Opticum Dekoder STB (HD N1) [γνωστός και ως 9w1 ή T90 Eco]

Ενα μεγαλο προβλημα ειναι οτι δυστυχως δεν μπορω να βαλω δευτερο ιδιο δεκτη στην ιδια τηλεοραση (δεν εχω και αλλη...)
Μπερδευονται οι εντολες και γινεται μπαχαλο.

Πως θα μπορουσε ο ενας να εχει αλλους κωδικους στο τηλεχειριστηριο;
Τηλεχειριστηριο υπαρχει. Το USB-300.
Και δεν ειμαι καλος στο hex editor...

Έβαλα την 1.0.9 και επιτέλους ο δέκτης βγάζει 576i που το δέχεται η Panasonic. Δραματική βελτίωση στην ποιότητα εικόνας στα τηλεοπτικά.
Κατάλαβα. Ότι ακριβώς γίνεται και στους δικούς μου ALI 3601. Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα της εικόνας που έχεις δει και ταιριάζουν με τις δικές μου παρατηρήσεις, δείχνει ότι το θέμα είναι μάλλον γενικό του επεξεργαστή ALI 3601.

Last edited by a moderator:
Εφοσον με την 1.0.9 δεν εχει θεμα με την 720p 50 στα SD καναλια τοτε δεν ειναι σαν τους δεκτες με ALI 3601 που εχεις.
Σιγουρα δεν εχει το ιδιο λογισμικο, ουτε την κακη αποδοση χρωματων που εχουν οι αλλοι ALI 3601.
Κατσε να δοκιμασει και την 720p 50 τωρα που εβαλε το 1.0.9

Το μονο που μενει ειναι να παρεις εναν και να πεταξεις τους αλλους.
Θα εκπλαγεις με την εικονα που εχει.
Εγω δηλαδη που ειμαι και απαιτητικος, τι καναλια βλεπω; Δεν βλεπω SD καναλια; Μονο ERT-HD βλεπω;

Χτες εβαλα και εγραφαν αυτα εδω:

Ποιος λες να ειχε την καλυτερη εικονα;
Συμπεριλαμβανομενου του DTR2205.

ΥΓ. Αν δεις κοκκο - θορυβο στον STB HD N1 σε σχεση με οποιονδηποτε αλλο δεκτη ή Η/Υ τοτε θα τους πεταξω ολους οσους STB HD N1 εχω αγορασει.
Αν ηταν μαπα δεν θα αγοραζα ξανα και ξανα.

Κατάλαβα. Ότι ακριβώς γίνεται και στους δικούς μου ALI 3601. Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα της εικόνας που έχεις δει και ταιριάζουν με τις δικές μου παρατηρήσεις, δείχνει ότι το θέμα είναι μάλλον γενικό του επεξεργαστή ALI 3601.

Εφοσον με την 1.0.9 δεν εχει θεμα με την 720p 50 στα SD καναλια τοτε δεν ειναι σαν τους δεκτες με ALI 3601 που εχεις.
Σιγουρα δεν εχει το ιδιο λογισμικο, ουτε την κακη αποδοση χρωματων που εχουν οι αλλοι ALI 3601.
Κατσε να δοκιμασει και την 720p 50 τωρα που εβαλε το 1.0.9

Δυστυχώς, όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν κατάφερα να πάρω ξανά 576i για να κάνω σύγκριση με τον δέκτη της Panasonic.
Σε 720p η εικόνα είναι ελάχιστα πιο θολή (φαίνεται κυρίως στα γράμματα των δελτίων ειδήσεων π.χ.). Αντίθεση και χρώματα φαίνονται ΟΚ, η κίνηση έχει ένα ελαφρύ judder. Θα δω και αθλητικά το βράδυ, μήπως και χοροπηδάει η μπάλα.

ΥΓ. Αν δεις κοκκο - θορυβο στον STB HD N1 σε σχεση με οποιονδηποτε αλλο δεκτη ή Η/Υ τοτε θα τους πεταξω ολους οσους STB HD N1 εχω αγορασει.
Αν ηταν μαπα δεν θα αγοραζα ξανα και ξανα.
Έχεις χρησιμοποιήσει δέκτη με Mstar; Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου.

Ποδοσφαιρο αν και δεν βλεπω παρακολυθησα μια φορά για να δω τον δεκτη.
Βλεπω ομως Formula 1, οπως εβλεπα και MotoGP οταν αυτα ηταν σε ελευθερο καναλι.
Στην Formula 1 λοιπον που η ταχυτητα τροχων, πιστας κτλ διαφερει σε συσχετισμο με την ταχυτητα μονοθεσιου η εικονα ειναι πεντακαθαρη και με κανονικη κινηση. Που στην Formula 1 ειναι που φαινονται οι διαφορες.
Στην μπαλα το ιδιο, εδειχνε μπαλα και οχι Atari του `80.

Οι M-star δεν μου εκαναν.
Αλλά οπως ειπα εχω αλλες τοσες πηγες.

...Αυτό που με προβληματίζει είναι τα πολλά κολλήματα στον media player.

Τα κολλήματα φαίνεται να σταμάτησαν όταν σύνδεσα τα στικάκια σε hub με δική του τροφοδοσία.

Υπάρχει περίπτωση αυτά τα βιντεάκι να έχουν υποτίτλους σε ANSI; Η 1.0.15 διορθώνει ένα τέτοιο πρόβλημα (ANSI sometimes caused lock of play).

Δεν είναι αυτό Άγγελε. Με 1.0.9 άρχισαν πάλι τα κολλήματα. Δοκίμασα άλλο στικάκι, δοκίμασα FAT32\NTFS, δοκίμασα με hub και χωρις. Το αποτέλεσμα το ίδιο: δύο αρχεία χωρίς υποτίτλους κολλάνε σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

General
Unique ID : 171088931397258692239006780760659636795 (0x80B68794B9B35FC4B8058F9EB748B23B)
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 883 MiB
Duration : 43mn 18s
Overall bit rate : 2 851 Kbps
Encoded date : UTC 2012-12-01 05:30:25
Writing application : mkvmerge v5.8.0 ('No Sleep / Pillow') built on Sep 2 2012 15:37:04
Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 2 410 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.109
Stream size : 746 MiB (85%)
Writing library : x264 core 129 r2230 1cffe9f
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=8 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=18 / lookahead_threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=crf / mbtree=1 / crf=20.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 119 MiB (13%)
General
Unique ID : 224586269013218187548269545094045112274 (0xA8F5BDF79568E0EDA46B3D6DD07217D2)
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 226 MiB
Duration : 42mn 19s
Overall bit rate : 747 Kbps
Encoded date : UTC 2012-12-01 15:56:01
Writing application : mkvmerge v5.8.0 ('No Sleep / Pillow') built on Sep 2 2012 15:37:04
Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Width : 852 pixels
Height : 480 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Title : (m)iCRO(S)iZED(D)OWNLOADS
Writing library : x264 core 128 r2216 198a7ea
Encoding settings : cabac=1 / ref=2 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=8 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=10 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=30 / rc=crf / mbtree=1 / crf=25.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : A_AAC
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Title : (m)iCRO(S)iZED(D)OWNLOADS
Forced : Yes

Και τα δύο αρχεία παίζουν χωρίς πρόβλημα στους Ferguson και BOXHD-A1 όπως και στον παλιό μου TMP-3T με 7828.
Φαίνεται οτι ο Opticum αρκετά επιλεκτικός στα αρχεία που παίζει.

Ο δέκτης γίνεται πολύ δημοφιλής και πιστεύω ότι αξίζει να κάνουμε μια λίστα, αλλά δεν μπορούμε να αναφέρουμε προβλήματα που δεν έχουν ελεγχθεί στην νεότερη έκδοση λογισμικού.
Αν έχετε να προτείνετε κάποια ιδέα για να πιέσουμε για... Χμ.. Θα έλεγα αναβάθμιση, αλλά αυτοί βγάζουν συχνά αναβαθμίσεις :D
...για λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λοιπόν, πείτε μου.

Ούτε με 1.0.14, ούτε με 1.0.15 παίζει τα δύο αυτά αρχεία. Δεν λειτουργεί και η μετάβαση σε άλλο σημείο του βιντεο με τα βελάκια. Κάτι γίνεται με το muxing μάλλον.

Δοκιμάζω τον δέκτη στην HDready τηλεόραση Silvercrest που έχω στην κρεβατοκάμαρα αλλα μπορώ να τον συνδέσω μόνο με SCART. Στο HDMI δεν έχω εικόνα, μόνο ήχο. Δοκίμασα 576i και 720p αλλά τίποτα. Όλοι οι άλλοι δέκτες που έχω συνδέσει εκει παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Δοκιμασα το 2ο αρχειο.
Οντως σταματαει να παιζει μετα το 27:47 αλλά ο δεκτης δεν κολλαει. Απλα σε βγαζει απο το μενου, λιγο καθυστερημενα ισως επειδη εψαχνε αν το βιντεο συνεχιζεται.

Και γιατι λεω εψαχνε αν το βιντεο συνεχιζεται.
Δεν δειχνει στο συγκεκριμενο αρχειο την διαρκεια του. Δειχνει 0:00:00
Κατι εχει το αρχειο αυτο.
Παντως δεν ειναι ουτε δυσκολο αρχειο τοσο σε κωδικοποιηση εικονας οσο και ηχου. Ισα - ισα, πανευκολο.
Απλα κακοφτιαγμενο.
Και αυτο το λεω εχοντας δει πολλες ταινιες σε MKV. 720p, 1080p μεγαλο bitrate, μεγαλο αρχειο, δυο stream ηχου, κεφαλαια, υποτιτλοι, κτλ. Χωρις κανενα προβλημα. Μαλιστα του ειχα βαλει και καποια δυσκολα demo που σε Η/Υ ζοριζουν. Τα επαιξε και αυτα.

Οποτε θεωρω πως απλα εχει ευαισθησια σε κακοφτιαγμενα αρχεια. Οχι οτι εχει προβλημα με βαρια αρχεια.
Ειναι και αυτο ομως υπολογισιμο, μιας και αλλοι δεκτες μπορουν να διαχειριστουν κακοφτιαγμενα αρχεια.

ΥΓ. talos θα επανελθω με παρατηρησεις προς βελτιωση.

Last edited:
Και με το άλλο το ίδιο συμβαίνει. Δύο στα δύο είχα χθες, μάλλον ο δέκτης σκιάζεται εύκολα και δεν του αρέσουν τα paranormal :D

(ξεχασα να αναφερω πως παλι ταινια εβλεπα, με AC3 Ρωσσικα σαν πρωτη γλωσσα και AC3 Αγγλικα σαν δευτερη, γυρνωντας βεβαια σε Αγγλικα και downmix to stereo αφου κοιμοταν ο μικρος)

Παμε στις παρατηρησεις προς βελτιωση.
Οπως εχω πει εχω αγορασει πολλους τετοιους δεκτες. Απο οταν βγηκαν και ερχοντουσταν με την 1.09
Και οπως εχω πει δεν χρειαζεται να αναβαθμισω. Δεν εχει καποια τρομερη ελλειψη ή καποιο προβλημα ωστε να καιγομαι για αναβαθμιση.
Ετσι ο ενας δεκτης φοραει ακομα το εργοστασιακο λογισμικο, ειναι αυτο που εχω ανεβασει μερικες σελιδες πισω.
Αλλον δεκτη τον εχω σε 1.0.15 Universal αλλά οχι εδω. Και σε αλλον εχω δοκιμασει την 1.0.10 - 11 - 13 - 14 - 15 GREEK (ξεκλειδωτη).

Αν και δεν τους κρατησα και πολυ καιρο παρατηρησα δυο - τρια πραγματακια σε αυτες τις εκδοσεις.
Εχουν κανει βελτιωσεις σε λεπτομερειες.
Οπως το να μην μαυριζει η οθονη στιγμιαια οταν βγαινεις απο το μενου. Να εξαφανιζεται η μπαρα προοδου μονη της και σε αλλες περιπτωσεις ενω στην 1.0.9 εξαφανιζεται σε συγκεκριμενες.
Τελος παντων εχουν κανει βελτιωσεις ψυριζοντας την μαϊμου. Αφου στην ουσια δεν χρειαζοταν κατι.

Εκτος.
Εκτος απο την προσθηκη ημερας στην προβολη EPG. (Διαχωρισμος προγραμματος ανα μερα)
Αυτη ειναι ωραια προσθηκη που εκαναν.

Τα αρνητικα που εκαναν στα επομενα λογισμικα.
α) χειροτερη εικονα σε σχεση με την 1.0.9 (ολες οι επομενες). Εδω ναι, παρουσιαζεται judder στην 720p στα SD καναλια.
β) καταργηση της δυνατοτητας αλλαγης stream ηχου. Απο την 1.0.14 και μετα (τωρα η πιο προσφατη ειναι η 1.0.15).
γ) κλειδωμα του λογισμικου ωστε να μην γυρναει πισω απο την 1.0.15 και μετα. Εκτος της Ελληνικης 1.0.15
Αυτο σημαινει πως χανεις για παντα την αλλαγη stream ηχου και μενεις με τα Ρωσσικα (ή δεν μπορεις να γυρισεις απο DTS σε AC3 οταν υπαρχουν και τα δυο ωστε να κανεις downmix)
Αυτο το κλειδωμα ειναι α-π-α-ρ-α-δ-ε-κ-τ-ο.
Αγορασες ενα προϊον και ερχονται να στο κλειδωσουν με λιγοτερα προσοντα. Ας βγαλουν την 1.0.9 αυτουσια ομως, με κλειδωμα ωστε να μπορω να την περναω οτι ωρα θελω μετα απο κλειδωμενο λογισμικο.

Προσωπικα τι θα ηθελα.
Την 1.0.9 και απλα προσθηκη της ημερας στο EPG. Τιποτα αλλο.
Ζω βεβαια και χωρις αυτο, οπως και θα κανω.
Αλλά βεβαια αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν και αλλα, οπως αυτα που εκαναν ηδη και βελτιστοποιησαν τις λεπτομερειες ή κατι αλλο που παρατηρειται σε αλλους εκτος απο μενα. Θα υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις.

Μπορεις ομως να βαλεις οτι θελω:
α) εικονα ιδια σε σχεση με την 1.0.9
β) αλλαγη stream ηχου. Οπως με την 1.0.9 - 1.0.13
γ) μη κλειδωμενο λογισμικο ή αλλιως υπαρξη παλαιοτερων εκδοσεων που να εγκαθιστανται μετα απο κλειδωμενη εκδοση.
δ) Ημερα στο EPG (υπαρχει ηδη)
ε) λοιπες βελτιωσεις (υπαρχουν ηδη)
ζ) βελτιωση του EPG οσο αφορά την ανανεωση του οταν υπαρχει στικακι συνδεμενο. Τοσο στην ανανεωση προγραμματος οσο και στην γλωσσα (αν πας σε κρατικο και μετα σε ιδιωτικο μπερδευεται). Ισως υπαρχει ηδη, δεν θυμαμαι.

Και μια βελτιωση για τον T90. Σβησιμο οθονης ενω παιζει για να μην σου φωτιζει μεσα στα μουτρα. Δεν ξερω αν το εχει ηδη αλλά θα ηταν ενας T90 μεταμφιεσμενος σε STB HD N1.

τον τσιμπησα και εγω μετα τις καλες κριτικες , σε σχεση με εναν lifeview εχει καλυτερο σημα , πιο γρηγορες αλλαγες και καλυτερη εικονα. Δεν μπορω να πω πως αν δεν διαβαζα τα σχολια για την εικονα θα παρατηρουσα κατι. Ισως ειναι λιγο χειροτερη απο ενα htpc που ειχα με πανακριβη καρτα tv. εχει την εκδοση 10 , μπορω να βαλω την 9 που αποτι λετε ειναι καλυτερη?Επισης στο τηλεχειριστηριο το p- p + δεν κανει τιποτα.Τα καναλια αλλαζουν με το πανω κατω μονο.Συμβαινει και σε εσας? Εχει κανεις κωδικους για το silvercrest του lidl για να μην καθομαι να τα περναω ενα ενα?
Φαινεται γενικα πολυ καλη επιλογη και μαλλον θα τον προτεινω

Κάτι που με εκνεύριζε πολύ: πατώντας το stop στον media player δεν επιστρέφει στη λίστα αρχείων αλλά δείχνει μαύρη οθόνη με την infobar. Αρχικά υπέθεσα οτι το κάνει για να μπορούμε να συνεχίσουμε το αρχείο απο το σημείο που σταμάτησε η αναπαραγωγή αλλα δεν...
Στο τέλος συνήθισα να πατάω κατευθείαν exit.

Ως τώρα έχουμε:
α) Η ποιότητα εικόνας έχει μειωθεί σε σχέση με την 1.0.9
β) Δεν μπορεί να επιλεχθεί το επιθυμητό stream ήχου κατά την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο
γ) Το EPG εμφανίζει σύμβολα στα ιδιωτικά κανάλια όταν υπάρχει USB στικ συνδεδεμένο.
δ) Πατώντας το stop στον media player δεν επιστρέφει στη λίστα αρχείων αλλά δείχνει μαύρη οθόνη με την infobar
ε) Στα κρατικά δεν έχει ήχο μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Πρέπει να επιλεχθεί άλλη ροή ήχου.

Το κλείδωμα δεν το αναφέρω, καθώς είναι κάτι που το έκαναν εσκεμμένα και δεν μπορεί να πει κανείς στον κατασκευαστή ότι κάνει λάθος σε τεχνικά θέματα.
Να ενημερώσω/θυμίζω ότι με το 1.0.15 που δίνει ο κατασκευαστής στην σελίδα του, έχει αλλαχθεί και ο bootloader. Αυτός πρέπει να είναι ο πραγματικός λόγος που δεν μπορεί να γίνει επιστροφή σε παλιότερο firmware.

γ) Το EPG εμφανίζει σύμβολα στα ιδιωτικά κανάλια όταν υπάρχει USB στικ συνδεδεμένο.
Ναι, εμφανιζει συμβολα αν ειμαστε σε κρατικο καναλι και μετα παμε σε ιδιωτικο.
Επισης δεν ανανεωνει το προγραμμα.
Δηλαδη αν εχουμε να ανοιξουμε ωρα/μερα τον δεκτη και παμε στο EPG τοτε ενδεχεται να δειχνει το παλιο προγραμμα (παντα με στικ συνδεδεμενο).
Και τα δυο προβληματα, συμβολων και μη ανανεωσης, παρακαπτονται αν μπουμε στις εγγραφες και βγουμε απο αυτες. Μετα το EPG φορτωνεται κανονικα.

Κατι απο αυτα νομιζω οτι εχει λυθει στην 1.0.15 οποτε ισως ο Κωστας να δοκιμασει.

ε) Στα κρατικά δεν έχει ήχο μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Πρέπει να επιλεχθεί άλλη ροή ήχου.

Δεν μου το κανει αυτο. Ουτε στην 1.0.9 ουτε σε αλλες. Δεν θυμαμαι αν αυτο ηταν που ειδε ο Κωστας, ισως χρειαζεται μια επιβεβαιωση.
Εκεινο που μπορει να κανει, παντα συνδεδεμενος μεσω HDMI, ειναι να εχει προβλημα με διακοπες ηχου αν ανοιξουμε πρωτα τον δεκτη και μετα την τηλεοραση.

Ισως περασω και σε αυτον την Ελληνικη 1.0.15 και δοκιμασω.

Ναι, εμφανιζει συμβολα αν ειμαστε σε κρατικο καναλι και μετα παμε σε ιδιωτικο.
Επισης δεν ανανεωνει το προγραμμα.
Δηλαδη αν εχουμε να ανοιξουμε ωρα/μερα τον δεκτη και παμε στο EPG τοτε ενδεχεται να δειχνει το παλιο προγραμμα (παντα με στικ συνδεδεμενο).
Και τα δυο προβληματα, συμβολων και μη ανανεωσης, παρακαπτονται αν μπουμε στις εγγραφες και βγουμε απο αυτες. Μετα το EPG φορτωνεται κανονικα.

Κατι απο αυτα νομιζω οτι εχει λυθει στην 1.0.15 οποτε ισως ο Κωστας να δοκιμασει.

Δεν είχα τέτοια προβλήματα με το EPG. Το μόνο πρόβλημα ήταν με την 1.0.9, αντί να δείχνει τίτλο εκπομπής έδειχνε την υπόθεση. Αυτό το έκανε μόνο μια φορά και διορθώθηκε μετά απο επανεκκίνηση.

Δεν μου το κανει αυτο. Ουτε στην 1.0.9 ουτε σε αλλες. Δεν θυμαμαι αν αυτο ηταν που ειδε ο Κωστας, ισως χρειαζεται μια επιβεβαιωση.
Εκεινο που μπορει να κανει, παντα συνδεδεμενος μεσω HDMI, ειναι να εχει προβλημα με διακοπες ηχου αν ανοιξουμε πρωτα τον δεκτη και μετα την τηλεοραση.

Ισως περασω και σε αυτον την Ελληνικη 1.0.15 και δοκιμασω.
Ο δικός μου μερικές φορές δεν είχε ήχο όταν τον άνοιγα, δεν είχε σχέση με επαναφορά ρυθμίσεων. Το έκανε και στα ιδιωτικά. Μια φορά μάλιστα ο ήχος χάθηκε την ώρα που παρακολουθούσα Alpha.
Με την 1.0.9 δεν το κάνει ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά. Αυτό είναι το θέμα που με απασχολεί περισσότερο επειδή ο δέκτης θα πάει σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Θα το δοκιμάσω και σε άλλη τηλεόραση. Ίσως ο δέκτης δεν συμπαθεί την Panasonic μου :p

Τα προβλήματα των συμβόλων και της εμφάνισης της υπόθεσης στα Αγγλικά που έχει το EPG τα έχω δει και εγώ στην international 1.0.15.

Επεξεργασία: Θυμίστε μου το πρόβλημα επανεκκίνησης. Είναι στα κανάλια TV5 και Euronews με διπλό πάτημα του Info; (Η αναζήτηση δεν με βοήθησε)

Επεξεργασία 2:
α) Η ποιότητα εικόνας έχει μειωθεί σε σχέση με την 1.0.9
β) Δεν μπορεί να επιλεχθεί το επιθυμητό stream ήχου κατά την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο
γ) Πατώντας το stop στον media player δεν επιστρέφει στη λίστα αρχείων αλλά δείχνει μαύρη οθόνη με την infobar (το κάνει και η 1,0,15;)
δ) Στα κρατικά δεν έχει ήχο μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Πρέπει να επιλεχθεί άλλη ροή ήχου.
ε) Η επιλογή PCM+Dolby δεν λειτουργεί (Μετά από ποιά έκδοση έγινε αυτό;)
στ) Tο EPG εμφανίζει σύμβολα αντί κειμένου αν παρακολουθούμε κρατικό κανάλι και μετά επιλέξουμε ιδιωτικό ανέχουμε συνδεδεμένη κάποιο USB stick. Επίσης, εμφανίζει την υπόθεση αντί του τίτλου της εκπομπής.
Τα προβλήματα φαίνεται ότι παρακάμπτονται μπαίνοντας στις εγγραφές.

Last edited:
Περασα την Ελληνικη (ξεκλειδωτη) 1.0.15 και σε αυτον τον δεκτη.
Θα κανω καποιες δοκιμες.