βρήκα επιτέλους κι εγώ λίγο χρόνο να κάνω τα σχόλιά μου και να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από τη Live ακρόαση και στη συνέχεια από τα αρχεία που ανέβηκαν.
Live Event comentary
Τω Σάββατω εκείνω (...) στο 1ο ημίχρονο τα πράγματα για εμένα και τα αφτιά μου ήταν σχετικά απλά...
Το
άστρωτο W4S, ακουγόταν αρκετά "ανοιχτό", απέδιδε όλο το φάσμα αρκετά καλά, αλλά ήταν πολύ "έξω" ο ήχος του και ήταν και αρκετά "σκληρός". Μου φάνηκε δηλαδή λίγο τραχύ και όχι ιδιαίτερα μουσικό..
Το
Weiss που ακολούθησε ήταν η έκπληξη... Όχι η θετική αλλά η αρνητική!! Ο ήχος "μαζεύτηκε" απίστευτα, σα να μπούκωσε, στένεψε στην κυριολεξία και μόνο οι μεσαίες γλίτωναν λίγο την κατάσταση. Δε μου άρεσε καθόλου.
Η
Αντιλόπη ήταν ο νικητής στα αυτιά μου με σωστές χροιές, πολύ καλή απόδοση του φάσματος, γλυκές μεσαίες. Πολύ καλός ήχος.
Στο 2ο γύρο μπερδεύτηκαν τα πράγματα...
Το 2ο
στρωμένο W4S, έπαιξε καλύτερα από το 1ο και ο ήχος του ήρθε κοντά στην Αντιλόπη. Νομίζω ότι ήταν ελαφρά πιο σκληρός.
Η
Αντιλόπη εξακολούθησε να παίζει και τα υπόλοιπα κομμάτια πολύ καλά και ξεχώριζε για εμένα, γιατί απέδιδε πιο γλυκά τις μεσαίες συχνότητες, ήταν σωστό στις χροιές και η μουσική είχε μια όμορφη ροή.
Το
Weiss σε μερικά κομμάτια είχε τα ίδια "στενά" αποτελέσματα στα αφτιά μου, παρόλα αυτά, σε ένα κομμάτι που νομίζω ότι ήταν κάτι με πιάνο από τον Chopin, ακουγόταν σχεδόν όπως τα υπόλοιπα! Ίσως γιατί το περιέχόμενο ήταν κυρίως στη μεσαία περιοχή που ήταν η μόνη που αναπαρήγαγε σωστά? Τι να πω...
Και βέβαια, στο παιχνίδι μπήκε και το
EmmLabs DAC, το οποίο σε κάποια κομμάτια ήταν ένα κλικ καλύτερο από την Αντιγόνη (λίγο πιο στακάτος και μεστός ο ήχος - της Αντιγόνης έμοιαζε ελαφρώς πιο πλατύς), σε κάποια άλλα δεν ξεχώριζα κάτι ιδιαίτερο.
Κατά συνέπεια, μετά την Ακρόαση στο σπίτι του Αντρέα, η κατάταξη για μένα ήταν :
1ο Emm Labs (αν και θα ήθελα να ακούσω μερικά κομμάτια ακόμα για να είμαι πιο σίγουρος)
2o Αντιλόπη - ίσως 0 ή 1/2 ή 1 κλικ -το πολύ- πιο κάτω από το Emm
3ο W4S στρ. - 1 με 2 κλικ πιο κάτω από την Αντιλόπη
4o W4S άστρ. - 2 με 3 κλικ πιο κάτω από την Αντιλόπη
5ο Weiss - 3 κλικ πιο κάτω από την Αντιλόπη (τουλάχιστον)
Συνεπώς, η έκπληξη για εμένα ήταν ο ήχος του Weiss και βέβαια αναρρωτιέμαι μήπως έχει συμβεί κάτι στο συγκεκριμένο DAC, (το οποίο δεν έχω ξαναακούσει), αλλά από το αποτέλεσμα που ήρθε στα αφτιά μου, θα το πήγαινα σε κανά "γιατρό" να το κοιτάξει!!
Ακρόαση Ηχογραφημένων κομματιών
Άκουσα το αρχείο αναφοράς και μετά τα .wav αρχεία από το USB stick όπου τα κατέβασα, μέσω του Popcorn C200.
Το 1ο αρχείο είχε σαφή διαφορά από τα άλλα 2. είχαν χαθεί τα μπάσα και τα πρίμα, είχαν μπει κάτι πέπλα μπροστά και μια-δυό πόρτες... Χάλι.
Το 2ο και 3ο αρχείο ήταν πολύ κοντά στην αναφορά! Ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξω κάποιο από τα δύο. Overall, πιο κοντά στο original μου φαίνεται ότι ήταν το 2ο, αλλά στο 3ο το σαξόφωνο μου ακουγόταν πιο φυσικό!
Η Δόκτωρ Δέσποινα (που είχε παρεβρεθεί και στο live event), μπερδεύτηκε κι εκείνη, αλλά μάλλον επειδή είχε πονοκέφαλο εκείνη την ώρα!!
Συμφώνησε ότι τα 2 και 3 είναι τα επικρατέστερα, αλλά το 3ο της τσίριζε λίγο στα ψηλά... (σας θυμίζει κάτι αυτό??)
Τελικώς κατέληξα εγώ στο 3 - 2 - 1 και εκείνη στο 2 - 3 - 1.
Συγκρίνοντας λοιπόν, αυτά που είχαμε ακούσει live και τα ηχογραφημένα, τείνω να πω ότι για εμάς:
1 = Weiss, 2 = W4S, 3 = Αντιλόπη
Κρατάει κανείς λογαριασμό??