Oslo Utoya

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Σε ευχαριστω για την αφορμη που μου εδωσες να ψαχτω λιγο παραπανω,να εισαι καλα.

Αnytime Νικο!:ernaehrung004:
Ειναι μεγαλη κουβεντα και δεν ειναι για εδω...

Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

..................
Οπως επίσης δεν είναι τυχαίο πού δεν διευκρινίζεται τί σημαίνει ''άκρα αριστερά''
................
Αντιθέτως ειναι απολύτως σαφές πώς άκρα δεξια σημαινει
Σημαντικη επισημανση αυτη Σπυρο.

Απάντηση: Oslo Utøya

Βίντεο - σοκ από τη βόμβα στο Όσλο

....Τις εικόνες τρόμου και καταστροφής λίγη ώρα μετά την έκρηξη σε κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο, κατέγραψε με το κινητό του ο Νορβηγός Johan Christian Tandberg στο βίντεο διάρκειας 16 λεπτών....

Ένα πολύ μικρό offtopic που ίσως βοηθήσει λίγο στην κατανόηση του "δεξιά - αριστερά".
:offtopic:
Το κλασσικό δίπολο "δεξιάς - αριστεράς" αδυνατεί πάρα πολλές φορές να συγκρίνει ανθρώπους που θεωρητικά δεν ταυτίζονται οι απόψεις τους, μιας και σε κάποιους τομείς ταυτίζονται, ενώ σε κάποιους άλλους είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι.
Έχει προταθεί να υπάρχει και ένας δεύτερος άξονας "κρατισμού - ελευθεριακού στοιχείου". Με τη χρήση των δύο αυτών αξόνων πια είναι πιο εύκολο να κατανοηθεί που τοποθετείται ιδεολογικά κάποιος. Δύο χαρακτηριστικές εικόνες είναι οι παρακάτω.
axeswithnames.gif

internationalchart.gif

Πηγή: http://www.politicalcompass.org/
:offtopic:

Re: Oslo Utøya

Στο κεντρο του Σταυρου ποιος να βρισκεται αραγε ?

Μου κανει εντυπωση η κλιση στα αριστερα του Παπα....

Και εγώ δε μπορώ να δεχθώ τις παραπάνω απλουστεύσεις και τα δισδιάστατα πινακάκια…
Όσο τα θεωρείτε χρήσιμα … ας τα χρησιμοποιείτε.. αλλά για άλλη μια φορά στο περιστατικό που συζιτουμε τι ν α τα κάνεις τα πινακάκια ?
Υπάρχει κάποια κόκκινη βούλα που σε βγάζει τρομοκράτη δολοφόνο σαν αυτό του συζητάμε, με μαθηματική ακρίβεια? Όχι…

Υπάρχει κάποια κόκκινη βούλα που σε βγάζει τρομοκράτη δολοφόνο σαν αυτό του συζητάμε, με μαθηματική ακρίβεια? Όχι…

To πινακακι του δολοφονου .

Οι υπολοιποι βαλτε τον οπου θελετε εγω αυτο μονο μπορω να σκεφθω ......

Cross+Hair+Target.jpg

E...καλα τωρα.Σε λιγο καιρο θα βγαινουν και θα τα λενε φορα παρτιδα χωρις ενδοιασμους.
Οταν πλεον η επιδιωκομενη εξισωση των ακρων (λυσσα και αυτη ε?) θα περασει στη συνειδηση των περισσοτερων,αν δεν εχει περασει ηδη.
Και ηδη πολλοι προλεγουν οτι θα βγει και ενας "τρελλος" απο την αλλη μερια.
Κατι θα ξερουν προφανως...Απλα μεχρι στιγμης δεν τους καθεται.

Ειναι και το Κομμα τών ακροδεξιών Φινλανδών επίσης και διάφορα άλλα έμορφα..

Φυσικά και τά λένε φόρα-παρτίδα ..Στην ουσία τον ''αποθεώνουν'' τον Νορβηγό .

Αλλως τε το National Front τής Βρεττανίας κάνει ολόκληρη καμπάνια γιά την ''καθαρότητα'' στις Σκανδιναυικές χώρες..

To πινακακι του δολοφονου .

Οι υπολοιποι βαλτε τον οπου θελετε εγω αυτο μονο μπορω να σκεφθω ......

Cross+Hair+Target.jpg

Είναι ανατριχιαστικά σκληρό το "πινακάκι" σου, αλλά αληθινό...

Πάντως ξαναλέω...μόνος του μπήκε, όπου μπήκε...δε τον έβαλε κανείς μας!

Το άρθρο που παρέθεσε ο Σπύρος βάζει τα πράγματα σε τάξη και κάνει τους αναγκαίους διαχωρισμούς.
Τώρα προφανώς κάποιοι αρέσκονται, ως συνήθως, στην ισοπέδωση και το τσουβάλιασμα και ιδεών και κινήτρων και μέσων είτε διότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις διαφορές και τους αρκούν οι επαγωγικές μέθοδοι του στυλ ο Νορβηγός είχε πολυβόλο, ο Μπάαντερ είχε πολυβόλο άρα είναι το ίδιο και το αυτό, είτε διότι απλά από αυτή την εξίσωση εξυπηρετούνται οι δικές τους ιδέες και κοσμοθεωρίες και κατά κάποιο τρόπο περνάνε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Όπως είπαμε και αρχικά, η τηλεοπτική (βλ. ρηχή) ανάλυση γεγονότων και φαινομένων τα τελευταία χρόνια είναι η επικρατούσα, έτσι συμβαίνει λοιπόν και στο μικρό χωριό μας.
Α, μην ξεχάσω να καταδικάσω τη βία από που κι αν προέρχεται για να μη στεναχωρηθούν οι συμφορουμίτες οπαδοί του Γκάντι.

Ε λοιπόν ναι το ίδιο φασιστόμουτρα ο Μπάαντερ, το ίδιο και ο νορβηγός.
Γιατί στην ουσία επιβάλλουνε τις ιδέες τους με τον ίδιο απόλυτα βίαιο τρόπο.Αυτό είναι η επιτομή του φασισμού! "Εγώ ξέρω καλύτερα και προχωρώ σε δράση (=δολοφονίες), γιατί έτσι κρίνω και σιγά μη ρωτήσω κανένα άλλο.! "
Το ίδιο δολοφόνοι επίσης.
Και αυτό δεν εξυπηρετεί -για εμένα τουλάχιστον- καμία άλλη κοσμοθεωρία από τον απόλυτο σεβασμό στη ζωή.
Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

Ή πιστεύεις ότι οι καλές προθέσεις αρκούν?

Last edited:
Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Aκριβώς..:2thumb22sup::2thumb22sup:

Και ειναι όντως ''συγκινητική'' η προσπάθεια πού καταβάλλεται νά εξισωθεί ακομα και η τρομοκρατική''εκδοχή τής άκρας δεξιάς μέ τό τμήμα εκείνο τής ''αριστεράς'' που θεωρούσε ή θεωρεί (απολύτως λανθασμένα κατά την γνώμη μου) πώς η ατομική βία θα αλλάξει τον κόσμο.

Δεν ειναι άλλως τε τυχαία η τεράστια προσπάθεια πού καταβάλλεται απο τό υποτιθέμενο ''κέντρο''(ξαφνικά πολλοί έγιναν κεντρώοι γεγονός που μιά χαρά βολευει τούς οπαδούς τών σημερινών αντιδημοκρατικών καθεστώτων στην Ελλάδα και στην Δύση) πού πανευρωπαϊκά έχει διολισθήσει στην άκρα δεξιά να εξισώσει καταστάσεις ,είτε Ιστορικές ειτε σημερινές.

Οπως επίσης δεν είναι τυχαίο πού δεν διευκρινίζεται τί σημαίνει ''άκρα αριστερά'' γιατί άνετα ορισμένοι θά κατέτασσαν στην άκρα αριστερά το ΚΚΕ,τον ΣΥΝ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ..(και ακριβώς ιδιους σχηματισμούς και στην λοιπή Ευρώπη)..Τοχουμε δει συχνότατα να συμβαίνει και μάλιστα απο νεοφιλελευθερα τσιράκια και δήθεν ''ηθικούς'' τής ''προόδου'' ,αλλά φυσικά και απο τούς Χρυσαυγίτες,τούς Βορίδηδες και τούς Γεωργιάδηδες..

Αντιθέτως ειναι απολύτως σαφές πώς άκρα δεξιά σημαίνει βαθειά αίσθηση φυλετικής ανωτερότητας(στην ουσία τεράστιο κόμπλεξ κατωτερότητας),ρατσισμός προς οτιδήποτε διαφορετικό και μαζικά τυφλά δολοφονικά κτυπήματα (τό εξήγησα και σε άλλα ποστ απαντώντας επί τής ουσίας στίς αποτυχημένες και βολικές ''εξηγήσεις'' περί παραφροσύνης τού Νορβηγού φασίστα δολοφονου)ή και τυφλά χτυπήματα σε μετανάστες ,Αριστερούς καθε φύσεως και πάει λέγοντας.

Αρα φαίνεται πώς ειτε λογω φοβου(λογικό αυτό εν μέρει καθότι το μεταναστευτικό ειναι ενα θέμα πού ζορίζει),ειτε λογω πεποιθήσεως γινεται απόπειρα ατυχέστατη μάλιστα νά ταυτιστεί η Αριστερά στην ουσια(και οχι κάποια αποτυχημένα της παρακλάδια πού πρεσβεύουν την ατομική βια) με την ακροδεξιά αθλιότητα πού αρχίζει και απλώνεται σάν πανούκλα σε ολο τον Δυτικό κόσμο και κάποιες φορές οδηγεί και σε μαζικά εγκλήματα τύπου Μπολώνια ή Νορβηγίας.

Τέλος κάποιες ''ανθρωπολογικές '' εξηγήσεις τού γεγονότος απλά καλύπτουν τήν υποκρυπτόμενη βαθειά αντιδραστική ιδεολογία πού θέλει τον άνθρωπο νά ειναι γενετικά προσδιορισμένος και ως εκ τούτου ολα να αποδίδονται στην ανθρώπινη ''κατασκευή'' η οποία φυσικά δεν αλλάζει...Τετοιες ερμηνείες ενισχύουν τά Ημιφασιστικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα και ενσπείρουν στις κοινωνίες τήν ''άποψη'' οτι δεν αλλάζει τίποτα...

Δυστυχώς η Ευρώπη περνά σκοταδιστική περίοδο και σιγά-σιγά δημιουργείται μιά νέα ''Αγωγή τού Πολιτου'' που οδηγεί στόν πολλαπλασιασμό τού φασισμού,τού ρατσισμού και τής ακροδεξιάς λαίλαπας ακόμα και αν αυτά καλύπτονται απο ''χριστιανοδημοκρατικές'' ή ''σοσιαλδημοκρατικές '' αντιλήψεις.

Για να μην χαθεί (και αυτό)

Μια χαρα παει παντως το "διαίρει και βασίλευε"

Επιθεσεις απο ακρα δεξια ,επιθεσεις απο τη Αλ Καιντα ,επιθεσεις απο παντου ,ετσι για να "τρωγομαστε" μεταξυ μας και καποιοι να πλουτιζουν απο αυτο ,μας παιζουν και χορευουμε οπως ακριβως θελουν..............
Λες και ρε παιδι μου ειναι διαφορετικο να σε "τρωει" ο ενας η ο αλλος ,λες και τα θυματα πονανε λιγοτερο η περισσοτερο αναλογα με το ποιος τους "εφαγε" .
Λες και βρισκουμε καποια "δικαιωση" των πιστευω μας οταν ο θυτης ειναι της "αλλης πλευρας" ,σαν να το πανηγυριζουμε ενα πραμα "ειδες οι αλλοι τι τερατα ειναι ;Ενω εμεις ;Αλλο πραγμα εμεις "
Οκ ειπαμε αναλυση και συνθεση ,αλλα και να πανηγυριζουμε ;

Last edited:

Οι μονοι που πανηγυριζουν και το κρύβουν με το ζορι ειναι οι φασίστες πάντως..

Αλλως τε ο σκοταδισμός στην Ευρώπη σήμερα είναι σαφές οτι έχει πρόσημο μέ την δίωξη του διαφορετικού και τίς ολο και περισσοτερες φωνές που ζητούν ''καθαρές κοινωνίες''..

Αλλως τε και οι βομβαρδισμοί χωρών και οι εισβολές σε τρίτες χώρες έχουν επίσης πρόσημο...

Η Δύση προσπαθεί νά αποκαθαρθεί από τά ''μιάσματα'' που ολο και περισσότερο αυξάνονται και μπαίνουν σε καταλόγους ως υποψήφιοι στόχοι..
Και στην Ελλάδα γινεται ακριβώς το ίδιο οταν οι πλέον σκοταδιστικές δυνάμεις σαν το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή έχουν γινει επισημοι συνομιλητές τής Κυβέρνησης,πού έχει επιστρέψει στίς εποχές τού 1950 ..

Αρα τίποτα δεν ειναι τυχαίο.............

Last edited:

Χρυσή Αυγή:'' Δημιουργία ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που το προσωπικό της θα λάβει άδειες οπλοφορίας και θα περιφρουρήσει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».

«Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί παράνομος αλλοδαπός.». Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του δημοσίου...............................................................

Χρυσή Αυγή:''Ο κύριος παράγων της αύξησης των ποσοστών μας, πέρα από την εγκληματικότητα, τη λαθρομετανάστευση και την οικονομική κρίση, είναι ασφαλώς η οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που καταρρέει. Η φύση δεν αναγνωρίζει τα κενά. Υποχωρεί ένα ρήγμα, δημιουργείται ένα τσουνάμι. Το πολιτικό τσουνάμι στην Ελλάδα έρχεται! Ο λαός είναι εξοργισμένος…''...

Nάτη η άτιμη η φύση πού πάλι θέλει να καλυψει το κενό..:D:D:D

Γιατί στην ουσία επιβάλλουνε τις ιδέες τους με τον ίδιο απόλυτα βίαιο τρόπο.Αυτό είναι η επιτομή του φασισμού! "Εγώ ξέρω καλύτερα και προχωρώ σε δράση (=δολοφονίες), γιατί έτσι κρίνω και σιγά μη ρωτήσω κανένα άλλο.! "
Και αυτό δεν εξυπηρετεί -για εμένα τουλάχιστον- καμία άλλη κοσμοθεωρία από τον απόλυτο σεβασμό στη ζωή.

Πιστεύω ότι οι καλές προθέσεις αν μη τι άλλο είναι μια πολύ καλή αρχή. Μπορεί εσύ ας πούμε να αδιαφορείς για το γεγονός ότι κάποιοι επιθυμούν την εξαφάνιση της μαύρης φυλής από προσώπου γης και να το επιβάλλουν διά της βίας, και ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι να επιθυμούν την εξαφάνιση της φτώχιας από προσώπου γης (και δεν εννοώ τον Μπάαντερ) και να το επιβάλλουν επίσης διά της βίας. Είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι οι δύο είναι ίδιοι.
Επίσης είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι η μεσσιανική εμφάνιση ενός ακροδεξιού είναι απόλυτα ταυτισμένη με την επαναστατική ομαδική δράση των Ζαπατίστας ας πούμε.
Μόνο μη δίνεις ορισμούς για το τί είναι επιτομή του φασισμού διότι έχουν δώσει άλλοι πολύ πριν από εσένα και μάλιστα πολύ πιο ακριβείς και ολοκληρωμένους.

Αφού λοιπόν για εσένα είναι προτεραιότητα ο "απόλυτος σεβασμός στη ζωή" και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα, υποθέτω ότι για κανέναν λόγο και κανένα κίνητρο δεν θα εξασκούσες βία επάνω σε κάποιον γεγονός που με κάνει να σε θαυμάζω για την κατάκτηση αυτού του επιπέδου σκέψης όπως θαυμάζω και τον Γκάντι.
Ελπίζω να μη με διαψεύσεις στο επόμενο ποστ εξαιρώντας κάποιες μορφές βίας ή κάποια υποψήφια θύματά της διότι θα απογοητευτώ που θα πέσεις στο ίδιο επίπεδο με εμένα που κάνω ακριβώς το ίδιο.

Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Καλό ειναι να γνωρίζουμε και λίγο Ιστορία..

Η ομάδα Μπάαντερ(μέ την οποία ουδεμία σχέση θά μπορούσα νάχα ιδεολογικά)επέλεγε ατομικούς στόχους πού μάλιστα συμβόλιζαν (κατά την γνώμη τής ομάδας)τό Σύστημα..Λανθασμένο αλλά σαφές.
Αντιθέτως ο ακροδεξιός Νορβηγός επέλεξε μιά μαζική σφαγή .Εκανε πογκρόμ τυφλό σκοτώνοντας νεολαιους ενός μετριοπαθούς Νορβηγικού Κομματος το οποίο θεωρηθηκε υπεύθυνο γιά τήν ''εισροή μεταναστών'' στο Οσλο.

Το Κομμα τών ''καθαρών''Φινλανδών πρεσβευει ακριβώς τά ιδια...
Οι Μερκελ και Σαρκοζί κλείνουν το μάτι στις ακροδεξιές ιδελογίες γυρνώντας τήν Ευρώπη στην περίοδο τών ακραίων εθνικισμών πού εξυπηρετούν το Τραπεζικό Σύστημα.

Ταυτοχρόνως γιά την πράξη τού Νορβηγού κρυφογελούν πολλοί γιατί ειναι η ακρότατη κατάληξη τής φασιστικής ιδεολογιας...Εβαλα και link γιά τις δήθεν ''αντιδράσεις'' τών ομοδόξων του...

Διαβάζω επίσης σε ακροδεξιά blogs προτροπές για δολοφονιες μεταναστών ,οπως επίσης και προτροπές νά τεθεί εκτος νόμου η αριστερά .Εδώ τά ιδια γράφει και ο Γιανναράς για την αριστερά....Στην λογική τους Αριστερά ειναι ολοι οσοι δεν ασπάζονται τις ιδέες τους...

Επίσης ειναι απολύτως εμφανής η απόπειρα ακομα και απο ''αναλυτές'' νά ταυτιστεί ολη η Αριστερά μέ επιλογές τύπου ''Ερυθρών Ταξιαρχιών'' ..Εδώ μιά τζαμαρια σπάει και οι Αδωνιδες ουρλιάζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΜΕ..

Τέλος τά περισσότερα μέλη τής ομάδας Μπάαντερ έζησαν σε Λευκά Κελιά στην φυλακή και ''αυτοκτόνησαν''..

Οι Γερμανικές Αρχές δεν φοβόνταν τόσο τήν συγκεκριμένη ομάδα αλλά την πιθανότητα νά δημιουργηθεί ισχυρό εργατικό κινημα στην Γερμανια...Γι´αυτό άλλως τε έθεσαν και το Γερμανικό κομμουνιστικό κόμμα εκτός νόμου.

Last edited: