Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

αυτα ειναι τα λαθη!

και εγω που ειχα δει τον musical fidelity A5 μεσα, με τετοιο καλωδιο ηταν...

Ειναι αποψη μου οτι την γνωμη μας/σας πρεπει να την ακουνε και να την συζητανε οχι μονον οι αντιπροσωποι (μηδενος και για κανενα λογο εξαιρουμενου) αλλα και οι κατασκευαστες.Με αυτο τον τροπο ανοιγει ο δρομος για βελτιωσεις και καλυτερα προιοντα.Προσωπικα θα με ενδιεφερε η γνωμη ενος κατασκευαστη για το οτι χρησιμοποιει φτηνοκαλωδια μεσα στα ηχεια του η τα μηχανηματα του.Να μπει σε μια συζητηση που θα τον φερει αντιμετωπο ας πουμε με εναν πελατη του ο οποιος ισως εκτιμα τα καλυτερα καλωδια.

Last edited:
Ακουστικά ΑΚG K701

Κακός σχεδιασμός στο "μαξιλαράκι" κεφαλής (δερμάτινο όμως παρακαλώ).
Οχι τα βελούδινα των αυτιών, αυτά είναι πολύ καλά.

Το κεφαλής είναι σκληρό και άβολο, το εσωτερικό (περίεργο) σχήμα του πιέζει το κεφάλι σημειακά και δεν επιτρέπει πολύωρη ακρόαση.

Αντιγράφω και από προηγούμενο post μου :

"Α!!! και να μην ξεχάσω να αναφερθώ στα απαράδεκτα μαξιλαράκια που έχουν τα Κ701 στο πάνω μέρος του κεφαλιού τα οποία μέχρι να τα συνηθίσεις (άν συνηθίζονται) σου προκαλούν μέχρι και πονοκέφαλο. Δεν μιλάμε για κούραση αλλά για πόνο, ειδικά στην αρχή που τα πρωτοφόρεσα. Τώρα ή τα συνήθισα (λίγες βέβαια ώρες τα έχω φορέσει) ή έκανα καρούμπαλα και σκλήρυνε το κρανίο οπότε βελτιώθηκε το πρόβλημα.
Απαράδεκτος εργονομικά ο σχεδιασμός στο άνω μέρος τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερα υλικά για το σημείο αυτό. Για να τα κάνουν ξεχωριστά το έκαναν οι σχεδιαστές φαντάζομαι, αλλά ξέχασαν να τα φορέσουν (σίγουρα θα τους έπιανε πονοκέφαλος). Και αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ. Εχουν φάει πολύ κράξιμο στο internet για το θέμα αυτό αλλά το είδα μετά τον πονοκέφαλο."

Από ήχο όμως ... πάνε ντουφέκι ... :rifle::firstprize:

Έχω τα AKG Κ702 (τα Κ701 με αποσπώμενο καλώδιο) και συμφωνώ ως προς το άβολο και κυρίως το ανελαστικό του δερμάτινου ιμάντα στο πάνω μέρος, που τείνει να έλκει/σπρώχνει όλο το σύστημα των ακουστικών (και τα μαξιλαράκια των αυτιών) προς τα πάνω, σε όσους έχουν μεγαλύτερο μέγεθος κεφαλιού.

Όσο για τον ήχο, είναι πράγματι εξαιρετικός, αλλά θα ήθελα να έχει λίγο περισσότερο σώμα στα χαμηλά. Με δεδομένη την δυνατότητα των ακουστικών για απόσπαση/αλλαγή του καλωδίου, ίσως η τοποθέτηση balanced καλωδίου να βελτίωνε κάπως τα χαμηλά? Πληροφοριακά, γνωρίζετε αν η μετατροπή των ακουστικών σε balanced είναι θέμα μόνο καλωδίου, ή χρειάζεται και εσωτερική επέμβαση? Κάθε γνώμη και βοήθεια ευπρόσδεκτη. :o

Νομίζω υπερβάλλετε για τα Κ701. Εντάξει όντως ήταν άστοχη επιλογή τα "μαξιλαράκια" στο επάνω μέρος αλλά όχι και καρούμπαλα από πολύωρη ακρόαση. Σίγουρα στο πολύωρο γίνονται κομματάκι άβολα. Σε αντίθεση με το άψογο μαξιλαράκι που έχει τα πτερύγιά μας στα πούπουλα.

όποιος διαμαρτύρεται για καρούμπαλα στα 701 ας έρθει να φορέσει 5 λεπτά τα Κ1000:fahne90:

Νομίζω υπερβάλλετε για τα Κ701. Εντάξει όντως ήταν άστοχη επιλογή τα "μαξιλαράκια" στο επάνω μέρος αλλά όχι και καρούμπαλα από πολύωρη ακρόαση. Σίγουρα στο πολύωρο γίνονται κομματάκι άβολα. Σε αντίθεση με το άψογο μαξιλαράκι που έχει τα πτερύγιά μας στα πούπουλα.

Προφανώς το "καρούμπαλα" στο παλιό μου σχόλιο είναι αστείο. Δεν έβαλα κάποιο smiley για να το τονίσω αλλά νομίζω οτι αν διαβαστεί όλη η πρόταση είναι φανερό οτι πρόκειται για χιουμοριστική υπερβολή.
Οπως γράφεις κι εσύ, ισχύει οτι "στο πολύωρο γίνονται κομματάκι άβολα". Οταν μιλάμε όμως για τη reference και κορυφαία(*) σειρά της AKG νομίζω η δυνατότητα πολύωρης ακρόασης είναι θέμα στο οποίο δεν έπρεπε καν να αναφερόμαστε γιατί απλά έπρεπε να έχει λυθεί.

(*) @supersonic : θα θεωρούσα και τα Κ1000 στη reference σειρά αλλά μιλάμε για ακουστικά ... οχι ηχεία. :flipout::flipout::flipout:

(*) @supersonic : θα θεωρούσα και τα Κ1000 στη reference σειρά αλλά μιλάμε για ακουστικά ... οχι ηχεία. :flipout::flipout::flipout:

τα Κ1000 απλά σου τρυπανε το κεφάλι.
κανονικά έπρεπε να μπεί εδώ ως μειονέκτημα, αλλά ευτυχώς ο νοικοκύρης ξέρει και μερικά ακόμα προσόντα τους, οπότε ειλικρινά δεν ενοχλεί καθόλου.

Μόνο μην τύχει και σταματήσει η μουσική....:furious3:
Τότε καταλαβαίνεις την πρέσσα που έχεις στο κεφάλι σου.

Ειναι οντως μειονεκτημα οταν ενα ζευγαρι ακουστικα πασχει στον τομεα της ανεσης.

Εγω το εχω αυτο το προβλημα με τα Shure SRH 840.Αν και δεν με ενοχλουν πια οπως στην αρχη,ωστοσο τα μαξιλαρακια σε απομιμηση δερματος,ενω εχουν ωραια αισθηση και ειναι απαλα,σε πολυωρη ακροαση ψιλοιδρωνεις λιγο.Για καλοκαιρι και υψηλες θερμοκρασιες χωρις AC δεν το συζητω.Τωρα ψηνομαι να παραγγειλω οταν βγουν,τα υφασματινα μαξιλαρακια των 940,αλλα ελπιζω να μην αλλαξει ο ηχος προς το χειροτερο.

Για τα 701 μια φορα που τα δοκιμασα δε με ενοχλησαν,αλλα τα δοκιμασα για μερικα λεπτα μονο.Ισως να αφηνατε λιγα μαλλακια :afro:

Απάντηση: Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Έχω τα AKG Κ702 (τα Κ701 με αποσπώμενο καλώδιο) και συμφωνώ ως προς το άβολο και κυρίως το ανελαστικό του δερμάτινου ιμάντα στο πάνω μέρος, που τείνει να έλκει/σπρώχνει όλο το σύστημα των ακουστικών (και τα μαξιλαράκια των αυτιών) προς τα πάνω, σε όσους έχουν μεγαλύτερο μέγεθος κεφαλιού.

Όσο για τον ήχο, είναι πράγματι εξαιρετικός, αλλά θα ήθελα να έχει λίγο περισσότερο σώμα στα χαμηλά. Με δεδομένη την δυνατότητα των ακουστικών για απόσπαση/αλλαγή του καλωδίου, ίσως η τοποθέτηση balanced καλωδίου να βελτίωνε κάπως τα χαμηλά? Πληροφοριακά, γνωρίζετε αν η μετατροπή των ακουστικών σε balanced είναι θέμα μόνο καλωδίου, ή χρειάζεται και εσωτερική επέμβαση? Κάθε γνώμη και βοήθεια ευπρόσδεκτη. :o

Για να μετατρέψεις ένα σήμα από balanced σε κλασσικό line (ή και το ανάποδο) θέλεις ξεχωριστή συσκευή.

εξηγήστε σε μας...τί εννοείτε ανελαστικό ιμάντα....

AKG_K701_Me.jpg

Θέλετε να πείτε ότι το "τόξο" που ακουμπά στη φαλάκρα του χαρούμενου ακροατή είναι άκαμπτο?

εξηγήστε σε μας...τί εννοείτε ανελαστικό ιμάντα....
Θέλετε να πείτε ότι το "τόξο" που ακουμπά στη φαλάκρα του χαρούμενου ακροατή είναι άκαμπτο?

Ακριβώς! Είναι από ανελαστικό δέρμα (ή σκληρή δερματίνη) και σε αρκετά κεφάλια δεν αφήνει περιθώριο στα σφουγγαράκια των ακουστικών να κατεβούν κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος και να αγκαλιάσουν εντελώς το αυτί.

το τόξο αυτό ακόμα και ελαστικό να είναι, ποτέ δεν θα αγκαλιάσει κεφάλι.
Πάντα θα βρεί στα σύρματα από όπου αναρτάται.

Ετσι είναι και στα άλλα akg που έχω (όλα).

Ακριβώς! Είναι από ανελαστικό δέρμα (ή σκληρή δερματίνη) και σε αρκετά κεφάλια δεν αφήνει περιθώριο στα σφουγγαράκια των ακουστικών να κατεβούν κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος και να αγκαλιάσουν εντελώς το αυτί.

Εάν είσαι κάτοχος των Κ701 θα έπρεπε να ξέρεις ότι το "τόξο" αυτό έχει μεγάλη-μεγάλη (βέβαια στυλιζαρισμένη) και ανάγλυφη τη σφραγίδα που παγκοσμίως υποδηλώνει το "γνήσιο δέρμα". Το δε κάτω δέρμα (το γκρίζο) δεν έχεις δίκιο, είναι μαλακό, και τα "καρουμπαλάκια" του είναι γεμισμένα, πρόκειται δηλαδή για μαξιλαράκια. Δεν είναι το υλικό τους αυτό που ενοχλεί, είναι η ανελαστικότητα του από επάνω δέρματος (του χοντρού, του μπρορντώ) και η κατασκευή του όλου συστήματος στήριξης που τα κάνει άβολα στο πολύωρο.

το τόξο αυτό ακόμα και ελαστικό να είναι, ποτέ δεν θα αγκαλιάσει κεφάλι.
Πάντα θα βρεί στα σύρματα από όπου αναρτάται...

Υπάρχει, ωστόσο, μια (όχι αμελητέα) απόσταση μεταξύ δερμάτινου τόξου και συρμάτινου θόλου, που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ άβολης και ιδανικής τοποθέτησης. Μακάρι η στήριξη του τόξου επί των συρμάτων να μην ήταν ακίνητη, αλλά να μπορούσε να ρυθμιστεί σε διάφορες θέσεις/ύψη απ' τον κάθε χρήστη.

Εάν είσαι κάτοχος των Κ701 θα έπρεπε να ξέρεις ότι το "τόξο" αυτό έχει μεγάλη-μεγάλη (βέβαια στυλιζαρισμένη) και ανάγλυφη τη σφραγίδα που παγκοσμίως υποδηλώνει το "γνήσιο δέρμα". Το δε κάτω δέρμα (το γκρίζο) δεν έχεις δίκιο, είναι μαλακό, και τα "καρουμπαλάκια" του είναι γεμισμένα, πρόκειται δηλαδή για μαξιλαράκια. Δεν είναι το υλικό τους αυτό που ενοχλεί, είναι η ανελαστικότητα του από επάνω δέρματος (του χοντρού, του μπρορντώ) και η κατασκευή του όλου συστήματος στήριξης που τα κάνει άβολα στο πολύωρο.

Όπως έγραψα λίγο πιο πριν, έχω τα K702 και εξηγώ ότι αναφέρομαι στο υπερκείμενο τόξο και όχι στα (ομολογουμένως εξαιρετικά) προσώτια. Κατά προσωπική άποψη, σαφώς θα προτιμούσα μια άνετη/ρυθμιζόμενη πολύ καλής ποιότητας δερματίνη, παρά ένα άβολο κομμάτι γνησίου δέρματος.

Το υπερκείμενο τόξο έχει δύο μέρη, το πάνω (μπορντώ και σκληρό) και το κάτω και ερχόμενο σε επαφή με το κεφάλι (γκρι και μαλακό). Υπαίτιος όμως για το άβολο δεν είναι εν προκειμένω το υλικό που έρχεται σε επαφή με το κεφάλι, αλλά η τάση με την οποία διατηρείται αυτό σε επαφή με το κεφάλι.

Το υπερκείμενο τόξο έχει δύο μέρη, το πάνω (μπορντώ και σκληρό) και το κάτω και ερχόμενο σε επαφή με το κεφάλι (γκρι και μαλακό). Υπαίτιος όμως για το άβολο δεν είναι εν προκειμένω το υλικό που έρχεται σε επαφή με το κεφάλι, αλλά η τάση με την οποία διατηρείται αυτό σε επαφή με το κεφάλι.

Προφανώς και δε φταίει το υλικό, αλλά ο σχεδιασμός των ακουστικών. Όπως εξήγησα,
θα έπρεπε η στήριξη του τόξου επί των συρμάτων να μην είναι ακλόνητη, αλλά να μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα ύψη απ' τον χρήστη, σύμφωνα με τις ανάγκες του... κεφαλιού του! :afro:

εαν κρινω απο τις μπορνες των ηχειων μου, φανταζομαι τι καλωδιο εχουν χρησιμοποιησει.

ενισχυτης MUSICAL FIDELITY A3.
Το καλωδιο απο τον διακοπτη ον οφφ ηταν 0,000001 του χιλιοστου.
Με την παρακαμψη του διακοπτη ο ενισχυτης ξυπνησε.