Oslo Utoya

Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Δεν ειναι θεμα επιλογης τιμωριας.

Οταν χανεις παιδι ο πονος σου δεν μετριεται . Και δεν μετριαζεται με καμια βαλβιδα εκτονωσης.

Πιθανον για καποιους να ειναι τιμωρια η θανατωση, για αλλους τα ισοβια σε μπουντρουμι, για αλλους κανας ακρωτηριασμος , για αλλους ομως να ειναι στοχος η σταδιακη επανενταξη του νορβηγου στην κοινωνια.

Προσωπικα νομιζω οτι θα τον σκοτωνα με τα ιδια μου τα χερια. Ειτε ηταν τρελλος ειτε οχι. Αλλα αυτο σε μια φανταστικη προσεγγιση του εαυτου μου σε παρομοιο γεγονος. Ελπιζω να μην μαθω ποτε απο πρωτο χερι τι μπορει να σου προκαλεσει μια τετοια συγκινησιακη φορτιση.

Χμμμ, ιδεολογικά δλδ Κώστα είσαι υπέρ της δολοφονίας?

Καλά ρε, αυτό κατάλαβες; Απλά λέω ότι κάποιος τέτοιος σε αντίστοιχη Ελληνική φυλακή ή ίδρυμα δεν θα την έβγαζε πάνω από βδομάδα......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Καλά ρε, αυτό κατάλαβες; Απλά λέω ότι κάποιος τέτοιος σε αντίστοιχη Ελληνική φυλακή ή ίδρυμα δεν θα την έβγαζε πάνω από βδομάδα......

Μην το λες. Καταδικασθέντες για απόπειρα φόνου, ακροδεξιοί, με κανένα μάλιστα ελαφρυντικό σχιζοφρένειας περνάνε ζωή και κότα. Άλλοι επίσης καταδικασθέντες για ένοπλες ληστείες είναι ελεύθεροι. Αυτός που το παίζει και τρέλα γιατί να μην έκανε τη ζωούλα του;

Last edited:

Ας το κάνω πιο λιανά.....

.... κάποιος καταδικασθείς για το φόνο 65 νέων παιδιών σε αντίστοιχη Ελληνική φυλακή ή ίδρυμα δεν θα την έβγαζε πάνω από βδομάδα......

Προσωπική εκτίμηση βέβαια.....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Ας το κάνω πιο λιανά.....

Προσωπική εκτίμηση βέβαια.....

Ζούμε σε μια χώρα όπου μια ομάδα φασιστών οργανωμένη, με πλήρη πνευματική ισορροπία (όσο γίνεται για φασίστες τουλάχιστον) προσπάθησε να δολοφονήσει εν ψυχρώ τρεις νέους ανθρώπους οι οποίοι τη γλύτωσαν από σύμπτωση και φυσικά λόγω της ελλειπούς οργάνωσης.
Από αυτή την ομάδα δικαστικά απαλλάχτηκαν οι περισσότεροι λόγω παραγραφής και ο ένας καταδικάστηκε όχι για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα και έκανε δυο χρονάκια σε αγροτικές παρακαλώ φυλακές για να βγει και γρήγορα...
Α, μην ξεχάσω. Η ομάδα που σχεδίασε την επίθεση έχει την τιμή να είναι μέρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Με βάση τη λογική και το ιστορικό, αν στην Ελλάδα κάποιος είχε τη δράση του Νορβηγού και δήλωνε περήφανος και απόλυτα συνειδητοποιημένος, θα γινόταν βουλευτής όπως έγινε και ο τελευταίος φασίστας που εθεάθη με τσεκούρι (όχι για να κόψει ξύλα).
Λάθος, αν ο τελευταίος έγινε βουλευτής και υπουργός, ο Μπρείβικ θα γινόταν Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Last edited:
Re: Oslo Utøya

Δεν εστιάζω καθόλου στα ιδεολογικά πιστεύω του Νορβηγού. Ο άνθρωπος δολοφόνησε εν ψυχρώ 65 νέους ανθρώπους. Δεν θα δικασθεί ούτε θα τιμωρηθεί γιατί ήταν ακροδεξιός, αλλά γιατί έκανε τους φόνους. Ανθρωπος που σκοτώνει εν ψυχρώ παιδιά προφανώς και δεν αξίζει να λέγεται άνθρωπος, και του πρέπει η χειρότερη τιμωρία.

Το αν εδώ θα γινόταν προέδρος της Δημοκρατίας το εκλαμβάνω ως χιούμορ βέβαια.....

Υ.Γ. Θύμησέ μου, σε ποιο περιστατικό αναφέρεσαι στο προηγούμενο post;

Με βάση τη λογική και το ιστορικό, αν στην Ελλάδα κάποιος είχε τη δράση του Νορβηγού και δήλωνε περήφανος και απόλυτα συνειδητοποιημένος, θα γινόταν βουλευτής όπως έγινε και ο τελευταίος φασίστας που εθεάθη με τσεκούρι (όχι για να κόψει ξύλα).
Λάθος, αν ο τελευταίος έγινε βουλευτής και υπουργός, ο Μπρείβικ θα γινόταν Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Θύμησέ μου, σε ποιο περιστατικό αναφέρεσαι στο προηγούμενο post;

Στον Βοριδη φανταζομαι....

Απάντηση: Oslo Utøya

Η πρώτη μου αναφορά είναι στην περίπτωση Περιάνδρου και την απόπειρα δολοφονίας του Κουσουρή. Η δεύτερη φυσικά αναφέρεται στον Βορίδη.

Φυσικά Κώστα έχεις κάθε δικαίωμα να μην εστιάζεις στην ιδεολογία του Νορβηγού. Το ίδιο μπορεί να κάνει κανείς και για όλες τις μαζικές δολοφονίες. Μπορεί κάλλιστα να τις θεωρήσει αυστηρά και μόνο φαινόμενο ψυχιατρικό και να μείνει εκεί. Εμένα θα μου επιτρέψεις να μην το κάνω. Όχι, τίποτα άλλο, αλλά το να θεωρήσω ας πούμε τον Μπρείβικ, τους Γερμανούς νεοναζί που συνελήφθησαν, τον Περίανδρο απλά πειραγμένους serial killers όπως στις αστυνομικές ταινίες, ε, δεν το βρίσκω και πολύ ρεαλιστικό. Μάλλον σαν ευσεβή πόθο των υποστηρικτών τους το κρίνω.

Και όχι, το ότι κάποιος φασίστας με εγκληματικό παρελθόν κάποια στιγμή μπορεί να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας να μην το εκλάβεις καθόλου σαν χιούμορ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι χιούμορ το να γίνει ΠτΔ και όχι υπουργός ή Δημοτικός Σύμβουλος, μπορείς να με φωτίσεις;
Εκτός αν είναι και αυτοί "σχιζοφρενείς" οπότε απαλλάσονται.

Απάντηση: Re: Oslo Utoya

Εκεί στο ψυχιατρείο που θα τον κλείσουν, ας κάνουν και κανά "λάθος" στην δοσολογία των φαρμάκων που θα του δώσουν........

Να είσαι σίγουρος!!

Δεν ξέρω αν είναι σε μια μέρα, ένα μήνα ή ένα χρόνο. Το ''λάθος'', πάντως, θα το κάνουν.

Για την αποπειρα δολοφονιας του Κουσουρη εχω την εντυπωση οτι εκατσε κανα οχταρι χρονια μεσα ο Περιανδρος. Αν εκατσε 2 χρονια μιλαμε για σκανδαλο...

Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Για την αποπειρα δολοφονιας του Κουσουρη εχω την εντυπωση οτι εκατσε κανα οχταρι χρονια μεσα ο Περιανδρος. Αν εκατσε 2 χρονια μιλαμε για σκανδαλο...

Εδώ ήταν μάρτυρας υπεράσπισής του ένας μητροπολίτης ρε Παναγιώτη που έλεγε πόσο καλό παιδί ήταν μικρός, τα οκτώ χρόνια ήταν σκάνδαλο; Άσε που δεν έκατσε οκτώ ακριβώς γιατί ήταν σε αγροτικές.
Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι ο Περίανδρος αλλά μην νομίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν εκτρέφονται φαινόμενα "νορβηγικά", αυτό λέμε. Καλή η ψυχασθένεια αλλά έχει καταντήσει δικηγορικό τέχνασμα από πάθηση.

Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Καλή η ψυχασθένεια αλλά έχει καταντήσει δικηγορικό τέχνασμα από πάθηση.

Οχι μονο δικηγορικο τεχνασμα. Δεν ξερεις πολιτες που το επαιξαν τρελιτσα για να μην υπηρετησουν στρατιωτικη θητεια ?

Στην συγκεκριμενη περιπτωση παντως δεν νομιζω να αμφιβαλλει κανεις οτι τον συγκεκριμενο Νορβηγο δεν θα τον εξετασαν τιποτα σκιτζηδες ψυχιατροι ή τιποτα ειδικευομενοι ή τιποτα φασιστες για να τον βγαλουν λαδι.....

Οχι οτι καποιοι δεν θα το ισχυριστουν.....

Αλλα εχει και η γραφικοτητα τα ορια της .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Οχι μονο δικηγορικο τεχνασμα. Δεν ξερεις πολιτες που το επαιξαν τρελιτσα για να μην υπηρετησουν στρατιωτικη θητεια ?

Στην συγκεκριμενη περιπτωση παντως δεν νομιζω να αμφιβαλλει κανεις οτι τον συγκεκριμενο Νορβηγο δεν θα τον εξετασαν τιποτα σκιτζηδες ψυχιατροι ή τιποτα ειδικευομενοι ή τιποτα φασιστες για να τον βγαλουν λαδι.....

Οχι οτι καποιοι δεν θα το ισχυριστουν.....

Αλλα εχει και η γραφικοτητα τα ορια της .

Είπαμε ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει. Εγώ πάντως δεν ισχυρίζομαι τίποτα, ήμουν απόλυτα σαφής και συγκεκριμένος και ούτε υπονόησα ότι γιατροί που τον εξέτασαν είναι ανεπαρκείς.
Αναρωτιέμαι μόνο γιατί τόση αγωνία να απαλλαχτεί από κάθε άλλο κίνητρο εκτός της ψυχικής πάθησης.
Μήπως απλά διότι η πάθηση (που πράγματι υπάρχει) απομονώνει το γεγονός σε αυτό το άτομο μόνο και έτσι δεν υπάρχει έδαφος για να γίνει μια πραγματική κουβέντα για τη φασιστική απειλή;

Και για να το συνδέσω και με κάτι άλλο που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες.
Γίνεται λοιπόν η δίκη των τελευταίων εν ζωή μελών των Ερυθρών Χμερ. Ως γνωστόν αυτά που έκαναν οι τύποι κάνουν τον Μπρέιβικ να μοιάζει σχολιαρόπαιδο και τους περίπου 70 νεκρούς μια μικρή γειτονιά από τις ολόκληρες πόλεις που εξαφάνισαν οι Χμερ.
Απορώ γιατί δεν επικαλούνται και αυτοί κάποια ψυχική πάθηση. Και θα τη σκαπουλάρουν, και θα γλυτώσουν (επιτέλους) και τη θεωρία του Κομμουνισμού από τόση σπέκουλα.

Και επειδή εμείς μπορεί να κριθούμε ως γραφικοί, ορίστε και η άποψη ειδικών και μη για το θέμα που φαίνεται ότι εκπλήσσει αρκετούς ανθρώπους που δεν αρκούνται στην επιφάνεια.

Norwegian disbelief at Breivik 'insanity'
By Liss Goril Anda
Norwegian journalist

Καταλήγει:
Lawyer Carl Bore, also representing some of the victims, told NRK that although he is surprised, he sees no reason to doubt the committee's verdict.

He points out that Norway has done a lot of soul-searching since this summer.

"People ask themselves how this could happen, and look for scapegoats," he said. "Maybe we can more easily move on as a society when we see that it was simply caused by a sick person."

(Bold δικά μου)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Είπαμε ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει. Εγώ πάντως δεν ισχυρίζομαι τίποτα

Οχι δεν ειπα οτι υπονοοεις τιποτα. Αυτο που λεω οτι ο καθενας εστιαζει σε αυτο που τον απασχολει περισσοτερο.

Αλλος στον ανθρωπινο πονο και την ματαιοτητα της αναζητησης περαιτερω κινητρων (οπως εγω)
Αλλος στην γεννησιουργο αιτια που εστρεψε τον ψυχοπαθη να μακελεψει τοσο κοσμο (οπως εσυ)
Αλλος στα ψυχιατρικη προσεγγιση του δολοφονου (οπως η νορβηγικη δικαιοσυνη στην παρουσα στιγμη..)
Αλλος στο να εξαγγειλει το πολιτικο του μανιφεστο βαρωντας τους αλλους (οπως κανουν οι πολιτικοι κεφτεδες)

.
Γίνεται λοιπόν η δίκη των τελευταίων εν ζωή μελών των Ερυθρών Χμερ. Ως γνωστόν αυτά που έκαναν οι τύποι κάνουν τον Μπρέιβικ να μοιάζει σχολιαρόπαιδο και τους περίπου 70 νεκρούς μια μικρή γειτονιά από τις ολόκληρες πόλεις που εξαφάνισαν οι Χμερ.
Απορώ γιατί δεν επικαλούνται και αυτοί κάποια ψυχική πάθηση. Και θα τη σκαπουλάρουν, και θα γλυτώσουν (επιτέλους) και τη θεωρία του Κομμουνισμού από τόση σπέκουλα.

Δεν ξερω μπορει να ειναι θεμα κουλτουρας να μην αποποιουνται τις ευθυνες τους.
Μην πας μακρυα και στους Χμερ.

Οι συμμετεχοντες στην 17 Νοεμβρη δεν θα μπορουσαν να το επικαλεστουν αραγε ? Δεν θυμαμαι καθολου τι ειχε γινει με τις Ερυθρες Ταξιαρχιες. (νομιζω ειναι ολοι ελευθεροι πια....)

Αν γενικα συλληφθεντες σε οργανωσεις ή επαναστατικες ομαδες επικαλεστηκαν ποτε προβληματα ψυχιατρικα.

Επισης δεν ξερω τι γινεται στην Αμερικη που σκοτωνουν αβερτα περιπτωσεις αναλογες αν δεν κανω λαθος.

Δεχονται τετοιες γνωματευσεις ή παει η θανασιμος ενεση συννεφο ?

Όλα τα λεφτά είναι η φράση του δικηγόρου Kosh. Αυτή είναι η μόνη λογική ερμηνεία και μάλιστα ερμηνεία που δεν αποδίδει δόλο στους επιστήμονες καθεαυτούς αλλά στον ρόλο τους και κυρίως στις κοινωνικές συνέπειες που θα είχε μια αρνητική γνωμάτευση. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αν οι ψυχίατροι έβγαζαν πόρισμα ότι τα έχει τετρακόσια, αυτό θα κλόνιζε την νορβηγική κοινωνία σε επικίνδυνο βαθμό. Ξεκάθαρα και μια χαρά τα λέει ο δικηγόρος.

Η διαφορά με τους Χμερ (που δεν είναι φυσικά θέμα "κουλτούρας", άλλωστε και ο ίδιος ο Μπρέιβικ αρνήθηκε να επικαλεστεί ψυχοπάθεια) είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη διότι αυτοί δεν είναι πλέον καθεστώς. Οι μεν είναι "συνταξιούχοι", ο δε είναι ενεργός.
Πρόσεξε τη διαφορά χειρισμού. Στη μια περίπτωση μια ενδεχόμενη καταδίκη δεν έχει παρά συναισθηματική αξία. Στις άλλες αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας μιας ολόκληρης κοινωνίας.

άλλωστε και ο ίδιος ο Μπρέιβικ αρνήθηκε να επικαλεστεί ψυχοπάθεια.

Aυτο δεν το γνωριζα.

Βεβαια δεν εχει και πολυ σημασια, εχω την εντυπωση οτι σπανια ψυχοπαθεις παραδεχονται την παθηση τους.

Χωρις να ειμαι και βεβαιος παρα μονο απο περιπτωσεις που γνωριζω προσωπικα.

Για την φραση του δικηγορου εχεις απολυτο δικιο. Καμια κοινωνια δεν αφηνει τα σκατα της να μυριζουν. Ολοι κοιταζουν να τα θαψουν. Ειτε ειναι ψυχοπαθεις , ειτε ειναι η επομενη γενια Ναζι.

Μονο να ευχεσαι να ειναι το πρωτο μπορεις. Και να μην ξεχνας ποτε φυσικα.

Κι εγω στην θεση τους το ιδιο θα ευχομουν.Γιατι δεν θα ειχα καμια διαθεση να ξεκινησω μια εσωτερικη συγκρουση με ενα τετοιο μετωπο.

Θα προτιμουσα να τυπωνω και να δωριζω σοβαρα βιβλια Ιστοριας.