παρολο που εχω τους catalist 8.3 το παραθυρο με τα overdive δεν υπαρχει σε μενα? γιατι?
με τη 3850 δεν μπορω να κανω hardwear accelaration οπωσ κανεισ με τησ 2400?
Α και σχετικά με αυτό που ερωτήθηκα πιο πριν, ναι τα αρχεία παίζουν με εξωτερικά srt με DirectVobSub
Ανοίγω ένα θέμα χωρίς να ζητάω λύση σε κάτι μιας και ξέρω ότι μόνο με αναβάθμιση γίνεται.
Είμαι κάτοχος ενός Pentium 4 640 3.2 Ghz stock, ο οποίος εκτελεί χρέη htpc και κυριολεκτικά έχει λιώσει στην αναπαραγωγή mkv.
Πρόσφατα ¨έσκασαν¨ 2 mkv στα οποία συνέβη το αναπόφευκτο. ΔΕΝ μπορεί να τα παίξει σωστά, παρουσιάζοντας προβλήματα ασυγχρονισμού.
Οι δυο ταινίες είναι full frame hd
Α) 1920x1040 pixels με 8871/9270 Kbps Bit rate/Nominal bit rate
Β) 1920x1040 pixels με 9539/9967 Kbps Bit rate/Nominal bit rate
Να σημειωθεί ότι ο υπολογιστής αναπαράγει ΑΡΙΣΤΑ μέχρι
1920x816 pixels με 7718/8078 Kbps Bit rate/Nominal bit rate
Προφανώς λοιπόν με αυτό το 1mb επιπλέον στο bit rate εξαντλεί τα όρια του και ξεκινάει το πρόβλημα του ασυγχρόνιστου ήχου εικόνας.
Να σημειώσω ότι η αναπαραγωγή γίνεται με Media Player Classic και CoreAVC σε Windows XP, ότι πιο ελαφρύ υπάρχει δηλαδή, παρόλο που έχω 2G Ram, ενώ τα συγκεκριμένα αρχεία δοκίμασα να τα αναπαράγω και με την CPU O/C @3.6 με 900 fsb με τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα.
Για να έχω και ένα μέτρο σύγκρισης, δοκίμασα και στον υπολογιστή του αδερφού μου AMD Athlon 64 X2 3800+ 2Ghz stock για να δω να ένας αντίστοιχης γενιάς Dual Core θα αντεπεξέλθει και το αποτέλεσμα ήταν ότι γονάτισε και αυτός παρουσιάζοντας τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.
Ποιες είναι οι δικές σας εμπειρίες από CPU που έχουν φτάσει τα όρια τους;
Μήπως θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια λίστα με CPU και τα όρια των αρχείων που μπορούν να αναπαράγουν, σαν οδηγό για μηχανήματα που αξίζει να αναβαθμιστούν σε HTPC, αλλά και για να ξέρουμε τι αξίζει να κατεβάσουμε;
Καλά το screenshot είναι αρώστια respect....Παρε και screenshot ως κινητρο...
Φίλε μου την CPU την clockάρω χαλαρά στα 3.6 με 900 fsb και αντί για 45 που έχω τώρα σε peak load θα πηγαίνει 49, η κατάσταση βελτιόνεται ελαφρά αλλά πίστεψε με δεν αρκεί όταν θέλεις να έχεις ομαλό render, αυτή τη στιγμή παλεύουμε να αγγίξουμε το τέλειο.ακριβως τα ιδια προβληματα ειχα με τα ιδια specs και μαλιστα 1gb ram το προβλημα λυθηκε με λιγο overclock απο 3.2 στα 3.6 .αν το επιχειρησεις προσοχη και αργα αργα .και αν μπορεις ενεργοποιησε το multithread mode απο τα bios
Όπως έγραψα και στην αρχή η CPU έιναι Intel Pentium 4 640 @3.2
υποστηρίζει MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T (λέτε με win xp64 + MPC-HC64 να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα; )
Η 2400 είναι PCI-Express Linked x16
Power DVD εχω εγκατεστημένο το 8 και η έκδοση cl264dec.ax είναι 2.1.0.1108
:worshippy: στα παιδια που γραφουν απο τα ποιο ωραια θεματα που εχω διαβασει στην HTPC εδω και πολυ καιρο.
Δοκιμες , οδηγιες, step by step, πληρη στοιχεια και λινκ , χωρις εξυπναδες και πομπωδεις τοποθετησεις που δεν σηκωνουν κουβεντα.....:SFGSFGSF:
Keep up !!!!!
Κάτι συμβαίνει... αν και τα περισσότερα 5.1profile μου κολάνε κατευθαίαν απο το άνοιγμα και δεν παίζουν, υπάρχουν κάποια που παίζουν κανονικά υποστηρίζοντας hardware acceleration! Πχ το παρακάτω παίζει τέλεια με CPU στο 3%! Υπάρχει περίπτωση να παίζει και κάτι άλλο ρόλο εκτός απο το profile;
Width : 1280 pixels
Height : 720 pixels
/quote]
To 720p.
Βρες 1080p με [email protected] η [email protected]. Τα 5.1 δεν εχω δει να τα παιζει καμια με HA. Οπτικα δεν υπαρχει διαφορα που να μπορω να δω εγω τουλαχιστον.
Στη συγκεκριμενη καρτα καπου εκει εχει προκυψει. Εξω που υπαρχει και μεγαλυτερο δειγμα και πιο πολλες ευκαιριες (HDTV) εχουν εντοπισει δυσκολιες στο 1080p. Οταν εψαχνα για τη δικη μου διαβαζα ενα thread στο avsforum που εχει φτασει γυρω στα 4850 posts(!).
Για το θεμα του profile υπαρχει μια "λυση" για μερικα (οχι ολα) απο αυτα που περιλαμβανει:
1. Διαχωρισμο βιντεο και ηχου.
2. Επανακαθορισμο του profile με αλλο προγραμμα.
3. Επανασυνδεση τους
Δεν νομιζω ομως οτι κατι τετοιο ειναι απαραιτητο αφου δεν ειναι και σιγουρο.
Γιαυτο σου λεω (παρολοπου το διασκεδασα καπως) αυτο που σου ειπα στην αρχη (upgrade). Κυριως γιατι ποτε δεν θα παιξουν ολα με τετοιο acceleration. Τα παιζω με C2D 4400 στα 2 με software (ffdshow) χωρις προβλημα. Γνωριζοντας τον P4 δεν θα ηθελα να βρισκομαι κοντα του το καλοκαιρακι.:devil-smiley-029:
στο 720p/4.1 profile με τον internal H264/AVC (DXVA) παίζει και με overlay και μαλιστα πέφτει και η gpu κάτω απο 10% wtf;
κάνω ότι μπορώ για να βγάζω πάντα το directvosub σε όλες τις δοκιμές αν και χωρίς αυτό οι υπότιτλοι δεν μου φορτώνουν πάντα ακόμα και όταν έχω VMR9 Renderless.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.