Re: ORTOFON 2m Black: Αποδοση με Red, Blue, Bronze & Black stylus επανω της! ΕΚΠΛΗΞΕΙ
Θυμόμουν ότι δεν είμαι ο μόνος ή ένας απ αυτούς που κατηγοριοποιούσαν τον ήχο μιας κάποιας κεφαλής σαν Cd-like..
Ψάχνοντας το αρχείο ,όσο μου επιτρέπει η 'αιχμαλωσία', ρίχνω μια ματιά σ ένα πρότυπο συγκριτικό τεστ Κεφαλών MC,απ το περιοδικό Hi-Fi News,Ιουνίου 1990 τεύχος 35 Vol 6,σελ.75,του Ken Kessler.
Αφού αναλύει τα δυνατά και αδύνατα σημεία σε σχέση με την προσφάτως tested Urushi,σε τι ξεχωρίζει η κάθε μία, έχω υπογραμμίσει από τότε με κίτρινο πλαίσιο ένα σημείο απ το Verdict .
'....If you are shopping for a cartridge that will make your LPs sound more like CD-like,the squeaky-clean and detailed Ortofon (3000) and Possible the Ken Chan will do the trick....'
Μάλιστα για την δεύτερη έγραφε κάτι που το έχει επαναλάβει και σ άλλα τεστ κεφαλών : '... I'd gladly sacrifice an octave or so if it meantr better mid-band...'
Οι κεφαλές ήταν
1) Ortofon MC 3000 :850 Pounds
2)The Rawland Complement bLH: 995 Pounds
3)The Ken Chan Koetsu MK II: Τιμή κατόπιν ερώτησης
4)The Lyra Lydian : 799 Pounds
5)Audioquest AQ7000 :1200 Pounds.
6)Koetsu Rosewood K :850 Pounds.
Ελπίζω να θυμάστε από που προήλθε η μετά από χρόνια τάση της αγορά αρκετών χρηστών κεφαλών, για ντύσιμο με ξύλο... από DL 300 μέχρι ...Clearaudio.
https://www.ebay.co.uk/itm/Wooden-H...902677?hash=item3daf3b4715:g:raEAAOSw82hfqYgm