Οργάνωση ακρόασης Dacs

Ρε Μαϊκ για να ειμαι ειλικρινης αυτο δεν το εχω καταλαβει.
Δηλ απο που πηρες σημα για την ηχογραφηση αυτου του αποσπασματος???:confused:

Δεν πήρε σήμα, είναι προφανώς το cd ριπαρισμένο !!!!
Πολύ σωστά!
Το κομμάτι αυτό έπαιζε από το CDSA της EMM Labs ως transport και ηχογραφήθηκε η έξοδος του καθενός DAC ξεχωριστά.
(Έχω δώσει τις λεπτομέρειες σε προηγούμενο post).
Το κομμάτι αναφοράς είναι φυσικά ριπαρισμένο από το original CD με χρήση του EAC...

Ανέβασα τα PCM αρχεία σε μορφή .WAV για δύο λόγους:
α) Για να διευκολυνθούν όλοι και προπάντων οι κάτοχοι Mac και να μπορούν να τα ακούσουν απ' ευθείας χωρίς να ταλαιπωρηθούν με μετατροπές (π.χ. από FLAC σε AIFF)

β) Διότι δεν μου φαινόταν, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν κερδίζαμε και τίποτε σπουδαίο χώρο από την μετατροπή των WAV σε FLAC. Πάντως ο Τάσος (tmju) τα μετέτρεψε και σε WAV, οπότε...
Διαλέγετε και παίρνετε! :smile:

εγώ το κατάλαβα βρε Μιχάλη...
στον άλλο Μιχάλη έλεγα...τον mdvq, απ το Μοσχάτο, ντε...:fahne90:

Δε θα 'θελα να συνεχίσω στο ίδιο ύφος. Ίσως το φόρουμ αυτό δεν είναι για όλους και δε θέλω να σας χαλάσω την παρέα. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι μήπως κατά λάθος ανέβηκε κάποιο remaster.

Φίλιππα, γουελκαμ...
πλάκα κάνω....(έβαλα και 10 φάτσες)....

προφανώς και δεν ανέβηκε κανένα remaster.
Τα προσέχουμε εδώ αυτά....40 μάτια το παλεύουν...

Καινούριος στην παρέα και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Σπάνια βλέπει κανείς κάτι ανάλογο.

Μια απορία μόνο. Το αρχείο αναφοράς είναι το ίδιο που έπαιζε όταν ηχογραφήθηκαν τα dac ή πρόκειται για άλλο cd?
Φυσικά είναι το ίδιο. Γι' αυτό και αποτελεί αναφορά. Αλλοιώς θα ακούγαμε ο καθένας στο σύστημα του πως παίζουν τρείς διαφορετικοί DAC's χωρίς μέτρο σύγκρισης. Θα ακούγαμε διαφορές, πιθανότατα θα λέγαμε ότι μας αρέσει αυτό ή το άλλο, ποιό είναι όμως το σωστό;

Οι διαφορές πρέπει να προσδιορίζονται όχι αναμεταξύ των DAC's, αλλά ως προς το κομμάτι (αρχείο) αναφοράς....

Η ιδέα είναι απλή: Από σύστημα σε σύστημα (καλο, μέτριο, κορυφαίο κλπ) τα αρχεία θα ακούγονται κάπως διαφορετικά, οι διαφορές όμως μεταξύ τους και ως προς το αρχείο αναφοράς θα παραμένουν σταθερές!

Και αυτή είναι με δύο λόγια η φιλοσοφία του παρόντος πειράματος!

Αμ πως! Έχουμε σπάνιο όνομα συνονόματε! :a0210:

Κύριε κύριε να πω τι άκουσα;

Και τα τρία είναι χάλια! Σε σχέση με το αρχικό, κάποιος ψόφησε στο δρόμο, ο drummer βαρέθηκε, μία χορδή που έτριζε τη λάδωσαν... :flipout:
Πότε θα γράψουμε τι ακούσαμε από το καθένα; :p

Και εγώ που νόμιζα πως το όνομα μου :angel: είναι σπάνιο!
:flipout::flipout::flipout::flipout:

:offtopic:​
Ρε συ δεν πειραζει που το ονομα μας δεν ειναι σπανιο (σε αυτο το τοπικ πχ 3 νοματαιοι)
Ειναι σπανιος ο χαρακτηρας μας :firstprize::firstprize:

Ασε τους Δημητρηδες να εχουν το προνομιο του σπανιου ονοματος.....ειδικα στο σωματειο με το κυαλι τους ψαχνουμε:flipout::flipout:

Μιχαλη αληθεια με τι dvdrom εκανες το ριπαρισμα????
Εγω παντως εχω παρατηρησει σημαντικες διαφορες οταν κανω το ριπαρισμα απο το λαπτοπ (Phillips dvdrom) και απο το destop (Plextor dvdrom).
Εεε.....χμμμμμ.....
Μαλλον για να γινω απολυτα ακριβης ,τις διαφορες τις παρατηρω στα δισκακια που γραφω, οποτε ισως εκει να ειναι η διαφορα και οχι στο ριπαρισμα
.
Μιχαλη θα ριπαρω το ιδιο τραγουδι απο το Phillips, το Ρlextor και ενα Samsung εξωτερικο που εχω ,(ολα με τον EAC),θα τα βαλω σε ενα στικακι και θα ηθελα νατα δοκιμασουμε σε ενα συστημα καλο, να δουμε αν υπαρχουν διαφορες

Κάτσε βρε Μιχάλη! Ποιόν Μιχάλη ρωτάς τώρα;
Τον Sonus να υποθέσω μιας και εγώ είπα ότι χρησιμοποιώ Plextor;

Κάτσε γιατί θα σκάσει μύτη σε λίγο και ο Μιχάλης Κορ. και θα χαθεί η μπάλα...

Να κανω κατι???
Ριπαρω το ιδιο κομματι στο ΙΔΙΟ λαπτοπ ,με τρια διαφορετικα dvdrom και φυσικα με τo ιδιο προγραμμα (eac)
Τα μεταφερω με στικακι στο desktop και αντιγραφω με Nero το υλικο.

Ποιος γουσταρει να του στειλω τα δισκακια να τα ακουσει????
η μηπως καλυτερα να κανω αυτο που εκανε ο Μιχαλης (sonus) ,να το βαλουμε εδω????

Για πες κυρΑντρεα,ειναι καλη σκεψη ή αδικα ματωνουμε τα δαχτυλια μας στο πληκτρολογιο???

Ειμαι ο Μιχαλης (mdvq) και (μαλλον δεν) ειμαι καλα:flipout::flipout:

Θα επρεπε το δισκακι να ηταν γρατζουνισμενο ή κακογραμμενο (αν μιλαμε για γραμμενο και οχι βιομηχανικο) για να υπαρχει διαφορά.
Και παλι, το eac υποσχεται οτι δεν θα υπαρξει διαφορά.

Εδω κατα την αναπαραγωγη, που εκει ειναι το προβλημα κυριως, ενος γρατζουνισμενου CD δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις αν δεν διαβαζεται σωστα.

Μπορεις να δοκιμασεις και το PowerISO και να εξαγεις σε wav.
Ή καποιες κοπιες που ειχα κανει παλια με το Wavelab και ειχα δει οτι ειχαν μια διαφορά.

Εαν το ριπαρισμα γινεται σε mp3 τοτε το παλιο MusicMatch Box, που αναφερθηκε πιο πισω, εκανε πολυ καλη δουλεια. Κυριως λογω του αλγοριθμου fraunhofer αντι του lame.
Και σαν player ηταν φοβερος ο MusicMatch Box.

Τωρα εβαλες στο παιχνιδι και την εγγραφη απο αρχειο σε δισκακι, με το Nero.
Α, και εδω τα πραγματα ειναι καπως. Και εδω οταν γραφει audio CD το αποτελεσμα δεν ειναι εγγυημενο.
Παλι ομως μιλαμε για διαφορές που δεν ειναι ακουστες.

Mdqv αρκεί να ελέγξεις τα crc των ριπαρισμένων αρχείων για να βεβαιωθείς ότι είναι ίδια.

Παιδια αυτο που λεω να κανω,ειναι γιατι ειχα διαβασει οτι με το ριπαρισμα εχει να κανει το cd-vdvrom.
Το καλυτερο αποτελεσμα εξαγωγης στοιχειων ,λενε, το κανεi το Plextor.
Εχω λοιπον ενα Phillips,ενα Samsung και ενα Plextor.
Ριπαρω το ιδιο κομματι στο ιδιο λαπτοπ με το ιδιο προγραμμα και ανεβαζω τα αποτελεσματα.
Θα ακουγονται αραγε το ιδιο ,οπως λεει η θεωρια?????

Αμα θετε ευκολο ειναι να γινει....να το κανω???

(κανω και wav και mp3)

Ναι κάνε ένα πείραμα για να μη κουράζουμε σε αυτό το θέμα.
Άσχετα με το drive εάν χρησιμοποιήσεις eac, δες στο Log file τα crc. Από τα crc θα καταλάβεις εάν πρόκειται για την ίδια πληροφορία ή για διαφορετική.

Λοιπόν Συνονόματοι και Λοιποί Φίλοι,
Το ριπάρισμα έχει γίνει με drive ης LG με χρήση του EAC. Και να μην τρελλαινόμαστε, ακόμα και λάθη να υπήρχαν (που δεν υπάρχουν), θα ήταν αμελητέα ποσότητα μπροστά στις διαφορές των DAC's.

Ά! Πριν αρχίσετε να παιδεύεστε με πειράματα, τα έχουν κάνει άλλοι στο Forum εδώ και πολύ καιρό. Διαβάστε εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=4635

Τώρα αν εσύ δεν βαριέστε να ταλαιπωρείστε, περί ορέξεως... ;)

*********************​

Υ.Γ. Εντυπώσεις από τα δείγματα δεν απεκόμισε κανείς; Ή μηπως προτιμάτε να καθιερώσουμε πρώτα κάποιο σύστημα αξιολόγησης (βαθμολογίες κλπ, κλπ.)...

Κατά τη γνώμη μου πάντως, είναι αρκετό να αναφέρουμε εντυπώσεις και σειρά κατάταξης. Άλλωστε καθένας ακούει στο δικό του σύστημα....