τότε αποκτήματα, απόψεις που έλεγαν ότι το ps3 δεν έχει κάτι να δώσει παραπάνω από το ps2 και η Sony που το έβγαλε θα κλείσει ή ότι το bluray θα ζήσει το πολύ 6 μήνες...αφού κανείς δεν έχει το μέσο για να το απολαύσει, ούτε δισκάκια υπάρχουν κτλ κτλ... Γκρίνια και πάλι γκρίνια, σχόλια και απόψεις του στυλ αφού πήρε κατσίκα ο γείτονας μακάρι να του ψοφήσει...Οι περισσότεροι που τότε αφόριζαν σήμερα αποθεώνουν το ps3 τους πόσο καλά παίζει και βρίσκουν αρκετά μπλέ δισκάκια στο βιντεοκλάμπ τους ή άφθονα μπλέ δισκάκια για να κατεβάσουν από το διαδίκτυο...
Ποιός ο λόγος να πάρει κάποιος 93 και αργότερα dac με Sabre και να μην πάρει κατευθείαν το 95 και να λύσει το πρόβλημα του μια και καλή σε όλους τους τομείς; Μα το 95 που έχει δύο Sabre είναι σα να σας δίνει όλα τα υπόλοιπα δώρο σε αυτή την τιμή...Αν τώρα αμάρτησε η ΟΡΡΟ που κυκλοφόρησε ένα universal (που παίζει πολύ καλύτερα) στο 1/4 της τιμής που έκανε μέχρι τότε το κορυφαίο Denon που χαλβαδιάζαμε όλοι και όλοι λέγαμε δεν μπορούμε να το πάρουμε γιατί είναι πολύ ακριβό κτλ, ε τότε έχετε δίκιο αφορήστε την...
Μόνο και μόνο τα εκατοντάδες post για ρυθμίσεις, ασυμβατότητες και προβλήματα στις κατηγορίες htpc - media players με κάνουν να νοιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου...Και αν δεν μου αρέσουν τα γράμματα όταν κουμπώνω το σωστό Star Wars από το Amazon - Play με το αγγλικό DTS - MA και απλά χρειάζομαι ένα στικάκι για να διαβάσω ελληνικά ξέρω ότι κανένα αλλο δεν θα με άφηνε να το κάνω αυτό...Χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς ρυθμίσεις χωρίς συγχρονισμούς η remux - decoding, απλά και ωραία μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι μου αν στη μέση της ταινίας χάσει το συγχρονισμό ή συμβεί κανά τρελό και μείνω με το αρχείο ή τους υπότιτλους στο χέρι...Τα ίδια και με τα iso - image και κάθε άλλη μορφή του ζητήσετε να κάνει...
Γλύτωσα και ένα σωρό λεφτά από τα διάφορα κουτάκια που αγόραζα συνέχεια που πάντα υπόσχονταν το τέλειο και πάντα κάτι τους έλειπε ....
Εκτός αν βεβαια όλοι μας έχουμε χάσει την μπάλλα και θα πρέπει να ρυθμίζουμε ένα σύστημα 50 ώρες για να δούμε στο τέλος μια ταινία ή να ακούσουμε μια ώρα μουσική...
Άλλωστε αρκετοί μας σπάνε τα νεύρα κάθε μέρα, οπότε την ώρα της χαλάρωσης θέλουμε αυτό που που έλεγαν οι παλιοι "να πατήσεις το κουμπί και να βγεί η χοντρή"...Δυστυχώς τα άλλα "μηχανάκια του σατανά" θέλουν ακόμα (άγνωστο γιατί) χρόνια για να χαρακτηριστούν "plug and play" αντί για "plug and pray"....
Μέχρι τότε όσοι ακολουθήσουν στο μονοπάτι της Oppo και της κάθε Οppo που θα βγάζει τίμια μηχανήματα που θα κάνουν περισσότερα και όχι λιγότερα από όσα υπόσχονται τουλάχιστον θα έχουν τα νεύρα τους ήσυχα και θα απολαμβάνουν το αποτέλεσμα που θα βλέπουν και θα ακούν καθημερινά...Τώρα όσοι τα θεωρούν αυτά πρόβλημα bugs ή αδυναμίες, ψωμί κι αλάτι, απόλυτα σεβαστή η απόψη τους...