Οργάνωση ακρόασης Dacs

Συγχαρητήρια κι από μένα.

Νομίζω πως τέτοιες συναντήσεις είναι η κορύφωση του προορισμού ενός forum.

Δε δήλωσα συμμετοχή από φόβο να μην καταχραστώ τη φιλοξενία του φίλου μας. Δε μπορούμε ξαφνικά να μαζευτούμε 50 άτομα σε ένα σπίτι. Το μυαλό μου όμως ήταν εκεί.

Διαβάζω με ενδιαφέρον τα σχόλια και δε βρίσκω καθόλου ριγμένο το W4S (είναι ένα από τα υποψήφια για μένα προς αγορά). Ακόμα και να είναι ένα σκαλί πίσω από τα άλλα, αυτό ήδη είναι ένας μεγάλος άθλος λαμβάνοντας υπόψη την τιμή του. Νομίζω ότι κάπου θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι ο χώρος των ψηφιακών εξελίσεται ταχύτατα και ο μόνος κερδισμένος από αυτήν την κούρσα θα είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Συγχαρητήρια για την ιδέα και την υλοποίησή της.
Με αφορμή την κοινή διαπίστωση των μικρών σχετικά διαφορών ανάμεσα σε ίδιας κατηγορίας DAC's θα ήθελα να προτείνω μια παρόμοια συγκέντρωση μαύρης μαγείας :D για ακρόαση ηχητικών διαφορών σε ψηφιακά καλώδια (coaxial και USB), επαφών, software, αλλά και ρυθμίσεων software - λειτουργικού (εκεί έχει πολύ γέλιο ειδικά με τα Windows). Βάζω από τώρα στοίχημα ότι θα είναι μεγαλύτερες απ' ότι με τα DAC's και μάλιστα όσο καλύτερα τα παραπάνω, τόσο θα "ανοίγουν" και οι διαφορές των DAC. Ο χώρος μου μπορεί να δεχθεί 10-15 άτομα και είναι διαθέσιμος.

Νομιζω οτι ο φιλος εννοει, οτι καποιοι επιμενουν οι δοκιμες να γινονται φανερα, για να ελεγχουν το αποτελεσμα, και να κερδιζουν τις εντυπωσεις συγκεκριμενα μηχανηματα.

Ευχαριστούμε για την εξήγηση από την πλευρά σου lio kalovirnas, αλλά
θα θέλαμε μια σαφή απάντηση από τον συντάκτη του μηνύματος..

Το να μπεί σε ένα θέμα κάποιος να πετάξει υπονοούμενα
και να φύγει είναι τουλάχιστον προσβολή για τον οικοδεσπότη και τα μέλη
που ήταν παρόντα στη συνάντηση...

... Βάζω από τώρα στοίχημα ότι θα είναι μεγαλύτερες απ' ότι με τα DAC's και μάλιστα όσο καλύτερα τα παραπάνω, τόσο θα "ανοίγουν" και οι διαφορές των DAC...

Το έχεις κερδίσει εκ των πρωτέρων αγαπητέ... σαφως και ήταν πιο εύκολο ακουστουν οι διαφορες αναμεσα στα Pure Music κ Amarra παρα στους DACs!
Πιο εύκολο ξαναλέω....:grandpa: οχι οτι δεν υπήρχαν!!!!!! :)))))
Βεβαια απο την άλλη για να δειξουν αυτά τα προγράμματα τι πραγματικά μπορουν να κάνουν χρειάζονται την υποστίρηξη ενος πολύ καλού DAC. Δεν έχει νόημα να παίζεις με το Amarra και να έχεις καρφωσει το mac κατευθειαν στον ενισχυτη...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα υπαρχει παντα ενας,οπου καθε φορα που θα λεει καποιος κατι θα το παιρνει θα το κανει κιμα κ θα το σερβιρει οπως αυτος θελει δημιουργωντας προστριβες -μανουρες ,θιγοντας διαφορους γυρω του κτλ ...ελεος ,τα περι προκαταληψης που ειπα εγω αφορα οτι αναγεται στην ψυχοακουστικη και αυτην μονο... τελικα ομως με κατι τετοια σχολια απο μερικους, αποπροσανατολιζουν απο αυτο που εξαρχης ηθελει να πει καποιος ..τι να πω !! :nounder:

Συγχαρητήρια για την ιδέα και την υλοποίησή της.
Με αφορμή την κοινή διαπίστωση των μικρών σχετικά διαφορών ανάμεσα σε ίδιας κατηγορίας DAC's θα ήθελα να προτείνω μια παρόμοια συγκέντρωση μαύρης μαγείας :D για ακρόαση ηχητικών διαφορών σε ψηφιακά καλώδια (coaxial και USB), επαφών, software, αλλά και ρυθμίσεων software - λειτουργικού (εκεί έχει πολύ γέλιο ειδικά με τα Windows). Βάζω από τώρα στοίχημα ότι θα είναι μεγαλύτερες απ' ότι με τα DAC's και μάλιστα όσο καλύτερα τα παραπάνω, τόσο θα "ανοίγουν" και οι διαφορές των DAC. Ο χώρος μου μπορεί να δεχθεί 10-15 άτομα και είναι διαθέσιμος.
Αν είνσι δυνατόν! :BDGBGDB55:
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου, τι θ' ακούσουνε τ' αυτιά μου... :ears:

Αυτή δεν είναι πρόταση για τεστ, είναι πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της κοινότητας των audiophiles ολόκληρης της Υφηλίου! :argue: :flipout:

Πάντως, πέρα από την πλάκα:
Επειδή το θέμα πααρουσιάζει ενδιαφέρον, ειδικά ως προς τις άπειρες ρυθμίσεις των λειτουργικών και των προγραμμάτων και
Επειδή αν συναντηθούν κάποιοι άνθρωποι με γνώση και με πείρα ο καθένας σε κάτι και συνδυάσουν τις δυνάμεις τους ίσως προκύψει και κάτι καλό, π.χ. ένας πρακτικός οδηγός ρυθμίσεων που θα είναι χρήσιμος σε όλους μας, προτείνω το εξής:

Άνοιξε ένα καινούργιο νήμα, όπου θα συζητήσουμε αν και με ποιό τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί πρακτικά κάτι τέτοιο.

Δηλώνω πρόθυμος να συμβάλω με όποιο τρόπο μπορώ...

Υ.Γ. Και τώρα (02.20' π.μ.) ώρα για ύπνο! -bye-

Το έχεις κερδίσει εκ των πρωτέρων αγαπητέ... σαφως και ήταν πιο εύκολο ακουστουν οι διαφορες αναμεσα στα Pure Music κ Amarra παρα στους DACs!
Πιο εύκολο ξαναλέω....:grandpa: οχι οτι δεν υπήρχαν!!!!!! :)))))
Βεβαια απο την άλλη για να δειξουν αυτά τα προγράμματα τι πραγματικά μπορουν να κάνουν χρειάζονται την υποστίρηξη ενος πολύ καλού DAC. Δεν έχει νόημα να παίζεις με το Amarra και να έχεις καρφωσει το mac κατευθειαν στον ενισχυτη...

Συμφωνούμε απόλυτα. Ο καλύτερος DAC θα μετατρέψει σωστά την πληροφορία που φτάνει σε αυτόν. Αν αυτή έχει χαθεί στο δρόμο, πέρα από κάποιες στοιχειώσεις υποθέσεις δεν μπορεί να την ανακτήσει. Προσωπικά, επειδή οι παράμετροι είναι πολλές, προσπαθώ να μειώσω το "δρόμο" αυτόν.

Αν είνσι δυνατόν! :BDGBGDB55:
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου, τι θ' ακούσουνε τ' αυτιά μου... :ears:

Αυτή δεν είναι πρόταση για τεστ, είναι πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της κοινότητας των audiophiles ολόκληρης της Υφηλίου! :argue: :flipout:

Πάντως, πέρα από την πλάκα:
Επειδή το θέμα πααρουσιάζει ενδιαφέρον, ειδικά ως προς τις άπειρες ρυθμίσεις των λειτουργικών και των προγραμμάτων και
Επειδή αν συναντηθούν κάποιοι άνθρωποι με γνώση και με πείρα ο καθένας σε κάτι και συνδυάσουν τις δυνάμεις τους ίσως προκύψει και κάτι καλό, π.χ. ένας πρακτικός οδηγός ρυθμίσεων που θα είναι χρήσιμος σε όλους μας, προτείνω το εξής:

Άνοιξε ένα καινούργιο νήμα, όπου θα συζητήσουμε αν και με ποιό τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί πρακτικά κάτι τέτοιο.

Δηλώνω πρόθυμος να συμβάλω με όποιο τρόπο μπορώ...

Υ.Γ. Και τώρα (02.20' π.μ.) ώρα για ύπνο! -bye-

Voila monsieur

Δηλαδή?

Τα αυτιά είναι το θέμα,τα αυτιά...Περί τυφλών τέστ τα είπαμε.Ας φροντίσει να ενημερωθεί κι ο περί ου λόγος φίλος,πρίν αρχίσει να αναπτύσει θεωρίες συνωμοσίας.

Πολλοί και βλέπουν κι ακούν,αλλά το τι ακούν είναι ένα άλλο θέμα...Το τι βλέπουν δεν αμφισβητείται...

Ευχαριστούμε για την εξήγηση από την πλευρά σου lio kalovirnas, αλλά
θα θέλαμε μια σαφή απάντηση από τον συντάκτη του μηνύματος..

Το να μπεί σε ένα θέμα κάποιος να πετάξει υπονοούμενα
και να φύγει είναι τουλάχιστον προσβολή για τον οικοδεσπότη και τα μέλη
που ήταν παρόντα στη συνάντηση...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα υπαρχει παντα ενας,οπου καθε φορα που θα λεει καποιος κατι θα το παιρνει θα το κανει κιμα κ θα το σερβιρει οπως αυτος θελει δημιουργωντας προστριβες -μανουρες ,θιγοντας διαφορους γυρω του κτλ ...ελεος ,τα περι προκαταληψης που ειπα εγω αφορα οτι αναγεται στην ψυχοακουστικη και αυτην μονο... τελικα ομως με κατι τετοια σχολια απο μερικους, αποπροσανατολιζουν απο αυτο που εξαρχης ηθελει να πει καποιος ..τι να πω !! :nounder:

Καλημέρα...

Αυτό που εννοώ είναι ότι οι περισσότεροι επηρεάζονται απ' αυτό που βλέπουν/ξέρουν ότι παίζει,
είτε είναι προκατειλλημένοι υπέρ του ακριβού είτε υπέρ του φθηνού,
αυτή είναι η άποψή μου και την εξέφρασα με αφορμή την τοποθέτηση του κατόχου του wyred.
Γι' αυτό και θεωρώ πως η τυφλή δοκιμή/ακρόαση, έστω και με "ερασιτεχνικούς"' όρους είναι η σωστή προσέγγιση από τη στιγμή που γίνεται υπό τις ίδιες συνθήκες μα τη "φανερή", έτσι δεν είναι?.
Ούτε σε επιστημονικό συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα, ούτε θα πρόκειται για κάποιο θέσφατο...

Ούτε θεωρίες συνομωσίας εξυφαίνω, ούτε "κιμάδες" για...μπιφτέκια :flipout: θέλω να κάνω, ούτε να προσβάλω κάποιον για ένα...DAC (μην τρελαθούμε κιόλας!)...μην ψάχνετε αμέσως για εχθρούς και...δολοπλόκους.

Εγώ πάλι παθαίνω το αντίθετο συνήθως...
Αν π.χ. ακούσω ένα DAC των 500 ευρώ το οποίο ακούγεται πολύ κοντά σε ένα των 3000 τείνω να ενθουσιάζομαι με το DAC των 500 ευρώ και τα αυτιά μου να ακούνε όλο και λιγότερες διαφορές...
Από εκεί και πέρα μπορώ να πω τι μου αρέσει και όχι τι παίζει πιο σωστά, εκτός αν υπάρχουν χοντρά λάθη.
Δεν μπορώ να ξέρω πως έκανε την ηχογράφηση ο ηχολήπτης!

Καλημέρα...

Αυτό που εννοώ είναι ότι οι περισσότεροι επηρεάζονται απ' αυτό που βλέπουν/ξέρουν ότι παίζει,
είτε είναι προκατειλλημένοι υπέρ του ακριβού είτε υπέρ του φθηνού,
αυτή είναι η άποψή μου και την εξέφρασα με αφορμή την τοποθέτηση του κατόχου του wyred.
Γι' αυτό και θεωρώ πως η τυφλή δοκιμή/ακρόαση, έστω και με "ερασιτεχνικούς"' όρους είναι η σωστή προσέγγιση από τη στιγμή που γίνεται υπό τις ίδιες συνθήκες μα τη "φανερή", έτσι δεν είναι?.
Ούτε σε επιστημονικό συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα, ούτε θα πρόκειται για κάποιο θέσφατο...

Ούτε θεωρίες συνομωσίας εξυφαίνω, ούτε "κιμάδες" για...μπιφτέκια :flipout: θέλω να κάνω, ούτε να προσβάλω κάποιον για ένα...DAC (μην τρελαθούμε κιόλας!)...μην ψάχνετε αμέσως για εχθρούς και...δολοπλόκους.

Οκ...

Καλησπερα σας ,

Καταρχην θα ηθελα και εγω να δωσω τα συγχαρητηρια μου στον Ανδρεα που διοργανωσε ενα τετοιο συγκρητικο ,ηταν πραγματικα κατι το πρωτογνωρο που δεν εχει ξαναγινει μεσα στα πλαισια ενος forum και να τον ευχαριστησω για την φιλοξενια του γιατι μας εδωσε την δυνατοτητα να δουμε και ν ακουσουμε ενα εξαιρετικο συστημα στο οποιο σιγουρα θα πρεπει να εχει αφιερωσει χρονο ,μπολικο μερακι αλλα και φυσικα αρκετα εως παρα πολυ χρημα για να το στησει ..τα επιπεδα ρεαλισμου του συστηματος προσεγγιζουν το πραγματικο ,τοσο καλα επαιζε το set up... επισης γνωριστηκα με αρκετα μελη του forum που δεν ειχα συναντησει ποτε και γενικα η ολη συναξη ηταν πολυ ενδιαφερουσα...

οσον αφορα το καθεαυτο συγκριτικο ομως θα πρεπει να παρατηρησω μια ελαφρια προκαταληψη για το dac της wyred(το στρωμενο :smile:) -ισως να εφταιγε που τελικα να γνωριζαμε ποιο ηταν το dac που επαιζε καθε φορα ,δεν ξερω - που στα δικα μου αυτια κ σε σχεση με το weiss και το antillope ηταν σχεδον στα ιδια επιπεδα ενω στην αποδοση του μπασου ηταν και ενα κλικ καλυτερο τουλαχιστον στο κομματι Ruzgar του Senem Diyici που ειχε αρκετη πληροφορια σε χαμηλο ...και μιλαμε για ενα μηχανακι που κοστιζει 1500 δολλαρια(σχεδον 1100 ευρω) οταν το weiss φτανει τα 3200 αν δεν κανω λαθος ,δλδ μιλαμε για σχεδον τρεις φορες πανω την τιμη του ,και το antilope κοστιζει 2500 ή κανω λαθος ...λοιπον μετα την ακροαση ,και εκτος απο καποια παιδια που ηταν διπλα μου και συμφωνησαν μαζι μου δεν βγηκε καποιος να πει κατι γιαυτο ..οτι δλδ παροτι το wyred ηταν σε αλλη κατηγορια τιμης καταφερε να τα συναγωνιστει επι ισοις οροις και να σταθει κιολας επαξια σ ενα συστημα χωρις να το υποβαθμισει που το κοστος του δεν τολμω καν να υποθεσω ..δεν ξερω αν , αν μη τι αλλο δεν ειναι επιτευγμα αυτο !!
Δεν θελω να γινομαι κακος αλλα απο τα συμφραζομενα μεχρι στιγμης του συγκεκριμενου thread καποιος που δεν ηταν εκει αυτο καταλαβαινει ,οτι δλδ το wyred ηταν ο φτωχος συγγενης του συγκριτικου ..

Παραυτα ελπιζω να συνεχιζουμε να διοργανωνουμε τετοιου ειδους ακροασεις -συγκριτικα, γιατι και γνωριζομαστε καλυτερα και ανταλλαζουμε και γνωσεις μεταξυ μας ...παντα τετοια

Mε την σειρα μου θα ηθελα να ευχαριστησω πρωτα απο ολα τον Ανδρεα και την οικογενεια του, τοσο που μου εδωσε την ευκαιρια να βρεθω με ανθρωπους που μονο απο το πληκτρολογιο γνωριζα, οσο και να παρεβρεθω στο ενδιαφερον συγκριτικο.

Δυο λογια για τα λιγα που εγω ακουσα, ηταν οτι αντιλοπη & weiss ειναι παρα πολυ κοντα το ενα στο αλλο (στου Ανδρεα το συστημα), ενω το wyred ακολουθει.
Βεβαια, αν και δεν αναφερθηκε απο καποιον μεχρι στιγμης, το wyred, κοστιζει τα μισα χρηματα, και εχει και ενα πλεονεκτημα (το οποιο για το δικο μου σεταπ και τις προτεραιοτητες μου, ειναι και το ποιο ουσιαστικο), οτι κανει HT passthrough.

:a0210:

το wyred επαιξε παρα πολυ κοντα στα υπολοιπα και δεδομενου της τιμης του, εγω θα το προτινα ανεπιφυλακτα σε καποιον που δεν εχει το τοσο αναλυτικο συστημα οπως του Αντρεα ή τελος παντων δεν θελει να δωσει τα διπλα ή τα τριπλα χρηματα για τοσο μικρες διαφορες.
Συνυπολογιστε ομως οτι δεν υπαρχει ελληνας αντιπροσωπος και οτι αν περασει κανονικα τελωνειο,η τιμη του θα ειναι λιγο παραπανω απο τα 1100 ευρω.

Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Συνυπολογιστε ομως οτι δεν υπαρχει ελληνας αντιπροσωπος και οτι αν περασει κανονικα τελωνειο,η τιμη του θα ειναι λιγο παραπανω απο τα 1100 ευρω.

μα υπάρχει ευρωπαϊκό site που το διαθέτει...
(ή κάνω λάθος?)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

(ή κάνω λάθος?)

που σημαινει οτι η τιμη ειναι πολυ παραπανω απο τα 1100 και αν σου προκυψει προβλημα,πρεπει να πιασεις φιλιες με τον κουριερ της γειτονιας σου ;)

Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

(ή κάνω λάθος?)

http://www.itemaudio.co.uk/wyred_dac2.html

για τα λεφτα του ειναι μια χαρα το Dac .... Σε αλλο συστημα μπορει οι διαφορες με τα αλλα δυο να μην ηταν τοσο εμφανεις....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

που σημαινει οτι η τιμη ειναι πολυ παραπανω απο τα 1100 και αν σου προκυψει προβλημα,πρεπει να πιασεις φιλιες με τον κουριερ της γειτονιας σου ;)

υπάρχουν διάφορες φιλοσοφίες.

μια είναι να πιάσεις φιλίες με τον κούριερ.
μιά άλλη είναι με τον τοπικό αντιπρόσωπο.
μιά άλλη με τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς.
μιά άλλη με έναν φιλο που ασχολείται με diy.
μιά άλλη είναι με μιά ορχήστρα ώστε να απεμπλακείς εντελώς από τα διαβολικά ηλεκτρονικά...:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

http://www.itemaudio.co.uk/wyred_dac2.html

για τα λεφτα του ειναι μια χαρα το Dac .... Σε αλλο συστημα μπορει οι διαφορες με τα αλλα δυο να μην ηταν τοσο εμφανεις....

ειμαι σιγουρος οτι στο δικο μου συστημα για παραδειγμα,να μην υπαρχει διαφορα.