Αν και δεν βλέπω να έχει επεκταθεί το θέμα (προφανώς οι περισσότεροι εδω μέσα υπερκαλύπτονται απο το software decoding που γίνεται μέσω το επεξεργαστή) θα γράψω μερικές ακόμα παρατηρίσεις απο δοκιμές που έκανα.
Εν όψη XP SP3, είπα να κάνω ένα format στο htpc (θα έκανα που θα έκανα για clean install σε λίγες μέρες) και να βάλω Vista (δυστηχώς όχι SP1 γιατί δεν έχω χρόνο να κάτσω να φτιάξω cd με το vLite).
Οι εντυπώσεις ήταν οι εξής: Παρόλο που έχω-είχα, ούτε εγώ ξέρω πια, εγκαταλείψει τα Vista λόγω της αβάσταχτης επιβάρυνσης του συστήματος, όπως γράφει και στην homepage του MPC-HC υπερτερούν σε HA.
Συνοπτικά στο σύστημα
[email protected], 2G(4x512 DDR400 DUAL), ATI HD2400
με Vista Ultimate 32bit (lite cd με updates Οκτωβρίου 2007 - χωρίς SP1)
ATI Catalyst 8.4, Cyberlinc H264 Decoder, Περασμένο το Ati tweak, MPC-HC και για την αναπαραγωγή και Output EVR Custom
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΔΩΣΕ Α Ρ Ι Σ Τ Α στην αναπαραγωγή αρχείου 1080p με bitrate 13000kbps με εξωτερικούς srt και CPU utilisation 0%!
Η πρώτη δοκιμή έγινε με VMR9 Renderless ο οποίος όμως δεν δούλεψε με HA
Ο EVR δείχνει να δούλεύει άψογα, θα κάνω δοκιμές και με διάφορα 5.1 profile.
Αν και στα XP ο εσωτερικός H264 DVXA δούλευε μια χαρά, στα Vista δείχνει να δουλεύει μόνο ο Cyberlink.
Εν ολίγης το tearing που υπήρχε στα XP και αποτελούσε το κυριο πρόβλημα μου όταν λειτουργούσε το HA εξαφανήστικε (οπότε και όσοι έχετε Vista ούτως η άλλως αποκλείεται να το είχατε αντιμετωπίσει)!
Ομολογώ ότι είμαι κατενθουσιασμένος και είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να βάλω Vista.
Θα κάνω αρκετές δοκιμές ακόμα, ακολουθεί image του συστήματος και εγκατάσταση Vista 64 με SP1, ξανά δοκιμές, image και Windows XP 32 SP3.
Ο νικητής στην απόδοση κερδίζει επάξια τον χώρο του στο σκληρό μου...