Oppo DV-980H Modding

Δηλαδή τι κατάλαβες από μια φωτογραφία?
Φιλε kontr δεν θελω κανενος ειδους αντιπαραθεση μαζι σου,ομως απο τη φωτογραφια καταλαβα γιατι υποστηριζεις οσα υποστηριζεις για τις κορνες,που ειναι αβασιμα,δεδομενου οτι αυτα που ακους(φωτο)δεν ειναι κορνες.Τωρα τα υπολοιπα περι Studio Monitors ειναι μεγαλη κουβεντα και αλλο θεμα,αν ενδιαφερθεις και διαβασεις λιγο την ιστορια ηχογραφησης, πιστευω,να καταλαβεις.

Βλέπεις μια από τις πολλές αλλαγές συνήθως παίζω με το 2’’ που βλέπεις κάτω αλλά με άλλο χωνί .απλά το συγκεκριμένο μου άρεσε περισσότερο λόγω fullrange και μπαφλας .το μπουλετ είναι πάνω από 12κ

To 2" τι είναι;
Εχει διάφραγμα ή είναι ring radiator;

Το χωνί που βλέπω υπολογίζοντας μπακάλικα δεν το φορτώνει σωστά κάτω απο 1Κ κι αυτό με κόψιμο σαμουράϊ (537db/oct). Και 1Κ απο 15αρι μόνο τα παλιά καλά πάνε. Κι αυτά όχι με τις καλύτερες προθέσεις.

Το 2” είναι το 750 της b&c και έχει κλασικό διαφραγμα .έχω ακούσει πολλά μεγάφωνα στο συγκεκριμένο σχέδιο αφού για κλασική basshorn ούτε καν το συζητώ και έχω καταλήξει στα συγκεκριμένα .και βέβαια έχω ακούσει και πολλά vantage μεγάφωνα κάποια από τα οποία ήταν καλά. Κανένα όμως δεν συνδύαζε το χαμηλό και το μεσαίο του συγκεκριμένου (μιλάμε για πάνω από 20 μεγάφωνα)
Το χωνί που έχω στη φωτο είναι για πάνω από 1.5Κ αυτό που είχα ήταν το μεγάλο της το οποίο είναι από 800 Ηz και πάνω απλώς χρειάστηκα τις κόρνες για μια άλλη δουλειά και με έπιασες με αυτό το χωνί .

Φιλε kontr δεν θελω κανενος ειδους αντιπαραθεση μαζι σου,ομως απο τη φωτογραφια καταλαβα γιατι υποστηριζεις οσα υποστηριζεις για τις κορνες,που ειναι αβασιμα,δεδομενου οτι αυτα που ακους(φωτο)δεν ειναι κορνες.Τωρα τα υπολοιπα περι Studio Monitors ειναι μεγαλη κουβεντα και αλλο θεμα,αν ενδιαφερθεις και διαβασεις λιγο την ιστορια ηχογραφησης, πιστευω,να καταλαβεις.

Φαντάζεσαι πως ότι λέω το λέω έχοντας ακούσει τα δικά μου μονό ?
Άλλωστε τα συγκεκριμένα ακόμη και με τα 2” είναι πραγματικά αχρωμάτιστα.
Η ιστορία ηχογράφησης όντως αναφέρεται στις κόρνες .

Και κάτι τελευταίο όταν λέω 99% είμαι απόλυτα ακριβείς αφού όλοι ξέρουμε ότι αυτό το ποσοστό της συγκεκριμένης αγοράς το έχουν αποκλειστικά δυο εταιρίες τις οποίες έχουμε ακούσει όλοι εκατοντάδες φορές ..σε καμία περίπτωση δεν μιλάω για κατασκευές οπού μονό εκεί έχω ακούσει καλές δουλειές αλλά είναι πολύ λιγότερο από 1% απλά βαριέμαι να γράφω τόσα δεκαδικά.
Άλλωστε το ότι οι οπαδοί της κόρνας (που κατά κάποιο τρόπο είμαι και εγώ) υποστηρίζουν τα ηχεία τους με τέτοιο φανατισμό (εξου και η ομαδική επίθεση που δέχτηκα επειδή τόλμησα να τα θίξω για την αντικειμενικότητα τους και μονό) μονό και μονό επειδή μόνο με φανατισμό μπορούμε να υποστηρίζουμε κάτι που δεν αξίζει. Όλα τα αλλά δεν χρειάζονται καμιά υποστήριξη απλά υπάρχουν και κινούνται.
Αυτά για το συγκεκριμένο θέμα δεν επανέρχομαι καλές ακροάσεις.

Το ποστ #67# δεν το καταλαβαινω και πολυ αλλα ισως να εχω ξεχασει τα Ελληνικα μου.
Ποιες ειναι αυτες οι 2 εταιριες που εχουν την αποκλειστηκοτητα των κορνων?
Δεν ειναι λογικο πριν γραφουμε γι κορνες να εχουμε ακουσει και μερικες?
Γιατι ασχολεισαι με κορνες(?) αν δεν παιζουν καλα?
Εγω παντως δηλωνω μη φανατισμενος, απλα δωσε μου ενα απλοικο ηχειο που να ακουγεται καλυτερα και θα τις ριξω στο τζακι τις δικες μου.(τα σιδερικα στο σταθμο της ανακυκλωσεως βεβαια)

Το 2” είναι το 750 της b&c και έχει κλασικό διαφραγμα .έχω ακούσει πολλά μεγάφωνα στο συγκεκριμένο σχέδιο αφού για κλασική basshorn ούτε καν το συζητώ και έχω καταλήξει στα συγκεκριμένα .και βέβαια έχω ακούσει και πολλά vantage μεγάφωνα κάποια από τα οποία ήταν καλά. Κανένα όμως δεν συνδύαζε το χαμηλό και το μεσαίο του συγκεκριμένου (μιλάμε για πάνω από 20 μεγάφωνα)
Το χωνί που έχω στη φωτο είναι για πάνω από 1.5Κ αυτό που είχα ήταν το μεγάλο της το οποίο είναι από 800 Ηz και πάνω απλώς χρειάστηκα τις κόρνες για μια άλλη δουλειά και με έπιασες με αυτό το χωνί .

Δεν συζητάς καν τις κλασσικές basshorn και το συγκεκριμένο συνδιάζει χαμηλό και μεσαίο που σε ικανοποιεί. Γκουντ φορ γιου.

Και κάτι τελευταίο όταν λέω 99% είμαι απόλυτα ακριβείς αφού όλοι ξέρουμε ότι αυτό το ποσοστό της συγκεκριμένης αγοράς το έχουν αποκλειστικά δυο εταιρίες τις οποίες έχουμε ακούσει όλοι εκατοντάδες φορές ..σε καμία περίπτωση δεν μιλάω για κατασκευές οπού μονό εκεί έχω ακούσει καλές δουλειές αλλά είναι πολύ λιγότερο από 1% απλά βαριέμαι να γράφω τόσα δεκαδικά.
Άλλωστε το ότι οι οπαδοί της κόρνας (που κατά κάποιο τρόπο είμαι και εγώ) υποστηρίζουν τα ηχεία τους με τέτοιο φανατισμό (εξου και η ομαδική επίθεση που δέχτηκα επειδή τόλμησα να τα θίξω για την αντικειμενικότητα τους και μονό) μονό και μονό επειδή μόνο με φανατισμό μπορούμε να υποστηρίζουμε κάτι που δεν αξίζει. Όλα τα αλλά δεν χρειάζονται καμιά υποστήριξη απλά υπάρχουν και κινούνται.
Αυτά για το συγκεκριμένο θέμα δεν επανέρχομαι καλές ακροάσεις.

Μόνο για τις εταιρείες. JBL, EV, B&C, BMS, Eminence, Beyma, TAD, RFT, PD. Ξεχνάω κανα δυο ακόμα.

Αν πιστεύεις ότι τσιρίζουν και δεν αξίζουν πραγματικά σας περιμένω μαζί με τον Γιώργο και το Oppo.

Επίθεση; Συσπίρωση ναι, επίθεση όχι. Οχι ακόμα :flipout:

Enjoy.

Μου αρέσουν οι κόρνες για κάποια είδη και κάποιες εντάσεις.
Δεν μιλάω για κατασκευαστές PA σαν αυτούς που αναφέρεις οπου είναι μονόδρομος οι κόρνες αλλά για κατασκευαστές hifi οπου είναι δυο εταιρίες ….οι γνωστές που έχουν το 99% της αγοράς.
Αλλά για πεσμου (επειδή τυχαίνει να είμαι πάνω από 20 χρόνια PAτσης και να έχω φτιάξει χιλιάδες μαγαζιά )έχεις ακούσει ποτέ έστω και ένα ηχείο από όλες αυτές τις εταιρίες που είπες που να μη τσιρίζει και να παίζει αξιοπρεπώς ?

Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Αν πιστεύεις ότι τσιρίζουν και δεν αξίζουν πραγματικά σας περιμένω μαζί με τον Γιώργο και το Oppo.

Ε, τοτε λαθος καταλαβα. Σορρυ νοου ζορι! :a0210:

Εγώ είπα ότι θέλω να ακούσω τα συστήματα σας αλλά ο ένας είναι στη Σουηδία ο άλλος για να το αποφύγει(χιχιχιχιχιχιχι) λέει ότι πάει στο Βελγικό Κονγκό για κάτι δουλειές κλπ

Για ποια είδη και ποιες εντάσεις αναφέρεσαι; Ρωτάω για να καταλάβω που το πας.
Και τις δύο εταιρείες πες μου.

Ναι, έχω ακούσει αρκετά που δεν. Οχι όμως σχεδιασμένα για να καλύψουν μαγαζί. Αφου είσαι του επαγγέλματος ξέρεις πολύ καλύτερα ότι εκεί είναι άλλες οι προτεραιότητες. Με τα ίδια ενεργά στοιχεία -δεν υπάρχουν κι άλλα και να θέλαμε γι αυτό έγραψα τις εταιρείες στο προηγούμενο μήνυμα- και σχεδίαση με στόχο το domestic audio -δεν γράφω για hifi μια που δεν είναι δεδομένο στην κουβέντα μας-, ναι, πετυχαίνεις κατά την γνώμη μου πολύ καλό αποτέλεσμα. Αλλωστε δεν υπάρχει κανένας μας που χρησιμοποιεί δικά του μεγάφωνα/drivers : ). Ολοι μας χρησιμοποιούμε PAτζήδικα. Μάλλιστα του goevar το RCA πρέπει να ήταν για ομιλία μόνο (εκκλησίες, εργοστάσια). E, τέτοια μεσαία δεν έχω ξαναματακούσει που-θε-νά.

#71#
Αν εννοεις καποια ειδη μουσικης, μπορω να σε πληροφωρησω οτι οι σωστες κορνες αποδιδουν ολα τα ηδη μουσικης το ιδιο καλα, επειδη ολοι οι ηχοι, ειτε προερχονται απο ενα Στραντιβαρι η μια ηλεκτρικη κιθαρα/ενισχυτη με ισχυρη παραμορφωση, υποκεινται στους ιδιους φυσικους νομους. Αυτο ειναι και το πλεονεκτημα να εχεις σωστα ηχεια και οχι να πληρωνεις ενα σωρο λεφτα για ενα ηχειο το οποιο ετυγχε να αποδιδει καλουτσικα ενα ειδος μουσικης και ο εξυπνος κατασκευαστης του το πουλαει σαν σουπερ αριστοποιημενο για αυτο το ειδος μονο. Και εκτος οτι εχει κανει ενα ημιτελες προιον, δημιουργει μια aura γυρω του για το ποσο καλο ειναι "για κιθαρες" πχ, βλεπε πανελ!
Μην ανακατευεις τις κορνες με hi-fi, μην τις ριχνεις τοσο χαμηλα.
Η τελευταια φραση σου μου δινει την εντυπωση οτι κατι εχουν τα αυτια σου, εχεις συμβουλευτει καποιος γιατρο τωρα τελευταια?
Επειδη τυγχαινει να εχω EV T-35 alnico στα ψιλα, σε διαβεβαιω οτι απλα δεν τσιριζει. Ουτε τα 288-16G Altec με τρακτριξ σπιτικες, στις μεσαιες τσιριζουν.
Ποιες ειναι αυτες οι 2 εταιριες τελικα?

Αν υπάρχει όρεξη μπορούμε να κανονίσουμε μια κοινή ακρόαση. Χωρίς χαμένους και νικητές.

δεν με κάλεσε

:bang:

Οποτε κανονίσετε προφανώς είμαι μέσα .περιμένω πμ με τηλ και διευθύνσεις (ετσι είναι οι προσκλήσεις βρε….τσ τσ τσ τσ τς )

Οποτε κανονίσετε προφανώς είμαι μέσα .περιμένω πμ με τηλ και διευθύνσεις (ετσι είναι οι προσκλήσεις βρε….τσ τσ τσ τσ τς )
Εκτος απο CD's,oppo κλπ παρε μαζι σου και χαπια για τη πιεση.
Αν θες να ελθεις και σε μενα απο τα σχετικα χαπια εχω.