Oslo Utoya

Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Όλα τα λεφτά είναι η φράση του δικηγόρου Kosh. Αυτή είναι η μόνη λογική ερμηνεία και μάλιστα ερμηνεία που δεν αποδίδει δόλο στους επιστήμονες καθεαυτούς αλλά στον ρόλο τους και κυρίως στις κοινωνικές συνέπειες που θα είχε μια αρνητική γνωμάτευση. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αν οι ψυχίατροι έβγαζαν πόρισμα ότι τα έχει τετρακόσια, αυτό θα κλόνιζε την νορβηγική κοινωνία σε επικίνδυνο βαθμό. Ξεκάθαρα και μια χαρά τα λέει ο δικηγόρος.

Η διαφορά με τους Χμερ (που δεν είναι φυσικά θέμα "κουλτούρας", άλλωστε και ο ίδιος ο Μπρέιβικ αρνήθηκε να επικαλεστεί ψυχοπάθεια) είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη διότι αυτοί δεν είναι πλέον καθεστώς. Οι μεν είναι "συνταξιούχοι", ο δε είναι ενεργός.
Πρόσεξε τη διαφορά χειρισμού. Στη μια περίπτωση μια ενδεχόμενη καταδίκη δεν έχει παρά συναισθηματική αξία. Στις άλλες αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας μιας ολόκληρης κοινωνίας.

μα υπάρχει περίπτωση αυτός ο "άνθρωπος" να είναι στα καλά του; και οποιοσδήποτε παίρνει ένα όπλο και θερίζει κόσμο υπάρχει περίπτωση να είναι στα καλά του; και οποιοσδήποτε γενικότερα προκαλεί πόνο στον συνάνθρωπό του είναι δυνατόν να είναι στα καλά του;

Ας προσκομισουν βιβλιογραφία ή αναλογη περίπτωση στά ψυχιατρικά χρονικά οι Νορβηγοί ψυχιατροι που τον εξέτασαν ,που να αποδεικνύει πώς πάσχων απο παρανοϊκή σχιζοφρένεια μπορεί να διαπράξει με τετοια ψυχραιμία,αποτελεσματικότητα και κυνισμό τέτοιο έγκλημα..

Κατά τά αλλα το καθε γραφικό και δήθεν ''σοβαροφανές'' φασιστοειδές μπορεί να πετάει οτι μπούρδα θέλει για να υπάρξει.

Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Εδώ ήταν μάρτυρας υπεράσπισής του ένας μητροπολίτης ρε Παναγιώτη που έλεγε πόσο καλό παιδί ήταν μικρός, τα οκτώ χρόνια ήταν σκάνδαλο; Άσε που δεν έκατσε οκτώ ακριβώς γιατί ήταν σε αγροτικές.
Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι ο Περίανδρος αλλά μην νομίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν εκτρέφονται φαινόμενα "νορβηγικά", αυτό λέμε. Καλή η ψυχασθένεια αλλά έχει καταντήσει δικηγορικό τέχνασμα από πάθηση.

Μην ξεχνάμε αλλως τε πώς οι Σκανδιναυοί ,έχουν και μιά προϊστορια να κανουν το άσπρο-μαύρο...

Σουηδοί Ψυχίατροι ενέκριναν επι χρονια τά Χιτλερικής εμπνεύσεως προγράμματα στειρώσεως ψυχικά πασχόντων και τώρα εντεταλμένοι Νορβηγοί ανατρέπουν την παγκόσμια βιλιογραφία και ψυχιατρική εμπειρία περί τού τρόπου πού πάσχοντες απο παρανοϊκή σχιζοφρένεια διαπράττουν φόνους(οταν φυσικά διαπράττουν)...

Υποψιν πώς ενας πραγματικά πάσχων απο παρανοϊκή σχιζοφρένεια ,που διακατέχεται απο διωκτικό παραλήρημα ή υποφέρει απο ακουστικές ψευδαισθήσεις πού τον προτρέπουν νά σκοτώσει ,οταν υποταχθεί στις παρορμήσεις του ,που προέρχονται απο τα παραπάνω,στρέφεται σε μέλη τής οικογενείας του πρωτίστως ή ατομα του φιλικού του περιβάλλοντος ή και γειτονες και δέν προκαλεί μαζικές δολοφονίες και μάλιστα με ψυχρότητα και κυνισμό....

Η Ψυχοπαθητική προσωπικότητα με σαδιστικά στοιχεία μπορεί νά προχωρήσει σε σωρεία εγκλημάτων ,με απολύτως ψύχραιμο και κυνικό τρόπο ..Τετοιοι εχουν πλήρη επιγνωση τών πράξεών τους...

Επίσης και για νά μην παρερμηνεύονται μερικά πράγματα περί τών ''επικινδυνων ψυχασθενών'',πολλές και μεγάλες μελέτες εχουν αποδείξει πώς φόνους διαπράττουν στο ιδιο ποσοστό κατ''αναλογίαν οι υγιείς με τους αληθινά ψυχικά πάσχοντες..

μα υπάρχει περίπτωση αυτός ο "άνθρωπος" να είναι στα καλά του; και οποιοσδήποτε παίρνει ένα όπλο και θερίζει κόσμο υπάρχει περίπτωση να είναι στα καλά του; και οποιοσδήποτε γενικότερα προκαλεί πόνο στον συνάνθρωπό του είναι δυνατόν να είναι στα καλά του;

Ελα ρε συ πως δεν ειναι .....

Ειναι γνωστο ιστορικα οτι τα βορεια φυλα εχουν μαυρα μεσανυχτα απο ψυχιατρικη.

Κατα τα αλλα ο καθε γραφικος και πιθανον πολιτικα εκφραζομενος και μονο κακομοιρης να λεει οτι ναναι για να μπορει να παρει λιγα λεπτα ακομα δημοσιοτητας.

Οι σόλες του Βορίδη ειναι το καλυτερο γλύψιμο γιά κάθε χαφιέ.Τοχε πεί και ο Αδωνις.

Oλα τά ακροδεξιά φασιστοειδή πανηγυρίζουν σήμερα πού ενας ειδεχθής ακροδεξιός δολοφονος ''αθωώνεται'' έμμεσα..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Ελα ρε συ πως δεν ειναι .....

Ειναι γνωστο ιστορικα οτι τα βορεια φυλα εχουν μαυρα μεσανυχτα απο ψυχιατρικη.

Κατα τα αλλα ο καθε γραφικος και πιθανον πολιτικα εκφραζομενος και μονο κακομοιρης να λεει οτι ναναι για να μπορει να παρει λιγα λεπτα ακομα δημοσιοτητας.
Επειδή στο νήμα συμμετέχουν αρκετοί θα μπορούσες να μας πεις πιο συγκεκριμένα σε ποιους αναφέρεσαι?

Απάντηση: Oslo Utøya

Και επειδή εμείς μπορεί να κριθούμε ως γραφικοί, ορίστε και η άποψη ειδικών και μη για το θέμα που φαίνεται ότι εκπλήσσει αρκετούς ανθρώπους που δεν αρκούνται στην επιφάνεια.

Norwegian disbelief at Breivik 'insanity'
By Liss Goril Anda
Norwegian journalist

Καταλήγει:
Lawyer Carl Bore, also representing some of the victims, told NRK that although he is surprised, he sees no reason to doubt the committee's verdict.

He points out that Norway has done a lot of soul-searching since this summer.

"People ask themselves how this could happen, and look for scapegoats," he said. "Maybe we can more easily move on as a society when we see that it was simply caused by a sick person."

(Bold δικά μου)

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο,που δειχνει ολη την αμφισβήτηση γιά τό ''πόρισμα''...Αλλως τε ειναι γνωστό επισης σε ολον τον επιστημονικό κόσμο,οτι πολλές πραγματογνωμοσύνες εξαρτώνται ή και συντάσσονται μέ άλλου τύπου κοινωνικά πολιτικά ή και ''δικαστικά'' κριτήρια...Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το γνωρίζει ο ακροδεξιός μικροαστός ,πού ών αγράμματος και τυφλωμένος άσχετος ,απλά πανηγυρίζει γιά τό ''αποτέλεσμα'',ενώ ειναι εντελώς ανίδεος τουλάχιστον,αν και συνήθως υποσυνείδητα πολύ θάθελε να βρισκεται στην θέση του δολοφόνου γιά να ''εξαγνίσει τά μιάσματα''(γενικώς)..Κλασσική συμπεριφορά ακροδεξιών ''ηθικολόγων'' που την βρισκεις σέ γραφίδες δημοσιογράφων τής πλάκας ή και σε ''ηθικολογούσες'' γραφίδες..

Last edited:

Κλέαρχε μην μπερδεύουμε την ψυχασθένεια με τον φανατισμό.....ή κάτι άλλο.

Και ο Άκης Πάνου σκότωσε, ήταν ψυχασθενής???Όχι.....

Ο ακροδεξιός φανατισμός γίνεται αιτία δολοφονιών...Δεν ήταν η τελευταία φορά και δεν θα είναι και η τελευταία.... Ξέχασες τα δικά μας τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών??? Ξέρεις αν σκοτώθηκε κανείς???Όχι...Εγώ είμαι σίγουρος αλλα δεν μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο...Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ο φανατισμός είτε μέσω ιδεολογίας, είτε μέσω θρησκείας, είναι ικανό στοιχείο για να φέρει σε "καταστάσεις" εκτός ελέγχου τον άλλο....

Εδώ μιλάμε για μία ακριβώς τέτοια κατάσταση ανθρώπου, φανατισμένου και ποτισμένου με την ιδεολογία του ακροδεξιού, σε συνεννόηση με άλλους μιμητές της ίδιας φασιστικής ιδεολογίας ανα τον κόσμο..... Αυτός ο φανατισμός όπλισε το χέρι του και έκανε ότι έκανε....

Οι "καθοδηγητές" δεν θέλουν να καταδικάσουν εναν ακροδεξιό στην τωρινή φάση και διαλέγουν να αποπροσανατολίσουν βγάζοντας τον "ψυχοπαθή".....

Ξέχασες τα δικά μας τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών??? Ξέρεις αν σκοτώθηκε κανείς???Όχι...Εγώ είμαι σίγουρος αλλα δεν μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο..

Και τωρα υφιστανται και μαλιστα απο τους αστυνομικους στις περιοχες που εχουν γκετοποιηθει δυτικα της πλατειας Βικτωριας. Με προσωπικες μαρτυριες που δυστηχως δεν δημοσιευονται γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια και αλλες μαρτυριες.

Βεβαια ο φανατισμος και ο εκτροχιασμος παρατηρειται σε ολες τις κοινωνικες ομαδες. Μπορει να το διδαξαν οι ακροδεξιοι τραμπουκοι και ακομα να το εφαρμοζουν αλλα ειναι κατι πολυ παλιοτερο απο αυτους και δυστηχως δεν ειναι δικη τους αποκλειστικοτητα.

Μακαρι να ηταν γιατι θα ηταν πολυ ευκολο να εξαλειφθει.

Οι απορίες σου περιέχουν, άθελά σου υποθέτω, μια ακατανόητη ισοπέδωση. Οποιοσδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες προκαλεί πόνο σε συνάνθρωπό του "δεν είναι δυνατόν να είναι στα καλά του"...Πολύ γενικό δεν ακούγεται;
Εκτός αν ασπάζεσαι μια συνολική θεωρία/θρησκεία πασιφιστικού τύπου οπότε το σέβομαι και δεν το κρίνω αλλά από ό,τι θυμάμαι πρόσφατα ήσουν φαντάρος οπότε αναρωτιέμαι αν αρνήθηκες να πάρεις όπλο.

Re: Απάντηση: Oslo Utoya

Και επειδή εμείς μπορεί να κριθούμε ως γραφικοί, ορίστε και η άποψη ειδικών και μη για το θέμα που φαίνεται ότι εκπλήσσει αρκετούς ανθρώπους που δεν αρκούνται στην επιφάνεια.

Norwegian disbelief at Breivik 'insanity'
By Liss Goril Anda
Norwegian journalist

Καταλήγει:
Lawyer Carl Bore, also representing some of the victims, told NRK that although he is surprised, he sees no reason to doubt the committee's verdict.

He points out that Norway has done a lot of soul-searching since this summer.

"People ask themselves how this could happen, and look for scapegoats," he said. "Maybe we can more easily move on as a society when we see that it was simply caused by a sick person."

(Bold δικά μου)

Ας προσκομισουν βιβλιογραφία ή αναλογη περίπτωση στά ψυχιατρικά χρονικά οι Νορβηγοί ψυχιατροι που τον εξέτασαν ,που να αποδεικνύει πώς πάσχων απο παρανοϊκή σχιζοφρένεια μπορεί να διαπράξει με τετοια ψυχραιμία,αποτελεσματικότητα και κυνισμό τέτοιο έγκλημα..

Κατά τά αλλα το καθε γραφικό και δήθεν ''σοβαροφανές'' φασιστοειδές μπορεί να πετάει οτι μπούρδα θέλει για να υπάρξει.

Και ολίγα θεωρητικά νομικά – αν μου επιτρέπετε .
Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη- και όχι μόνον αυτή- στην δίκη αποτελεί ένα «πρόγραμμα» ( programme) που διευκολύνει και επιτρέπει μέσω της ευκαμψίας που έχουν όλα τα «προγράμματα» την ενσωμάτωση στο δικαιϊκό σύστημα αξιών εξωτερικών προς τον άκαμπτο και φιξαρισμένο δυαδικό κώδικα ( binary code) που χρησιμοποιεί το δικαιϊκό σύστημα για να καταλήγει σε αποφάσεις , δηλαδή το δίπολο δίκαιο/άδικο ( νόμιμο/ παράνομο). Το δικαιϊκό σύστημα επιτρέπει κατ’ αρχήν μόνο στον εαυτό του να αποφασίσει το ίδιο μέσω των δικών του επικοινωνιακών ενεργημάτων τι είναι δίκαιο χωρίς να καταφεύγει σε οικουμενικές αξίες ακριβώς επειδή είναι κανονιστικά κλειστό . Με την χρήση των προγραμμάτων όμως επιτρέπει το δίκαιο την εισαγωγή εντός του συστήματος του άλλων παραμέτρων για να καταλήξει σε λήψη απόφασης . Τέτοια προγράμματα μπορεί να είναι η ηθική ή η επιστήμη. Όταν το δικαιϊκό σύστημα θέλει να εισάγει επιστημονικές πληροφορίες εντός του ανακατασκευάζει την επιστήμη ως οικουμενική γνώση και ως αυτόνομη αντικειμενική οντότητα. Η χρήση της επιστήμης ή της «ειδικής γνώσης» με αυτόν τον τρόπο ώστε να αποκτά αυθεντία ανεξάρτητα από τα θεσμικά πλαίσια εντός των οποίων χρησιμοποιείται , είναι πιθανόν να αποτελεί μια πρακτικά αναγκαία μυθολογία του νομικού συστήματος ( Brian Wynne ; Establishing the rules of law). Το νομικό σύστημα έτσι μέσω της χρήσης της επιστήμης ως «τελειότητας» την χρησιμοποιεί ως εισαγωγή «αληθειας» στην δικαστηριακή πρακτική , ακόμα και στις περιπτώσεις επιστημών που ούτε ακριβείς είναι ούτε και τα πορίσματα τους είναι αδιαμφισβήτητα , όπως πχ η ψυχιατρική , και μάλιστα αλήθειας αμόλυντης από παράγοντες πολιτισμικούς , πολιτιστικούς ή κοινωνικούς . Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται στο δικαστήριο να διακρίνει μεταξύ αξιόπιστων και μη αξιόπιστων «ειδικών γνώσεων και πληροφοριών» και ακολούθως να χρησιμοποιήσει από αυτές όσες κρίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμοσθεί ο δυαδικός κώδικας δίκαιο/άδικο χωρίς να χρειαστεί να αλλοιωθεί ο τελευταίος από την εισαγωγή τρίτης αξίας όπως εν προκειμένω πολιτικές πεποιθήσεις/ηθική.

Κλέαρχε μην μπερδεύουμε την ψυχασθένεια με τον φανατισμό.....ή κάτι άλλο.

Και ο Άκης Πάνου σκότωσε, ήταν ψυχασθενής???Όχι.....

Ο ακροδεξιός φανατισμός γίνεται αιτία δολοφονιών...Δεν ήταν η τελευταία φορά και δεν θα είναι και η τελευταία.... Ξέχασες τα δικά μας τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών??? Ξέρεις αν σκοτώθηκε κανείς???Όχι...Εγώ είμαι σίγουρος αλλα δεν μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο...Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ο φανατισμός είτε μέσω ιδεολογίας, είτε μέσω θρησκείας, είναι ικανό στοιχείο για να φέρει σε "καταστάσεις" εκτός ελέγχου τον άλλο....

Εδώ μιλάμε για μία ακριβώς τέτοια κατάσταση ανθρώπου, φανατισμένου και ποτισμένου με την ιδεολογία του ακροδεξιού, σε συνεννόηση με άλλους μιμητές της ίδιας φασιστικής ιδεολογίας ανα τον κόσμο..... Αυτός ο φανατισμός όπλισε το χέρι του και έκανε ότι έκανε....

Οι "καθοδηγητές" δεν θέλουν να καταδικάσουν εναν ακροδεξιό στην τωρινή φάση και διαλέγουν να αποπροσανατολίσουν βγάζοντας τον "ψυχοπαθή".....

Καταλαβαίνω τι θες να πεις... δεν έχει να κάνει με το αν είναι ψυχοπαθής ή όχι, δεν μπορώ να ξέρω αν είναι ψυχοπαθής και δεν έχω τις γνώσεις για να βγάλω ένα τέτοιο πόρισμα... στο δικό μου το μυαλό όμως αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα, όπως και ο φασίστας πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα... αυτές δεν είναι συμπεριφορές υγιούς ανθρώπου... βέβαια ακολουθώντας αυτή τη λογική τείνω να καταλήξω πως μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος που να είναι απολύτως καλά ψυχικά, οπότε ίσως κάπου πάσχει ο συλλογισμός μου ή υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν τα έχω σκεφτεί...

Οι απορίες σου περιέχουν, άθελά σου υποθέτω, μια ακατανόητη ισοπέδωση. Οποιοσδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες προκαλεί πόνο σε συνάνθρωπό του "δεν είναι δυνατόν να είναι στα καλά του"...Πολύ γενικό δεν ακούγεται;
Εκτός αν ασπάζεσαι μια συνολική θεωρία/θρησκεία πασιφιστικού τύπου οπότε το σέβομαι και δεν το κρίνω αλλά από ό,τι θυμάμαι πρόσφατα ήσουν φαντάρος οπότε αναρωτιέμαι αν αρνήθηκες να πάρεις όπλο.

Η γενίκευση γίνεται αντιληπτή και από εμένα, το γράφω και πιο πάνω στον Αιμίλιο, και με προβληματίζει αρκετά... Για τον στρατό που λες πχ, μου φαινόταν αηδιαστικός ο καθαρισμός του όπλου από την λογική ότι: καθαρίζαμε-φροντίζαμε ένα αντικείμενο το οποίο αν χρησιμοποιηθεί θα χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει...

Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω αντιληπτός...

Μόλις έλαβα μειλ από το twitter... με ακολουθεί η χρυσή αυγή... Με ακολουθούν συνολικά 11 άτομα και το ένα από αυτά είναι τα φασιστάκια... να αρχίσω να ανησυχώ;

[...]
Η γενίκευση γίνεται αντιληπτή και από εμένα, το γράφω και πιο πάνω στον Αιμίλιο, και με προβληματίζει αρκετά... Για τον στρατό που λες πχ, μου φαινόταν αηδιαστικός ο καθαρισμός του όπλου από την λογική ότι: καθαρίζαμε-φροντίζαμε ένα αντικείμενο το οποίο αν χρησιμοποιηθεί θα χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει...

Μόλις έλαβα μειλ από το twitter... με ακολουθεί η χρυσή αυγή... Με ακολουθούν συνολικά 11 άτομα και το ένα από αυτά είναι τα φασιστάκια... να αρχίσω να ανησυχώ;

Απολύτως αντιληπτός γίνεσαι, έχεις μια φυσική απέχθεια προς τη βία ανεξαρτήτως κινήτρων και στόχων. Σεβαστό.

Σχετικά με το twitter σου δεν μπορώ να σου πω αν πρέπει να ανησυχείς πάντως δεν νομίζω να είσαι και ευτυχής...Δεν ξέρω πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα η αλήθεια είναι...

Καταλαβαίνω τι θες να πεις... δεν έχει να κάνει με το αν είναι ψυχοπαθής ή όχι, δεν μπορώ να ξέρω αν είναι ψυχοπαθής και δεν έχω τις γνώσεις για να βγάλω ένα τέτοιο πόρισμα... στο δικό μου το μυαλό όμως αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα, όπως και ο φασίστας πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα... αυτές δεν είναι συμπεριφορές υγιούς ανθρώπου... βέβαια ακολουθώντας αυτή τη λογική τείνω να καταλήξω πως μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος που να είναι απολύτως καλά ψυχικά, οπότε ίσως κάπου πάσχει ο συλλογισμός μου ή υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν τα έχω σκεφτεί...

Θα συμφωνήσω με τον McZab.....

Όπως αντιλήφθηκες και ο ίδιος η ιδεολογία στον άνθρωπο είναι καθοριστικής σημασίας ως προς την "εξέλιξη" του μέσα στο κοινωνικό του πλαίσιο.... Για αυτό και αυτός που δεν έχει ιδεολογία είναι πιο "εκμεταλλεύσιμος"....απο ακροδεξιές ιδεολογίες....

Κλέαρχε ούτε εγώ έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να κρίνω την κατάσταση του δολοφόνου αλλά με την έννοια που το λες δεν πιστεύω ότι όλοι όσοι συμπεριφέρονται με διάφορες μορφές βίας είναι ψυχικά άρρωστοι,πιστεύω όμως ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου και κάποιων μορφών βίας είναι αποτέλεσμα μιας ψυχικά άρρωστης κοινωνίας.

Re: Απάντηση: Oslo Utoya

Και ολίγα θεωρητικά νομικά – αν μου επιτρέπετε .
Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη- και όχι μόνον αυτή- στην δίκη αποτελεί ένα «πρόγραμμα» ( programme) που διευκολύνει και επιτρέπει μέσω της ευκαμψίας που έχουν όλα τα «προγράμματα» την ενσωμάτωση στο δικαιϊκό σύστημα αξιών εξωτερικών προς τον άκαμπτο και φιξαρισμένο δυαδικό κώδικα ( binary code) που χρησιμοποιεί το δικαιϊκό σύστημα για να καταλήγει σε αποφάσεις , δηλαδή το δίπολο δίκαιο/άδικο ( νόμιμο/ παράνομο). Το δικαιϊκό σύστημα επιτρέπει κατ’ αρχήν μόνο στον εαυτό του να αποφασίσει το ίδιο μέσω των δικών του επικοινωνιακών ενεργημάτων τι είναι δίκαιο χωρίς να καταφεύγει σε οικουμενικές αξίες ακριβώς επειδή είναι κανονιστικά κλειστό . Με την χρήση των προγραμμάτων όμως επιτρέπει το δίκαιο την εισαγωγή εντός του συστήματος του άλλων παραμέτρων για να καταλήξει σε λήψη απόφασης . Τέτοια προγράμματα μπορεί να είναι η ηθική ή η επιστήμη. Όταν το δικαιϊκό σύστημα θέλει να εισάγει επιστημονικές πληροφορίες εντός του ανακατασκευάζει την επιστήμη ως οικουμενική γνώση και ως αυτόνομη αντικειμενική οντότητα. Η χρήση της επιστήμης ή της «ειδικής γνώσης» με αυτόν τον τρόπο ώστε να αποκτά αυθεντία ανεξάρτητα από τα θεσμικά πλαίσια εντός των οποίων χρησιμοποιείται , είναι πιθανόν να αποτελεί μια πρακτικά αναγκαία μυθολογία του νομικού συστήματος ( Brian Wynne ; Establishing the rules of law). Το νομικό σύστημα έτσι μέσω της χρήσης της επιστήμης ως «τελειότητας» την χρησιμοποιεί ως εισαγωγή «αληθειας» στην δικαστηριακή πρακτική , ακόμα και στις περιπτώσεις επιστημών που ούτε ακριβείς είναι ούτε και τα πορίσματα τους είναι αδιαμφισβήτητα , όπως πχ η ψυχιατρική , και μάλιστα αλήθειας αμόλυντης από παράγοντες πολιτισμικούς , πολιτιστικούς ή κοινωνικούς . Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται στο δικαστήριο να διακρίνει μεταξύ αξιόπιστων και μη αξιόπιστων «ειδικών γνώσεων και πληροφοριών» και ακολούθως να χρησιμοποιήσει από αυτές όσες κρίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμοσθεί ο δυαδικός κώδικας δίκαιο/άδικο χωρίς να χρειαστεί να αλλοιωθεί ο τελευταίος από την εισαγωγή τρίτης αξίας όπως εν προκειμένω πολιτικές πεποιθήσεις/ηθική.
:grinning-smiley-043

Δεν θέλουν να περάσει νέα ψυχιατρική εξέταση ο μακελάρης της Νορβηγίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2012 | 20:44
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2012 | 20:39

Τόσο η εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση του Μπράιβικ δεν επιθυμούν νέα ψυχιατρική εξέταση

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114922&catid=7

Δεν θέλουν να περάσει νέα ψυχιατρική εξέταση ο μακελάρης της Νορβηγίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2012 | 20:44
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2012 | 20:39

Τόσο η εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση του Μπράιβικ δεν επιθυμούν νέα ψυχιατρική εξέταση

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114922&catid=7

Γιατί καλέ???:Banane0::Banane0::Banane0: