Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya
Δεν σε ''κατηγόρησα'' αδερφέ, για όνομα του Θεού....απλώς, όπως έχω πει πολλές φορές και στο παρελθόν, δεν μου αρέσουν τα τσουβαλιάσματα και οι μεγαλοστομίες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Μια χαρά την ομιλεί ο συντάκτης την ελληνική ώστε να μην πέσει (ούτε καν από αμέλεια) στα παραπάνω ατοπήματα. Θέλει να ''χτυπήσει'' κάποια κακώς κείμενα και διαλέγει λάθος τρόπο ισιώνοντας όλες τις στροφές....δεν γίνεται έτσι.
Αν θέλει να χτυπήσει την ακροδεξιά ιδεολογία δεχόμενος ότι η ιστορική κληρονομιά (καλή ή κακή) ενός έθνους επιβιώνει και τιμάται από τις μειοψηφίες τύπου Καρατζαφέρη και χρυσής αυγής, οι οποίοι αποτελούν τους καθ' ύλιν αρμόδιους ''εκφραστές'' της, τα έχει καταλάβει τελείως λάθος τα πράγματα. Επομένως, δεν θα έπρεπε να μπλέξει καθόλου με ευαίσθητες εθνικές χορδές όταν μιλά για δωσίλογους-πατριδοκάπηλους γλείφτες της όποιας εξουσίας και να τους συσχετίσει με μνήμες που τιμά και σέβεται ολόκληρος ο ελληνισμός.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
ΥΓ
Όχι, δεν ασπάζομαι το όραμα της μεγάλης Ελλάδας, αλλά, προτιμώ να την ενθυμούμαι και να μην τη διαγράφω από την Ιστορία μου.
Γιάννη, δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ το συντάκτη του άρθρου ούτε θεωρώ ότι όλα όσα γράφει κάποιος, πρέπει αναγκαστικά να είναι σωστά ή σύμφωνα με τις απόψεις μου (σου, του, κλπ)...όμως, κατά τη δική μου αντίληψη το ότι σε συγκινούν "αυτά" δε σε υποβιβάζει σε "γέροντα των ΚΑΠΗ"...εσύ και κάποιοι άλλοι, ενδεχομένως να έχετε χτίσει την άποψή σας σε ιστορικά γεγονότα και τα πιστεύω σας να είναι απόρροια (κοπιαστικής ίσως) μελέτης και προβληματισμού...ο συντάκτης έχει, κατά τη δική μου αντίληψη πάντα, σκοπό να αναδείξει (ίσως με ατυχή τρόπο...) το πρόβλημα με τους ευκολόπιστους και απαίδευτους πολίτες που παγιδεύονται πίσω από τις "ατάκες" (ή και ιδεολογικές αναφορές) των ακραίων εθνικιστών...
my2cents...:ernaehrung004:
ΥΓ. Ωστόσω, ευελπιστώ ότι δεν ασπάζεσαι και σύ το όραμα της Mεγάλης Ελλάδας των δύο (ή τριών?) ηπείρων και των πέντε θαλασσών...
ΥΓ2. ο "τύπος" δεν είναι καθόλου πειραγμένος...τα έχει 400++...
Δεν σε ''κατηγόρησα'' αδερφέ, για όνομα του Θεού....απλώς, όπως έχω πει πολλές φορές και στο παρελθόν, δεν μου αρέσουν τα τσουβαλιάσματα και οι μεγαλοστομίες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Μια χαρά την ομιλεί ο συντάκτης την ελληνική ώστε να μην πέσει (ούτε καν από αμέλεια) στα παραπάνω ατοπήματα. Θέλει να ''χτυπήσει'' κάποια κακώς κείμενα και διαλέγει λάθος τρόπο ισιώνοντας όλες τις στροφές....δεν γίνεται έτσι.
Αν θέλει να χτυπήσει την ακροδεξιά ιδεολογία δεχόμενος ότι η ιστορική κληρονομιά (καλή ή κακή) ενός έθνους επιβιώνει και τιμάται από τις μειοψηφίες τύπου Καρατζαφέρη και χρυσής αυγής, οι οποίοι αποτελούν τους καθ' ύλιν αρμόδιους ''εκφραστές'' της, τα έχει καταλάβει τελείως λάθος τα πράγματα. Επομένως, δεν θα έπρεπε να μπλέξει καθόλου με ευαίσθητες εθνικές χορδές όταν μιλά για δωσίλογους-πατριδοκάπηλους γλείφτες της όποιας εξουσίας και να τους συσχετίσει με μνήμες που τιμά και σέβεται ολόκληρος ο ελληνισμός.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
ΥΓ
Όχι, δεν ασπάζομαι το όραμα της μεγάλης Ελλάδας, αλλά, προτιμώ να την ενθυμούμαι και να μην τη διαγράφω από την Ιστορία μου.
Last edited: