Oslo Utoya

Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Για μια φορά ακόμα αδικούνται τα κτήνη........
Το μοναδικό ον που κάνει τέτοια, είναι ο άνθρωπος.

Αυτό είναι μύθος μάλλον.

Αρκετά αρπακτικά φαίνεται να σκοτώνουν και πέραν αυτού που χρειάζονται για να φάνε μέχρι σκασμού, χάριν του σπορ ή άλλων σκοπιμοτήτων.

Όταν ο πάπιος σκοτώνει 10-12 μικρά παπάκια για να βρεθεί ξανά με την πάπια του, δεν το κάνει για επιβίωση...

Αλλά γιατί? για "σπόρ"...???

ή μήπως υφίσταται η κακία και η "παράνοια" στα ζώα???

ή μήπως το μίσος και η μισαλλοδοξία???

Last edited:
Re: Oslo Utøya

Τι έγινε ρε παιδιά, ο "τρελός" έκανε παρέα και με άλλους Έλληνες "τρελούς";

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον ελληνικό σύνδεσμο του Νορβηγού εκτελεστή

Πολύ οργάνωση ρε σεις για μια τρέλα, θα τη ζήλευαν και οι γνωστικοί.

Και οι αναφορές όμως στις ελληνικές ακροδεξιές οργανώσεις σαφέστατες και ακριβείς, όμοιος ομοίω αεί πελάζει ...
Θολωμένο μυαλό ρε παιδί μου, δεν ήξερε τι έγραφε.

Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Τι έγινε ρε παιδιά, ο "τρελός" έκανε παρέα και με άλλους Έλληνες "τρελούς";

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον ελληνικό σύνδεσμο του Νορβηγού εκτελεστή

Πολύ οργάνωση ρε σεις για μια τρέλα, θα τη ζήλευαν και οι γνωστικοί.

Και οι αναφορές όμως στις ελληνικές ακροδεξιές οργανώσεις σαφέστατες και ακριβείς, όμοιος ομοίω αεί πελάζει ...
Θολωμένο μυαλό ρε παιδί μου, δεν ήξερε τι έγραφε.

Θα σε μαλώσω....Το γράφω τρεις μέρες τώρα ,αλλά εσύ προτιμάς την ενημέρωση τού in.gr..:music-smiley-005::music-smiley-005:

Χθές, στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, μία ανταποκρίτρια δημοσιογράφος έκανε τα εξής σχόλια:

Αφενός οτι εναντίον της "πολυπολιτισμικότητας" ήταν και είναι σημαντικό μέρος της Νορβηγικής κοινωνίας.

Αφετέρου οτι το κτύπημα πιθανόν να είναι αντίποινα για τις "επιθέσεις Μουσουλμάνων στη Σουηδία".

Τα δύο παραπάνω μπορούν να αναγνωστούν με δύο τρόπους. Είτε οτι το κίνητρο του δράστη έχει "κοινωνική χροιά", είτε οτι ο δράστης δεν είναι παράφρων.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως οι συντονιστές φρόντισαν να κάνουν γαργάρα το θέμα και να την ξαποστείλουν στα γρήγορα.

Απάντηση: Oslo Utøya

Αμ τι νομιζες Γιάννη??

Οταν προωθείται ο μαυραγοριτισμός και ο ταγματασφαλιτισμός επισημως στην Ελλάδα και ''αναλυτές'' στο Αλαφουζαιϊκο ,στο protagon ,στον ΔΟΛ(τούς έχουμε συχνότατα αναφέρει)θεωρούν τον Καρατζαφέρη ''αξιοπιστο συνομιλητή''-τόπε και ο Πάγκαλος άλλως τε-και ανέχονται χαλαρά τήν κυριαρχία τών Χρυσαυγιτών στην Αθήνα και στοχοποιείται κάθε διαδήλωση καθώς και οι μετανάστες ,δινεται χώρος για νά ανθίσουν ολα τά ''μπουμπούκια''...

Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Θα σε μαλώσω....Το γράφω τρεις μέρες τώρα ,αλλά εσύ προτιμάς την ενημέρωση τού in.gr..:music-smiley-005::music-smiley-005:

Άντε ρε συ, αφού ξέρεις ότι σε διαβάζω ανελλιπώς...:BDBDG54:
Στο in ανέβηκε σήμερα το πρωί...

Ξέρεις δεν είδα κανένα σχόλιο να ακολουθεί του στυλ "Είχε έρθει για διακοπές και γνώρισε κατά σύμπτωση τον Μιχαλολιάκο" και πέρασε στο ντούκου.
Από την άλλη πάλι αυτός ήταν ναζί αλλά και φιλοεβραίος ενώ ο άλλος είναι ναζί και αντιεβραίος άρα δεν θα τα πήγαιναν καλά...:jester:
Άσε που μπορεί η φήμη να είναι προβοκάτσια της Ιντερπόλ για να φύγει η Χ.Α. από τον Άγιο Παντελεήμωνα και να τον καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Από την άλλη πάλι αυτός ήταν ναζί αλλά και φιλοεβραίος ενώ ο άλλος είναι ναζί και αντιεβραίος άρα δεν θα τα πήγαιναν καλά...:jester:

Να ειδες, βελτιωνεσαι.

Μολις τωρα ειπες τη διαφορα των left-winged NAZIs και των right-winged... :music-smiley-005:

Αλλά γιατί? για "σπόρ"...???

ή μήπως υφίσταται η κακία και η "παράνοια" στα ζώα???

ή μήπως το μίσος και η μισαλλοδοξία???

Μπορώ να σου φέρω και εγώ παραδείγματα συναισθημάτων που υπάρχουν σε αντίθετες πλευρές.

"Παράνοια" υπάρχει στα ζώα και μάλιστα αρκετά έντονη.

Όχι πάντως μόνο για επιβίωση. Η εντύπωση που υπάρχει ότι το κάνει μόνο ο άνθρωπος, είναι μύθος. Σε μικρότερο βαθμό, αλλά, μύθος...

Είναι μεγάλη κουβέντα. Οποιαδήποτε πράξη που κρύβεται από πίσω, μπορεί (εσφαλμένα ίσως) να εμπεριέχει το στοιχείο ή τη δικαιολογία της επιβίωσης...:ernaehrung004:

Απάντηση: Oslo Utøya

Αρσενικοί γάτοι συχνά σκοτώνουν τά νεογέννητα παιδιά τους γιά λόγους ''οικονομιας'' τής φυσης..

Σε φυλή πιθήκων έχει αποδειχθεί πώς το θηλυκό ζευγαρώνει μέ περισσοτερους απο έναν αρσενικούς και η ερμηνεία που εχει δοθεί ειναι πώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες νά μήν σκοτωθεί το νεογέννητο απο τά αρσενικά τής ομάδας ,πού διατηρούν την ''μνημη'' της πιθανής πατρότητας...

Επίσης στην φύση η μάχη γιά την ηγεμονια στην αγέλη σε ζώα με σχετική νοημοσύνη ειναι ιδιαίτερα έντονη και συχνά φονική.

Ειναι άλλο πράγμα η έννοια τής παρανοϊκής ψύχωσης που αφορά στην Ψυχιατρική ,απ´αυτό που περιγραφικά ονομάζουμε ''παράνοια'' σέ κοινωνικό επίπεδο ή οταν θέλουμε νά εκφρασθούμε μέ επίταση γιά κάποιο έντονο γεγονός πού μάς συνταράζει.

Last edited:

Ωραία Σπύρο...και για την "οικονομία" της συζήτησης τώρα...:D

Εσύ θα χαρακτήριζες "παρανοϊκό" το Νορβηγό δολοφόνο και υπό ποιές προϋποθέσεις...???

ΥΓ. Τα παραδείγματα με τα ζώα πάντως, δεν επιβεβαιώνουν ότι τα ζώα σκοτώνουν μαζικά ή για "σπορ" ή για "άλλες σκοπιμότητες"...

Last edited:

Μπορώ να έχω μια πιο συγκεκριμένη απάντηση (με παραδείγματα και επιχειρήματα ίσως...)?

Τι είναι η παράνοια;

Παράνοια - Τι είναι παράνοια;

Να αναλύσουμε την παράνοια ή όχι των ζώων?

Θα ξεφύγουμε πολύ και ούτε είμαστε ειδικοί. Εγώ τουλάχιστον...

Το παρακάτω υπάρχει στα ζώα για παράδειγμα.
"Η παράνοια αναφέρεται στην ύπαρξη καχυποψίας χωρίς λόγο και στην πεποίθηση του ατόμου ότι οι άλλοι φέρονται κακόβουλα και θέλουν το κακό του".

Χαλαρά και εξακριβωμένα...

ΥΓ. Τα παραδείγματα με τα ζώα πάντως, δεν επιβεβαιώνουν ότι τα ζώα σκοτώνουν μαζικά ή για "σπορ" ή για "άλλες σκοπιμότητες"...

Φυσικά και δεν είναι κανόνας.

Συμβαίνει όμως. Έφερα παράδειγμα τον πάπιο παραπάνω που για τη σκοπιμότητα του ζευγαρώματος και μόνο, σκοτώνει αμέσως όλα τα μιτσά του ώστε να μην ασχοληθεί η πάπια...

Τέλος το off topic από μένα...:ernaehrung004:

Διαβαζω το νημα και τις αποψεις ολων των φιλων ,γνωριζετε ολοι πως σας σεβομαι ολους ασχετα με το αν συμφωνω η διαφωνω με τα γραφομενα σας .
Μου ειναι ομως εξαιρετικα δυσκολο να πιστεψω οτι εγω (θα μιλησω για τον εαυτο μου για να μη παρεξηγηθω) ενας ανθρωπος μπορω να εχω απαντησεις και εξηγησεις για ολα οσα συμβαινουν ,να ξερω με σιγουρια γιατι τα ζωα κανουν οτι κανουν ,να ξερω με σιγουρια το γιατι ενας ανθρωπος κανει ακραια πραγματα ,καποες στιγμες δε σκεφτομαι οτι ειμαι ενα ον που ζει σε ενα πλανητη που ανηκει σε ενα ηλιακο συστημα ενος γαλαξια μεσα σε ενα απεραντο συμπαν με δισεκατομυρια γαλαξιες και θεωρω οτι πιθανον να ειναι ισως υπερεκτιμω τις δυνατοτητες μου πιστευοντας οτι εχω απαντησεις για ολα .
Οκ διαβαζω βιβλια ,που ταχουν γραψει ομως ανθρωποι σαν και εμενα ,αλλα μου αρεσουν αλλα δεν μου αρεσουν ,με αλλα συμφωνω και με αλλα διαφωνω ,ολα εχουν επιροη στον τροπο σκεψης μου ,δεν καθοριζουν ομως το ποιος ειμαι .Αν διαβασουν 100 ανθρωποι ενα βιβλιο θα καταλαβουν το ιδιο ;Θρησκειες και ιδεολογιες χρησιμοποιουνται απο ανθρωπους οπως τους βολευει καθε φορα ,ας δουμε το ποσο "μικροι" ειμαστε για να τα εχουμε εξηγησει ολα πια και να εχουμε με σιγουρια τις απαντησεις για ολα .
Κλεινω με ενα μικρο αποσπασμα απο τον "ελαφρυ" Τσιφορο.........

ΗΤΑΝΕ ένας που τον λέγανε Γκαίτε. Γερμαναράς και σοφός. Άλλα δεν πά νά σαι Γερμαναράς και σοφός! Άμα έρθη η ώρα σου θα ποθάνης. Τό λοιπόν, ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαιτε, αποφάσισε τό 1832 να κλατάρη κι’ έπεσε στο κρεβάτι. Και την ώρα που πέθαινε φώναξε δυνατά:
— Φώς. Περισσότερον φώς… (Λίχτ. Μέρ λίχτ).
Τό είπε ό άνθρωπος και αξιοπρεπέστατα πάει στο «τίποτα». Αλλά οί άνθρωποι που είναι μουσκάρια και δεν ξέρουνε τί τους γίνεται, πήραν αυτά τα λόγια και τα κάναν σημαδιακά.
— Κύττα ρε τι είπε ο σοφός.
— Τί είπε;
— Φώς περισσότερον να χυθή είς την ανθρωπότητα. Εις το πνεύμα μας. Να ίδωμεν καθαρά την άλήθειαν.
— Είπε τέτοιο;
— Ναι ( για ).
— Τσ, τσ, τσ!
Και κανένας δε σκέφτηκε ότι πέθαινε ο άνθρωπος κι’ ήθελε φώς παραπάνω, θολώσανε τα μάτια του από θάνατο. Σκοτείνιασε η λάμπα. και κείνη την ώρα δεν τούκοβε να πεί φιλοσοφίες και να κήρυξη μπούρδες, αλλά σάν άνθρωπος βρέθηκε σε μιά αδυναμία και είπε έτσι. Αν τόλεγε αυτό ένας κοινός άνθρωπος, έτσι θα το εξηγούσανε. Με το φυσικό δρόμο. Αλλά βλέπεις ο Γκαίτε ήτανε σοφός. Κι άμα λέει καμμιά μπούρδα ένας, όλοι οι άλλοι σοφοί πασκίζουνε να τής δώσουνε σημασία, αλλιώς δεν θά τούς πάρουνε για σοφούς…

Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Ωραία Σπύρο...και για την "οικονομία" της συζήτησης τώρα...:D

Εσύ θα χαρακτήριζες "παρανοϊκό" το Νορβηγό δολοφόνο και υπό ποιές προϋποθέσεις...???

Αφου εχω γραψει επανειλημενα πως δεν ειναι παρανοϊκος και εχει πληρη επιγνωση τών πράξεών του..Ολα τα έπραξε βάσει της ''ιδεολογιας'' του,η οποία μάλιστα ενισχυεται απο τους νεοφιλελευθερους σε ολες τις χώρες...

Τυχαίο που οι νεοφιλελευθεροι δεν έχουν γραψει κουβέντα??Οι ''Μανδραβέληδες'' συκοφαντούν διαρκώς αριστερούς και αντιφρονούντες ,αλλα τωρα κουβέντα.

Last edited: