Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Το γκρί 120άρι του άγγλου είναι σε έλλειψη? μπήκα και είδα κάτι τιμές 1500+ και ζαλίστηκα!
σκέφτηκα στο καινούριο σπίτι να στήσω σταθερή οθόνη αλλά μου φάνηκε λίγο βουνό η υπόθεση και λέω να στήσω πανί...

Μάλλον από σήμερα θα είναι και το 110" γιατί πήρα το τελευταίο, αν και φαντάζομαι θα ξαναφέρει σύντομα γιατί το 120" είναι σε έλλειψη αρκετές εβδομάδες.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους του πανιού από τον Άγγλο αν χρειάζεται κάποιος ειδικός αντάπτορας για την Αγγλική πρίζα ή θα είμαι εντάξει με κάποιον αντάπτορα των 2 ευρώ που βρήκα (μάρκας goobay).

Ξέρει κανείς κανένα χειροκίνητο πανί γκρι στις 100". Δεν βρίσκω πουθενά! Δεν θέλω ηλεκτρικό, όχι για το μεγαλύτερο κόστος αλλά διότι δεν θελω να κρεμεται καλώδιο και το βρίσκω και ανούσιο (αλήθεια πόσοι έχουμε σπίτι μας ηλεκτροκίνητες... κουρτίνες και πόσοι αυτόματα ανοιγόμενες πόρτες; :tongue:)

Ξέρει κανείς κανένα χειροκίνητο πανί γκρι στις 100". Δεν βρίσκω πουθενά! Δεν θέλω ηλεκτρικό, όχι για το μεγαλύτερο κόστος αλλά διότι δεν θελω να κρεμεται καλώδιο και το βρίσκω και ανούσιο (αλήθεια πόσοι έχουμε σπίτι μας ηλεκτροκίνητες... κουρτίνες και πόσοι αυτόματα ανοιγόμενες πόρτες; :tongue:)

Το ηλεκτρικό πανί θεωρείται καλύτερο όχι κυρίως για λόγους ευκολίας αλλά επειδή μαζεύεται καλύτερα από το χειροκίνητο και σε βάθος χρόνου, και κυρίως σε μεγάλα πανιά, πιθανόν να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και εγώ που ψάχνω για γκρι πανί σε καλή τιμή δεν βρίσκω κάτι.

Μηπως τελικά το όφελος με το γκρι πανί δεν είναι τόσο μεγάλο; H πλειοψηφια των πανιών που πωλούνται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι λευκά. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά;
Aυτό το πανί δηλαδή με gain 1.0 λευκό είναι χειρότερο απο το κινέζικο από ebay: http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/LUMENE-PLAZZA-II-240-C,99452,397715,637451.html?langId=-18

Ξέρει κανείς αν το όφελος που υπάρχει με γκρι πανί μπορεί να επιτευχθει με λευκό πανί και γκρι φίλτρο;

Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Ξέρει κανείς αν το όφελος που υπάρχει με γκρι πανί μπορεί να επιτευχθει με λευκό πανί και γκρι φίλτρο;

Θεωρητικα ειναι το ιδιο, αν και ενα φιλτρο nd2 θα κοψει πιο πολυ φως απο ενα gain 0.8 (απο gain 1)

Ομως, καποιες μετρησεις που εχει κανει σε διαφορες γκρι οθονες ο Χατζηγεωργιου εδειξαν οτι καποιες οθονες με 0.8 gain, τελικα ειχαν λιγοτερο. Αυτα ως προς την φωτεινοτητα.

Τωρα, εδω και κατι χιλιαδες χρονια ο Κυριος Χατζηγεωργιου ειχε υποσχεθει και ενα τεστ στις γκρι οθονες και το κατα ποσο αυτες βοηθουν και στο κοντραστ. (Αφορα το blooming)
Περισσοτερα απο τον ιδιο οταν αποφασισει να πραγματοποιησει αυτο το τεστ και να μοιραστει μαζι μας τα οποια ευρηματα.

Εκει που σιγουρα υπαρχει οφελος γενικα, ειναι οι κατευθυντικες οθονες (οι οποιες ειναι και ακριβες) οπου εκτρεπουν το φως προς το κεντρο της οθονης, μειωνοντας και σχεδον μηδενιζοντας το φως που προσπιπτει στους τοιχους απο αυτες.
Το οφελος ειναι αυτονοητο. Το μειονεκτημα ειναι οτι ειναι ακριβοτερες, μπορει να παρατηρηθει καποιο hotspot και δεν εχουν την ιδια γωνια θεασης με τις απλες οθονες.

Last edited:
Όπως έχουν πει και οι ειδικοί επί του θέματος σε σχέση με το πανί από το ebay δεν είναι η ποιότητα της κατασκευής ούτε η καλύτερη εικόνα που θα δεις σε σχέση π.χ με αυτο του λινκ. Το σημαντικό είναι ότι παίρνεις ένα αρκετά καλό πανί 120" το οποίο είναι ηλεκτρικό σε τιμή κάτω από 200 μαζί με τα μεταφορικά και στο φέρνουν και έξω από την πόρτα σου. Αν θες λιγότερες ίντσες θα πας κοντά στα 150-160 . Επίσης προσφέρει γκρι πανί που όπως είδες δεν θα βρεις εύκολα.

Παιδιά όσοι έχετε κρεμάσει ηλεκτρικό πανί έχετε καθόλου φωτογραφίες από την διαδικασία κρεμάσματος?
Αν δεν έχετε φωτογραφίες μπορείτε να μου δείξετε τι άλλα πράγματα χρειάζεται για να την κρεμάσεις?ευχαριστώ.

Μηπως τελικά το όφελος με το γκρι πανί δεν είναι τόσο μεγάλο; H πλειοψηφια των πανιών που πωλούνται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι λευκά. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά;
Aυτό το πανί δηλαδή με gain 1.0 λευκό είναι χειρότερο απο το κινέζικο από ebay: http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/LUMENE-PLAZZA-II-240-C,99452,397715,637451.html?langId=-18
Είναι και χειρότερο και ακριβότερο όντας χειροκίνητο 106' και κοστίζει 240 ευρώ Τα ηλεκτρικά πανιά του άγγλου σε 110' κοστίζουν 170 ευρώ, άρα συμφέρουν.

Είναι και χειρότερο και ακριβότερο όντας χειροκίνητο 106' και κοστίζει 240 ευρώ Τα ηλεκτρικά πανιά του άγγλου σε 110' κοστίζουν 170 ευρώ, άρα συμφέρουν.
Υπάρχει και η περίπτωση να είναι πιο ποιοτικό και να μην κάνει ζάρες που πολλοί που το έχουν έχουν παραπονεθεί γι αυτό . Πράγμα πολύ πιο σημαντικό κατά την άποψη μου από την ηλεκροκίνηση....

Last edited:
Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Τωρα, εδω και κατι χιλιαδες χρονια ο Κυριος Χατζηγεωργιου ειχε υποσχεθει και ενα τεστ στις γκρι οθονες και το κατα ποσο αυτες βοηθουν και στο κοντραστ. (Αφορα το blooming)
Περισσοτερα απο τον ιδιο οταν αποφασισει να πραγματοποιησει αυτο το τεστ και να μοιραστει μαζι μας τα οποια ευρηματα.

Αυτά τα σαθρά να τα αφήσεις!!:flipout:

Το τεστ θα γίνει παρουσία σου και αναλαμβάνεις και οικειοθελώς να ενημερώσεις τα μέλη για ευρήματα. 34 σεντόνια σου θα είναι αρκετά φαντάζομαι!!:Banane0:

Με λίγα λόγια...

Το τεστ δεν έχει γίνει ακόμα διότι αυτό το παλιομωρό δεν σηκώνει τον απαυτό του να κατέβει τ' αυλάκι ώστε να γίνουν τα τεστ!!:smash:

Ο λόγος στους ενόρκους...:D

Δυστυχώς όμως έχουν εξαντληθεί όλα τα πανιά του Άγγλου από 100"-120" και σε email μου είπε ότι δεν θα είναι διαθέσιμα για κάποιες εβδομάδες (την πατήσαμε :bawling:) Αν δεν το βιάζεται κάποιος καλώς.

Κάποιος που το μετάνοιωσε και το πουλάει?

ρε παλικαρια,ψαχνω και εγω 100" οθονη ,ακουω γιαυτον το "αγγλο" αλλα λινκ δεν βρισκω!Μηπως ειναι αυτος ?και με το gain εχω μπερδευτει λιγο,εγω στο σαλονι εχω μαυρο μοσαικο,ο τοιχος που θα μπει η οθονη ειναι σκουρο κεραμιδι και ολα τα αλλα λευκα(τοιχοι,ταβανια).Τι gain χρειαζομαι?

edit: η οθονη εχει rf χειριστηριο,υπαρχουν οθονες με ir χειριστηρια?εχω ενα χειριστηριο για ολα (harmony smarthub) και θα ηταν πολυ καλο να μπορουσα να χειριζομαι την οθονη πανω/κατω.Μηπως υπαρχει καμια πατεντα για αυτο?

Last edited:
μου βγάζει στις επιλογές αποστολής economy με 22 και expedited (express) με 25 έξοδα αποστολής.
έχουν διαφορά όσον αφορά την αποστολή στη χώρα μας ή ισχύει το express μόνο για τους Εγγλέζους?

εγω την χτυπησα με economy ,αλλα ρε παιδες δεν εχω καταλαβει ακομα ενα πραγμα,ο προβολεας πρεπει να ειναι περιπου στο θεωρητικο κεντρο της οθονης?Αν ειναι ετσι δεν πρεπει να κατεβαινει πολυ χαμηλα?(τοποθετηση ταβανιου)Υπαρχει καποιο tutorial-οδηγος τοποθετησης?θελω η οθονη να ξεκιναει κατω μερος απο τους 70 ποντους,στα 3 μετρα αποσταση ποσο περιπου χαμηλα πρεπει να παει ο προβολεας???

εγώ έβαλα express - είπα να μην λυπηθώ τα 3 μπάς και την έχω πιο γρήγορα... όσο για την τοποθέτηση κέντρο όσον αφορά την οριζόντια τοποθέτηση.

για την κάθετη ο φακός πρέπει να είναι στο άνω σημείο δηλ εκεί που ξεκινάει απο επάνω η εικόνα

ρίξε μια ματιά εδώ http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1070-projection-calculator-pro.htm

πρέπει να υπολογίσεις ύψος ταβανιού και απο που θέλεις να ξεκινάει το ενεργό κάδρο

και εδώ της benq http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

Last edited: