Oslo Utoya

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Γιάννη, δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ το συντάκτη του άρθρου ούτε θεωρώ ότι όλα όσα γράφει κάποιος, πρέπει αναγκαστικά να είναι σωστά ή σύμφωνα με τις απόψεις μου (σου, του, κλπ)...όμως, κατά τη δική μου αντίληψη το ότι σε συγκινούν "αυτά" δε σε υποβιβάζει σε "γέροντα των ΚΑΠΗ"...εσύ και κάποιοι άλλοι, ενδεχομένως να έχετε χτίσει την άποψή σας σε ιστορικά γεγονότα και τα πιστεύω σας να είναι απόρροια (κοπιαστικής ίσως) μελέτης και προβληματισμού...ο συντάκτης έχει, κατά τη δική μου αντίληψη πάντα, σκοπό να αναδείξει (ίσως με ατυχή τρόπο...) το πρόβλημα με τους ευκολόπιστους και απαίδευτους πολίτες που παγιδεύονται πίσω από τις "ατάκες" (ή και ιδεολογικές αναφορές) των ακραίων εθνικιστών...

my2cents...:ernaehrung004:

ΥΓ. Ωστόσω, ευελπιστώ ότι δεν ασπάζεσαι και σύ το όραμα της Mεγάλης Ελλάδας των δύο (ή τριών?) ηπείρων και των πέντε θαλασσών...:D

ΥΓ2. ο "τύπος" δεν είναι καθόλου πειραγμένος...τα έχει 400++...

Δεν σε ''κατηγόρησα'' αδερφέ, για όνομα του Θεού....απλώς, όπως έχω πει πολλές φορές και στο παρελθόν, δεν μου αρέσουν τα τσουβαλιάσματα και οι μεγαλοστομίες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Μια χαρά την ομιλεί ο συντάκτης την ελληνική ώστε να μην πέσει (ούτε καν από αμέλεια) στα παραπάνω ατοπήματα. Θέλει να ''χτυπήσει'' κάποια κακώς κείμενα και διαλέγει λάθος τρόπο ισιώνοντας όλες τις στροφές....δεν γίνεται έτσι.

Αν θέλει να χτυπήσει την ακροδεξιά ιδεολογία δεχόμενος ότι η ιστορική κληρονομιά (καλή ή κακή) ενός έθνους επιβιώνει και τιμάται από τις μειοψηφίες τύπου Καρατζαφέρη και χρυσής αυγής, οι οποίοι αποτελούν τους καθ' ύλιν αρμόδιους ''εκφραστές'' της, τα έχει καταλάβει τελείως λάθος τα πράγματα. Επομένως, δεν θα έπρεπε να μπλέξει καθόλου με ευαίσθητες εθνικές χορδές όταν μιλά για δωσίλογους-πατριδοκάπηλους γλείφτες της όποιας εξουσίας και να τους συσχετίσει με μνήμες που τιμά και σέβεται ολόκληρος ο ελληνισμός.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

ΥΓ

Όχι, δεν ασπάζομαι το όραμα της μεγάλης Ελλάδας, αλλά, προτιμώ να την ενθυμούμαι και να μην τη διαγράφω από την Ιστορία μου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Μπρέιβικ, ο “φιλέλληνας”

Κι ο Χιτλερ το ιδιο δηλωνε.Μεγας θαυμαστης των αρχαιων Ελληνων.
Και απο την πολλη του την αγαπη πεθαινε ο κοσμος απο την πεινα,εδωσε τη Θρακη στους Βουλγαρους,τα νησια στους Ιταλους και την υπολοιπη την κρατησε για την παρτι του.Απο αγαπη και εκτιμηση...

Απάντηση: Oslo Utøya

Εδώ μπαίνει πάλι το γνωστό θέμα κάποιων ''αντεθνικιστών'' και δεν εννοώ φυσικά τον φίλο o-Zone...

Ο Τάκης Μιχας γνωστός οπαδός τού Μπούς ,της Ντορας και της υποτέλειας πουλά ''αντεθνικισμό'' και με αφορμή το θέμα τού Νορβηγού...

Sorry αλλά του Μιχα ο ''αντεθνικισμός'' κινείται στην γραμμή τού ξεπουλήματος ενώ συγχρόνως μέ τα υπόλοιπα γραπτά του συκοφαντεί και υποκινεί σε ξεκλήρισμα τής Αριστεράς εκείνης που δεν έχει καμιά σχέση μέ την ατομική βία.Και βέβαια πέραν τής Αριστεράς θεωρεί πώς οιοσδήποτε σκεπτόμενος που διαφωνεί με μεσοπροθεσμα και μνημονιο ειναι σκοταδιστής...Κανονικός προβοκάτορας δηλαδή..Καί υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι που κάνουν και τούς ''αριστερούς''-σάν μερικούς απαράδεκτους αρνητές τής γενοκτονιας τών Ποντίων πού στην ουσία παίζουν το παιχνίδι τής Τουρκικής άρχουσας τάξης-

Τοχω πει πολλές φορές...Οσο με ενοχλεί ο αλυτρωτισμός τού Αδωνη με ενοχλεί και τού Γκρουέφσκυ και οποιος θελει ναναι συνεπής στην καταδίκη τού σοβινισμού οφείλει νά το κάνει και απο τίς δυό πλευρές ,γιατί άν ειναι να καταδικάζεις μονον τον Αδωνι και μετά νά πηγαινεις νά κάνεις επισκέψεις συμπαράστασης σε αλυτρωτιστές τού Γκρουέφσκυ ή δίνεις συνεντεύξεις στην ακροδεξιά Σαμπάχ όπου λές οτι ποτέ δεν υπήρξε ποντιακή γενοκτονία κάτι μυρίζει και μάλιστα άσκημα.

Οταν γουστάρεις σχέδια Ανάν δεν γινεται να το παιζεις αντεθνικιστής γιατί θέλεις προτεκτοράτα πού βολευουν τις μεγάλες δυνάμεις.

Last edited:
Re: Oslo Utøya

Σπυρο αυτου του ειδους οι αντεθνικιστες ειναι εγκαθετοι καποιοι απ αυτους παλιοτερα αν θυμασαι ειχαν πιαστει στα πρασσα,αντε να υπαρχουν κ δυο τρεις τρελοι αν υπαρχουν.

Κι ο Χιτλερ το ιδιο δηλωνε.Μεγας θαυμαστης των αρχαιων Ελληνων.
Και απο την πολλη του την αγαπη πεθαινε ο κοσμος απο την πεινα,εδωσε τη Θρακη στους Βουλγαρους,τα νησια στους Ιταλους και την υπολοιπη την κρατησε για την παρτι του.Απο αγαπη και εκτιμηση...
Είχε μάθει ότι έχουν έρθει κάποιοι Παπανδρέοι στην Ελλάδα τότε γι' αυτό αποφάσισε να την καταστρέψει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ξανασταθεί πριν προλάβει το σόι.

:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Εδώ μπαίνει πάλι το γνωστό θέμα κάποιων ''αντεθνικιστών'' και δεν εννοώ φυσικά τον φίλο o-Zone...

Ο Τάκης Μιχας γνωστός οπαδός τού Μπούς ,της Ντορας και της υποτέλειας πουλά ''αντεθνικισμό'' και με αφορμή το θέμα τού Νορβηγού...

Sorry αλλά του Μιχα ο ''αντεθνικισμός'' κινείται στην γραμμή τού ξεπουλήματος ενώ συγχρόνως μέ τα υπόλοιπα γραπτά του συκοφαντεί και υποκινεί σε ξεκλήρισμα τής Αριστεράς εκείνης που δεν έχει καμιά σχέση μέ την ατομική βία.Και βέβαια πέραν τής Αριστεράς θεωρεί πώς οιοσδήποτε σκεπτόμενος που διαφωνεί με μεσοπροθεσμα και μνημονιο ειναι σκοταδιστής...Κανονικός προβοκάτορας δηλαδή..Καί υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι που κάνουν και τούς ''αριστερούς''-σάν μερικούς απαράδεκτους αρνητές τής γενοκτονιας τών Ποντίων πού στην ουσία παίζουν το παιχνίδι τής Τουρκικής άρχουσας τάξης-

Τοχω πει πολλές φορές...Οσο με ενοχλεί ο αλυτρωτισμός τού Αδωνη με ενοχλεί και τού Γκρουέφσκυ και οποιος θελει ναναι συνεπής στην καταδίκη τού σοβινισμού οφείλει νά το κάνει και απο τίς δυό πλευρές ,γιατί άν ειναι να καταδικάζεις μονον τον Αδωνι και μετά νά πηγαινεις νά κάνεις επισκέψεις συμπαράστασης σε αλυτρωτιστές τού Γκρουέφσκυ ή δίνεις συνεντεύξεις στην ακροδεξιά Σαμπάχ όπου λές οτι ποτέ δεν υπήρξε ποντιακή γενοκτονία κάτι μυρίζει και μάλιστα άσκημα.

Οταν γουστάρεις σχέδια Ανάν δεν γινεται να το παιζεις αντεθνικιστής γιατί θέλεις προτεκτοράτα πού βολευουν τις μεγάλες δυνάμεις.

:SFGSFGSF:

Σχετικα με την τρομοκρατια ,αν δεν το εχετε δει αξιζει τον χρονο που θα του δωσετε εχει και υποτιτλους :)

http://www.youtube.com/watch?v=itYxUCQMbmo

http://www.youtube.com/watch?v=o9rBzjEhFuw

http://www.youtube.com/watch?v=o9rBzjEhFuw

Και μια πιθανη εξηγηση στο γιατι και πως γινονται αυτα

http://www.youtube.com/watch?v=7V0kQ4buGMo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=GIiQkd9zqX4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5rGH4aZTfVE&feature=related

Κατακάθια σαν την Χ.Α χτυπούν μετανάστες, καίνε λατρευτικούς χώρους, προβοκάρουν απεργίες, είναι υπέρ των βασανιστών της χούντας, κυνηγούν “αντιφρονούντες” και όλα αυτά με τις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή του κράτους, με τις κυβερνήσεις να κάνουν πάντα πως δεν ξέρουν τίποτα. Για να το εμπεδώσουμε: Οι φασίστες πρέπει να βγουν εκτός νόμου, να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και να πατάξουμε τον ρατσισμό. Διαφορετικά θα βρεθεί ένας Έλληνας Μπρέιβικ, να μιμηθεί τον ομοιδεάτη του. Και πιστέψτε με υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας.

Αυτα ειναι φαινομενα που ιστορικα ευδοκιμουν σε περιοδους κρισης ανεργιας ταπεινωσης του λαου.
Αυτο που πρεπει να κανουμε δεν ειναι να συγκρουστουμε με τις φαρες αυτες αλλα να προσπαθησουμε να επαναφερουμε την χωρα μας σε κατασταση αν οχι ευημεριας τουλαχιστον κοινωνικης ισοτιμιας και επιβιωσης.
Και οταν η κοιλια ειναι γεματη δεν θα ψαχνεται κανεις για τετοιες συμπεριφορες.
Η για να το πω πιο απλα παντα θα υπαρχουν στατιστικα αλλα δεν θα νοιαζεται κανεις να τους ενδυναμωσει. Ποτε δεν ειμασταν τετοιος λαος.
Μεριμνα μας ειναι να μην γινουμε οχι να σφαχτουμε μεταξυ μας.

Απάντηση: Oslo Utøya

Τελικά τι έγινε ρε καλόπαιδα του καθεστώτος??Το θάψατε το θέμα τού δολοφονου ??Δεν βολεύει τήν νεοφιλελευθερη ιδεολογια και τούς συμμάχους τού ΛΑΟΣ και τής Χρυσής Αυγής??Ε ρε και νάσπαγε καμιά τζαμαρια στην Αθήνα ,θάβγαιναν ολα τά δημοσιογραφικά καθάρματα και θά ούρλιαζαν περί Αριστεράς (πού βέβαια την πληροφορια θα την ειχαν πάρει απο την τηλεοραση)...Ξετσίπωτοι.......​........

Θάχε εμφανιστεί ο Μανδραβέλης και το κάθε δοσιλογικό τίποτα νά κουνά το δάκτυλο...Η υποκρισια τού καθεστωτικού τύπου σε ολο της το μεγαλείο.

Αυτα ειναι φαινομενα που ιστορικα ευδοκιμουν σε περιοδους κρισης ανεργιας ταπεινωσης του λαου.

Πού, στη Νορβηγία; Με το 4ο κατά κεφαλήν εισόδημα παγκοσμίως;

Η Γερμανία της δεκαετίας του 1920 είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, που τη φωτιά τροφοδοτούσε όχι ο πληθωρισμός και οι κακές οικονομικές συνθήκες (αυτές γρήγορα ξεπεράστηκαν) αλλά οι άδικοι (κατά τους Γερμανούς) όροι ειρήνης που τους επιβλήθηκαν (που και αυτό υπεραπλουστευτικό είναι, έχει πολύ ανάλυση το ζήτημα)

Last edited:

Αυτο που πρεπει να κανουμε δεν ειναι να συγκρουστουμε με τις φαρες αυτες αλλα να προσπαθησουμε να επαναφερουμε την χωρα μας σε κατασταση αν οχι ευημεριας τουλαχιστον κοινωνικης ισοτιμιας και επιβιωσης.
Και οταν η κοιλια ειναι γεματη δεν θα ψαχνεται κανεις για τετοιες συμπεριφορες.
Η για να το πω πιο απλα παντα θα υπαρχουν στατιστικα αλλα δεν θα νοιαζεται κανεις να τους ενδυναμωσει. Ποτε δεν ειμασταν τετοιος λαος.
Μεριμνα μας ειναι να μην γινουμε οχι να σφαχτουμε μεταξυ μας.

Τα ακροδεξιά φασισταριά την χρυσής αυγής μαζί με την βοήθεια των μπάτσων, που κυνηγάνε τους μετανάστες (τους Ρώσους φυσικά δεν τους πλησιάζουν) δεν το κάνουν επειδή υπάρχει πείνα, κρίση και ανεργία.
Τα υπόλοιπα που λες, είναι ευσεβείς πόθοι, λες και αν υπάρξει κοινωνική ισοτιμία, ο φασίστας θα τα βρει με τον μετανάστη.

Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Πού, στη Νορβηγία; Με το 4ο κατά κεφαλήν εισόδημα παγκοσμίως;

Η Γερμανία της δεκαετίας του 1920 είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, που τη φωτιά τροφοδοτούσε όχι ο πληθωρισμός και οι κακές οικονομικές συνθήκες (αυτές γρήγορα ξεπεράστηκαν) αλλά οι άδικοι (κατά τους Γερμανούς) όροι ειρήνης που τους επιβλήθηκαν (που και αυτό υπεραπλουστευτικό είναι, έχει πολύ ανάλυση το ζήτημα)

Οχι ρε ποια Νορβηγια.

Για εμας μιλαω. Τι με νοιαζουν οι Νορβηγοι.

Τα ακροδεξιά φασισταριά την χρυσής αυγής μαζί με την βοήθεια των μπάτσων, που κυνηγάνε τους μετανάστες (τους Ρώσους φυσικά δεν τους πλησιάζουν) δεν το κάνουν επειδή υπάρχει πείνα, κρίση και ανεργία. .

Μα το ειπα και εγω.

Στατιστικα αυτα τα υποκειμενα παντα θα υπαρχουν. Στο χερι μας ειναι να μην επιτρεψουμε την κοινωνικη διολισθηση προς την χαβουζα τους.

Τα υπόλοιπα που λες, είναι ευσεβείς πόθοι, λες και αν υπάρξει κοινωνική ισοτιμία, ο φασίστας θα τα βρει με τον μετανάστη.

Ασε με να ποθω εγω.....:D

Αν υπαρξει κοινωνικη ισοτιμια ο ανεργος απελπισμενος μπορει να μην μισησει σταδιακα ολο και πιο πολυ τον μεταναστη που του τρωει την δουλεια.
Απλο ειναι .

Απάντηση: Re: Oslo Utya

Τα ακροδεξιά φασισταριά την χρυσής αυγής μαζί με την βοήθεια των μπάτσων, που κυνηγάνε τους μετανάστες (τους Ρώσους φυσικά δεν τους πλησιάζουν) δεν το κάνουν επειδή υπάρχει πείνα, κρίση και ανεργία.
.

Το θεμα ειναι πανευρωπαϊκο και εχει να κανει με την σαφή ακροδεξιά στροφη ακομα και τών 'κεντρωων κομματων'.Ολο το συστημα που στηριζεται στο χρηματοπιστωτικο καπιταλιστικο μοντελο επι τουτου κατευθυνει στον νεοφασισμο.

Μα το ειπα και εγω.

Στατιστικα αυτα τα υποκειμενα παντα θα υπαρχουν. Στο χερι μας ειναι να μην επιτρεψουμε την κοινωνικη διολισθηση προς την χαβουζα τους.

Αν υπαρξει κοινωνικη ισοτιμια ο ανεργος απελπισμενος μπορει να μην μισησει σταδιακα ολο και πιο πολυ τον μεταναστη που του τρωει την δουλεια.
Απλο ειναι .

http://www.youtube.com/watch?v=CSWLLc6uikE

Μπορει καποιος εαν γνωριζει να μου πει το πως αντιμετωπιζουν οι Μουσουλμανοι τους αλλοθρησκους που ζουν στις χωρες τους ;
Υπαρχει διαφορα θελω να πω ;

Μα το ειπα και εγω.

Απλο ειναι .

Βρε κανένας άνεργος απελπισμένος (η έστω οι περισσότεροι) δεν μισούν τους μετανάστες.

http://www.youtube.com/watch?v=CSWLLc6uikE

Μπορει καποιος εαν γνωριζει να μου πει το πως αντιμετωπιζουν οι Μουσουλμανοι τους αλλοθρησκους που ζουν στις χωρες τους ;
Υπαρχει διαφορα θελω να πω ;

Ανάλογα τη χώρα... και ανάλογα το Μουσουλμάνο Βασίλη.

Δεν ευθύνονται οι θρησκείες για όλα αυτά αλλά οι άνθρωποι.