Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

παρολο που εχω τους catalist 8.3 το παραθυρο με τα overdive δεν υπαρχει σε μενα? γιατι?

Attachments

• Screen.jpg
    Screen.jpg
    107.2 KB · Views: 36
με τη 3850 δεν μπορω να κανω hardwear accelaration οπωσ κανεισ με τησ 2400?

με τη 3850 δεν μπορω να κανω hardwear accelaration οπωσ κανεισ με τησ 2400?

Μπορεις και πιο ευκολα ισως. Ισχυουν παρομοια. Απλα η 2400 ειναι πιο δυσκολη γιατι ηταν απο τις πρωτες. Διαβασε το thread και παιξε με τον MPC HC. Εχω την 3845 και παιζει.

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Α και σχετικά με αυτό που ερωτήθηκα πιο πριν, ναι τα αρχεία παίζουν με εξωτερικά srt με DirectVobSub

Βγαλτο αυτο (τωρα το ειδα). Ασε to MPC να τα βγαλει μονο του τα subs αλλιως ποτε δεν θα εχεις HA.

Δοκιμασε με κατι σε 4.1 prof. χωρις αλλα παρελκομενα να εισαι βεβαιος οτι μπορει να παιξει και μετα τα υπολοιπα. Το βιντεο που εγραψες ειναι VC1. Δοκιμασε και κατι με Η264.

ακριβως τα ιδια προβληματα ειχα με τα ιδια specs και μαλιστα 1gb ram το προβλημα λυθηκε με λιγο overclock απο 3.2 στα 3.6 .αν το επιχειρησεις προσοχη και αργα αργα .και αν μπορεις ενεργοποιησε το multithread mode απο τα bios
Ανοίγω ένα θέμα χωρίς να ζητάω λύση σε κάτι μιας και ξέρω ότι μόνο με αναβάθμιση γίνεται.

Είμαι κάτοχος ενός Pentium 4 640 3.2 Ghz stock, ο οποίος εκτελεί χρέη htpc και κυριολεκτικά έχει λιώσει στην αναπαραγωγή mkv.

Πρόσφατα ¨έσκασαν¨ 2 mkv στα οποία συνέβη το αναπόφευκτο. ΔΕΝ μπορεί να τα παίξει σωστά, παρουσιάζοντας προβλήματα ασυγχρονισμού.

Οι δυο ταινίες είναι full frame hd
Α) 1920x1040 pixels με 8871/9270 Kbps Bit rate/Nominal bit rate
Β) 1920x1040 pixels με 9539/9967 Kbps Bit rate/Nominal bit rate

Να σημειωθεί ότι ο υπολογιστής αναπαράγει ΑΡΙΣΤΑ μέχρι

1920x816 pixels με 7718/8078 Kbps Bit rate/Nominal bit rate

Προφανώς λοιπόν με αυτό το 1mb επιπλέον στο bit rate εξαντλεί τα όρια του και ξεκινάει το πρόβλημα του ασυγχρόνιστου ήχου εικόνας.

Να σημειώσω ότι η αναπαραγωγή γίνεται με Media Player Classic και CoreAVC σε Windows XP, ότι πιο ελαφρύ υπάρχει δηλαδή, παρόλο που έχω 2G Ram, ενώ τα συγκεκριμένα αρχεία δοκίμασα να τα αναπαράγω και με την CPU O/C @3.6 με 900 fsb με τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα.

Για να έχω και ένα μέτρο σύγκρισης, δοκίμασα και στον υπολογιστή του αδερφού μου AMD Athlon 64 X2 3800+ 2Ghz stock για να δω να ένας αντίστοιχης γενιάς Dual Core θα αντεπεξέλθει και το αποτέλεσμα ήταν ότι γονάτισε και αυτός παρουσιάζοντας τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

Ποιες είναι οι δικές σας εμπειρίες από CPU που έχουν φτάσει τα όρια τους;
Μήπως θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια λίστα με CPU και τα όρια των αρχείων που μπορούν να αναπαράγουν, σαν οδηγό για μηχανήματα που αξίζει να αναβαθμιστούν σε HTPC, αλλά και για να ξέρουμε τι αξίζει να κατεβάσουμε;

Όπως έγραψα και στην αρχή η CPU έιναι Intel Pentium 4 640 @3.2

υποστηρίζει MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T (λέτε με win xp64 + MPC-HC64 να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα; )

Η 2400 είναι PCI-Express Linked x16

Power DVD εχω εγκατεστημένο το 8 και η έκδοση cl264dec.ax είναι 2.1.0.1108

ακριβως τα ιδια προβληματα ειχα με τα ιδια specs και μαλιστα 1gb ram το προβλημα λυθηκε με λιγο overclock απο 3.2 στα 3.6 .αν το επιχειρησεις προσοχη και αργα αργα .και αν μπορεις ενεργοποιησε το multithread mode απο τα bios
Φίλε μου την CPU την clockάρω χαλαρά στα 3.6 με 900 fsb και αντί για 45 που έχω τώρα σε peak load θα πηγαίνει 49, η κατάσταση βελτιόνεται ελαφρά αλλά πίστεψε με δεν αρκεί όταν θέλεις να έχεις ομαλό render, αυτή τη στιγμή παλεύουμε να αγγίξουμε το τέλειο.

Eagleone έχεις προσέξει ότι όταν περνάς τα settings που είπες, η ταινία αργεί να φορτώσει στην αρχή διαβάζοντας τρελά απο τον σκληρό ενώ το PF στη RAM απο 240 περίπου που είναι πάε στα 640; Το πρόσεξα γιατί και στο δικό σου screenshot είναι τόσο...

:worshippy: στα παιδια που γραφουν απο τα ποιο ωραια θεματα που εχω διαβασει στην HTPC εδω και πολυ καιρο.

Δοκιμες , οδηγιες, step by step, πληρη στοιχεια και λινκ , χωρις εξυπναδες και πομπωδεις τοποθετησεις που δεν σηκωνουν κουβεντα.....:SFGSFGSF:

Τα συγχαρητηρια μου, ειλικρινα !

Αυτα που διαβαζω, οχι σε τετοιο βαθμο γιατι εχω μεγαλη cpu, εχω κανει τελευταια στο htpc.

Με αυτα τωρα που διαβαζω και κατι ρεστα μπορντ και τετοια που εχω με μια 3.0Ghz, με βαλατε στη πριζα να φτιαξω ενα μικρο για το υπνοδωματιο. Δεν θα μου μεινει και μια 2400προ agp που καθοταν.....:guitarist:

Ξαναμανα μπραβο :award:σε ολους και προτεινω το θεμα να γινει συντομα στικι :a0210:

Keep up !!!!!

Όπως έγραψα και στην αρχή η CPU έιναι Intel Pentium 4 640 @3.2

υποστηρίζει MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T (λέτε με win xp64 + MPC-HC64 να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα; )

Η 2400 είναι PCI-Express Linked x16

Power DVD εχω εγκατεστημένο το 8 και η έκδοση cl264dec.ax είναι 2.1.0.1108

Ολα καλα με τη CPU και την καρτα. Ρωτησα γιατι υπαρχουν προβληματα με τις AGP και τις CPU που δεν υποστηριζουν SSE2.

Η μονη χοντρη διαφορα που βλεπω ειναι το decoder της Cyberlink. Μηπως δεν συνεργαζεται αυτο σωστα και ας ειναι νεοτερο η ειναι καποιο beta ισως. Το δικο μου ειναι απο 6/9/2007 (2.1.0.828).

Μηπως εβγαλες το directvosub? Οταν ειναι ενεργοποιημενο δεν δουλευει acceleration. Το MPC εχει δικο του φιλτρο για υποτιτλους μεσω του VMR9 (renderless), Aν επιμενει να φορτωνει πρεπει να βρεις το φιλτρο στον καταλογο των external filters του MPC και να το κανεις Block. (Ειναι δυο ενα που λεει autoloading και αλλο ενα - block και τα δυο).

Δες και στην επιλογη του MPC Play>Filters τι φιλτρα φορτωνει να εισαι σιγουρος.

Last edited:
Browser να σαι καλά για τα καλά σου λόγια. Ομολογώ ότι και εγώ έχω μάθει πάρα πολλά απο τα παιδιά εδώ μέσα και τα ευχαριστώ πολύ για την υπομονή τους και την βοήθεια τους.

Για την ιστορία να πω ότι Πετυχα ΤΕΛΙΚΑ Hardware Acceleration στο αρχείο 720p 4.1 profile με τον internal H264/AVC (DXVA) + VMR9 Renderless και βλέπω με ανοιχτό το στόμα αναπαραγωγή του αρχείου με CPU 3% και GPU 20%!!!!!! Είναι απίστευτη αίσθηση να το βλέπεις με τα μάτια σου!!! Δυστηχώς δεν δούλεψε σε όσα αρχεία 5.1 profile άνοιξα, πρέπε να ψάξω να βρω στο internet κανένα full frame hd στα 10000 kbps με 4.1 να έχω να χαίρομαι...

Οι δοκιμές συνεχίζονται...

στο 720p/4.1 profile με τον internal H264/AVC (DXVA) παίζει και με overlay και μαλιστα πέφτει και η gpu κάτω απο 10% wtf;

κάνω ότι μπορώ για να βγάζω πάντα το directvosub σε όλες τις δοκιμές αν και χωρίς αυτό οι υπότιτλοι δεν μου φορτώνουν πάντα ακόμα και όταν έχω VMR9 Renderless.

Κάτι συμβαίνει... αν και τα περισσότερα 5.1profile μου κολάνε κατευθαίαν απο το άνοιγμα και δεν παίζουν, υπάρχουν κάποια που παίζουν κανονικά υποστηρίζοντας hardware acceleration! Πχ το παρακάτω παίζει τέλεια με CPU στο 3%! Υπάρχει περίπτωση να παίζει και κάτι άλλο ρόλο εκτός απο το profile;

General #0
Complete name : H:\sitters.HDDVD.720p.x264-CtrlHD.mkv
Format : Matroska
File size : 5.50 GiB
PlayTime : 2h 10mn
Bit rate : 6023 Kbps
Encoded date : UTC 2007-12-28 09:55:01
Writing application : mkvmerge v2.1.0 ('Another Place To Fall') built on Aug 19 2007 13:40:07
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video #0
Codec : AVC
Codec/Family : AVC
Codec/Info : Advanced Video Codec
Codec profile : [email protected]
Codec settings, CABAC : Yes
Bit rate : 5327 Kbps
Width : 1280 pixels
Height : 720 pixels
Display Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 29.970 fps
Chroma : 4:2:0
Interlacement : Progressive
Writing library : x264 - core 57 svn-709C
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / fpel_cmp=sad / subme=7 / me-prepass=0 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=6,4 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=5 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=crf / crf=19.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.6:12.0
Language : English

Audio #0
Codec : AC3
Bit rate mode : CBR
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 5 channels
Channel positions : Front: L C R, Rear: L R
Sampling rate : 48.0 KHz

Έβαλα και την έκδοση του PowerDVD v7.3.3304 που έχει μέσα το cl264dec.ax 2.1.0.828 και δεν προέκειψε κάτι διαφορετικό σε πρώτη φάση.

Παρεπιτώντως η v7.3.3516 έχει μέσα το cl264dec.ax 2.1.0.1108 που έχει και η 8, οπότε δεν είναι beta είναι απλά πιο καινούργιο.

Να πω ότι σε κάποι έκλαμψη του συστήματος κατάφερε να ανοίξει και το αρχικό full frame hd 1920x1050 με 5.1 profile, έπαιζε, ακογόταν ήχος, η CPU ήταν στο 3% αλλά η εικόνα έδειχνε σπασμένη με πράσινα τετράγωνα.

Όπως είπα... έχω φτάσει στην πηγή και δεν μπορώ να πιώ.... διψάω!!!

Χαρακτηριστικό χ264 αρχείο της περιόδου λίγο πρίν την αποκωδικοποίηση των περιορισμών του του harware decoding. Το αρχείο ουσιαστικά είναι 4,1 profile αλλά ο x264 encoder το χαρακτήρισε στα metadata ως 5,1. Η κατάσταση αυτη διορθώθηκε σε κάποια απο τις εκδόσεις 720-730.

Απο όσα έχω καταλάβει :
Οι decoders για να αποκωδικοποιήσουν ένα frame χρειάζονται επιπλέον και τα frames με τα οποία αυτό σχετίζεται (bframes, reference frames).
Ουσιαστικά αυτό που περιορίζει εναν hardware decoder να "παίξει" ένα stream ειναι το μέγεθος των buffers του. Από αυτό το μέγεθος εξαρτάται πόσα πίξελ είκονας χωράνε στα Buffers. Παίζει ρολο δηλ. και το μέγεθος σε πίχελ του κάθε frame. Π.χ. μπορεί να χωράνε 5 frames 1920X1080 ή αντίστοιχα 11-12Χ 1280Χ720.
Υπάρχει περιορισμός και στο bitrate αλλά πολύ ψηλά (κοντά στα 60Mbps).

Ξεψαχνίζοντάς το βρέθηκε ότι αποδεκτές παράμετροι είναι χονδρικά 3 brames & 4 ref frames για ανάλυση 1920Χ1080 και περίπου διπλάσια (7??b, 9ref - δεν είμαι σίγουρος) για ανάλυση 1280Χ720. Στο παράδειγμα έχουμε 1280X720, 5b, 5ref.

Η εύκολη λύση για έναν decoder θα ήταν να ελέγξει το profile στα metadata και να απορρίψει το hardware decoding για εν λόγω stream. Φαίνεται οτι υπάρχουν και πιο έξυπνοι έλεγχοι που παρακάμπτουν το "λάθος" profile.

:worshippy: στα παιδια που γραφουν απο τα ποιο ωραια θεματα που εχω διαβασει στην HTPC εδω και πολυ καιρο.

Δοκιμες , οδηγιες, step by step, πληρη στοιχεια και λινκ , χωρις εξυπναδες και πομπωδεις τοποθετησεις που δεν σηκωνουν κουβεντα.....:SFGSFGSF:

Keep up !!!!!

:smile:

Κάτι συμβαίνει... αν και τα περισσότερα 5.1profile μου κολάνε κατευθαίαν απο το άνοιγμα και δεν παίζουν, υπάρχουν κάποια που παίζουν κανονικά υποστηρίζοντας hardware acceleration! Πχ το παρακάτω παίζει τέλεια με CPU στο 3%! Υπάρχει περίπτωση να παίζει και κάτι άλλο ρόλο εκτός απο το profile;

Width : 1280 pixels
Height : 720 pixels

/quote]

To 720p.

Βρες 1080p με [email protected] η [email protected]. Τα 5.1 δεν εχω δει να τα παιζει καμια με HA. Οπτικα δεν υπαρχει διαφορα που να μπορω να δω εγω τουλαχιστον.

Στη συγκεκριμενη καρτα καπου εκει εχει προκυψει. Εξω που υπαρχει και μεγαλυτερο δειγμα και πιο πολλες ευκαιριες (HDTV) εχουν εντοπισει δυσκολιες στο 1080p. Οταν εψαχνα για τη δικη μου διαβαζα ενα thread στο avsforum που εχει φτασει γυρω στα 4850 posts(!).

Για το θεμα του profile υπαρχει μια "λυση" για μερικα (οχι ολα) απο αυτα που περιλαμβανει:

1. Διαχωρισμο βιντεο και ηχου.
2. Επανακαθορισμο του profile με αλλο προγραμμα.
3. Επανασυνδεση τους

Δεν νομιζω ομως οτι κατι τετοιο ειναι απαραιτητο αφου δεν ειναι και σιγουρο.

Γιαυτο σου λεω (παρολοπου το διασκεδασα καπως) αυτο που σου ειπα στην αρχη (upgrade). Κυριως γιατι ποτε δεν θα παιξουν ολα με τετοιο acceleration. Τα παιζω με C2D 4400 στα 2 με software (ffdshow) χωρις προβλημα. Γνωριζοντας τον P4 δεν θα ηθελα να βρισκομαι κοντα του το καλοκαιρακι.:devil-smiley-029:

στο 720p/4.1 profile με τον internal H264/AVC (DXVA) παίζει και με overlay και μαλιστα πέφτει και η gpu κάτω απο 10% wtf;

κάνω ότι μπορώ για να βγάζω πάντα το directvosub σε όλες τις δοκιμές αν και χωρίς αυτό οι υπότιτλοι δεν μου φορτώνουν πάντα ακόμα και όταν έχω VMR9 Renderless.

Δωσε στο MPC να το μπλοκαρει. Τα subs στο Renderless. Παιξε λιγο με τα settings τους. Μπορει να ειναι και εκτος οθονης:)

Attachments

• DVOBsub.gif
    DVOBsub.gif
    37.2 KB · Views: 48