Ώρα για Whisky.

Τελικά δοκίμασα το Woodford Reserve. Πολύ ωραίο άρωμα, μα από γεύση μου φάνηκε λίγο. Με ένα παγάκι ήταν όσο έπρεπε δροσιστικό. Δεν νομίζω ότι θα το ξαναπιω, αλλά γίνεται να το ξαναμυρισω;

Εδώ και κάμποσα χρόνια άκουγα και διάβαζα καλά λόγια για το bourbon της Buffalo Trace αλλά επειδή δεν το είχα βρει ποτέ σε κάβα στην Ελλάδα, το είχα ξεχάσει, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα ότι μπορεί να το βρω για να πάρω ένα μπουκάλι για δοκιμή σύντομα.

Εχθές όμως το βρήκα στην κάβα μου ανάμεσα σε διάφορες καινούργιες αφίξεις!

Με λίγα λόγια είναι καταπληκτικό. Ευκολόπιοτο όσο κανένα άλλο, σκέτο με λίγο νεράκι ή με πάγο. Από μυρωδιά μου ήρθε καραμέλα από γεύση μέλι. Μετά από κάθε γουλιά η γεύση μένει στο στόμα και τουλάχιστον 1' που είναι αρκετό για μένα.

Προσοχή είναι το 40% και όχι το 45% που διαβάζουμε παντού online, ενδεχομένως το 45% να είναι και καλύτερο.

Τιμή;;; 24ε.....για αυτό που είναι η τιμή είναι καταπληκτική και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους.....στην υγειά σας!

Attachments

• 2016-07-28 21.27.15.jpg
    2016-07-28 21.27.15.jpg
    59 KB · Views: 282
Α τι ωραια πραματα...

Εμενα μου το κοψαν...Και την μπυρα μου κοψαν γιαυτο δεν ποσταρω...

Μονο καρσακι ροζέ δροσερο πλεον...

Καλο καλοκαιρι και σε σενα

Να σαι καλά Ranger. Πολύ σωστά κάνεις! Σε φτάνω με ταχύτατους ρυθμούς.

Δυστυχώς έχει ένα χρόνο που πήγα στον γιατρό και είχα χοληστερίνη, ζάχαρο sgot και sgpt στα ύψη, δεν σου λέω τιμές γιατί ντρέπομαι. Μου είπε κομμένα όλα. Tα έκοψα ΟΛΑ για δυο μήνες σερί και πήγα για επαναληπτικές. Το ζάχαρο έπεσε όλο, τα υπόλοιπα σαν να μην έκανα τίποτα (σχεδόν).... Άρχισα να ψάχνομαι μήπως είναι τίποτα άλλο πέρα από διατροφή αλλά ευτυχώς όλα καλά. Απογοητεύτηκα όμως και ξανάρχισα πότο - τσιγάρο.

Πρόσφατα έκοψα το φαγητό απ έξω, τα γλυκά τα αλλαντικά τα τυριά κτλ. Μια φορά την εβδομάδα μου επιτρέπω να φάω ένα αληθινό γεύμα, συνήθως την Κυριακή το μεσημέρι, έτσι ώστε όταν μασάω τα μαρούλια βρίζοντας κάθε μέρα να έχω κάτι να περιμένω στο τέλος της βδομάδας. Το πότο δεν κατάφερα να το κόψω, όσο για το κάπνισμα πολύ δύσκολα προς το παρόν, αυτά τα δυο θέλουν μαχαίρι..... προσπάθησα να τα μειώσω αλλά σε μένα τουλάχιστον αυτό δεν πιάνει.

Από όλα αυτά που έκοψα έχασα πάνω από δέκα κιλά. Οι εξετάσεις αίματος πάλι καλές δεν είναι..... Ρώτησα τον γιατρό "Ρε συ, τι γίνεται; Για πόσο ακόμα θα πρέπει να τρώω σαν αντιλόπη;" Μου απάντησε "Εε από δω και μπρος έτσι θα είναι και χειρότερα, κανε όπως εγώ, δεν πίνω, δεν καπνίζω, τρώω υγιεινά, περπατάω κάθε πρωί μια ώρα και πάω και τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστήριο" Ο τύπος είναι πάνω από 50 ετών και είναι υγιέστατος με κορμοστασιά 30ρι.

Μου ήρθε χωρίς πλάκα να βάλω τα κλάματα. Είμαι 30 ετών ακόμα, αν είναι να φτάσω τον μέσο όρο ζωής (που, μεταξύ μας, δεν το βλέπω πολύ πιθανό) αυτό σημαίνει άλλα 35 χρόνια να τρώω φρούτα σαλάτες ψαρονέφρι και κοτόπουλο. Μπορεί οι εξετάσεις να δείχνουν πως θα είμαι καλά, αλλά εγώ, ψυχολογικά τουλάχιστον, καλά δεν θα μαι.

Πρόσφατα και ενώ κάνω δίαιτα, ανακάλυψα ότι μου αρέσουν πάρα πολύ τα σταφύλια και οι μπανάνες. Το πα και γω μες την χαρά στο γιατρό, έτσι για να ακούσω και ένα "μπράβο" βρε αδερφέ και μου λέει "αυτά τα δυο δεν κάνουν, έχουν πάρα πολύ ζάχαρη"

Δηλαδή ρε φίλε, αν η μπανανουλα και το σταφύλι έχει πολύ ζάχαρη τότε το χανούμ μπουρέκ που έτρωγα εγώ τι είχε, νεραιδόσκονη;

Αλλά τα χω βάλει με τον από πάνω.......Τι μου το κανες ρε φίλε το μαρούλι υγιεινό; Χέστηκ@ κιόλας... χάθηκε ο κόσμος να κανες υγιεινό το Bacon?

Όποτε μου λέει κάποιος "δοκίμασε λίγο από αυτό, είναι γευστικότατο, δροσερό, υγιεινό και δεν έχει πολλές θερμίδες" ξέρω από πριν ότι δεν θα μ' αρέσει. Δοκιμάζω έτσι απλά για να μην μου λένε ότι είμαι κολλημένος αλλά σχεδόν πάντα δεν τρώγεται.

Ξέρω ότι όλα στην ζωή είναι θέμα συνήθειας και δεν σας τα λέω όλα αυτά για να αρχίσουμε την κλασική ατέρμονη συζήτηση περί υγιεινής διατροφής... και αν μου πει άλλη μια φορά κάποιος τα κλασσικά γνωμικά του Κλεόβουλου θα αρχίσω να βγάζω αφρούς...

Υ.Γ. Ranger sorry για το ξέσπασμα φλυαρίας αλλά χτύπησες την ευαίσθητη χορδή μου :flipout:

https://www.youtube.com/watch?v=AbLTcqAcDKE

...............................

Υ.Γ. Ranger sorry για το ξέσπασμα φλυαρίας αλλά χτύπησες την ευαίσθητη χορδή μου :flipout:

......

Εμ και γω τον πονο μου λεω, λεω τωρα καλοκαιρακι ολοι πινουν ποτα και γω σαν τον ψωριαρη χωρια...
Αλλα βλεπω οτι υπαρχουν "συναδελφοι" και δινει ηθικο για τον αγωνα :ridinghorse:

ΥΓ Εχασα και γω 10 κιλα.

Αντε καλα κουραγια.

Αυτο το κραταω για την ανθολογια :
Αλλά τα χω βάλει με τον από πάνω.......Τι μου το κανες ρε φίλε το μαρούλι υγιεινό; Χέστηκ@ κιόλας... χάθηκε ο κόσμος να κανες υγιεινό το Bacon?

:flipout: Τι να πει κανείς....κάθε χρόνο και χειρότερα μας τα λένε. Οριακά να απολαύσω ποτά για ακόμα 5 χρόνια και ίσως λέω και πολλά, μετά θα το ρίξω και γω στο ροζέ...

Προσεχώς.....Highland Park 12ρι

Θοδωρή το ποτό θα το απολαμβάνεις πολλά χρόνια ακόμη ,αλλά μ αυτή τη ζέστη και αυτή την υγρασία πώς το πίνεις ,πώς το αντέχεις ;
Θα μου πείς είσαι στα καλύτερα σου ,αλλά και πάλι δε πίνεται

Πέτρο το ποτό αν έχει αρκετό αλκοόλ ότι είδος και να είναι, με πάγο ή χωρίς, η αλήθεια είναι ότι φέρνει εφίδρωση. Παρόλα αυτά ο κόσμος έξω (όλων των ηλικιών) ,από ότι ακούω, όλο το καλοκαίρι ποτά πίνει από το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα οπότε μάλλον αντέχεται και με τη ζέστη.... Εγώ όμως συγκεκριμένα επειδή βγαίνω πολύ σπάνια έξω, θα βάλω να πιω συνήθως το βράδυ με το aircon στο τέρμα και άνετα θα πιάσω 20C βαθμούς εδώ μέσα.

Το θέμα είναι πότε θα σε κεράσω ένα ποτό; Έχει καλή δροσιά εδώ... ή μάλλον θα κάνω κάτι άλλο.....θα σαμποτάρω τα ηχεία και θα σου πω ψέματα ότι χάλασαν μήπως και έρθεις καμιά βόλτα... :flipout:

Κατά τα άλλα....για τις ζεστές μέρες Coca Cola light....τρομάρα μου.

"Highland Park 12 Year Old remains one of the gold- standard malts for other distillery bottlings to aspire to. With a delicious sweetness (heather-honey is their preferred description) and a warming, silky mouthfeel, this is a whisky that never lets you down. "The greatest all-rounder in the world of malt whisky". Michael Jackson, Michael Jackson's Malt Whisky Companion"

https://www.thewhiskyexchange.com/p/6941/highland-park-12-year-old

Το αγαπημένο πολλών... ένα Whisky για όλα τα γούστα...ιδανικό για κάποιον που όλα τα blended του φαίνονται ίδια, τα καπνιστά πολύ έντονα και έχει απορρίψει, αδίκως, το Whisky συνολικά... (τελευταία η τιμή του έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά)

Attachments

• 2016-08-15 15.35.16.jpg
    2016-08-15 15.35.16.jpg
    104.7 KB · Views: 126
Το γνωστο Vatted Malt* που κατά την άποψή μου είναι το καλύτερο προϊόν που βγάζει η Johnny Walker με διαφορά από τα άλλα (ναι ...ακόμα και από το Blue Label) επανακυκλοφόρησε!!!

Για όσους το έψαχναν και δεν το έβρισκαν.......στην Θεσσαλονίκη υπάρχει στα 29Ε!!!

*Vatted whisky

Vatted whiskies are also produced by mixing different types of whisky together. However, in this case only a mix of single malts are used. These whiskies may be from the same or different distilleries, have been matured in different types of cask and be of differing ages. A vatted whisky can by definition therefore contain just two differing whiskies, but commonly contain more. Therefore an easy way to remember the difference between the two is - blends are a combination of different single malts AND grain whiskies, while vattings are a combination of different single malts.

Attachments

• 2017-01-01 20.39.18.jpg
    2017-01-01 20.39.18.jpg
    57.1 KB · Views: 198
Να βάλω και εγώ μια σημερινή φωτογραφία από συζήτηση για τα εικονιζόμενα

20170101_172354_zpszqkrjjdr.jpg

Πωωωωωωωωωω... Το Ardbeg!!!!!!!

Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό ποτέ αλλά....... μην το πιεις αυτό! Σε 3-5 χρόνια Μπορείς να το πουλήσεις 1000-1500 Λίρες παραπάνω από ότι το πήρες!!!

Είναι μπουκάλι επένδυση! Αν το ανοίξεις όμως γράψε μας εντυπώσεις, Όχι πολλά πολλά ...με καίει μονάχα να μάθω πως στέκονται τα Uigeadail και Corryvreckan διπλα του!!!

Κρίμα που δεν μένω κοντά....θα πλήρωνα πολλά για ένα μικρο ποτηράκι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν επιτρέπεται το πήρες από το Whiskyauction ή τα σκασες στο Whisky exchange;

"Highland Park 12 Year Old remains one of the gold- standard malts for other distillery bottlings to aspire to. With a delicious sweetness (heather-honey is their preferred description) and a warming, silky mouthfeel, this is a whisky that never lets you down. "The greatest all-rounder in the world of malt whisky". Michael Jackson, Michael Jackson's Malt Whisky Companion"

https://www.thewhiskyexchange.com/p/6941/highland-park-12-year-old

Το αγαπημένο πολλών... ένα Whisky για όλα τα γούστα...ιδανικό για κάποιον που όλα τα blended του φαίνονται ίδια, τα καπνιστά πολύ έντονα και έχει απορρίψει, αδίκως, το Whisky συνολικά... (τελευταία η τιμή του έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά)
302d4b9c39d8a5122ca631bb382f5034.jpg

Είναι καλή η τιμή του;

Πρόκειται για ιδιωτική συλλογή ιαπωνικών. Εαν παρακολουθείς τον χώρο, άνοιξε το περιοδικό WHISKY τεύχος 3, έχει αφιέρωμα

......οταν το whisky magazine ηταν στο τευχος No 3 εγω επινα ακομα amita.... Παρακολουθω τα παντα online, περιοδικο εχω να διαβασω απο το 2007.

και γω τοση ωρα νομιζω οτι ειναι δικο σου ή καποιου φιλου σου και εχω χαζεψει.

Η συλλογή είναι του αδελφού της γυναίκας μου (κουνιάδο τον έχω?). Τον άλλο μήνα που θα πάω εγώ Αυστραλία και αυτός στο Τόκυο.. πιστεύω ότι θα μεγαλώσει κι άλλο. Χωρίς υπερβολή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα ως προς την μοναδικότητα και την σπανιότητα των ποτών