Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Έχουμε κανέναν στο forum που να έχει δοκιμάσει με nVidia; Το pure video κάνει δουλειά τελικά;

Έχω βαλθεί να διαβάσω ολόκληρο το θέμα στο doom9, ατελείωτο είναι...

εγώ με 8500GT... εχω γραψει τα διαφορα που εχω παρατήρησει (και στο άλλο θέμα "επιτάχυνση με 3850" )

οκ, τώρα το είδα

χοντρικά λοιπόν xpsp2 με MPC-HC + internal x264 4.1 + 8500GT είσαι οκ

VC1 τελικά δεν κάνουν HA οι nVidia;

Είδα ότι προτείνεις την χρήση του αρχείου ini και έχεις δίκιο για τον λόγο που το κάνεις, απλά στο doom9 συστείνεται η αποφυγή του καθότι τα κλειδιά της registry διαβάζονται πολύ πιο γρήγορα ενώ η χρήση του ini δημιουργεί μικρο προβλήματα.

Το πρόβλημα που αναφέρεις με την μεταπήδηση σε άλλο σημείο της ταινίας απο την μπάρα δεν εμφανίζεται υπο κανονηκές συνθήκες.

purevideo δοκίμασες για decoding;

tearing δεν έχεις καθόλου; (μιλάμε για αρχεία 9000kbps+) είσαι πάρα πολύ τυχερός!!!

θα ψάξω και στο hd-bits να βρω το thread στο οποίο αναφέρεσαι, έχουμε πολύ διάβασμα ακόμα!

Δεν εχω δοκιμάσει κάποιο VC1, όλες οι ματρόσκες μου είναι χ264...

Γενικότερα δεν εχω κανει πολλες δοκιμές, ακριβώς γιατί δεν εχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο με τον c2d 6420, και δυστυχώς ούτε πολύ χρόνο. Και αφού ο επεξεργαστής τα παίζει έτσι και αλλιώς, μονο από περιέργεια δοκίμασα. Και είδα τα προβλήματα που ανέφερα, και το έως 7% util οταν έπαιζε... Λίγα λεπτά στις αρχές του κάθε εργου, αφού δεν μπορούσα να σύρω την μπάρα σε κάποιο μεταγενέστερο σημείο... :HTEHETH63:

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Έχουμε κανέναν στο forum που να έχει δοκιμάσει με nVidia; Το pure video κάνει δουλειά τελικά;

Έχω βαλθεί να διαβάσω ολόκληρο το θέμα στο doom9, ατελείωτο είναι...

To purevideo ειναι για mpeg2 δεν εχει σχεση με 264. Και εγω ετσι νομιζα αλλα ναδα.

Εχω την 8800GT στο "κανονικο" μου PC. Mε τα εσωτερικα φιλτρα του MPC δεν παιζει θελει Cyberlink. Acceleration κανονικα - υπολοιπα settings οπως με την 2400. Δεν χρειαζεται να διαβασεις ολο το thread στο doom9 ειναι debugging του mpc. Καλυτερα πηγαινε στο avsforum που εχει ειδικο thread για την 2400. Εκει εχει πιο πολυ ενδιαφερον gia end users.

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.

Θα ρίξω μια ματιά και στο avsforum, άλλωστε εκεί το Thread είναι μόνο 165 σελίδες... :ADFADF1:

Τώρα πλέον σε όλες τις δοκιμές τρέχω και το Jitter test, βοηθάει στο να καταλαβαίνεις με τη μια που βρίσκεσαι ακόμα και σε πράγματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι...

Πολύ καλή δουλειά πάντως ο Casimir666, μακάρι να περπατήσει...

Αν και δεν βλέπω να έχει επεκταθεί το θέμα (προφανώς οι περισσότεροι εδω μέσα υπερκαλύπτονται απο το software decoding που γίνεται μέσω το επεξεργαστή) θα γράψω μερικές ακόμα παρατηρίσεις απο δοκιμές που έκανα.

Εν όψη XP SP3, είπα να κάνω ένα format στο htpc (θα έκανα που θα έκανα για clean install σε λίγες μέρες) και να βάλω Vista (δυστηχώς όχι SP1 γιατί δεν έχω χρόνο να κάτσω να φτιάξω cd με το vLite).

Οι εντυπώσεις ήταν οι εξής: Παρόλο που έχω-είχα, ούτε εγώ ξέρω πια, εγκαταλείψει τα Vista λόγω της αβάσταχτης επιβάρυνσης του συστήματος, όπως γράφει και στην homepage του MPC-HC υπερτερούν σε HA.

Συνοπτικά στο σύστημα [email protected], 2G(4x512 DDR400 DUAL), ATI HD2400

με Vista Ultimate 32bit (lite cd με updates Οκτωβρίου 2007 - χωρίς SP1)
ATI Catalyst 8.4, Cyberlinc H264 Decoder, Περασμένο το Ati tweak, MPC-HC και για την αναπαραγωγή και Output EVR Custom ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΔΩΣΕ Α Ρ Ι Σ Τ Α στην αναπαραγωγή αρχείου 1080p με bitrate 13000kbps με εξωτερικούς srt και CPU utilisation 0%!

Η πρώτη δοκιμή έγινε με VMR9 Renderless ο οποίος όμως δεν δούλεψε με HA

Ο EVR δείχνει να δούλεύει άψογα, θα κάνω δοκιμές και με διάφορα 5.1 profile.

Αν και στα XP ο εσωτερικός H264 DVXA δούλευε μια χαρά, στα Vista δείχνει να δουλεύει μόνο ο Cyberlink.

Εν ολίγης το tearing που υπήρχε στα XP και αποτελούσε το κυριο πρόβλημα μου όταν λειτουργούσε το HA εξαφανήστικε (οπότε και όσοι έχετε Vista ούτως η άλλως αποκλείεται να το είχατε αντιμετωπίσει)!

Ομολογώ ότι είμαι κατενθουσιασμένος και είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να βάλω Vista.

Θα κάνω αρκετές δοκιμές ακόμα, ακολουθεί image του συστήματος και εγκατάσταση Vista 64 με SP1, ξανά δοκιμές, image και Windows XP 32 SP3.

Ο νικητής στην απόδοση κερδίζει επάξια τον χώρο του στο σκληρό μου...

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΔΩΣΕ Α Ρ Ι Σ Τ Α στην αναπαραγωγή αρχείου 1080p με bitrate 13000kbps με εξωτερικούς srt και CPU utilisation 0%!

μιλάς για κοινό αρχείο .mkv? Δηλαδή οχι κάποιου ειδικού profile?
Νομιζα οτι το HA δεν δουλευε για τα περισσότερα mkv που κυκλοφορουν, εσυ λές οτι δουλεύει?

Δεν το αναφέρω στην συγκεκριμένη πρόταση, σε όσα έχουν γραφτεί στις προηγούμενες σελίδες όμως έχουμε πει ότι το Hardware Acceleration είναι 100% συμβατό με 4.1 profile mkv. Παρόλα αυτά δουλέυει και με αρκετά 5.1 άριστα, χωρίς όμως δυστηχώς να υπάρχει τρόπος να το ξέρεις αυτό απο πριν (πριν κατεβάσεις πχ ένα αρχειο πχ λέμε τώρα για κάποιους κακούς ανθρώπους που κάνουν τέτοια πράγματα). Ο μόνος τρόπος είναι να τσεκάρεις το sample.

ps σήμερα είχα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με την 46άρα του αδερφού μου και μετά απο κανένα 15 άλεπτο κατάφερα να πετύχω 1:1 pixel mapping στα 1080p μέσω της HDMI με το htpc. Η εικόνα είναι πραγματικά εξωπραγματικά τέλεια....

Έβαλα Windows Vista Ultimate x64 SP1 (ελαφρά lighted με vLite) και το σύστημα δείχνει rock solid...

Ήθελα να κατεβάσω την x64 έκδοση του MPC-HC και δεν δουλεύει το site!!! Ξέρει κανείς τι συμβαίνει; Μήπως μπωρεί να μου τη στείλει κανένας;

Μούμπλε μούμπλε...

Τον βρήκα τελικά τον MPC-HC x64 και προέκυψε το εξής θέμα.

Μάλον δεν εμφανήζει τα 32 bit όταν πας να τα επιλέξεις στο external filters. Έτσι πχ CoreAVC και Cyberlink γιοκ. Δουλεύει μόνο με τον internal x264 ενώ ο internal VC1 δεν υποστηρίζει DVXA (αυτό νομίζω ότι το έγραφε και στο site).

Αν πάω να τρέχω τον MPC-HC x32 μου δείχνει τα x32 bit external filters, τα εισάγει κανονηκά, αλλά όταν ανοίγει η ταινία δεν είναι ενεργοποιημένα.

Κρίμα, μάλον βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμα στάδεια στην x64 υποστήριξη.

Καλησπέρα κι από εμένα. σε παλιό λαπτοπ δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε hd ταινίες ομαλά σωστά?
Και όταν λέω παλιό λαπτοπ εξηγώ:
cpu: intel centrino 1.6ghz,
ram: 2gb
hdd: 120gb ide atapi
svga: mobile intel 915g 128mb

Ακούω τις απόψεις σας.

δύσκολα τα πράγματα

σε αυτή την περίπτωση πας για την ελαφρύτερη λύση σε software decoding όπου όλο το βάρος πάει στον επεξεργαστή.

αποδεδειγμένα η καλύτερη λύση εκεί είναι:

XP ( :) ), Media Player Classic + CoreAVC με απενεργοποιημένο Deblocking (skip always). Απο εκεί και πέρα για output Overlay+DirectVobSub ή VMR9 Renderless και απενεργοποιημένο το DirectVobSub, ότι παίιξει καλύτερα στο setup σου.

Με το kmplayer(Ή κάποιο άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής) μπορώ να το κάνω να φτιάξει τις ρυθμίσεις του ώστε να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα στο λαπτοπ μου?
Τέλος υπάρχει γενικότερα κάποιο πρόγραμμα που να κάνει έναν έλεγχο του συστήματος σου και να καθορίζει μόνο του τις καλύτερες τιμές - ρυθμίσεις για να παίζει τα αρχεία βίντεο οποιουδήποτε τύπου χωρίς κανένα πρόβλημα συγχρονισμού κ.τ.λ.

Π.χ. έχω κατεβάσει ένα μια blu-ray riped ταινία με τα κλασικά αρχεία .m2ts, index.bdmv, MovieObject.bdmv, .mpls κ.α. αλλά ενώ ακούω ήχο δεν βλέπω καθόλου εικόνα.

Last edited:
KMPlayer έχει το καλό ότι έχει απο μόνο του δυο η τρείς ρυθμίσεις δεν θυμάμαι για το render του βίντεο ανάλογα με το τι επεξεργαστή έχεις. Το βάζεις στην πιο ελαφριά και βλέπεις αμα παίζει στο laptop σου. Γενικά διευκολύνει ότι περιλαμβάνει ότι codec χρειάζεται ενσωματομένο.

Blu-Ray riped θεωρώ χλωμό να δεις γιατί είναι πολύ ψηλά τα Bitrate. Το μηχάνημα το κόβω για κάτω απο 8000kbps στάνταρ. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να ξεκινήσεις απο mkv, wmv (x264, VC1) σε 720p και βλέπεις. Τσέκαρε και το media info για να βλέπεις τι ακριβώς είναι τα αρχεία που έχεις.

Mkv files βλέπω ακόμα και αν είναι 1080p απλά είναι μη συγχρονισμένοι ήχος με εικόνα αλλά τουλάχιστον βλέπω εικόνα στα blu-ray ripped γιατί δεν βλέπω καθόλου εικόνα?

Και οι ρυθμίσεις στο πρόγραμμα kmplayer που ακριβώς είναι γιατί απ' ότι είδα έχει υπερβολικά πάρα πολλές ρυθμίσεις.

όπως είπες, το ότι βλέπεις εικόνα δε σημαίνει ότι η ταινία είναι παρακολουθήσιμη. Δες με το media info τι bitrate εχουν και θα καταλάβεις τα όρια της CPU σου.

Για blu-ray ripped αν επιμένεις να δοκιμάσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις το PowerDVD 7.3.3319. Όπως έχει αναφερθεί στο forum είναι η τελυαταία έκδοση του PowerDVD που παίζει αρχεία απο σκληρό δίσκο (ripped σε φάκελο, τα κανούργια παίζουν μόνο iso).

Ειλικρινά αμφιβάλω αν θα είναι παρακολουθήσιμο αυτό που θα δεις.

Στο KMPlayer κάπου λέει advanced video settings. Δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί δεν το χρησιμοποιώ, με βολεύει πολύ περισσότερο το MPC.

Με centrino 1.73 / 512μνήμη / 6800go καρτα γραφικών, οριακα εβλεπα τα 720p... ΜPC + coreavc + ac3filter + vobsub, αλλά τα είχα όλα στις default ρυθμισεις... Μεχρι και το AntiVirus εκλεινα... Βεβαια εχει περασει και καιρός από τότε, το coreAVC εχει βγαλει πολύ νεότερες εκδόσεις... Δοκίμασε τα, κανεις δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά...

Π.χ. έχω κατεβάσει ένα μια blu-ray riped ταινία με τα κλασικά αρχεία .m2ts, index.bdmv, MovieObject.bdmv, .mpls κ.α. αλλά ενώ ακούω ήχο δεν βλέπω καθόλου εικόνα.

Δεν πρόκειται να δεις BluRay με το laptop σου. Το PowerDVD έχει ως ελάχιστες προϋποθέσεις επεξεργαστή και κάρτα γραφικών κατά πολύ ανώτερες από του εξοπλισμού σου. Πήγαινε μια βόλτα εδώ και κατέβασε τον CyberLink BD / HD Advisor ο οποίος θα σου αναλύσει το σύστημα και θα σου πει που έχεις πρόβλημα.

Θα έλεγα ότι με το ζόρι θα δεις αρχεία mkv 720p.. και όχι όλα.