OPPO BDP-93 BD Player

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Πάρτε ΗΤPC να ησυχάσετε. :D

DimDim έλα να μου στήσεις ένα που να κάνει αυτά που φημολογείται ότι θα κάνει το Oppo93-EU, ευπαρουσίαστο και αθόρυβο (ας ανοίγει σε 10 λεπτά δε με νοιάζει), στα 700Ε. Ειλικρινά, λόγω έλλειψης γνώσεων δεν το κάνω...

Είσαι?

Μετά από 12 σελίδες δεν έχω καταλάβει, ακριβώς, ποιες είναι οι αιτίες της υπερτιμολόγησης. Πάντως το region free δεν είναι η αιτία της υπερτιμολόγησης. Αυτό λέει ο Δημήτρης. Υπάρχει κάποια άλλη σκέψη που να δικαιολογεί τη διαφορά στην τιμή??

Έχω γράψει Γιάννη... φυσικά είναι σκέψεις και μόνο, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω...

δέχομαι όμως τη γνώμη των περισσοτέρων, δεν είναι αυτό το πρόβλημα...
κάνει αρπαχτή η Oppo...

Κάποιος μπορεί να μου απαντήσει στο ερώτημα... τι να κάνω? ποιά είναι η εναλλακτική? :nounder:

-bye-

Έχω και το <θρυλικό> 300.Δεν μου δίνει την αίσθηση του Oppo και έχει θεματάκια με τον ήχο απο το δεύτερο Hdmi (drops - και μόνο ο πυρήνας περνάει στον ενισχυτή).

Τα λεει όντως καπως μπλεγμένα στις οδηγίες αλλά νομίζω τελικά ότι το είχα δοκιμάσει και περνάει μια χαρα full hd ηχο bitstream. Θα το ξανατσεκάρω πάντως.

Παρακαλώ αν είναι εύκολο να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα γιατί είναι μεγάλης σημασίας κατά την προσωπική μου άποψη.

Μετά από 12 σελίδες δεν έχω καταλάβει, ακριβώς, ποιες είναι οι αιτίες της υπερτιμολόγησης. Πάντως το region free δεν είναι η αιτία της υπερτιμολόγησης. Αυτό λέει ο Δημήτρης. Υπάρχει κάποια άλλη σκέψη που να δικαιολογεί τη διαφορά στην τιμή??

Sorry Γιάννη δίπλα τα έγραψα... και είναι μόνο πιθανές αιτίες και όχι δικαιολογίες... δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω...

Το postάρω και εδώ...

Όσον αφορά την τιμή...
Είναι θέμα έρευνας αγοράς, περιθωρίου κέρδους και ανταγωνισμού...

α) Η έρευνα αγοράς δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ακόμα ευχαριστημένοι από το DVD, ενώ στις ΗΠΑ γίνεται ακόμα και καμπάνια υπέρ του ΒluRay (βλ. Warner για παράδειγμα), αλλά και δραστικές μειώσεις τιμής στους τίτλους... Και το κοινό ανταποκρίνεται... Και πωλούνται περισσότερα μηχανάκια και γεμίζουν τα ταμεία της κάθε oppo...

Eπίσης το τμήμα Ευρώπης είναι καινούριο...
Προφανώς συνυπολογίζοντας το μικρότερο αγοραστικό κοινό φοβήθηκαν την επένδυση!
Δίκτυο πωλήσεων δεν έχουμε... Μεγάλη παραγωγή δεν έχουμε... Καθιερωμένο όνομα δεν έχουμε (για ρωτήστε στη δουλειά σας πόσοι γνωρίζουν την Oppo...?)
Ας βάλουμε ένα κατοστάρικο πάνω μη κάτσει καμιά στραβή...

Όπως είπε και ο Vader ίσως έπρεπε να το δουν πιο μακροπρόθεσμα! Να δημιουργήσουν ευρύτερη πελατεία και να ρισκάρουν με στόχο τις περισσότερες πωλήσεις.
Έκαναν λάθος? Ποιος ξέρει?
Ας περιμένουμε τις πωλήσεις και την κερδοφορία της νέας εταιρείας... εκεί θα κριθεί.
Ότι και να λέμε εμείς ελάχιστη σημασία έχει...

β) Περιθώρια κέρδους. Ανάφερα και παραπάνω μερικά σημαντικά στοιχεία αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο... Πόσα κομμάτια θα πουλήσει η Oppo?
Κάντε μια σύγκριση για παράδειγμα με την Panasonic ή τις Sony, Samsung...
Γνωρίζεται πολύ καλά πόσα μοντέλα players έχουν στην αγορά... Γνωρίζεται επίσης το δίκτυο πωλήσεων τους... πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε?
Από ψυγεία, air/con μέχρι τηλεοράσεις και καφετιέρες... Με περιθώριο κέρδους, για κάθε από μία από τα εκατομμύρια συσκευές που πουλάνε 10% είναι βασιλιάδες... Και δώστου mainstream μηχανάκια και να κι από εδώ οι προσφορές και να τα νέα μοντέλα!

Η Oppo μπορεί να ζήσει με 10% με υποπολλαπλάσιες πωλήσεις?
Τι θα γίνει αν δεν τραβήξει το Europe Dept?
Θα το συντηρήσει το Αμερικάνικο? Αυτό που πουλάει τσάμπα για να προωθηθεί το ΒluRay σε κάθε σπίτι?

Θα μπορούσαν να κοστολογήσουν λιγότερο? Κατα τη γνώμη μου ναι... Θα ήθελα να δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην Ευρωπαική αγορά και να κινηθούν μακρυπρόθεσμα.
Όπως είπαμε η πορεία θα δείξει...

γ) Ας δούμε όμως και τον ανταγωνισμό...
- Υπάρχει συσκευή που τα χαρακτηριστικά της να καλύπτουν το oppo 93? Δεν γνωρίζω κάποια...
- Υπάρχει κάποια συσκευή που να πλησιάζει τα χαρακτηριστικά του Oppo 93? Nαι!
Το panasonic BDT-300, είναι ένα 3d BlueRay με 2 ΗDMI 1.4 και 7.1 αναλογικές εξόδους.
Κοστίζει περίπου 200Ε λιγότερο...
Του λείπουν βέβαια συμβατότητα με SACD και DVD-Audio και ως media player δεν θα μας κάνει τα χατήρια με mkv, m2ts... Πόσο κοστίζουν αυτά? Απλά θες δυό ακόμα συσκευές!!!
Ένα media player (ας πούμε της μεσαίας κατηγορίας) 150Ε και ένα universal player (ας πούμε ένα της χαμηλής κατηγορίας) άλλα 150Ε. Το σύνολον 750-800Ε.

Είπατε κάτι για την τιμή του βάσει χαρακτηριστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό?

Δεκτή όποια άλλη σύγκριση, μιας και δεν μπορώ να γνωρίζω όλα τα προϊόντα!

Η συσκευή παιδιά, από χαρακτηριστικά, παίζει μόνη της...
Συνυπολογίστε την παράδοση πολύ καλών συσκευών στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη το ΒD83, το Qdeo, την γρήγορη E-Sata και την αλουμινένια πρόσοψη/υποψία HiEnd...

ΑΝ παίζει όπως και το Oppo83 και δεν υπάρξει πρόβλημα συμβατοτήτων με το media player, θα πρόκειται για ένα ακόμα απόλυτο value for money + giand killer...

Μέχρι την επόμενη...

Έχω γράψει Γιάννη... φυσικά είναι σκέψεις και μόνο, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω...

δέχομαι όμως τη γνώμη των περισσοτέρων, δεν είναι αυτό το πρόβλημα...
κάνει αρπαχτή η Oppo...

Κάποιος μπορεί να μου απαντήσει στο ερώτημα... τι να κάνω? ποιά είναι η εναλλακτική? :nounder:

-bye-

Νίκο, δεν είμαι βέβαιος αν κάνει ή δεν κάνει αρπαχτή η Oppo. Εύλογα αναρωτιέται ο κόσμος πως είναι δυνατόν ένα ίδιο μηχάνημα (άσε το region free στην άκρη) να κοστίζει διπλάσια χρήματα στην Ευρώπη. Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρχει καμμιά επίσημη απάντηση ή ένδειξη περί των λόγων της διαφοροποίησης στην τιμολογιακή πολιτική, εύκολα πάει το μυαλό κάποιου στην αρπαχτή.

Τώρα, για αυτό που ρωτάς είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και αγοραστικών συνηθειών. Εσύ θα το αγοράσεις και υπερκοστολογημένο 2 και 3 φορές επάνω, επειδή χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτά που προσφέρει. Άλλος θα πει ''εγώ δεν τα δίνω διότι παρόλο ότι είναι καλό μηχανάκι η διαφορά στην τιμή χωρίς εύλογη αιτία με αποτρέπει από την αγορά του''.......simple as that....

1) Νίκο, δεν είμαι βέβαιος αν κάνει ή δεν κάνει αρπαχτή η Oppo. Εύλογα αναρωτιέται ο κόσμος πως είναι δυνατόν ένα ίδιο μηχάνημα (άσε το region free στην άκρη) να κοστίζει διπλάσια χρήματα στην Ευρώπη. Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρχει καμμιά επίσημη απάντηση ή ένδειξη περί των λόγων της διαφοροποίησης στην τιμολογιακή πολιτική, εύκολα πάει το μυαλό κάποιου στην αρπαχτή.

2) Τώρα, για αυτό που ρωτάς είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και αγοραστικών συνηθειών. Εσύ θα το αγοράσεις και υπερκοστολογημένο 2 και 3 φορές επάνω, επειδή χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτά που προσφέρει. Άλλος θα πει ''εγώ δεν τα δίνω διότι παρόλο ότι είναι καλό μηχανάκι η διαφορά στην τιμή χωρίς εύλογη αιτία με αποτρέπει από την αγορά του''.......simple as that....

1) :a0210:

Συμφωνούμε δεν τίθεται καν θέμα... Από τη στιγμή που διπλασιάστηκε η τιμή έπρεπε να υπάρχει κάποια δικαιολογία από την εταιρεία!

2) Και στο δεύτερο συμφωνούμε... με δύο διευκρινήσεις, κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικές...
α) 2 φορές πάνω από το Oppo93US το οποίο δεν είναι λύση για την συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερομένων για το 93EU...
b) Πιθανότατα, δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτή τη τιμή...

-bye-

Κατά τη γνώμη μου, Νίκο, δεν στέκει η επιχειρηματολογία που κάνεις για κανένα λόγο. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν οι εταιρείες όπως περιγράφεις, χωρίς προγραμματισμό, μελέτες, σχέδιο, πρόβλεψη, δυνατότητες διάθεσης ή διατήρησης μιας επένδυσης. Ειδικά, δε, όταν απευθύνονται σε ''ψαγμένο'' αγοραστικό κοινό και όχι στο μπάρμπα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση τα Oppo να πωλούνται στο σούπερ-μάρκετ και να τα βρίσκεις δίπλα στο ράφι με τα γάλατα. Επομένως απευθύνεται σε απαιτητικό κοινό απ' όλες τις απόψεις...

Αν η Oppo και η κάθε Oppo θέλει να ξεκινήσει μια Ευρωπαϊκή επένδυση με κεντρικές αντιπροσωπίες και τα ρέστα, δεν είναι δυνατόν να ξεκινάει με το σκεπτικό ''πόσα φράγκα θέλω να βγάλω'', αλλά με το ''μπορώ να βγάλω τα φράγκα που θέλω από την Ευρωπαϊκή αγορά??''

Στο σημείο γ, ούτε λίγο ούτε πολύ, δικαιολογείς την Ευρωπαϊκή τιμολογιακή της πολιτική με συμψηφισμούς και αγορές 2 και 3 μηχανημάτων ώστε να αιτιολογήσεις τη διαφορά στην τιμή. Το λόγο για τον οποίο δεν στέκει κάτι τέτοιο τον έγραψα στην προηγούμενη παράγραφο.

Εικασίες κάνω Γιάννη, πιθανόν λανθασμένες, δεν μπορώ να ξέρω...

Επίσης γράφω ότι θα θεωρούσα μια χαμηλότερη τιμή δικαιότερη...

Τι να πω... Μακάρι να είχαμε επίσημη ενημέρωση... Έτσι πιστεύω όλοι θα κρίναμε καλύτερα.

ο Γιαννης πιο πανω βαζει τα πραγματα στη σωστη τους διασταση,οποια δικαιολογια και χρησιμοποιησουν για την υπερκοστολογιση,θα ειναι απλα δικαιολογια και τιποτα παραπανω.
Η δικη μας απαντηση ως Ευρωπη,ειναι η απαξιωση μεχρι η εν λογω εταιρεια να το σκεφτει πιο ορθολογικα το ολο ζητημα και να μας σεβαστει σαν καταναλωτες οπως κανει και με τους Αμερικανους.
Μεχρι τοτε καλο ειναι οποιος σεβεται τον εαυτο του,να κοιταει αλλου.

Οπότε Λάκη προσωπικά, για να σέβομαι και αύριο τον εαυτό μου, νοιώθω να έχω τρεις επιλογές...

1) Η πλερώνω τα διπλά και τρίδιπλα για να έχω όλα αυτά σε άλλο μηχάνημα που τιμολογείται σωστά ανά την υφήλιο...:food-smiley-005:
2) Ή περιμένω και περιμένω και περιμένω... κάποιον σπεσιαλίστα για να στήσω ένα ευπαρουσίαστο HTPC, που στην ίδια τιμή θα παίζει το ίδιο καλά, τα πάντα, χωρίς θόρυβο... και χωρίς εβδομαδιαία επίσκεψη του σπεσιαλίστα... :BDBDG54:
3) Ή μεταρέπω το ρακ σε διαστημόπλοιο από τα κουτάκια...:star:

4) Ή ...αλλάζω χόμπι????:hmmmm:

:jester:

Περιμένω τον Denon 4311.Τιμή 2200 ευρώ.
Τιμή στην Αμερική 1999 Δολλάρια δηλαδή περίπου 1500 ευρώ.

Να ανοίξω τόπικ για να αρχίσει η γκρίνια ή μόνο η Oppo πειράζει που είναι ακριβότερη από την Αμερική;

Μην τους συμμερίζεσαι φίλε μου... Προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους για να μη ενδώσουν στην τιμή του...

Μόλις με το καλό εμφανιστούν τα πρώτα Review και πάνε όλα καλά, θα ενδώσουν... Δεν ξέρεις τι ερωτιάρηδες είναι...

Το φουστάνι και τα μηχανάκια τους σέρνουν... :flipout::flipout:

Περιμένω τον Denon 4311.Τιμή 2200 ευρώ.
Τιμή στην Αμερική 1999 Δολλάρια δηλαδή περίπου 1500 ευρώ.

Να ανοίξω τόπικ για να αρχίσει η γκρίνια ή μόνο η Oppo πειράζει που είναι ακριβότερη από την Αμερική;

Ό,τι θέλεις, φίλε μου........είτε εδώ, είτε αλλού, πάντως, το ίδιο και περισσότερο κράξιμο θα φάει η ''κα'' Denon........είπαμε, οι αμερικανοί ιδρώνουν για τα χρήματά τους, ενώ εμείς εδώ τα κόβουμε από τα δέντρα!!!

ΥΓ

Δεν υπάρχει καμμία γκρίνια....απλώς, πρέπει να καταλάβουν οι εταιρείες ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε δεν μπορεί να είμαστε ακριβοί στα πίτουρα ( μηχανάκια για να κάνουμε το κέφι μας) και φθηνοί στο αλεύρι ( π.χ. καθημερινές διατροφικές συνήθειες). Τα largιλίκια πέθαναν μέχρι νεοτέρας.....-bye--bye-

Last edited:
Οπότε Λάκη προσωπικά, για να σέβομαι και αύριο τον εαυτό μου, νοιώθω να έχω τρεις επιλογές...

1) Η πλερώνω τα διπλά και τρίδιπλα για να έχω όλα αυτά σε άλλο μηχάνημα που τιμολογείται σωστά ανά την υφήλιο...:food-smiley-005:
2) Ή περιμένω και περιμένω και περιμένω... κάποιον σπεσιαλίστα για να στήσω ένα ευπαρουσίαστο HTPC, που στην ίδια τιμή θα παίζει το ίδιο καλά, τα πάντα, χωρίς θόρυβο... και χωρίς εβδομαδιαία επίσκεψη του σπεσιαλίστα... :BDBDG54:

βρε Νικο,μπορω να καταλαβω το κολημα σου με την εν λογω εταιρεια,το χουμε παθει ολοι φανταζομαι κατα καιρους με καποια μηχανακια ή εταιρειες,αλλα ο δικος σου ερωτας κινειται στα ορια της υπερβολης.:love:
Και γω θελω να εχω οσο το δυνατον λιγοτερα μηχανηματα στο ρακ μου,αλλα δεν θα πεθανω κι ολας αν δεν το καταφερω.
Αλλωστε οι περισσοτεροι απο μας,οπως και συ,τα εχουμε ηδη τα μηχανηματα που λειτουργουν επικουρικα,δεν χρειαζεται να τα ξαναγορασουμε.
Να μου πεις οτι θελεις να το παρεις γιατι θα εχεις βελτιωση σε εικονα ή ηχο,θα σου πω ο.κ,αλλα μη μου λες οτι θες να γλυτωσεις απο τα πολλα κουτακια,αφου τα εχεις ηδη :tongue:

Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

DimDim έλα να μου στήσεις ένα που να κάνει αυτά που φημολογείται ότι θα κάνει το Oppo93-EU, ευπαρουσίαστο και αθόρυβο (ας ανοίγει σε 10 λεπτά δε με νοιάζει), στα 700Ε. Ειλικρινά, λόγω έλλειψης γνώσεων δεν το κάνω...

Είσαι?

Κοίταξε, στα 700 δεν θα βγει με τις σημερινές τεχνολογίες (π.χ. οι κάρτες που υποστηρίζουν 3D είναι για την ώρα πολύ ακριβές και ενεργοβόρες), και SACD δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει, αλλά σε 3 μήνες πιστεύω ότι ένα μέσο HTPC θα είναι πολύ κοντά.. και θα είναι PC, που σημαίνει ότι θα παίζει πραγματικά τα πάντα, θα είναι αναβαθμίσιμο, κτλ κτλ.

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Προτείνω την επιλογή Νο2 και με λειτουργικό UBUNTU LINUX (ότι έχω και γω δλδ) και ξεχνάς τα πάντα όλα που αναφέρεις από specialίστες, ιούς κτλ κτλ

-bye-

Μπέρδεμα ,

Εδώ λένε ότι είναι κινέζικη μεν (ΒΒΚ China) άλλα τα headquarters (sic) είναι στην California .
Επίσης δεν έχουν marketing & sales department αυτόνομο και ίσως universal , άρα (μάλλον) ασχολούνται μόνο με την Αμερικάνικη Αγορά ...

attachment.php

Oppo Digital is based in Mountain View CA,
where all engineering, design, testing and sales take place.
It is owned by BBK China, a massive electronics manufacturing conglomerate, who builds the players to Oppo specs.
BBK also builds players for other sellers and a large selection of consumer electronics.

The BDP-SE is built for customers who rely on pure analog processing and amplification.

Oppo has no dedicated sales or marketing staff or budgets, and relies solely on word of mouth and limited online/industry advertising.

http://www.audioheritage.org/vbulle...10-Oppo-country-of-origin&p=270067&viewfull=1

Μπέρδεμα ,

Εδώ λένε ότι είναι κινέζικη μεν (ΒΒΚ China) άλλα τα headquarters (sic) είναι στην California .
Επίσης δεν έχουν marketing & sales department αυτόνομο και ίσως universal , άρα (μάλλον) ασχολούνται μόνο με την Αμερικάνικη Αγορά ...

attachment.php

Oppo Digital is based in Mountain View CA,
where all engineering, design, testing and sales take place.
It is owned by BBK China, a massive electronics manufacturing conglomerate, who builds the players to Oppo specs.
BBK also builds players for other sellers and a large selection of consumer electronics.

The BDP-SE is built for customers who rely on pure analog processing and amplification.

Oppo has no dedicated sales or marketing staff or budgets, and relies solely on word of mouth and limited online/industry advertising.

http://www.audioheritage.org/vbulle...10-Oppo-country-of-origin&p=270067&viewfull=1

Μην αμφισβητούμε τους Κινέζους γιατί πλέον είναι Νο1 σε όλα....

Προτείνω την επιλογή Νο2 και με λειτουργικό UBUNTU LINUX (ότι έχω και γω δλδ) και ξεχνάς τα πάντα όλα που αναφέρεις από specialίστες, ιούς κτλ κτλ

Καλό το Ubuntu, αλλά δεν παίζει BluRay... ποσώς 3D BluRay.. ;)