OPPO BDP-93 BD Player

Λοιπόν Νίκο, αν το Oppo δίνει 1Α (!) τότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα 2,5" δίσκο.

Αν ο δίσκος είναι usb 2 σύμφωνα με το πρωτόκολλό μπορεί να τραβήξει max "5 unit loads x 100mA" (500 mA) οπότε πάλι δεν έχεις πρόβλημα. Αν είναι usb 3 μπορεί να τραβήξει "6 unit loads x 150mA" (900 mA). H Oppo προφανώς με την έλευση του usb 3 το προέβλεψε οπότε γι'αυτό επέτρεψε στη θύρα να δίνει μέχρι 1000mA αντίθετα απο το 83 που έδινε μέχρι 500mA.

Τώρα, αν ο δίσκος είναι high-speed και συνοδεύεται απο usb καλώδιο που καταλήγει σε 2 (Υ) τότε σημαίνει οτι χρειάζεται περισσότερο ρεύμα απο 500mA που μπορεί να δώσει μια usb 2 θύρα και γι'αυτό δίνουν μαζί καλώδιο που πάει σε δύο usb ports ώστε να μπορεί τραβήξει ρεύμα απο 2 "usb 2" θύρες. Αν η θύρα μας είναι usb 3 προφανώς δε χρειαζόμαστε το καλώδιο Υ.

Γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασφαλίσεις οτι δεν θα έχεις πρόβλημα, οπότε προσέχοντας αυτές τις "λεπτομέρειες" και κάνοντας προσεκτικά βήματα, ούτε θα αγοράσεις τσάμπα δίσκο, ούτε θα δημιουργηθεί ζημιά.

Κάθισα και διάβαζα για πρωτόκολλα usb σήμερα γιατί η WD δεν δεν αναφέρει τίποτα στα spec του δίσκου...

Αν ήταν ένας 500άρης δεν θα ανησυχούσα αλλάεπειδή σκέφτομαι για ΤΒ (στη χειρότερη 750GB) δεν ξέρω μήπως έχει άλλες απαιτήσεις για ρεύμα και σε συνδυασμό με το "καλύτερα εξωτερική τροφοδοσία" που λέει η oppo την πατήσω και πάει χαμένος (για βλάβη απ'ότι κατάλαβα δεν υπάρχει πρόβλημα)
Εσύ Χρήστο τoυ κόλλησες 1ΤΒ ή λιγότερο?

Οι δίσκοι που έχω δοκιμάσει είναι 2 των 2,5" ο ένας 80GB και 160GB ο άλλος, παλιοί δίσκοι απο laptop τους οποίους τους έβαλα σε θήκες.

Έχει δοκιμάσει κανείς 2,5άρι ΗDD με τροφοδοσία απο την usb του oppo? Παίζει κανονικά και απο τις δύο usb?

(έχω δει το οppo FAQ που λέει ότι καλό θα ήταν οι HDD να έχουν δική τους εξωτερική τροφοδοσία και θα ήθελα να ξέρω πριν δοκιμάσω για αποφυγή ζημιάς)

Νίκο, εγώ έχω μόνιμα έναν 2,5αρι 1TB Hitachi στο oppo 95 και λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Έχει συνδέσει κανείς τον OPPO σε δίκτυο DLNA; Αν ναι πως λειτουργεί το πράγμα; Διαβάζει το ΟΡΡΟ αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή, ή τα διαβάζει κάποιο πρόγραμμα, π.χ. itunes και τα στέλνει στο ΟΡΡΟ για αναπαραγωγή μέσω της ethernet;

Έχει συνδέσει κανείς τον OPPO σε δίκτυο DLNA; Αν ναι πως λειτουργεί το πράγμα; Διαβάζει το ΟΡΡΟ αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή, ή τα διαβάζει κάποιο πρόγραμμα, π.χ. itunes και τα στέλνει στο ΟΡΡΟ για αναπαραγωγή μέσω της ethernet;
Το έχω κάνει με επιτυχία με χρήση του oShare dlna server ο οποίος έτρεχε στο laptop μου (ορίζεις "shared folder"). Απο το μενού του Oppo επιλέγεις "Μy Network" και επιλέγεις το αρχείο που θέλεις να αναπαράγει το Oppo ως dlna client. Mάλιστα η τοπολογία μου ήταν laptop - ασύρματα με router - ασύρματα στο Oppo.

Mε τον ίδιο τρόπο (oShare server) κι εγώ. Είχα κάνει κάμποσες δοκιμές, έπαιξαν σχεδόν όλα τα αρχεία πλην ενός. Και δεν θυμάμαι τώρα ποιο ήταν.......

Σε λειτουργία ως media player θα λέγατε ότι η εικόνα του είναι καλύτερη από τα άλλα media players που κυκλοφορούν;

Σε λειτουργία ως media player θα λέγατε ότι η εικόνα του είναι καλύτερη από τα άλλα media players που κυκλοφορούν;

Αν αναφέρεσαι στην ανάλυση αποκλειστικά προφανώς σε ένα αρχείο το οποίο δεν χρειάζεται upscaling όπως πχ ένα full blu-ray rip θα έχει παρεμφερή εικόνα, επαναλαμβάνω αποκλειστικά όσον αφορά την ανάλυση. Σε αρχεία μικρότερης αναλυσης όταν το έχεις βάλει να κάνει upscaling είναι μέρα με τη νύχτα λόγω Qdeo. Γενικότερα στο τι εικόνα δίνει σε σχέση με κάποια media players (color space, 24fps κλπ) θεωρείται ανώτερο.

Εσείς που έχετε το πλέιερ σε δίκτυο DLNA το έχετε συνδεδεμένο απευθείας με τον υπολογιστή; Γιατί στο δικό μου macmini υπάρχει μόνο μία πρίζα για ethernet που είναι κατειλημμένη απο το rooter. Μπορώ να συνδέσω το ΟΡΡΟ σε κάποια από τις πρίζες του rooter;

Εσείς που έχετε το πλέιερ σε δίκτυο DLNA το έχετε συνδεδεμένο απευθείας με τον υπολογιστή; Γιατί στο δικό μου macmini υπάρχει μόνο μία πρίζα για ethernet που είναι κατειλημμένη απο το rooter. Μπορώ να συνδέσω το ΟΡΡΟ σε κάποια από τις πρίζες του rooter;

Οχι απευθείας. Με Ethernet στο router ή ασύρματα (με τον όποιο περιορισμό στο bandwidth-παρόλο που το oppo εχει 802.11n)

Ok τότε, μπορώ να το συνδέσω στο ρούτερ και να του στέλνω έτσι αρχεία, σωστά; Πρέπει να κάνω κάποιο σετάρισμα στο ρούτερ, ή δεν χρειάζεται;

Ναι! Αυτή είναι ο στάνταρ τρόπος! Στο ρούτερ σε μια απλή τοπολογία δικτύου (όλοι οι client στο ίδιο lan) δε χρειάζεται καμία ρύθμιση πέραν του DHCP το οποίο πρέπει να είναι active ώστε να επιτρέπει όλοι οι client να παίρνουν αυτόματα ip και όχι manually. Αλλιώς πρέπει να κονφιγκιουράρεις όλες τις ip manually. Δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα! Επιχείρησέ το, η διαδικασία είναι απλή. Ξεκίνα με οShare DLNA server (ο οποίος είναι free, ελαφρύς και προτείνεται και για Oppo).

-Ρυθμίζεις Oppo να συνδέεται στο δίκτυο (ip απο dhcp)
-Κατεβάζεις στο PC τον oShare, τον ανοίγεις και ορίζεις μέσα του τα folders που θέλεις να κάνεις share
-Ανοίγεις το μενού του My Network του Oppo και απλά επιλέγεις το αρχείο που θες να αναπαράγεις

:ernaehrung004:

O oShare είναι windows only, οπότε καλύτερα ψάξε για έναν που υποστηρίζει Mac os.

Ο oShare υποστηρίζει εξωτερικούς υποτιτλους μέσω Dlna;

Oops! Παιδιά σόρυ! Όντως, ενώ το διάβασα για το mac mini άλλη ώρα της ημέρας, δεν το θυμήθηκα την ώρα που έγραφα το τελευταίο ποστ!
Δες εδώ για προτεινόμενους DLNA servers για MAC!

O oShare είναι windows only, οπότε καλύτερα ψάξε για έναν που υποστηρίζει Mac os.

Ο oShare υποστηρίζει εξωτερικούς υποτιτλους μέσω Dlna;

Ναι υποστηρίζει κανονικά!

@ Κώστα και εδώ φαίνεται ποιοί είναι συμβατοί με Μac

Last edited:
Από αυτά που λέτε καταλαβαίνω ότι ο oShare τρέχει στο pc/laptop και κάνει share κάποιο δίσκο που είναι πάνω στο pc. Αυτό σημαίνει ότι το Pc πρέπει να παραμένει ανοικτό για να δει το oppo ένα δίσκο πάνω στο pc. Αν έχουμε όμως κάποιο NAS στο δίκτυο, π.χ. synology, qnap...μπορούμε πάλι από το oShare που τρέχει στο Pc να δούμε μέσω του δικτύου το σκληρό στο NAS και να το κάνουμε share ώστε να το βλέπει το oppo και κατ'επέκταση να μην χρειάζεται να είναι ανοικτό το pc;