Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Πυκνοί καπνοί για το 780g chipset... λυπάμαι πολύ που σε ταλαιπωρεί τόσο.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με τη cpu, απο software decoding πως τα πάει; (για πάνω απο 8000kbps streams βεβαίως και με τι ρυθμίσεις).

Ρωτάω γιατί αν και Dual-Core όταν δοκίμασα με το PC του αδερφού μου (Athlon 64 X2 4200+ "Toledo" 2200MHz Socket 939) με defaul MPC (ffdshow δηλαδή δεν είχα τον CoreAVC για πιο lite) να δω 1080p των 9000kbps γονάτησε για πλάκα!

Ας βάλω και ένα mini demo.

Αρχείο 4.1 profile 1920x800 11000kbps stream

+ sample κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής (είναι mov 30mb 640x480 sorry για το μέγεθος και το rapidshare link)

απο οτι εχω δει πριν ψαχτω για να παιξει το 780g χωρις coreavc μονο με τα κλασσικα codec k-lite θελει τουλαχηστον 2800 mhz επεξεργαστη χ2 για να μην εχει σπασηματα δηλαδη 5600χ2 πρεπει να εισαι οκ απο 82 ευρω και πανω απο οτι ειδα κανουν , σε phenom δεν αξιζει να πας ακομα ζεστενονται πολυ και θελουν και αυτοι mhz 2400 το λιγοτερο για να εισαι οκ το uvd μπορεις να το παρεις και σε καρτα γραφικων μια 3450 ας πουμε αρα το 780g ειναι ολιγον τι μουφα και εγω την πατησα ελαφρως..... αλλα δεν το βαζω κατω κανω clone τους δισκους και θα παω στα xp και με εναν 500gb hd backup θα κανω δοκιμες μηπως και βγαλω ακρη

για εξηγουμαστε παντα για full hd mkv λεμε οχι για τα 720 που τα εχει για την πλακα του.....

setup....
tv toshy 46zf355
cpu athlon5200 (65w)
mb 780g (gigabyte)
ram 2gb (geil)
εχουμε και λεμε....windows xp sp2
mpc+ffdshow+1080p cpu usage 55-65% peak 70% με ενοχλητικο judder
mpc+coreavc+reclock+powerstrip +1080p cpu usage 35-45% χωρις judder και αλλα διαφορα...κολπα

Ενοείται ότι μιλάμε για Full HD

720p νομίζω είναι σχετικά εύκολο να αναπαράγει μια CPU μιας και ακόμα και τα προσεγμένα encodings που είναι 8G είναι γύρω στα 8000kbps.

Το μανίκι ξεκινάει απο εκεί και πάνω...

psaltone θα σου έλεγα να πάρεις image του σκληρού και να δοκιμάσεις την τύχη σου με Vista, αλλά μετά την ταλαιπωρία του george15511 δεν μπορώ να πάρω ευθύνη για τέτοιο πράγμα. Δύσκολα τα πράγματα...

για να ειμαι ειλικρινης εχω βρει την ησυχια μου με το πιο πανω setup και βλεπω τα παντα αψογα...οποτε δεν με βλεπω να πηγαινω σε σVista συντομα

ok, ενοείται ότι αν είσαι ικανοποιημένος δεν πειράζεις τίποτα.

και εγώ αν δεν είχα πρόβλημα με τρελό tearing στα XP και αν δούλευε σωστά ο EVR δεν θα είχα αλλάξει λειτουργικό. Κατα μια διαβολική σύμπτωση όμως απο τότε που έβαλα Vista SP1 δουλεύουν όλα τέλεια οπότε κάνω μόκο.

ελα σωτηρα μου psaltone μπορεις να μου πεις το ακριβες configuration του μηχανηματος σου (powerstrip-reclock τι ρυθμησεις) ποιον mpc ποια codec ver και τι update στα windows αν τα δωσεις με φωτογραφιες θα σωσεις κοσμο.

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Κατα μια διαβολική σύμπτωση όμως απο τότε που έβαλα Vista SP1 δουλεύουν όλα τέλεια οπότε κάνω μόκο.
σσσσσσσσστ.....μη μας ακουσουν και αρχισουν παλι τα προβληματα

Το ξέρω ότι είναι λεπτό ζήτημα και πίστεψε με είμαι φανατικός XPάκιας.

Seeing is believing όμως, για αυτό και έκανα το mini demo post.

Τα υπόλοιπα σε εξειδικευμένα thread.

Δώσε τα φώτα σου στο παλικάρι που παλεύει...

Επειδη το εχω ακουσει (διαβασει) απο πολλους για τα σVista και την αποδοση τους σε HTPC προσανατολιζομαι σε dual boot (παντα με backup image) για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο αλλα και να πειραματιστω με ανεση

το κακο (δεν ηθελα να το πω ) μου φενονται λιγο ποιο γρηγορα τα svista sp1 vs xp sp3 απλα εμενα μου αρεσουν τα xp ακομα γιατι ειναι ποιο παραμετροποιησημα και ξερεις που πατας.Για πες μου τις ρυθμισεις του powerstrip και του reclock psaltone να τις τσεκαρω και εγω και τι settings εχεις στο mpc vrm9 ή κατι αλλο?

και τον δισκο μην τον ακουμπας αν δεν εχεις πληρες backub

το κακο (δεν ηθελα να το πω ) μου φενονται λιγο ποιο γρηγορα τα svista sp1 vs xp sp3 απλα εμενα μου αρεσουν τα xp ακομα γιατι ειναι ποιο παραμετροποιησημα και ξερεις που πατας.Για πες μου τις ρυθμισεις του powerstrip και του reclock psaltone να τις τσεκαρω και εγω και τι settings εχεις στο mpc vrm9 ή κατι αλλο?

και τον δισκο μην τον ακουμπας αν δεν εχεις πληρες backub

μπορει κα ναναι τελικα λιγο πιο γρηγορα...αλλα οπως ειπες και εσυ ξερω που παταω με τα χρ.
Λοιπον στο mpc παιζω με vm9. με overlay μειωνει τη cpu usage περιπου κατα 5%
Τις ρυθμισεις του powerstrip εδω:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=648
και απλα εφτιαξα 3 αναλυσεις 1920Χ1080ρ 48hz, 50hz και 60hz
Τις ρυθμισεις του reclock εδω:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8028
Ελπιζω να σε βοηθησα...-bye-
καιεννοειται οτι χερι στο δισκο δεν μπαινει χωρις ΠΛΗΡΕΣ backup

Εγώ πάλι μέσω VGA βάζω default 60 και μέσω PowerStrip μπορώ να το αλλάξω μόνο απο 58,506 ως 60,904 οπότε δεν κερδίζω τίποτα. Λίγο παρακάτω ή παραπάνω και η τηλεόραση βγαίνει εκτός σήματος.

Στην hdmi είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη ευχέρια στο να παίξεις με τα Hz.

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Εγώ πάλι μέσω VGA βάζω default 60 και μέσω PowerStrip μπορώ να το αλλάξω μόνο απο 58,506 ως 60,904 οπότε δεν κερδίζω τίποτα. Λίγο παρακάτω ή παραπάνω και η τηλεόραση βγαίνει εκτός σήματος.

Στην hdmi είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη ευχέρια στο να παίξεις με τα Hz.

Γυρισα σε HDMI γιαυτο το λογο και γιατι μου δινει και ηχο και επισης μαλλον εχει λιγο μεγαλυτερο κοντραστ. Οι drivers της ATI εχουν κατι ρυθμισεις στο Displays Manager που του δινεις ας πουμε 720p standard και μετα μεσω του add σε αφηνει να φτιαξεις custom resolution που να γλυτωνει το overscan (γιατι με hdmi εχει overscan) και παιρνεις 1:1 ας πουμε στα 1214 με 682 με κατι κοντρολ που ειναι τα ιδια με το powerstrip.

Ετσι δινω 50ΗΖ μεσω των drivers και τα υπολοιπα τα αναλαμβανει το reclock οπου τα παει ολα σε 25ΗΖ*2 και τελος. Θα δοκιμασω και με 60ΗΖ. Εξαρταται πολυ απο την τηλεοραση. δεν ξερω και τι ειναι καλυτερο ψηλα η χαμηλα ΗΖ οτι μου πει το ματι μου.

Το hdmi audio δεν δουλευει πανω απο τα 8.2 και το reclock παιζει μονο με kernel streaming στα ΧP.

ερωτηση κρησεως το tearing μπορει να φυγει εντελος ή απλα μειωνετε ωστε να μην ειναι τοσο ενοχλητικο στο ματι? ή μπορει να ερθει ωστε να φευγει νερακι το βιντεο γιατι με το reclock ειδα να μειωνεται αρκετα αλλα οχι εντελως ωστε να μην υπαρχει.