OPPO BDP-93 BD Player

ριξε μια ματια στα gain στο μενου. πρεπει να ειναι η 0 η κατω απο το 0/.

Μάλλον το volume εννοεί, αλλά δε πάει πάνω απο το μηδεν.

Kώστα μπορείς να γράψεις καλλιτέχνη και τίτλο της μουσικής, format και samsple rate? (το link που έδωσες δεν δουλεύει)

Επίσης ρίξε μια ματιά στο setup, autio format setup και processing μήπως δεν έχει γίνει κάποια ρύθμιση σωστά εκεί.

Last edited:
ΤΟ gain του καθε ηχειου. ειναι στο μενου οταν ρυθμιζεις την ενταση των ηχειων για το soround. επηρεαζει και το στερεο

@klamia. Τελικά, κατά 99%, αυτό ήταν! Άλλαξα το trim (έτσι το λέει) στα ηχεία από +5db για το δεξί ηχείο και +6,5 για το αριστερό σε 0 και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.Κρατάω μιά μικρή επιφύλαξη γιατί λόγω ώρας δε μπορώ να ακούσω σε υψηλές στάθμες, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα λύθηκε.

και εγω το ειχα το προβλημα και εγραψα στην μαμα εταιρια στην αμερικη και μου δωσανε αυτη την απαντηση...παντος με αυτο το player θα πεταξεις πολλα δισκακια...χαχα...θα δεις ποσο χαλια ειναι πολλες εγραφες...τα ξεγυμνωνει..εγω ηδη εχω πεταξει καμποσα...

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Οταν παιζουν και οι 2 εξοδοι hdmi συχρονως (και ηχο και εικονα), ο ηχος ειναι κανονικα πολυκαναλος (hd, dts κτλ.) και στις 2 εξοδους, στη μία ή σε καμία?
Το ρωταω γιατι το panasonic μου σε αντιστοιχη λειτουργια, βγαζει στερεο και απο τις 2. Μονο αν επιλεξω στη 2η να μην εχω εικονα παιρνω πολυκαναλο ηχο.

Επισης απ'οτι μου ειπε ο Κωστας (Kblachos) στο 95αρι, μονο στην HDMI 1 είναι διαθέσιμος ο επεξεργαστής εικόνας QDeo. Αυτο ισχυει και για το 93?

Επισης απ'οτι μου ειπε ο Κωστας (Kblachos) στο 95αρι, μονο στην HDMI 1 είναι διαθέσιμος ο επεξεργαστής εικόνας QDeo. Αυτο ισχυει και για το 93?
Ναι έτσι είναι. Αναφέρεται και στα χαρακτηριστικά. (manual)

εγω που εκανα ολες τις αναβαθμισεις εχασα την δυνατοτητα να διαβαζει bluray iso? και με τους εξωτερικους υποτιτλους στα bluray δισκακια το ιδιο εγινε? γινεται να ξανα γυρισω σε προιγουμενο firmware?

και μια ακομα ερωτηση.... στην περιπτωση 3D bluray ταινιας, τι γινεται με την αυτοματη ενσωματωση των υποτιτλων? δεν υποστηριζεται πια?

Αφαιρέθηκε η δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων iso. (BR-ISO, DVD-ISO, DVD Audio σε ISO)
Ολες οι άλλες ευκολίες έμειναν.
Δυστυχώς δεν μπορείς να γυρίσεις σε προηγούμενη έκδοση λογισμικού..

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

ευχαριστω για την απαντηση...

και σε οτι αφορα τις 3D bluray ταινιας, τι γινεται με την αυτοματη ενσωματωση των υποτιτλων?

σημερα δοκιμασα σε δυο bluray δισκακια να παιξω τους ελληνικους υποτιτλους που δεν υπηρχαν φυσικα μεσα στον δισκο, μεσα απο το usb φλασακι

στο πρωτο bluray στην ταινια pulp fiction , οι υποτιτλοι επαιξαν κανονικα χωρις κανενα προβλημα.

στο δευτερο bluray σε μια πιο καινουρια ταινια στο THOR οταν παω να επιλεξω τους υποτιτλους , μου βγαζει το εξεις μηνυμα : operation blocked by disk

Αρα λοιπον παπαλα και αυτη η λειτουργια απο εδω και περα στις καινουριες ταινιες? θα υπαρχει αυτο το κλειδωμα που δεν θα μας επιτρεπει να προσθετουμε δικους μας υποτιτλους??? η υπαρχει καποιος τροπος να ξεπεραστει?

ευχαριστω πολυ!

σημερα δοκιμασα σε δυο bluray δισκακια να παιξω τους ελληνικους υποτιτλους που δεν υπηρχαν φυσικα μεσα στον δισκο, μεσα απο το usb φλασακι

στο πρωτο bluray στην ταινια pulp fiction , οι υποτιτλοι επαιξαν κανονικα χωρις κανενα προβλημα.

στο δευτερο bluray σε μια πιο καινουρια ταινια στο THOR οταν παω να επιλεξω τους υποτιτλους , μου βγαζει το εξεις μηνυμα : operation blocked by disk

Αρα λοιπον παπαλα και αυτη η λειτουργια απο εδω και περα στις καινουριες ταινιες? θα υπαρχει αυτο το κλειδωμα που δεν θα μας επιτρεπει να προσθετουμε δικους μας υποτιτλους??? η υπαρχει καποιος τροπος να ξεπεραστει?

ευχαριστω πολυ!

Φίλε corfu,

Επειδή κι εμένα με ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένα θέματα υποτίτλων,θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα
τελευταία post μου στο νήμα του oppo 95, εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/70795-OPPO-BDP-95EU-(Εντυπώσεις-Ερωτήσεις-Reviews-)/page39

Όπως θα δεις έχω κατηγοριοποιήσει όλες τις δυνατές περιπτώσεις προσθήκης εξωτερικών υποτίτλων
.srt :

Όπως θα δεις εκεί αναλυτικά,οι περιπτώσεις είναι συνολικά 9 και χωρίζονται σε δυο κατηγορίες:

Α. Προσθήκη εξωτερικών υποτίτλων σε άυλα αρχεία.

1. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε Blu-ray ISO
2. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε Blu-ray 3D ISO
3. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε DVD ISO
4. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε φάκελο Blu-ray (BDMV,CERTIFICATE)
5. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε .mkv
9**. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε .mkv 3D SBS (Side by Side)

Β. Προσθήκη εξωτερικών υποτίτλων σε δισκάκια σε φυσική μορφή.

6. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε Blu-ray δισκάκι σε φυσική μορφή
7. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε Blu-ray 3D δισκάκι σε φυσική μορφή
8. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε DVD δισκάκι σε φυσική μορφή

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις υποστηρίζονται,εκτός από την περίπτωση 9.
Επομένως συνολικά υποστηρίζονται 8 περιπτώσεις.
Όπως ανάφερε ο φίλος AlexT_ στην περίπτωση των .mkv 3D SBS

Εδώ, σε ότι μορφή και να βάλουμε τους υπότιτλους το Oppo αδυνατεί να τους υποστηρίξει. Απλούς srt δεν τους προσαρμόζει αυτόματα. Μετατρέποντας τους με το 3D Subtitler, δε τους βλέπει καθόλου.

Τώρα όσον αφορά την κατηγορία: Β. Προσθήκη εξωτερικών υποτίτλων σε δισκάκια σε φυσική μορφή.
πρόσεξε το USB stick που έχεις τους εξωτερικούς υπότιτλους .srt να είναι διαμορφωμένο σε FAT32
(και όχι σε NTFS !) και επίσης το USB stick να το καρφώσεις στην μπροστινή θύρα USB του oppo και
όχι στην πίσω!!

Επίσης δοκίμασε και παίξε μερικές φορές γιατί κι εμένα κάποιες φορές μου είχε εμφανίσει το μήνυμα
operation blocked by disk αλλά μετά μου δούλεψε κανονικά.Η δοκιμή σε εμένα ήταν στο Blu-ray της
ταινίας Mulholland Drive.

Κάρφωσε το USB stick (διαμορφωμένο σε FAT32) που έχει μέσα του το φάκελο sub με το sub.srt,
στην μπροστινή θύρα USB του oppo πριν ακόμα ανοίξεις το oppo.

Μετά το firmware του Δεκεμβρίου 2011 χάνεται η αναπαραγωγή ISO.
Επομένως εσύ πλέον δεν μπορείς να αναπαράγεις τα ακόλουθα:

1. Blu-ray ISO
2. Blu-ray 3D ISO
3. DVD ISO
4. DVD-Audio ISO

και εφόσον δεν μπορείς καν να τα αναπαράγεις πλέον τα παραπάνω 4,δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για προσθήκη εξωτερικών υποτίτλων στις παραπάνω 4 περιπτώσεις.

Επίσης να σου τονίσω ότι πλέον έχεις χάσει πλήρως την αναπαραγωγή άυλων DVD από το oppo,αφού:

αναπαραγωγή DVD σε μορφή φακέλου δεν υποστηρίζει το oppo και DVD ISO δεν μπορείς να αναπαράγεις
πλέον αφού με τα νέα firmware δεν βλέπει πλέον τα αρχεία ISO.

Επίσης έχεις χάσει πλήρως την αναπαραγωγή άυλων Blu-ray 3D από το oppo,αφού:

Tα Blu-ray 3D ISO είναι (τουλάχιστον προς το παρόν) ο μοναδικός τρόπος πλήρους αποθήκευσης ενός
δίσκου Blu-ray 3D σε αύλη μορφή.Εναλλακτικός τρόπος με αρχεία φακέλων δεν υπάρχει τουλάχιστον
μέχρι στιγμής.

Αυτά που έχεις ακόμα είναι:

Αναπαραγωγή Blu-ray από φάκελο Blu-ray (BDMV,CERTIFICATE) καθώς και η αντίστοιχη προσθήκη υποτίτλων
αν χρειάζεται
Αναπαραγωγή .mkv καθώς και η αντίστοιχη προσθήκη υποτίτλων αν χρειάζεται
Αναπαραγωγή .mkv 3D SBS (Side by Side) χωρίς δυνατότητα προσθήκης εξωτερικών υποτίτλων

και φυσικά εννοείται έχεις όλες τις περιπτώσεις από το Β:

Β. Προσθήκη εξωτερικών υποτίτλων σε δισκάκια σε φυσική μορφή.

6. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε Blu-ray δισκάκι σε φυσική μορφή
8. Εξωτερικοί υπότιτλοι .srt σε DVD δισκάκι σε φυσική μορφή

Συγνώμη που ήμουν μαντατοφόρος κακών ειδήσεων αλλά καλύτερα να είσαι ενημερωμένος...

Αν διαβάσεις τα τελευταία μου post στο νήμα του oppo 95 θα δεις αρκετά αναλυτικά νομίζω
οδηγίες για όλες τις περιπτώσεις.

Αν σου είναι εύκολο συνέχισε να μας δίνεις αποτελέσματα από τις δοκιμές σου!

Επίσης να σε ρωτήσω από που βρήκες το Blu-ray του pulp fiction ? Με ενδιαφέρει κι εμένα
να το πάρω και να έχω τους υπότιτλους από το USB.

Υ.Γ.: Βασικά τώρα που το σκέφτομαι,μιας κι έχεις νεώτερο firmware δοκίμασε την περίπτωση:
να δούμε αν όντως εξακολουθεί να το υποστηρίζει στα Blu-ray 3D δισκάκι σε φυσική μορφή
και πες μας αποτελέσματα!

Last edited:
Σε ευχαριστω για την απαντηση...

λοιπον με τον τροπο που περιγραφεις τοσο καιρο επαιζα τους υποτιτλους απο την μπροστινη usb και με FAT32....

δοκιμασα στην ταινια ΤΗOR 3D 5 με 6 φορες και εξακολουθει να μου βγαζει συννεχεια το μηνυμα operation blocked by disk, αρα μαλλον ειναι αδυνατον να βαλω στην συγκεκριμενη ταινια
Σε αλλο 3D bluray που δοκιμασα επαιξαν κανονικα οι υποτιτλοι...

Τωρα που το σκεφτομαι η μη υποστηριξη ISO μπορει να μην ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα γιατι, αν εχω στην κατοχη μου μια ταινια bluray σε ISO, εχω 2 επιλογες, 1. να την καψω σε ενα bluray δισκακι οπως κανω μεχρι τωρα, 2. Να ανοιξω το ISO υπολογιστη και να παρω τους φακελους της ταινιας (BDMV,CERTIFICATE) και να τους περασω στο oppo... ετσι δεν ειναι???

Οσον αφορα τα .mkv 3D SBS δεν υπαρχει κανενας αλλος πλαγιος τροπος για να περασω υποτιτλους? ουτε με μετατροπη πρωτα απο τον υπολογιστη να τους μετατρεψω για 3D ταινια, με τα ιδικα προγραμματα που υπαρχουν, παλι δεν θα τους παιξει???

ΥΓ: το bluray του pulp fiction επειδη δεν υπηρχε πουθενα στην Ελλαδα για αγορα το κατεβασα σε bluray ISO και το εκαψα σε ενα bluray 50GB

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Τωρα που το σκεφτομαι η μη υποστηριξη ISO μπορει να μην ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα γιατι, αν εχω στην κατοχη μου μια ταινια bluray σε ISO, εχω 2 επιλογες, 1. να την καψω σε ενα bluray δισκακι οπως κανω μεχρι τωρα, 2. Να ανοιξω το ISO υπολογιστη και να παρω τους φακελους της ταινιας (BDMV,CERTIFICATE) και να τους περασω στο oppo... ετσι δεν ειναι???
Από τις δυο επιλογές, μόνο η πρώτη υλοποιείται. 3D Bluray μόνο από ISO.

Οσον αφορα τα .mkv 3D SBS δεν υπαρχει κανενας αλλος πλαγιος τροπος για να περασω υποτιτλους? ουτε με μετατροπη πρωτα απο τον υπολογιστη να τους μετατρεψω για 3D ταινια, με τα ιδικα προγραμματα που υπαρχουν, παλι δεν θα τους παιξει???
Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα..

Σχετικά με το ''operation blocked by disk'' δεν έχω προσδιορίσει ακόμα την αιτία που το εμφανίζει. Σπάνια βέβαια, αλλά το εμφανίζει.
Πάντως δεν έχει να κάνει με το αν το πλέιερ φοράει λογισμικό πριν ή μετά την ISO εποχή.