Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Ωραίο νήμα

analysis ηχεία : στην αγορά κυκλοφορεί ότι νά ´ναι. Ηχεία 10ετίας-15ετίας που ο ήχος τους είναι πολύ κατώτερος των τελευταίων μοντέλων βαφτίζονται καινούργια (παλιές-βαριές μεμβράνες, συχνά αποκολλημένες από τα ribbons -και το χειρότερο βγαίνουν απίστευτα συμπεράσματα από φίλους που τα έχουν ακούσει σε τόσο κακή κατάσταση που μόνο για ακρόαση δεν είναι).
Επίσης καλό θα ήταν να βγάλει ένα σταθερό-χαμηλό τιμολόγιο ο κατασκευαστής για να γίνει αναπαλαίωση(!) σε παλιά μοντέλα. Για να δώσω και μια ιδέα : να βγάλει στην αγορά κιτ επισκευής με καινούργια μεμβράνη με τα ribbons πάνω της και την ανάρτηση έτσι ώστε κάποιος που πιανουν τα χέρια του να μπορεί να τα επισκευάσει... (στο κιτ να βάλει και την κόλληση για τα ribbons)

Last edited:
Ακουστικα Sennheiser hd 600

Δε μπορω να βρω ανταλλακτικα μαξιλαρακια τα οποια να εχουν το μεγεθος/παχος που εχουν τα original.

Περιεργο προβλημα το οποιο πρεπει να ειμαι ισως ο μονος παγκοσμιως που διαμαρτυρομαι για αυτο,καθως και στο headfi που το εψαξα καποια στιγμη παλι ο μονος ημουν :firstprize:

Το θεμα ειναι οτι τα καινουρια ανταλλακτικα μαξιλαρακια που ειχα αγορασει πριν 2 χρονια περιπου,ηταν ελαφρως μικροτερα/λιγοτερο παχια σε υψος σε σχεση με τα original,κατι το οποιο θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο,καθοτι τα παλια ειναι αυτα που "καθονται" απο τη χρηση.

Τοτε θυμαμαι ειχα ελεγξει ολα τα ζευγαρια ανταλλακτικα μαξιλαρακια που ειχε ο αντιπροσωπος στην Αθηνα,και ολα ηταν το ιδιο(φαινονται χωρις να τα ανοιξεις επειδη ειναι σε ζελατινα).

Ισως να φαινεται καπως υπερβολικο για καποιους,αλλα ο ηχος αλλαζε αισθητα,και δε μου αρεσε.Και ειναι λιγο ακυρο οταν ασχολεισαι και εχεις δωσει και καποιο Α ποσο για ακουστικα,ενισχυτες κτλ. :frown:

logitech duet

απελπισία το σετάρισμά του, αλλά και η διατήρησή του.
Κάθε 10-15 μέρες σε αναγκάζει να κάνεις update και κάθε φορά όταν αρχίζει δεν ξέρεις πως θα ξημερώσεις.
Ενα άλλο μεγάλο κουσούρι (απίστευτο), κρατάνε τον σειριακό κάθε συσκευής και τον συνδέουν σε μιά βάση δεδομένων τους με το mail που έχεις δηλώσει στον πάροχό σου. Αν τύχει και θες να το αλλάξεις...πρέπει να ενημερώσεις την logitech, αλλιώς...μουσική δεν.

Φυσικά αν ποτέ βαρέσει κανόνι, μάλλον μένεις με το κουτί στο χέρι.

Όμως ηχητικά είναι άπαιχτο.

Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Πλατώ Pierre Lourne J1 - παράλληλος βραχίονας SL5 : Υπάρχουν δύο ιμάντες, ο κλασσικός της κίνησης του πλατώ και ένας που βοηθάει τον παράλληλο βραχίονα να κινείται. Πριν ένα μήνα έσπασε (!!!) ο ιμάντας του βραχίονα και έκπληκτος ανακάλυψα ότι δεν είναι μονοκόμματος αλλά κολλημένος !!

έτσι κολλημένοι είναι και τρείς του δικού μου:
δύο μικροί από το μοτέρ στο hotrod
και
ένας μεγάλος από αυτό στο πλατώ.
Αν δυσκολευτείς να βρείς τον δικό σου ορίτζιναλ
μέτρησέτον και πές διάσταση μήπως
μία στις χίλιες
ταιριάζει να σου στείλω από το δεύτερό μου σέτ :ernaehrung004:

Densen DM-10. Έχει 2 (ολογράφως:δύο) εισόδους εξόδους για κασσετόφωνο, αλλά ούτε μία έξοδο pre out για ένα τελικό ενισχυτή, ένα σαμπ, κάτι τέλος πάντων. By the way, η Densen δεν έβγαλε ποτέ ούτε πρόκειται φυσικά να βγάλει κασσετόφωνο. Τα κίτρινα κουμπιά είναι ωραία, δε λέω, αλλά πρέπει να τα ακουμπάς με γάντια, αλλιώς γεμίζουν δαχτυλιές οι οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν. Η πρόσοψη είναι εντελώς γυμνή, το logo της εταιρείας και οι ενδείξεις του επιλογέα (phono, cd, aux κλπ) είναι γραμμένα στο πάνω μέρος του σασί, οπότε αν ο ενισχυτής είναι τοποθετημένος ψηλά (όπως στο σπίτι μου π.χ.) δε μπορείς να τις διαβάσεις.

Copland (no matter which model)

Καλά, σοβαρά τώρα, οι τύποι πρέπει να προσκυνάνε τα φτηνά CD που έβγαζε η Marantz τη δεκαετία του 90... Δεν εξηγείται αλλιώς το remote control που βάζουν στις συσκευές τους!

remote.jpg

:a0210: Οντως εχω ενα marantz cd63 KIS και εχει ολοιδιο REMOTE CONTROL , μα ιδιο μιλαμε ....

Ένα αντίστοιχο παράπονο από πικάπ έχω και από το δικό μου Amazon 3, που ο ιμάντας είναι ελαστική κλωστή δεμένη... κόμπο!
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι το περίεργο βέβαια, απλώς μου κάθεται λίγο κάπως...

Και ένα Acoustic Solid που πέρασε από τα χέρα μου με δεμένη πετονιά είναι. ΙΜΗΟ δεν είναι τεράστιο έγκλημα - εάν είσαι προσεκτικός και βάλεις το αυτί σου στο μοτέρ του κινητήρα κάθε φορά που περνά ο κόμπος ακούς ένα τινκ.

Re: Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

έτσι κολλημένοι είναι και τρείς του δικού μου:
δύο μικροί από το μοτέρ στο hotrod
και
ένας μεγάλος από αυτό στο πλατώ.
Αν δυσκολευτείς να βρείς τον δικό σου ορίτζιναλ
μέτρησέτον και πές διάσταση μήπως
μία στις χίλιες
ταιριάζει να σου στείλω από το δεύτερό μου σέτ :ernaehrung004:

Ευχαριστώ, κατάφερα και βρήκα !

Επιτέλους!!!!
εχω βαρεθεί τοσα χρόνια να κατηγορώ τα μηχανήματα μου και να διαβάζω για την τελειοτητα των μηχανημάτων των συναδέλφων μου
Μέχρι τώρα δεν εχω ακούσει, αγοράσει, φτιάξει κάτι που δεν εχει ελαττώματα.
Το φτυάρι κάποια αλλη στιγμή ;-))
Αγαπητέ Ζαγγογιάννη για τον DM θα ήθελα να συμπληρώσω την παραπληφόρηση για ισχύ μεγαλύτερη των 50βατ και παραλληλα την επιθυμία μου όταν θελετε να τον ξεφορτωθείτε να τον φορτωθώ.

Unison Research Unico, ολοκληρωμένος ενισχυτής

ο ενισχυτής αυτός με τα κυκλώματα προστασίας On απλά δεν ακούγεται. Βγάλτε τα Off (-για να γίνει αυτό, πρέπει να ανοίξετε τον ενισχυτή και να αλλάξετε τη θέση από τα ανάλογα jumpers -προσοχή όμως στο εξής με τα καλώδια ηχείων για να μην γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα...)
Επίσης, αλλάξτε και τις λυχνίες του σταδίου προενίσχυσης με άλλες - πχ με τις εξαιρετικές Genalex Gold Lion ή με άλλες τις προτίμησής σας.

:ernaehrung004:

Gamut d3i

οταν τον απενεργοποιεις και τον ανοιξεις παλι, χανει την επιλογη εισοδου που το ειχες,και γυριζει εκει που το εχει βαλει ο κατασκευαστης.

αυτο διορθωθηκε με μια πλακετα που toy "φορεσε" ο αντιπροσωπος

Attachments

• getimage.jpg
    getimage.jpg
    18.3 KB · Views: 57
Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Εσυ βρε δεν θα πεις τα μυστικα του νοικοκυρη...?

Απο που να αρχισω βρε Γιωργο ?? :D

Audiovector MI3 Signatuure : Με τονισμένα πρίμα λίγο περισσότερο από ότι πρέπει μου έχουν βγάλει off τρείς δίσκους. Οσο και να προσπάθησα δεν μπορώ να τους ακούσω ολόκληρους. Τρία τραγούδια με το ζόρι

Ακουστικά ΑΚG K701

Κακός σχεδιασμός στο "μαξιλαράκι" κεφαλής (δερμάτινο όμως παρακαλώ).
Οχι τα βελούδινα των αυτιών, αυτά είναι πολύ καλά.

Το κεφαλής είναι σκληρό και άβολο, το εσωτερικό (περίεργο) σχήμα του πιέζει το κεφάλι σημειακά και δεν επιτρέπει πολύωρη ακρόαση.

Αντιγράφω και από προηγούμενο post μου :

"Α!!! και να μην ξεχάσω να αναφερθώ στα απαράδεκτα μαξιλαράκια που έχουν τα Κ701 στο πάνω μέρος του κεφαλιού τα οποία μέχρι να τα συνηθίσεις (άν συνηθίζονται) σου προκαλούν μέχρι και πονοκέφαλο. Δεν μιλάμε για κούραση αλλά για πόνο, ειδικά στην αρχή που τα πρωτοφόρεσα. Τώρα ή τα συνήθισα (λίγες βέβαια ώρες τα έχω φορέσει) ή έκανα καρούμπαλα και σκλήρυνε το κρανίο οπότε βελτιώθηκε το πρόβλημα.
Απαράδεκτος εργονομικά ο σχεδιασμός στο άνω μέρος τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερα υλικά για το σημείο αυτό. Για να τα κάνουν ξεχωριστά το έκαναν οι σχεδιαστές φαντάζομαι, αλλά ξέχασαν να τα φορέσουν (σίγουρα θα τους έπιανε πονοκέφαλος). Και αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ. Εχουν φάει πολύ κράξιμο στο internet για το θέμα αυτό αλλά το είδα μετά τον πονοκέφαλο."

Από ήχο όμως ... πάνε ντουφέκι ... :rifle::firstprize:

Copland DRC-205 Room correction..

Ελειπαν πολλά πράγματα από κατασκευής!

1) Διακόπτης On-Off (!). Για να το απομονώσεις από το ρεύμα έπρεπε
να το βγάλεις από την πρίζα!

2) Remote control...Η μαμά εταιρία θεώρησε περιττό έξοδο την ύπαρξη
τηλεχειρισμού.

3) Απουσία display..Κι άλλο περιττό έξοδο..

4) Απουσία εισόδων-εξόδων xlr.

Πάντως τη δουλειά του την έκανε..Αλλά πολύ ταλαιπωρία ρε παιδί μου.

Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Audiovector MI3 Signatuure : Με τονισμένα πρίμα λίγο περισσότερο από ότι πρέπει μου έχουν βγάλει off τρείς δίσκους. Οσο και να προσπάθησα δεν μπορώ να τους ακούσω ολόκληρους. Τρία τραγούδια με το ζόρι
τα Mi οντως τα εχουν τσιμπισει λιγακι μεσω κρος, (οι μοναδες ειναι ιδιες με το εξαιρετικο Μ3)

προσπαθησε να βαλεις ενα λεπτο στρωμα υλικου αποροφησης στο πισω μερος του τουιτερ,να μην χαθει τελειως δηλ η πληροφορια απο πισω