Oslo Utoya

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Ανάλογα τη χώρα... και ανάλογα το Μουσουλμάνο Βασίλη.

Δεν ευθύνονται οι θρησκείες για όλα αυτά αλλά οι άνθρωποι.

Διαφωνω ,οριζοντιως και καθετως με αυτο αλλα παω για μπανακι τωρα ,σκεψου μονο ενα παιδι που απο τα 7 του ποτιζεται με οτι ποτιζεται αν θα γινει γενιτσαρος η οχι
Το να το βλεπω εγω ειρηνικα και ο αλλος επιθετικα εχει νοημα ;;
Πως να συμβιωσω ;

Απάντηση: Oslo Utøya

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα αυτό που θέλεις να πεις Βασίλη, οπότε να σου πω τις εμπειρίες μου και βγάζεις τα συμπεράσματά σου.

Έχω πάει σε πολλές (πάρα πολλές) μουσουλμανικές χώρες και έτυχα άλλοτε καλής φιλοξενίας, άλλοτε καχυποψίας και άλλοτε σχεδόν εχθρότητας.

Σε αυτό δεν έπαιξε ρόλο η χώρα, η εποχή ή η πολιτική της χώρας αλλά οι άνθρωποι που συναναστράφηκα.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες χώρες που τις έχω βγάλει από τους ταξιδιωτικούς προορισμούς μου (ας μην αναφερθώ) όπως και κατά καιρούς δεν επιδιώκω να πάω σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση βίας.
Μετά ένα χρόνο όμως που επεανέρχονται στο φυσιολογικό - καθημερινό όλα καλά.
Τα ίδια μηνύματα έχω λάβει και από τους μόνιμους Χριστιανούς κατοίκους των Κρατών αυτών.

Ο άνθρωπος είναι που προσδιορίζει τη συμπεριφορά και όχι η θρησκεία.

Re: Oslo Utøya

Δεν λεω να πας σαν τουριστας Νικο μου ,λεω να πας να σαν μεταναστης ,να ζεις εκει εχοντας τα εθιμα σου και την θρησκεια σου ,ερωτησα αν καποιος γνωριζει να μας πει ,φερονται οπως εμεις η διαφορετικα ;

Δεν λεω να πας σαν τουριστας Νικο μου ,λεω να πας να σαν μεταναστης ,να ζεις εκει εχοντας τα εθιμα σου και την θρησκεια σου ,ερωτησα αν καποιος γνωριζει να μας πει ,φερονται οπως εμεις η διαφορετικα ;

Εχει καποια σημασια;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oslo Utøya

Βρε κανένας άνεργος απελπισμένος (η έστω οι περισσότεροι) δεν μισούν τους μετανάστες.

Eγω σημερα μιλουσα με ενα παλληκαρι 25 χρονων. Ελαιοχρωματιστης. Μου λεει οσο και να κατεβασω τις τιμες μου τους αλλοδαπους που δεν χρεωνουν ασφαλιση και ειναι συνεχεια με μαυρα λεφτα δεν προκειται ποτε να τους παρω δουλεια.

Αυτοι οι ανθρωποι μπορει οχι τωρα αλλα σε λιγα χρονια να βλεπουν διαφορετικα τα διαγγελματα του καθε Φυρερ.
Ετσι μεγαλωνουν οι στρατοι.

Εχει καποια σημασια;

Εχει ,δεν εχει ;
Ναι ,οκ να ζησουμε ολοι μαζι και αγαπημενοι ,μαζι σου ,αλλα να αγαπω εγω και να σεβομαι και η αλλη πλευρα να εχει σαν στοχο να εξαφανισει τους αλλοθρησκους και να κυριαρχισει σε ολοκληρο τον κοσμο ,μου φαινεται καπως περιεργο, εσυ πως το βλεπεις ;;;
Δεν ερωτω ειρωνικα η με διαθεση να προκαλεσω ,προσπαθω και εγω να καταλαβω τι γινεται ,μεγαλωνω τα παιδια μου λεγοντας τους να αγαπουν και να σεβονται τον διπλανο τους ανεξαρτητα με το πως μοιαζει ,ανεξαρτητα απο το τι Θεο πιστευει ,ανεξαρτητα απο το αν ειναι δεξιος αριστερος η οτιδηποτε αλλο ,η πληροφορηση ομως που προσωπικα εχω ειναι οτι η αλλη πλευρα εχει αλλες φιλοδοξιες .

Δεν ξέρω ρε φίλε, τώρα τελευταία είναι σαν να μιλάω στο βρόντο...

Τα ίδια μηνύματα έχω λάβει και από τους μόνιμους Χριστιανούς κατοίκους των Κρατών αυτών.

Ο άνθρωπος είναι που προσδιορίζει τη συμπεριφορά και όχι η θρησκεία.

Με λίγα λόγια οι Χριστιανοί στις Μουσουλμανικές χώρες που έχω επισκεφτεί (*) δεν έχουν πρόβλημα με την θρησκεία αλλά με συγκεκριμένους φανατικούς... όπως έχουν οι άμοιροι Πακιστανοί στη χώρα μας, εκτός από τους καθαρούς Ελληνάρες και από κάτι φανατικά Χριστιανόπουλα ακόμα και εκπροσώπους του ιερατείου...
Ευτυχώς είναι λίγοι (ή έτσι θέλω να πιστεύω...)

(*) Διαφορετική είναι η κατάσταση σε εμπόλεμες ζώνες τύπου Αφγανιστάν, Ιράκ κτλ... κατά καιρούς συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες χώρες πχ. πριν χρόνια στην Αλγερία ήταν μάλλον επικίνδυνα αλλά τώρα έστρωσε... και ´σχεδόν μόνιμη είναι η κατάσταση σε απολυταρχικά καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία όπου απ' ότι μαθαίνω δεν μπορείς να ασκήσεις δημόσια τα θρησκευικά σου καθήκοντα. (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος σε αυτό... δεν το ξέρω από πρώτο χέρι)

Εχει ,δεν εχει ;
Ναι ,οκ να ζησουμε ολοι μαζι και αγαπημενοι ,μαζι σου ,αλλα να αγαπω εγω και να σεβομαι και η αλλη πλευρα να εχει σαν στοχο να εξαφανισει τους αλλοθρησκους και να κυριαρχισει σε ολοκληρο τον κοσμο ,μου φαινεται καπως περιεργο, εσυ πως το βλεπεις ;;;
Δεν ερωτω ειρωνικα η με διαθεση να προκαλεσω ,προσπαθω και εγω να καταλαβω τι γινεται ,μεγαλωνω τα παιδια μου λεγοντας τους να αγαπουν και να σεβονται τον διπλανο τους ανεξαρτητα με το πως μοιαζει ,ανεξαρτητα απο το τι Θεο πιστευει ,ανεξαρτητα απο το αν ειναι δεξιος αριστερος η οτιδηποτε αλλο ,η πληροφορηση ομως που προσωπικα εχω ειναι οτι η αλλη πλευρα εχει αλλες φιλοδοξιες .

'Εχεις δίκιο αλλά δεν είναι το πρώτο μέλημα όλων των Μουσουλμάνων να εξαπλώσουν την θρησκεία τους με το σπαθί και να τρώνε πιλάφια στο παράδεισο.
Έχω κάνει αυτή τη συζήτση στην Ιορδανία, στην Αίγυπτο, το Μαρόκο και γέλαγαν μαζί μου... ένας μου είπε φάε τη σαλάτα σου και τις πίτες, αργότερα θα φάμε και χαλβά και μετά σε αναγκάζουμε να αλλαξοπιστίσεις... αν όχι σε σκοτώνουμε... (πολύ γέλιο!)

Θέλω να πω ότι αυτά που προωθούν για τους "κακούς" Μουσουλμάνους είναι για γέλια.
Υπάρχουν βέβαια κάποια κέντρα που επιδιώκουν να σπέιρουν το μίσος και τον τρόμο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στις δυτικές χριστιανικές κοινωνίες.... Πατρίδα ορθοδοξία κτλ κάτι πρέπει να σου λέει, όπως και η ανάμειξη της θρησκείας στη πολιτική (Χριστιανοδημοκράτες κτλ.) αλλά και θεοκρατικά (στην ουσία) πολιτεύματα τύπου Ισπανίας και Ελλάδας.

Φτωχοδιάβολοι προερχόμενοι από φανατικό θρησκευτικό οικογενειακό περιβάλλον, συνήθως με κακή διαπαιδαγώγηση, είναι κατα κανόνα αυτοί που τσιμπάνε πιο εύκολα και εδώ και εκεί...

Αν θες τη γνώμη μου πολύ σωστά νουθετείς τα παιδιά σου...
Η θρησκευτική και πολιτική τοποθέτηση του συνανθρώπου μας δεν του στερεί το δικαίωμα ίσων ευκαιριών και σεβασμού τόσο των δικαιωμάτων του όσο και των επιλογών του.

+++
Αρκετές περισσότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση των Χριστιανών στις Μουσουλμανικές χώρες μπορείς να πάρεις και από τον Χρήστο (Σπαρτιάτης) ίσως καλύτερα με pm μιας και είναι ο ίδιος μετανάστης.

:ernaehrung004:

Εννοούσα ότι γράφω κάτι και μοιάζει να μην το διάβασες. και συμβαίνει συχνά αυτό και όχι μόνο με σένα, Βασίλη.

Το έβαλα και σε bold για να τονίσω ότι μεταφέρω και τη γνώμη μόνιμων κατοίκων - δεν έγραψα απλά την προσωπική μου γνώμη, η γνώμη ενός περαστικού όπως γράφεις. Καμία αιχμή προς το πρόσωπό σου, πίστεψέ με!

Το βιντεάκι θα το δώ αύριο λίγο πιο χαλαρά... πάντως θεωρώ πολύ δύσκολο να αλλάξει η εντύπωση που έχω σχηματίσει και ανέφερα παραπάνω.
Εμπιστεύομαι ένα Μουσουλμάνο όσο και ένα Χριστιανό.

ps Sorry, ίσως να μην εκφράστηκα καλά στο προηγούμενο post!

Re: Απάντηση: Oslo Utøya

Θέλω να πω ότι αυτά που προωθούν για τους "κακούς" Μουσουλμάνους είναι για γέλια.
Υπάρχουν βέβαια κάποια κέντρα που επιδιώκουν να σπέιρουν το μίσος και τον τρόμο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στις δυτικές χριστιανικές κοινωνίες.... Πατρίδα ορθοδοξία κτλ κάτι πρέπει να σου λέει, όπως και η ανάμειξη της θρησκείας στη πολιτική (Χριστιανοδημοκράτες κτλ.) αλλά και θεοκρατικά (στην ουσία) πολιτεύματα τύπου Ισπανίας και Ελλάδας.

Φτωχοδιάβολοι προερχόμενοι από φανατικό θρησκευτικό οικογενειακό περιβάλλον, συνήθως με κακή διαπαιδαγώγηση, είναι κατα κανόνα αυτοί που τσιμπάνε πιο εύκολα και εδώ και εκεί...

Εαν και εφ οσον Ευρωπαιοι μεταναστευαν σε Μουσουλμανικες χωρες στον ιδιο αριθμο με τους Μουσουλμανους που ερχονται εδω τοτε θα μπορουσαμε να συγκρινουμε ,σκεψου απλα οτι μεχρι το 2070 η Γαλλια θα ειναι Μουσουλμανικο κρατος (σε πλειοψηφια) ,το ιδιο και οι Γερμανια ,οταν εμεις γενναμε 1,3 και Οι Μουσουλμανοι 5+ ειναι φυσικο επομενο να συμβει αυτο και θα συμβει ,ισως δεν ειμαστε εδω μεχρι τοτε αλλα οι αριθμοι αυτο δειχνουν .
Μια καλη σκεψη βεβαια ειναι να ασπαστω και εγω και η φαμιλια μου το Ισλαμ μπας και γλυτωσουμε ,πιθανοτατα θα εχω και καλυτερη μεταχειριση απο το κρατος .

Εντάξει Βασίλη αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες σου και τους προβληματισμούς σου, πιστεύω ότι είναι όλων μας.

Θα ήθελα όμως να τους βάλεις δίπλα δίπλα στα άντίστοιχα κηρύγματα φονταμενταλιστών της Δύσης... Υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα του κτήνους στη Νορβηγία, υπάρχουν και αμερικανοί "Χριστιανοί" Κάστορες που κηρύτουν το μίσος, υπάρχει η εισβολή των αμερικανών και των δυτικών συμμάχων στο Ιράκ και Αφγανιστάν κτλ, υπάρχει η αδιαφορία της Δύσης στα προβλήματα του τρίτου κόσμου, υπάρχουν τόσα πολλά δεινά που οφείλονται στη Χριστιανική Δύση που είναι άδικο να απομονώνουμε τις βλακείες ενός είτε καθυστερημένου, είτε υποκινούμενου μούσια...

Και σου ξαναλέω ότι δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι έτσι. Οι περισσότεροι θέλουν να έχουν φαγητό για τα παιδιά τους, να προοδεύουν και να ρίχνουν και ένα γονάτισμα / ευχαριστία στο Θεό τους.

Για τη Γαλλία σε 70 χρόνια, δεν ξέρω ειλικρινά.
Μουσουλμάνοι θα είναι? Κινέζοι θα είναι? Αμερικάνοι θα είναι? Ίσως Γάλλοι? Κάτι θα είναι...
Η ζωή κυλά και όλα αλλάζουν...

Βασικά... σκασίλα μου αν δεν υπάρχει καν Γαλλία σε 70 χρόνια... Ας πάνε οι Γάλλοι να ζήσουν "χριστιανικά" στη πολυνησία και στις άλλες αποικίες τους... αν δεν τους πειράζει η ραδιενέργια... (ίσως τους δεχτούν και στη Λυβίη...)... το ίδιο και Ισπανοί, Πορτογάλλοι, Ολλανδοί και Εγγλέζοι... Δήθεν προοδευμένοι Ευρωπαίοι... πραγματικά σκασίλα μου...

Σε μερικές δεκαετίες, ίσως και νωρίτερα, προβλέπω Βασίλη είτε ότι θα έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε από τις θρησκείες (και τους φανατικούς που θέλουν να απελευθερώσουν το Ισλάμ με βιολογικά όπλα), είτε ότι θα έχουμε δώσει λύση στα προβλήματα επιβίωσης και ελευθερίας του είδους μας... και οι θρησκευτικοί πόλεμοι θα μοιάζουν με κακό όνειρο... σαν σταυροφορίες...

Κυρίως αυτό με απασχολεί και όχι η εξάπλωση των Αράβων, των Αφρικάνων, των Κινέζων και δεν ξέρω γω ποιών άλλων....

Last edited:

Επειδή αυτά δεν γράφονται στον καθεστωτικό τύπο ,ιδού η γνώμη τού ακροδεξιού Λεπέν για το στυγερό μαζικό έγκλημα στην Νορβηγια..

''Ατύχημα'' το χαρακτηρίζει και θεωρεί οτι ο δράστης κατελήφθη απο ''περαστική τρελλα''..

Τελικά το παραμύθι τής ''παραφροσύνης'' εγινε καραμέλα απο τούς ακροδεξιούς...:D:D:D

http://ecoleft.wordpress.com/2011/07/31/«ατύχημα»-κατά-το-λε-πεν-το-μακελειό-τ/

Τα λοιπά εντάσσονται στον ρατσιστικο ''πολεμο τών πολιτισμών''..

Σημερα εκανε δηλωσεις και ο Λαρς Φον Τριερ για την σφαγη

Τη λύπη του για το γεγονός ότι η ταινία του «Ντόγκβιλ» αποτέλεσε «πηγή έμπνευσης» του 32χρονου μακελάρη της Νορβηγίας Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, εξέφρασε ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ. Παράλληλα υποστήριξε ότι η ακροδεξιά στη Δανία είναι εν μέρει υπεύθυνη για τη σφαγή.

«Αρρωσταίνω όταν σκέφτομαι ότι το Ντόγκβιλ, η καλύτερη ταινία μου όπως πιστεύω, μπορεί να του χρησίμευσε ως σενάριο. Είναι φρικιαστικό», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Politiken, ο Λαρς φον Τρίερ.

Στην ταινία η ηρωίδα -το ρόλο ερμήνευσε η Νικόλ Κίντμαν- κακοποιείται από τους κατοίκους ενός χωριού και παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντάς τους. Στο προφίλ του στο Facebook ο 32χρονος Νορβηγός έγραφε ότι το Ντόγκβιλ ήταν μία από τις τρεις πιο αγαπημένες του ταινίες.

«Η τελευταία σκηνή του Ντόγκβιλ παρουσιάζει οδυνηρές ομοιότητες με την Ουτόγια» (σ.σ. το νησί όπου ο Μπρέιβικ σκότωσε 69 ανθρώπους), παραδέχθηκε ο δημιουργός της ταινίας και συμπλήρωσε: «Με ρωτάτε αν λυπάμαι που γύρισα αυτήν την ταινία; Ναι, αν αποδειχθεί ότι τον ενέπνευσε, λυπάμαι».

Ο Δανός σκηνοθέτης άσκησε ταυτόχρονα οξεία κριτική στο ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DVP) και την ηγέτιδά του, Πία Κιέρσγκορντ, για τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες και το Ισλάμ. Υπάρχει μια «απευθείας σύνδεση» των πολιτικών απόψεων του κόμματος με τα όσα συνέβησαν στο Ουτόγια ... Το κόμμα «διέπραξε θηριωδίες χρησιμοποιώντας τους νόμους για να παρενοχλήσει αυτή τη μειονότητα (τους μουσουλμάνους) και η πολιτική γραμμή του αντιστοιχεί με αυτήν που κηρύσσει ο Μπρέιβικ», υποστήριξε ο Λανς φον Τρίερ και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτός ο ρατσισμός επεκτάθηκε και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες και εντυπώθηκε στη συνείδηση του Μπράιβικ». «Αναμφίβολα του έδωσε τη δικαιολογία που χρειαζόταν. Σκέφτομαι συνεχώς ότι ως έθνος έχουμε ευθύνη για την τραγωδία της Νορβηγίας», υπογράμμισε, ζητώντας από την Κιέρσγκορντ «να παραδεχτεί την ευθύνη της».

Σκληρή ήταν απάντηση από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Σόρεν Έσπερσεν, στα σχόλια του Τρίερ: «Είναι ενδιαφέρον», είπε, που κάτι τέτοιο λέγεται από «έναν δεδηλωμένο ναζιστή ο οποίος κάνει διεστραμμένες ταινίες οι οποίες ενέπνευσαν τον Μπράιβικ καθ' ομολογία του».

Ο χαρακτηρισμός αυτός παραπέμπει στις δηλώσεις που έκανε ο Τρίερ στο τελευταίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, λέγοντας ότι «κατανοεί τον Χίτλερ» και αισθάνεται λίγη «συμπόνια» για αυτόν, γεγονός που του στοίχισε την αποπομπή του από το Φεστιβάλ.

Τι λέγαμε, ότι κάποιοι θα πουν ότι έφταιγαν τα παίγνια ?

Creating a home for Right-Wing loonies
As a sign that they might have lost the plot a bit, Norway's computer stores are clearing the shelves of violent video games, including CoD and Wow, in response to the recent terrorist attacks. A total of 51 products will be purged from shelves including World of Warcraft and the Call of Duty series.

Ironically it is creating exactly the sort of world that Norwegian right-wing extremist Anders Behring Breivik wants. A universe which is controlled and where people cannot do what they want. Supermarket chain Coop Norden is spearheading the campaign to remove these video games.

The Coop Norden thinks that there are others are better suited than them, to point to the negative effects of games like these. At the moment it is better that they are taken down. Among the products being removed are games described as realist shooter/RPGs. Some of the titles include: Homefront, Call of Duty:Black Ops, Modern Warfare 2, World at War Platinum, Modern Warfare Classic, Sniper: Ghost Warrior, Counter-Strike Source and World of Warcraft.

Breivik claimed to be a fan of the massively multi-player online role-playing game World of Warcraft. He also claimed that Modern Warfare 2 was “the best military simulator” and claims to have used the game for training.

http://www.fudzilla.com/home/item/23600-norway-purges-its-computer-stores-of-violent-games

Οι "εσωτερικοί" τρομοκράτες της Ευρώπης

10202246_high.jpg

The Nation

Του Γκάρι Γιούνγκε *

Δύο εβδομάδες μετά τις μοιραίες τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005, στο Λονδίνο, και μία μέρα μετά μια αποτυχημένη επίθεση, ένας σπουδαστής, ο Ζαν Τσαρλς ντε Μενέζες έχασε τη ζωή του όταν αστυνομικοί με πολιτικά τον κυνήγησαν και τον πυροβόλησαν 7 φορές στο κεφάλι. Αρχικές αναφορές αυτόπτων μαρτύρων είπαν πως φορούσε ένα ύποπτα "φουσκωτό μπουφάν", μια ζεστή μέρα και πήδηξε τα κάγκελα και έφυγε τρέχοντας όταν του ζητήθηκε να σταματήσει. Ο Άντονι Λάρκιν, που ήταν στο τρένο, είπε πως είδε "αυτό τον τύπο που έμοιαζε σαν να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και καλώδια που εξείχαν". Ο Μαρκ Γουίτμπι, που ήταν επίσης στον σταθμό, νόμιζε πως είδε έναν Πακιστανό τρομοκράτη που τον κυνήγησαν και τον αφόπλισαν αστυνομικοί με πολιτικά.

Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα, ο Γουίτμπι είπε "Πλέον πιστεύω πως κοιτούσα τον αξιωματικό παρακολούθησης" αφού τον είχαν διώξει την ώρα που σκοτωνόταν ο Μενέζες. Ο Πακιστανός ήταν τελικά Βραζιλιάνος. Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν πως φορούσε ένα ελαφρύ τζιν μπουφάν και δεν βιαζόταν καθόλου - μάλιστα πήρε μία δωρεάν εφημερίδα από αυτές που μοιράζονται στο μετρό και χτύπησε το εισιτήριο του.

"Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα επηρεάζεται από αυτά που γνωρίζουμε και από αυτά που πιστεύουμε" έγραφε ο Τζον Μπέργκερ στο "Ways of seeing'' (οπτικές γωνίες). "Η σχέση μεταξύ αυτών που βλέπουμε και αυτών που ξέρουμε ποτέ δεν είναι πάγια".

Όταν κάποιοι δυτικοί σχολιαστές βλέπουν μια τρομοκρατική επίθεση, είναι προφανώς πολύ πιο άνετοι με αυτό που πιστεύουν παρά με αυτό που γνωρίζουν.

Έτσι, ήταν Παρασκευή όταν προέκυψαν τα νέα για τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Νορβηγία που άφησαν ενενήντα-δύο ανθρώπους νεκρούς και ένα έθνος τραυματισμένο. Η βρετανική Sun του Ρούπερτ Μέρντοχ (η καθημερινή εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις) είχε τίτλο "Μακελειό της Αλ Κάιντα: Η 11η Σεπτεμβρίου της Νορβηγίας". Η Weekly Standard επέμεινε "Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Αλ Κάιντα ήταν άμεσα υπεύθυνη για τα σημερινά γεγονότα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η επίθεση να πραγματοποιήθηκε από μέρος της τζιχαντικής Ύδρας". Η Τζένιφερ Ρούμπιν στην Washington Post ισχυριζόταν τότε πως "Είναι μια τρομακτική υπενθύμιση σε όλους όσοι πιστεύουν πως είναι πολύ ακριβό να ξεκινήσει πόλεμος εναντίον της Τζιχάντ".

Σε λίγες μόνο ώρες ένα ολόκληρο θεωρητικό πλαίσιο είχε στηθεί - μάλλον όχι από μηδενική βάση - αναφορικά με τους μουσουλμάνους συγκεκριμένα αλλά και με τη γενικότερη μη-λευκή μετανάστευση στην Ευρώπη και την υπαρξιακή απειλή που θέτουν τα προβλήματα αυτά στον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε.

Μετά ήρθε η είδηση πως ο τρομοκράτης ήταν τελικά λευκός, χριστιανός εξτρεμιστής και Νεο-ναζί, ο Άντερς Μπρέιβικ, οργισμένος εναντίον του Ισλάμ και της πολυπολιτισμικότητας. Σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους στον απόηχο των ισλαμιστικών επιθέσεων, οι χριστιανοί δεν κλήθηκαν να καταγγείλουν ή να αποποιηθούν την πίστη τους. Κανείς δεν ισχυρίστηκε πως οι λευκοί θα έπρεπε να αναλάβουν το έργο του Διαφωτισμού. Ωστόσο οι βομβιστικές επιθέσεις - και οι εικασίες για το ποιος ήταν υπεύθυνος - δείχνουν πως η πραγματική απειλή στην ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν είναι το Ισλάμ ή οι μουσουλμάνοι αλλά, ακόμη μια φορά ο φασισμός και οι ρατσιστές.

Η πεποίθηση πως οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να έχουν εμπλακεί ταιριάζει πολύ με μία διαστρεβλωμένη, υστερική κατανόηση των δημογραφικών των θρησκευτικών και φυλετικών δυναμικών που είναι παρούσες στην Ευρώπη για παραπάνω από μία γενιά. Πρόκειται μάλιστα για παραλλαγές που συναντώνται και στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα.

Το γενικό πλαίσιο πάει κάπως έτσι... Η Ευρώπη κατακλύζεται από μουσουλμάνους και άλλους μη-λευκούς μετανάστες, που ανατρέφουν μη-χριστιανούς με τρομακτικό ρυθμό. Απρόθυμοι να ενσωματωθούν πολιτισμικά και όχι σε θέση να ανταγωνιστούν πνευματικά, οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί έχουν γίνει εστίες τρομοκρατικής "συμπάθειας" και δραστηριότητας. Η παρουσία τους απειλεί όχι μόνο την ασφάλεια αλλά και τη φιλελεύθερη συναίνεση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλοφίλων που με τόσο κόπο εγκαθιδρύθηκαν στην Ευρώπη. Συνολικά λοιπόν, αυτή η κατάσταση αντιπροσωπεύει τη διάρρηξη της κοινωνίας που χάνει το αξιακό της πλαίσιο. Κάτι τέτοιο επιτρέπεται να συμβαίνει στο όνομα της μη παραβίασης εθνοτικών ομάδων, αλλιώς γνωστό ως πολυπολιτισμικότητα.

(...)

Ο Νορβηγός τρομοκράτης Μπρέιβικ φοβόταν μουσουλμανική εισβολή. Ωστόσο οι μουσουλμάνοι είναι μόλις το 3% στη Νορβηγία. Οι Μαύροι Αμερικάνοι έχουν μεγαλύτερη παρουσία ακόμη και στην Αλάσκα. Αλλά ακόμη κι αν οι προβλέψεις του ήταν αληθείς,και τι έγινε; Δεν είναι πουθενά γραμμένο πως η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει χριστιανική ή λευκή στην πλειοψηφία της.

Ούτε οι μετανάστες αγωνίζονται να μην ενσωματωθούν. Στη Βρετανία, οι μουσουλμάνοι της Ασίας, οι Σιχ και οι Ινδουιστές παντρεύονται εκτός των δικών τους ομάδων στους ίδιους ρυθμούς με τους λευκούς. Για τις περισσότερες εθνικές μειονότητες στη Βρετανία, οι μισοί ή και περισσότεροι από τους μισούς από τους φίλους τους είναι λευκοί. Μόνο το 20% όσων γεννήθηκαν στη Βρετανία έχουν παρέες μόνο από τη δική τους ομάδα. Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, οι βασικές ανησυχίες των μουσουλμάνων στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία είναι η ανεργία και ο ισλαμικός εξτρεμισμός.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης οι επίσημες πολιτικές της πολυπολιτισμικότητας που τύποι σαν τον Μπρέιβικ και κάποιοι άλλοι πιο μέινστριμ πολιτικοί αντιτάσσονται ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Πέρυσι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ισχυρίστηκε πως το πείραμα "multikulti" (πολυπολιτισμικό) έχει αποτύχει. Νωρίτερα φέτος, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον είπε το ίδιο πράγμα. Η αλήθεια είναι όμως πως καμία από τις δύο χώρες δεν έκανε ποτέ ένα τέτοιο πείραμα. "Ποτέ δεν είχαμε πολιτική πολυπολιτισμικότητας" εξηγεί ο Μεκόνεν Μέσγκενα, επικεφαλής της μεταναστευτικής και διαπολιτισμικής διοίκησης του Ιδρύματος Heinrich Boll. "Είχαμε μια πολιτική άρνησης: άρνηση της μετανάστευσης και της διαφορετικότητας. Τώρα είναι σαν να ξυπνάμε από μια ύπνωση μακράς διαρκείας".

Το πραγματικό αντικείμενο της οργής τους είναι η ύπαρξη των "άλλων" - των μη-λευκών- πολιτισμών και φυλών στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ίδια την ύπαρξη των "άλλων" πολιτισμών και όχι η διάδοση τους. Το μόνο μεγαλύτερο εμπόδιο για την ένταξη στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δεν είναι το Ισλάμ ή η πολυπολιτισμικότητα αλλά ο ρατσισμός και το οικονομικό και μαθησιακό μειονέκτημα που συνεπάγεται αυτό.

Και τέλος, οι μουσουλμάνοι, δεν πλησιάζουν πουθενά την μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή. Σύμφωνα με την Europol, στην διετία μεταξύ 2006 και 2008, 4% των τρομοκρατικών σχεδιασμών (συμπεριλαμβανομένων των αποπειρών αλλά και των ολοκληρωμένων επιθέσεων) έγιναν από μουσουλμάνους. Η μερίδα του λέοντος (85%) είχε να κάνει με αποσχιστικές τάσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα όμως δεν είναι της κλίμακας ή της φύσης που οι "έξω από τον χορό" ισχυρίζονταν πως ήταν την Παρασκευή. Για να το θέσουμε ωμά, αν πρέπει να υποθέσετε κάτι όταν σκάει μια βόμβα στην Ευρώπη, σκεφτείτε την περιοχή όχι τη θρησκεία.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που συντελούνται, που δεν καταφέρνουν να ενταχθούν στις μεταβαλλόμενες κοινωνίες και βαλτώνουν στη βαθιά δυσαρέσκεια για τους συμπολίτες τους. Πρόκειται για ένα σημαντικό και αυξανόμενο τμήμα του λευκού πληθυσμού τόσο αποξενωμένο που έκανε ακόμη μία φορά τον φασισμό την κυρίαρχη ιδεολογία στη Γηραιά ήπειρο.

Στη Γερμανία, από την εποχή του Β' Παγκοσμίου πολέμου και μετά, είναι μπεστ-σέλερ το βιβλίο ενός πρώην μέλους του Δ.Σ. της Bundesbank, του Τίλο Σαραζίν που θεωρεί ότι η επιμειξία μεταξύ Τούρκων και Κούρδων είναι η αιτία για τις "εκ γενετής αναπηρίες" και υποστηρίζει πως οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή αποτελούν "γενετικά μειονεκτήματα" για τη χώρα. "Αλλά το θέμα συχνά αποσιωπάται" έγραψε. "Πρέπει να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ότι οι γενετικοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται εν μέρει για την αποτυχία μέρους του τουρκικού πληθυσμού στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα".

(...)

Ο Μπρέιβικ ανήκε σε μια ιδιαίτερα άθλια φράξια της τάσης αυτής. Αλλά δεν εμφανίστηκε από το πουθενά. Και οι ανησυχίες που τον δημιούργησαν αυξάνονται. Οι φασίστες τρέφονται από την οικονομική στέρηση και την αβεβαιότητα, από τα δημοκρατικά ελλείμματα που προκαλούνται από την ευρωπαϊκή ένωση και από τα θέματα κυριαρχίας που προκύπτουν από την παγκοσμιοποίηση. Ακροδεξιές δυνάμεις στην Ελλάδα, για παράδειγμα, παρουσιάζουν μια δυναμική αναβίωση και είναι έτοιμες να προσφέρουν τα εξιλαστήρια θύματα όταν η κοινωνία τα χρειάζεται. Όμως όταν απαιτούνται λύσεις, σπάνια τις προσφέρουν.

* Ο Γκ. Γιούνγκε είναι αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού "The Nation"

(Μετάφραση: Aναστασία Γιάμαλη)

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=631330

Πολύ καλό σε όλα του.
Έπαθα πλάκα με τους πρώτους τίτλους την επόμενη ημέρα του μακελειού.Άραγε αυτές οι φυλλάδες και οι δημοσιογράφοι των συγκεκριμένων ρεπορτάζ θα απολογηθούν κάπου?

Ο Νορβηγός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο Όσλο και το νησί Οτόγια που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους, ήταν υπό την επήρεια παράνομων ουσιών όταν διέπραξε τις δολοφονίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τι είδους, αλλά είχε κάνει χρήση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του Μπράιβικ.

Στο μανιφέστο του, που ανέβασε στο Διαδίκτυο λίγο πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις, ο Μπράιβικ αναφέρει ότι έκανε χρήση αναβολικών στεροειδών.

Στις 26 Ιουλίου ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπσταντ επίσης αναφέρθηκε στη χρήση από τον πελάτη του ουσιών που τον έκαναν "δυνατό, αποτελεσματικό και τον κρατούσαν σε εγρήγορση" την ώρα των επιθέσεών του.

"Στεροειδή, αυτό ήταν γνωστό, όμως χρησιμοποίησε και άλλες ουσίες στις οποίες δεν θέλω να αναφερθώ", διευκρίνισε σήμερα ο Κράμπι.

Εξάλλου οι ειδικοί ψυχίατροι που θα ανέλαβαν την ψυχιατρική αξιολόγηση του Μπράιβικ για να καθορίσουν αν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του έχουν ήδη ξεκινήσει να εξετάζουν την υπόθεση, επεσήμανε ο Κράμπι.

Οι δύο ειδικοί έχουν ήδη λάβει στοιχεία της υπόθεσης καθώς και τις τρεις ηχογραφημένες ανακρίσεις του Μπράιβικ από την αστυνομία, διευκρίνισε.

"Σύντομα θα αρχίσουν να συναντούν τον ίδιο. Αυτό αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα" στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ίλα, κοντά στο Όσλο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

http://www.newstoday.gr/article/67196/upo-ten-eperreia-narkotikon-ten-ora-tes-sphages

Ο ακροδεξιος φασιστας εκφραζοντας την ακραια εκδοχη του πολεμου των πολιτισμων των Μπους Μερκελ Σαρκοζι και λοιπών σκοταδιστών περιγραφεται πολυ ικανοποιητικα απο το αρθρο που παρεθεσε ο ο-Ζοne απο το Νatiοn.Ειναι ενα στυγνό ακροδεξιο καθαρμα που απο πισω του βρισκεται συγκεκριμενη ιδεολογια.