Να σαι καλά Ranger. Πολύ σωστά κάνεις! Σε φτάνω με ταχύτατους ρυθμούς.
Δυστυχώς έχει ένα χρόνο που πήγα στον γιατρό και είχα χοληστερίνη, ζάχαρο sgot και sgpt στα ύψη, δεν σου λέω τιμές γιατί ντρέπομαι. Μου είπε κομμένα όλα. Tα έκοψα ΟΛΑ για δυο μήνες σερί και πήγα για επαναληπτικές. Το ζάχαρο έπεσε όλο, τα υπόλοιπα σαν να μην έκανα τίποτα (σχεδόν).... Άρχισα να ψάχνομαι μήπως είναι τίποτα άλλο πέρα από διατροφή αλλά ευτυχώς όλα καλά. Απογοητεύτηκα όμως και ξανάρχισα πότο - τσιγάρο.
Πρόσφατα έκοψα το φαγητό απ έξω, τα γλυκά τα αλλαντικά τα τυριά κτλ. Μια φορά την εβδομάδα μου επιτρέπω να φάω ένα αληθινό γεύμα, συνήθως την Κυριακή το μεσημέρι, έτσι ώστε όταν μασάω τα μαρούλια βρίζοντας κάθε μέρα να έχω κάτι να περιμένω στο τέλος της βδομάδας. Το πότο δεν κατάφερα να το κόψω, όσο για το κάπνισμα πολύ δύσκολα προς το παρόν, αυτά τα δυο θέλουν μαχαίρι..... προσπάθησα να τα μειώσω αλλά σε μένα τουλάχιστον αυτό δεν πιάνει.
Από όλα αυτά που έκοψα έχασα πάνω από δέκα κιλά. Οι εξετάσεις αίματος πάλι καλές δεν είναι..... Ρώτησα τον γιατρό "Ρε συ, τι γίνεται; Για πόσο ακόμα θα πρέπει να τρώω σαν αντιλόπη;" Μου απάντησε "Εε από δω και μπρος έτσι θα είναι και χειρότερα, κανε όπως εγώ, δεν πίνω, δεν καπνίζω, τρώω υγιεινά, περπατάω κάθε πρωί μια ώρα και πάω και τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστήριο" Ο τύπος είναι πάνω από 50 ετών και είναι υγιέστατος με κορμοστασιά 30ρι.
Μου ήρθε χωρίς πλάκα να βάλω τα κλάματα. Είμαι 30 ετών ακόμα, αν είναι να φτάσω τον μέσο όρο ζωής (που, μεταξύ μας, δεν το βλέπω πολύ πιθανό) αυτό σημαίνει άλλα 35 χρόνια να τρώω φρούτα σαλάτες ψαρονέφρι και κοτόπουλο. Μπορεί οι εξετάσεις να δείχνουν πως θα είμαι καλά, αλλά εγώ, ψυχολογικά τουλάχιστον, καλά δεν θα μαι.
Πρόσφατα και ενώ κάνω δίαιτα, ανακάλυψα ότι μου αρέσουν πάρα πολύ τα σταφύλια και οι μπανάνες. Το πα και γω μες την χαρά στο γιατρό, έτσι για να ακούσω και ένα "μπράβο" βρε αδερφέ και μου λέει "αυτά τα δυο δεν κάνουν, έχουν πάρα πολύ ζάχαρη"
Δηλαδή ρε φίλε, αν η μπανανουλα και το σταφύλι έχει πολύ ζάχαρη τότε το χανούμ μπουρέκ που έτρωγα εγώ τι είχε, νεραιδόσκονη;
Αλλά τα χω βάλει με τον από πάνω.......Τι μου το κανες ρε φίλε το μαρούλι υγιεινό; Χέστηκ@ κιόλας... χάθηκε ο κόσμος να κανες υγιεινό το Bacon?
Όποτε μου λέει κάποιος "δοκίμασε λίγο από αυτό, είναι γευστικότατο, δροσερό, υγιεινό και δεν έχει πολλές θερμίδες" ξέρω από πριν ότι δεν θα μ' αρέσει. Δοκιμάζω έτσι απλά για να μην μου λένε ότι είμαι κολλημένος αλλά σχεδόν πάντα δεν τρώγεται.
Ξέρω ότι όλα στην ζωή είναι θέμα συνήθειας και δεν σας τα λέω όλα αυτά για να αρχίσουμε την κλασική ατέρμονη συζήτηση περί υγιεινής διατροφής... και αν μου πει άλλη μια φορά κάποιος τα κλασσικά γνωμικά του Κλεόβουλου θα αρχίσω να βγάζω αφρούς...
Υ.Γ. Ranger sorry για το ξέσπασμα φλυαρίας αλλά χτύπησες την ευαίσθητη χορδή μου
https://www.youtube.com/watch?v=AbLTcqAcDKE