Re: Oslo Utøya
Επισης, να μην ξεχνας, οτι για ολα φταινε οι "Οβραιοιοιοιοι" (που ελεγε και ο Καζαντζιδης) . Καλο διαβασμα ρε.
@Tmjuju
Και ομως Τασο ειναι και θεμα πολιτικοκοινωνικο, δεν ειναι τυχαιο οτι τετοιες ενεργειες γινονται απο εκεινη την πλευρα του ποταμου...
Οπως επισης και οι διαφορες φοβιες (ομο-, ξενο- κλπ.) πηγαζουν απο οπαδους τετοιων θεωριων και οχι των αλλων.
Το οτι ηταν βεβαια απιστευτα οργανωμενος ειναι οντως εντυπωσιακο!
Τι να πω ρε φίλε
Εμένα προσωπικά ποτέ δε μου άρεσαν τα γκρουπαρίσματα ιδεολογιών κατά το δεξιά / αριστερά
Και βλέπω και εδώ στο θέμα αυτό την προσπάθεια σας να κατατάξετε τις ιδεολογίες
Νταξ προφανώς το δισδιάστατο μοντέλο αριστερά δεξιά ή άντε το τρισδιάστατο μιας και προσδίδετε βάθος σε διάφορες ιδεολογίες ΙΜΗΟ Είναι απίθανο να καταφέρουν να κατατάξουν τα όποια ιδεολογικά (-1d)
Και θεωρώ ότι πρόκειται για άλλη μεγάλη συζήτηση
Όπως και οι κόντρες και flames που βλέπω παντού για το τι είναι οι ιδέες του δολοφόνου αυτού
ΝΤαξ μπορεί κάποιοι να την πάτησαν (Washington Post, BBC World) και να βιάστηκαν δείτε λ.χ. αυτό
http://www.washingtonpost.com/blogs/right-turn/post/norway-bombing/2011/03/29/gIQAB4D3TI_blog.html
‛This is a sobering reminder for those who think it’s too expensive to wage a war against jihadists.’
Κατάπτυστο…
Ο συγκριμένος δολοφόνος, όσο και να προσπαθούμε να τον κατατάξουμε σε διάφορες κατηγορίες, δεν ανήκει σε καμία τυπική κατηγορία. Είναι πρωτοεμφανιζόμενο κατά την άποψή μου περιστατικό / απειλή.
Πρόκειται για νέα απειλή, new threat εάν το δούμε στα πλαίσια μιας ‛ανάλυσης απειλών’.
Τόσα χρόνια οι αρχές θεωρούν την απειλή από μια ομάδα (τρομοκρατική) κ.ο.κ. πιο υψηλή από την απειλή από ένα άτομο.
Ενώ τώρα θεωρητικά στα όποια μοντέλα Threat analysis θα πρέπει να προβλέπουμε και για αντίστοιχες απειλές.
Άσε το ότι τόσο καιρό θεωρούσαμε ότι αντίστοιχοι μοναχικοί λύκοι που ζώνονται με εκρηκτικά προέρχονται από καταστάσεις που δε βρίσκεις εύκολα στην Ευρώπη. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλα αυτά. Για αυτό και εστιάζω περισσότερο στο πρόσωπο του. Οι δεξιότητες και ικανότητες του ήταν που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα και τα κείμενα του πέραν των μυθοπλασιών του είναι εξίσου απαρέτιτο διαβασμα για να καταλάβουμε καλήτερα τι έχει συμβεί.
Κουβέντα να γίνετε θα μου πεις… μετά εορτής…
Τόσες αθώες ψυχές
Τόσα παιδιά
Οι μαρτυρίες τους είναι τραγικές