Optoma hd141x

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: optoma hd141x

σας ευχαριστο για τις αμεσες απαντησεις κατι τελευτεο θα θελα να ρωτησω. σε αυτα τα χρηματα στα 540 ευρο δηλαδη θεωρειτε πως υπαρχει καπιος καλυτερος καινουριος προβολεας; και αν ναι πιος ειναι;

Σε αυτα τα χρηματα δεν μπορεις να βρεις κατι καλυτερο. Υπαχρουν οι τις ιδιας κατηγοριας των Benq W1070 και Acer H6510BD αλλα οχι σε κοντινη τιμη. Ψαξε εαν θες λιγο κανα review αλλα σε γενικες γραμμες οι εταιρεις που πρεπει να κοιτας για DLP σε χαμηλο μπατζετ ειναι οι Optoma, Benq και Acer.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: optoma hd141x

οκ ευχαριστω πρεπει να διαπιστωσω αν εχο θεμα με το RAINBOW πρωτα επειδη δεν εχω δει αλη φορα dlp προβολεα. οπτικα πως μοιαζει αυτο το efekt; μπωρει να μου πει καπιος;

Απάντηση: optoma hd141x

Θα σε συμβουλευα να μην το προσπαθησεις να το δεις. Εαν δεν το βλεπεις το πιο πιθανο ειναι να μην το δεις ποτε. Αν προσπαθησεις και το δεις, υπαρχει περιπτωση να το "μαθεις" και να το βλεπεις συχνα εκει που δεν το εβλεπες.

οχ! τωρα ειναι αργα το ειδα απο το λινκ που εστειλε ο γιαννης χεχε!

Re: Απάντηση: optoma hd141x

οχ! τωρα ειναι αργα το ειδα απο το λινκ που εστειλε ο γιαννης χεχε!

Εγω ειμαι ευαισθητος το RBE και το βλεπω σαν RGB αναλαμπες στγιμιαιες και μονο σε εικονες ψηλης αντιθεσης αλλα ειναι λιγο υπουλο γιατι εμφανιζεται εκει που δεν το περιμενω. Επειδη ομως αυτο γινετε ασυνειδητα αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να εχεις εναν προβολεα καποιες μερες και να δεις εαν αυτο σου προκαλει καποια κουραση στα ματια η πονοκεφαλο. Αν βλεπεις που και που τις πολυχρωμες λαμψεις και δεν νοιωθεις τιποτε τοτε δεν θα εχεις προβλημα.Για αυτο προτεινω παντα ο προβολεας να αγοραζεται απο σοβαρο μαγαζι που να εχει πολυ καλη πολιτικη επιστροφων γιατι δεν ειναι θεμα αν θα σου αρεσει ο προβολεας αλλα στην τελικη εαν μπορεις να τον κρατησεις. Εγω κανω οικονομιες για να φτασω τον Sony HW40es γιατι δεν θελω να διακινδυνεψω εναν DLP αλλα σαν αξια για αυτο που πληρωνεις δεν υπαρχει αλλη τεχνολογια καλυτερη σε αυτη την τιμη. Επισης και αυτο ειναι το πιο σημαντικο μονο ενα 5% του πληθυσμου πραγματικα επηρεαζεται απο το RBE οποτε μην σκας μαλλον δεν θα εισαι μεσα σε αυτο.

Re: optoma hd141x

ευχαριστω elgriego για τις πληροφοριες.. :) μηπος εχει τσεκαρει κανεις τον οπτομα dh1008; επeiδη μου φενεται πανομοιοτυπος με τον 141 ομως πιο φθηνος..υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα στα χαρακτιριστηκα;

καλησπερα

θα με βοηθουσε αν μπορουσε καποιος να μου πει που ειναι στημενος ο 141 σε καποιο καταστημα για να τον τσεκαρω

εαν γνωριζει καποιος ας μου στειλει και πμ για ευνοητους λογους

ευχαριστω

ευχαριστω elgriego για τις πληροφοριες.. :) μηπος εχει τσεκαρει κανεις τον οπτομα dh1008; επeiδη μου φενεται πανομοιοτυπος με τον 141 ομως πιο φθηνος..υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα στα χαρακτιριστηκα;

Πρακτικα δεν μπορω να ξερω τις διαφορες, αλλα θεωρητικα ο ενας ειναι για παρουσιασεις(DH1008) και ο αλλος (HD141x)home cinema. Αρα καποια διαφορα ισως να υπαρχει στα χρωματα

Απάντηση: Re: optoma hd141x

Η μονη διαφορα στα αναγραφομενα ειναι οτι ο 1008 υποστηριζει και 16:10 aspect ratio και εχει 200 lumens λιγοτερο φως.
Πιστευω οτι στην πραξη ειναι ιδιοι στην εικονα. Συνηθως (οχι παντα) οι προβολεις data μιας και προοριζονται για παρουσιασεις, στατικες εικονες, κλπ ισως μερικες φορες εχουν τιουναριστει με τον χρωματικο τροχο να περιστρεφεται σε πιο μικρη ταχυτητα και να προκαλει περισσοτερο RBE.
Ομως αρκετες φορες η ταχυτητα τροχου δεν ανακοινωνεται, οποτε ειναι δυσκολο να ξερεις εαν ισχυει ή οχι.
Αν εξαιρεσουμε αυτο, βασικα στην εικονα δεν θα δεις και τιποτε χοντρες αλλαγες. Ισως ενα λιγακι διαφορετικο τιουναρισμα για να δωσουν πρωτιστως πιο πολυ φως ή να υποστηριζουν περισσοτερα aspect ratio για να εχουν το καδρο που χρειαζεσαι για παρουσιασεις κλπ
(τα παραπανω βεβαια ισχυουν εαν υποθεσουμε οτι σε ολα τα υπολοιπα τα μηχανακια ειναι πανομοιοτυπα. Φακος, zoom, λαμπα, αναλυση κλπ)

Aν προσεξεις π.χ. τον hd141x φερει και το Logo ISF ccc οπου μπορει να ρυθμιστει λιγο καλυτερα σε κορεσμους, φωτεινοτητα, sharpness κλπ.
Ψιλα γραμματα απο τη μια, αλλα κατι διαφερετικο θα πρεπει να υπαρχει για να προωθηθουν προιοντα που να απευθυνονται σε διαφορετικες κατηγοριες αναγκων.

Το αν ειναι ουσιαστικη διαφορα τα παραπανω, τι να σου πω. Μερικοι αγοραζουν εναν φθηνο προβολεα για καμια μπαλα, ταινια κλπ και δεν μπαινουν ποτε στον κοπο να ρυθμισουν ουτε την φωτεινοτητα. Στις ρυθμισεις παιζουν out of the box συνεχεια.

Το αν ειναι ουσιαστικα ή οχι για τις δικες σου αναγκες τα παραπανω μονο εσυ θα το κρινεις. Στην αυτη την κατηγορια τιμης των entry level θεωρω οτι δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο αυτες οι διαφορες, αλλα αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη.

Απάντηση: Re: optoma hd141x

επανερχωμαι και παλι. σημερα παρηγγειλα τον 141 απο το γερμανικο αμαζον μαζι με καποια dlp γυαλια 618 ευρο μαζι με μεταφορικα.χρονος παραδοσης 7 με 21 εργασιμες μερες ευχωμαι παντος να ερθει σε λιγοτερο απο 21 μερες :) θα παιξω σε τοιχο αρχικα απο 6 μετρα αποσταση τοιχος-φακος και εχω την εξης απορια.πως θα ριθμισω την εικονα; θα χρειαστω καπιο ειδεικο καλωδιο hdmi για να δω 3d; αν ναι τι τυπου; μπωρει καπιος φιλος να μου λυσει τις αποριες; και γενικοτερα υπαρχει κατι αλο που πρεπει να προσεξω; ευχαριστω.

Απο τα 6 μετρα ο προβολεας θα σου δωσει(με τερμα κλειστο το zoom) 167" ιντσες εικονα.
Δηλαδη 3.7 μετρα πλατος και 2.1 μετρα υψος. Εισαι σιγουρος οτι εχεις τοσο μεγαλο τοιχο και οτι θες να παρακολουθησεις τοσο μεγαλη εικονα. ? Απο τι αποσταση θα βρισκεσαι απο τον τοιχο οταν θα παρακολουθεις. ?

Τι εννοεις πως θα ρυθμισεις την εικονα. ? Οσον αφορα zoom/focus ή αναφερεσαι στα ρυθμιστικα εικονας μεσα απο το μενου. ?
Κατεβασε και ριξε μια ματια στο manual του προβολεα για να αρχισεις να εξοικειωνεσαι σιγα σιγα.
( απο το παρακατω link επελεξε greek και κατεβασε το pdf manual)

http://www.optomaeurope.com/projectordetailshe.aspx?PTypeDB=Home Entertainment&PC=HD141X

Οσον αφορα το καλωδιο hdmi θα πρεπει να αγορασεις καποιο με την ενδειξη "high speed". Eιναι αυτο οπου ονομαζοταν καποτε και ως 1.4.

καταρχας warewolf σε ευχαριστω για το λινκ. ο τοιχος ειναι μεγαλος και χωραει ανετα αυτες τις ιντσες η θεαση θα γινεται απο τα 5.8 μετρα. αν θελω παρολα αυτα να μικρινω το καδρο ο μονος τροπος ειναι να φερω τον προβολεα πιο κοντα στον τοιχο; οσον αφορα τιν εικονα αναφερομαι στι ριθμιση απο μενου υπαρχει καπιος κανονας για να γινει σωστα; τελος εχω καλωδιο hdmi το χαρακτιριστικο 1.4 το γραφει πανω του; η στην συσκευασια του; επειδη δεν υπαρχει..

3d τενειες και 3d υποτιτλους μπορει να παιξει απο media player med600x3d αυτο το media εχω που παιζει 3d και σχεδον ολα τα παντα. Αυτος ειναι ο λογος που θα τον παρω για το 3d

Εχω ήδη τον HD67 με 1,3 hdmi αλλα παίζει 3d μόνο από pc με 3d nvidia vision και καμια φορα με dlp link από media player δεν τον αναγνωριζει σαν 3d μόνο το παλιο 3d red / cyan... Αν τον πάρω θα είναι όλα οκ? Θέλω να βλέπω και 3d subs.

Kαλησπερα ! Νεος κατοχος κι εγω. Μιας και παλευω με την τοποθετηση, μπορει καποιος να επιβεβαιωσει πως ο προτζεκτορας εχει καθετο lens shift (εστω και υποτυπωδες) και ποσο είναι αυτό; Στο manual το αναφερει ως image shift. σελιδα 39

http://www.optomaeurope.com/uploads/manuals/HD141X-M-el.pdf

Ευχαριστω πολύ!