Οργάνωση ακρόασης Dacs

Αυτό που εμφανίζεται στη φωτογραφία δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Οι διαφορες θα εμφανιστούν στο πεδίο του χρόνου και όχι της συχνότητας.

Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Αυτό που εμφανίζεται στη φωτογραφία δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Οι διαφορες θα εμφανιστούν στο πεδίο του χρόνου και όχι της συχνότητας.

σκέτο τί να σου πει....

σε συνάρτηση με κάποιο άλλο, ίσως σου πει...

Μα τι λετε βρε παιδια και γω κουφος ειμαι αλλα ακουω διαφορες μεταξυ τους και μαλιστα σοβαρες,
η συζητηση ειναι τι βοηθαει αυτο το τεστ απ τη στιγμη που ο ηχος του καθε ντακ καλυπτεται απ το δικο μας.
Εγω δεν πιστευω οτι μπορει να βγουν συμπερασματα απο αυτο το τεστ,αν το καθε απ τα τρια ντακ ηταν στην αλυσιδα του συστηματος του καθενος μας τοτε θα ακουγαμε τον πραγματικο χαρακτηρα τους.
Ειναι ποτε δυνατον ο χαρακτηρας ενος ντακ να ακουστει μεσα απο αλλο ντακ απο αυτα τα αρχειακια.
Δηλαδη αν καποιος ειχε το weiss σπιτι του θα προσπαθουσε να ακουσει το weiss μεσα απ το αρχειο ακουγοντας με το weiss.
Υμαρτον.

διαφορές σοβαρές?
επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές αμφιβολίες.
Βασικά υπάρχουν διαφορές λόγω στάθμης.
πέραν της στάθμης γιά μένα δεν υπάρχει τίποτα.

Φυσικά συμφωνώ ότι δεν μπορεί να βγεί ΤΙΠΟΤΑ από την δοκιμή αυτή.

...

και τα υπόλοιπα.

υπάρχει συμπίεση και χαμηλή ανάλυση για να ανέβουν, αλλά και στην κανονική ανάλυση διαφορές δεν διακρίνονται.

Attachments

• 1.JPG
    1.JPG
    95.1 KB · Views: 41
  • 2.JPG
    2.JPG
    95.6 KB · Views: 35
  • 3.JPG
    3.JPG
    95.4 KB · Views: 33
διαφορές σοβαρές?
επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές αμφιβολίες.
Βασικά υπάρχουν διαφορές λόγω στάθμης.
πέραν της στάθμης γιά μένα δεν υπάρχει τίποτα.

Φυσικά συμφωνώ ότι δεν μπορεί να βγεί ΤΙΠΟΤΑ από την δοκιμή αυτή.

θα συμφωνουσα μαζι σας αν ηταν ψυχοακουστικο το φαινομενο,αλλα απο την στιγμη που δεν ξερεις ποιο ειναι ποιο, και παντα ακουω τις ιδιες ακουστες διαφορες με οποια σειρα και αν τα παιξω,καταληγω οτι δεν ειναι αυτο το φαινομενο.
Απλα το θεωρω ασκοπο σαν τεστ,ουτε καν τεστ χωρις να θελω να μειωσω την προσπαθεια των ανθρωπων που το εκαναν.-bye-

θα συμφωνουσα μαζι σας αν ηταν ψυχοακουστικο το φαινομενο,αλλα απο την στιγμη που δεν ξερεις ποιο ειναι ποιο, και παντα ακουω τις ιδιες ακουστες διαφορες με οποια σειρα και αν τα παιξω,καταληγω οτι δεν ειναι αυτο το φαινομενο.
Απλα το θεωρω ασκοπο σαν τεστ,ουτε καν τεστ χωρις να θελω να μειωσω την προσπαθεια των ανθρωπων που το εκαναν.-bye-

όταν το κάνεις μόνος σου, είναι δύσκολο να μην ξέρεις ποιό ακούς κάθε φορά.
Συνεπώς αυθυποβάλλεσαι.
όποτε τα άκουσα καταλάβαινα ποιό είναι ποιό επειδή κάποιο ήταν πιό δυνατό.
Στη συνέχεια πάντα όταν ήξερα ότι ακούω εκείνο περίμενα να είναι πιό δυνατό.

Κανείς δεν θέλει να μειώσει τις προσπάθειες και ναι, στα χαρτιά ίσως το korg να θεωρείται ότι έχει υψηλότερη ανάλυση, όμως τελικά αφήνει τα ίχνη του πεντακάθαρα.
Φυσικά στο τέλος το δικό μας dac δίνει την χαριστική βολή

όταν το κάνεις μόνος σου, είναι δύσκολο να μην ξέρεις ποιό ακούς κάθε φορά.
Συνεπώς αυθυποβάλλεσαι.
όποτε τα άκουσα καταλάβαινα ποιό είναι ποιό επειδή κάποιο ήταν πιό δυνατό.
Στη συνέχεια πάντα όταν ήξερα ότι ακούω εκείνο περίμενα να είναι πιό δυνατό.

Κανείς δεν θέλει να μειώσει τις προσπάθειες και ναι, στα χαρτιά ίσως το korg να θεωρείται ότι έχει υψηλότερη ανάλυση, όμως τελικά αφήνει τα ίχνη του πεντακάθαρα.
Φυσικά στο τέλος το δικό μας dac δίνει την χαριστική βολή

Τεσπα στην ουσια συμφωνουμε παντως-bye-

υπάρχει συμπίεση και χαμηλή ανάλυση για να ανέβουν, αλλά και στην κανονική ανάλυση διαφορές δεν διακρίνονται.

Πλάκα κάνεις τελικά ε; :p
Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα έβαλα στο photoshop σε 3 ξεχωριστά layers και όταν άλλαζα από layer σε layer οι διαφορές ήταν εμφανείς για πλάκα...
Δεν μιλάω για το frequency analysis αλλά για την κυματομορφή από πίσω!
Μπορείς να τραβήξεις κάποια χωρίς το frequency analysis μπροστά;

Όλα τα παραπάνω είναι ενδιαφέροντα, αλλά και αναμενόμενα. Στα θέματα που μας ενδιαφέρουν οι απεικονίσεις των κυματομορφών πολύ λίγο βοηθούν.

Σαφώς δεν έχουμε να κάνουμε με κλώνους. Αν ήσαν κλώνοι, τότε απλά θα είχαμε τρείς εντελώς ίδιους DAC's.

Στην πραγματικότητα έχουμε μικροδιαφορές. Οι μικροδιαφορές που παρουσιάζονται ανάμεσα στους DAC's εμφανίζονται και στις κυματομορφές. Όμως από εκεί δεν βλέπω με ποιό τρόπο θα μπορούσαμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Κατά τη γνώμη μου ο πιο σοβαρός προβλημστισμός -επί της ουσίας-συνοψίζεται από τον farflung στα posts #484 και #487. Επ' αυτών έχουμε να συζητήσουμε -και υπάρχουν πολλά εκατέρωθεν-, όμως ας περιμένουμε δυό μέρες ακόμα...

Καλή Νύυχτα! -bye-

Πλάκα κάνεις τελικά ε; :p
Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα έβαλα στο photoshop σε 3 ξεχωριστά layers και όταν άλλαζα από layer σε layer οι διαφορές ήταν εμφανείς για πλάκα...
Δεν μιλάω για το frequency analysis αλλά για την κυματομορφή από πίσω!
Μπορείς να τραβήξεις κάποια χωρίς το frequency analysis μπροστά;

για το πίσω (το εύρος δηλαδή) το είπα πολύ πιό πρίν.
Εχουμε +0.5 db τα 2 και 3 και -1 το 1.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδιαφέροντα, αλλά και αναμενόμενα. Στα θέματα που μας ενδιαφέρουν οι απεικονίσεις των κυματομορφών πολύ λίγο βοηθούν.

Σαφώς δεν έχουμε να κάνουμε με κλώνους. Αν ήσαν κλώνοι, τότε απλά θα είχαμε τρείς εντελώς ίδιους DAC's.

Στην πραγματικότητα έχουμε μικροδιαφορές. Οι μικροδιαφορές που παρουσιάζονται ανάμεσα στους DAC's εμφανίζονται και στις κυματομορφές. Όμως από εκεί δεν βλέπω με ποιό τρόπο θα μπορούσαμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Κατά τη γνώμη μου ο πιο σοβαρός προβλημστισμός -επί της ουσίας-συνοψίζεται από τον farflung στα posts #484 και #487. Επ' αυτών έχουμε να συζητήσουμε -και υπάρχουν πολλά εκατέρωθεν-, όμως ας περιμένουμε δυό μέρες ακόμα...

Καλή Νύυχτα! -bye-

κλώνους όχι - ουσιαστικά κλώνους ναι. Και αν είναι στην απεικόνιση τόσο που ψάχνεις με το κυάλι, άντε να το ακούσεις. Οι 3 είναι κλώνοι μέχρι τους 20000 κύκλους. Μετά έχει κανα δυό κερατάκια, αλλά είναι spurii ποιός τα ακούει. Εδώ μετα βίας ξεχωρίζεις ότι η μάνα διαφέρει μέχρι τους 400 κύκλους.

Γιά τα 484 και 487, είπαμε:συμφωνώ.
Όσο καλό και νάναι το ελεγκτικό hardware (korg) μην ξεχνάμε ότι ελέγχουμε (θέλουμε να ελέγξουμε) ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ μετατροπείς που είναι πολύ κοντά στο ίδιο το korg. Αλλωστε έχει γίνει αρκετή συζήτηση και για το θέμα των bits (αν είναι 24, 32 ή δεν ξέρω πόσα)...

Δημήτρη, αν θέλεις να συγκρίνεις κυματομορφές, βρες ένα κατάλληλο σημείο του κομματιού, π.χ. το σκάσιμο από ένα πιατίνι, και κάνε αρκετό zoom. Εκεί θα δεις τις διαφορές (αν υπάρχουν). Να μιλάμε δηλαδή για ένα "παράθυρο" της τάξης του δευτερολέπτου ή και λιγότερο.

δεν διαφωνώ, αλλά είναι αξιοπρόσεκτο ότι οι αθροιστικές κυματομορφές και στα 3 έδωσαν τον ίδιο ακριβώς, ενώ η μάνα διαφορετικό.

εγώ προσωπικά ναι.
και μιλάω για το εξής setup:

πηγή logitech duet
dac buffalo
προ MBL 4004
τελικός arcam 290P
ακουστικά AKG K1000 ή

με ακουστικά AKG K270studio απ ευθείας στον MBL.

εγώ προσωπικά ναι.
και μιλάω για το εξής setup:

πηγή logitech duet
dac buffalo
προ MBL 4004
τελικός arcam 290P
ακουστικά AKG K1000 ή

με ακουστικά AKG K270studio απ ευθείας στον MBL.

+ τα αυτιά σου Υπέρηχα (και με αυτά ακούς...)

Τα ακουστικά πάντα βοηθούσαν σε αντίστοιχες ακροάσεις πάντως.