Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Στο δικό μου που ακόμα έχω δεν υπάρχουν αυτά τα "προβλήματα"... ή μάλλον ακριβώς αυτά! Ναι μεν θέλει ωρα μέχρι να κάνει "initialising" (oπως ανορθογραφα γράφει και το οποίο έχει διάρκεια ανάλογα με το δισκάκι που βάζεις) αλλά αν πατήσεις το play κατα την διαρκεια δεν κολλάει...

Που και που κολλάει οταν θέλω να ακουσω ενα σημείο ενος κομματιου πολλές φορές (για να το γράψω πχ) και το βάζω να κάνει αρκετά μπρος πίσω ή αν θέλω να περάσω αρκετά λεπτά ενος μεγάλου κομματιού ... τις πιο πολλές φορές πατώντας το stop ή clear ερχεται στα ισια του αλλιώς θελει reboot οπως λες!

Πάντως δεν το μετάνιωσα στιγμή που το πήρα γιατί θεωρω οτι παίζει πολύ καλά για τα λεφτά του και επίσης αυτά τα προβληματάκια συμβαίνουν τόσο αραια που δεν με ενοχλουν!!
το ειχα και επαιζε καταπληκτικα,πολυ πανω απο την κατηγορια του.

το οτι κολαει στον φιλο μας Lemarchand ειναι ομως προβλημα.
το εκανε και σε εμενα. οταν το ζοριζα στις αλλαγες.
εγινε αντικατασταση ομως , και δεν το παρουσιασε ποτε.
Lemarchand μηπως τελικα ειναι το παλαιο δικο μου που ειχε ο ζωδιατης?
για ψαξε το λιγο...

Re: Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

το ειχα και επαιζε καταπληκτικα,πολυ πανω απο την κατηγορια του.

το οτι κολαει στον φιλο μας Lemarchand ειναι ομως προβλημα.
το εκανε και σε εμενα. οταν το ζοριζα στις αλλαγες.
εγινε αντικατασταση ομως , και δεν το παρουσιασε ποτε.
Lemarchand μηπως τελικα ειναι το παλαιο δικο μου που ειχε ο ζωδιατης?
για ψαξε το λιγο...

Το πήρα σφραγισμένο και ίσως να είμαι και ο πρώτος που το αγόρασε στην Ελλάδα,άρα δεν γίνεται Δημήτρη..

Γενικά η Rega με έχει παιδέψει..

ισως καποια κομματια να πονανε κατα αυτον τον τροπο.
να ειχε δηλ το ιδιο "κουσουρι" με το δικο μου.
δεν με πιστευε ο ζωδιατης και τραβηξα βιντεο.
κολαγε και εδειχνε στην οθονη την αριθμηση χρονου εμπρος πισω.

Analysis Omega (και μαλλον και τα υπολοιπα μοντελα):Τα ειχα ανοιξει στο εσωτερικο τους και το διαπίστωσα.Ειχαν "στεγνωσει" οι αναρτήσεις των μεμβρανων -σαν τα λαστιχακια αν μείνουν πολυ καιρο-και κόπηκαν.btw εξαιρετικο ηχειο!

Pioneer bdp-lx71: Αρκετα εώς πολυ αργό θα έλεγα,στο άνοιγμα,φόρτωμα.Επίσης δεν έχει επιλογές repeat,όταν παίζει cd.Πολύ καλό player βεβαία σε εικόνα και ήχο.

Το lx 91 μεχρι να ανοιξει το συρταρι και να φορτωσει......εχω χασει την διαθεση μου να δω το εργο!!

Ένα αντίστοιχο παράπονο από πικάπ έχω και από το δικό μου Amazon 3, που ο ιμάντας είναι ελαστική κλωστή δεμένη... κόμπο!
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι το περίεργο βέβαια, απλώς μου κάθεται λίγο κάπως...

μεταξι...

Ένα αντίστοιχο παράπονο από πικάπ έχω και από το δικό μου Amazon 3, που ο ιμάντας είναι ελαστική κλωστή δεμένη... κόμπο!
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι το περίεργο βέβαια, απλώς μου κάθεται λίγο κάπως...

Λογικα δεν πρεπει να ειναι ελαστικη,μαλλον μεταξωτη οπως λεει ο Γιαννης Μιχαηλος.Ο κομπος ειναι πολυ μικρος και σιγουρα δεν εχει κανενα προβλημα θορυβου κλπ...Ακριβως επειδη δεν εχει την ελαστικοτητα του λαστιχενιου ιμαντα γι αυτο την προτιμουν καποιοι κατασκευαστες,απλα δεν υπαρχει τροπος να ειναι μονοκομματη η κλωστη.

Last edited:
Ηχητικά δεν έχω παρατηρήσει απολύτως τίποτα. Για την αισθητική πλευρά του πράγματος μιλάω, που δεν είναι και κάτι το φοβερό, εδώ που τα λέμε.

Τα παρακάτω από acoustic signature που είχα παλιότερα:

Αν ο ιμάντας-κλωστή έχει αντικατασταθεί και δέν είναι γνήσιος μπορεί σε απόλυτη ησυχία να ακούγεται ένα μικρό "τάκ" κάθε φορά που περνάει από το μοτέρ.

Αν παρατηρείς και την παραμικρή ελαστικότητα τότε δέν είναι μετάξι και θα χρειαστεί να παραγγείλεις ή να πειραματισθείς με κοινό μεταξένιο νήμα πολύ μικρής διατομής -την μικρότερη που θα βρείς.

Αν χαλαρώσει πατινάρει, αν παρασφίξει μπορεί να ακούγεται από τα ηχεία σαν βόμβος.

audia flight 3 ,η συνδεση της εσωτερικης καλωδιωσης στις μπορνες,ειναι απλα για κλωτσιες,απλες ηλεκτρολογικες ροδελες που προσθετουν μια πολυ ομορφη λασπη στον ηχο!
squeezbox touch,δεν την παλευει απο την usb με τιποτα,για να παιξει σκληρος δισκος απ'ευθειας συνδεμενος με την usb,θα πρεπει να εχεις χαπακωθει πρωτα!

Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

audia flight 3 ,η συνδεση της εσωτερικης καλωδιωσης στις μπορνες,ειναι απλα για κλωτσιες,απλες ηλεκτρολογικες ροδελες που προσθετουν μια πολυ ομορφη λασπη στον ηχο!

Και πώς το αντιμετώπισες αυτό το θέμα if i may ask?

squeezbox touch,δεν την παλευει απο την usb με τιποτα,για να παιξει σκληρος δισκος απ'ευθειας συνδεμενος με την usb,θα πρεπει να εχεις χαπακωθει πρωτα!

Το Squeezebox είναι network player.. η USB υπάρχει απλά για περιστασιακή χρήση / ευκολία..

Η USB του Squeezebox είναι για φλασάκια.. μέχρι εκεί.

Το Squeezebox είναι network player.. η USB υπάρχει απλά για περιστασιακή χρήση / ευκολία..

Η USB του Squeezebox είναι για φλασάκια.. μέχρι εκεί.

μπα μη το λες,ακομα και με φλασακι 512mb,πρεπει να´χεις παρει τα ηρεμιστικα σου πρωτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

ε καλο ειναι οχι,γιατι παραμονευουν και οι αντιπροσωποι...
αυτα ειναι τα λαθη!

και εγω που ειχα δει τον musical fidelity A5 μεσα, με τετοιο καλωδιο ηταν...

arcam d290.

o ολοκληρωμένος της δεκαετίας του 90 μαζί με τον audiolab 8000.
σε 2-3 χρόνια ο επιλογέας και το ποτενσιόμετρο έντασης πάσχουν από προβλήματα κακής επαφής (λόγω οξείδωσης). Ακόμα και με αλλαγή (προς τιμήν της arcam εκτός εγγύησης) πάλι σύντομα επανέρχεται.

Το τηλεχειριστήριο κάποιες φορές επιλέγει άλλη είσοδο και όχι αυτήν που θες.