Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους !!
Μόλις τελείωσα το διάβασμα όλου του thread μαζί με κάτι άλλα παρεμφερη περί σταθερών οθονών, βαψίματα κλπ...:computer:
Έχω προς το παρόν μια ηλεκτροκίνητη οθόνη 4:3 την οποία θέλω να αντικαταστήσω τώρα που πήρα τον 1070 με μία μεγαλύτερη και καλύτερη.
Σύμφωνα με αυτά που διάβασα (πραγματικά η βοήθεια όλων - και ειδικά του κ. Χατζηγεωργίου - είναι ανεκτίμητη και σας ευχαριστώ πολύ), κατέληξα σε σταθερή οθόνη μελαμίνης 120 - 130 ιντσών, μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου (το δωμάτιο είναι αποκλειστικά για χρήση μουσικής & ταινιών), αλλά υπάρχει θέμα κόστους...
Εδώ έρχονται λοιπόν οι ερωτήσεις μου:
1) Δεδομένης της απόστασης θέασης που είναι 4,5 μέτρα, να πάω σε 120" ή να πάω σε 130" και αν δω ότι με κουράζει να μασκάρω την οθόνη στις 120" ας πούμε ? το φως του προβολέα είναι αρκετό για να γεμίσει 130" ή θα είμαι καλύτερα στις 120" ?
2) Τι διαστάσεις ακριβώς πρέπει να έχει το φύλλο της μελαμίνης για 120 και 130 ίντσες αντίστοιχα ?
3) Χρειάζεται να φτιάξω κάποιο είδος "κάσας" για το φύλλο (πχ για να μην ξεφτίζει με τον καιρό) ή όχι ?
4) Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κοπεί στη μέση για να μεταφερθεί, θα υπάρχει πρόβλημα με την ένωση ή θα φαίνεται άσχημα κατά τη θέαση ?
5) Για το συγκεκριμένο setup (προβολέας, απόσταση θέασης και διαγώνιο) τι χρώμα μελαμίνη πρέπει να πάρω, λευκό και κατόπιν μετρήσεως με το φωτόμετρο και τους υπολογισμούς του πόστ του κ. Χατζηγεωργίου να επιλέξω το κατάλληλο χρώμα να το βάψω ή έχει εξαρχής κάποιο χρώμα που θα μου κάνει τη δουλειά σε μεγάλο βαθμό χωρίς να χρειαστεί πολύ δουλειά ?
6) Υπόψιν ότι έχω παραγγείλει το δισκάκι DVE HD BASICS με το οποίο θα (προσπαθήσω να) κάνω ένα βασικό καλιμπράρισμα όταν το παραλάβω.
7) Τέλος, σε κάποιο σημείο έγινε μια αναφορά σε κάποιο κ. Μελίδη αν δεν κάνω λάθος που ασχολείται με custom κατασκευές (ενδιαφέρομαι πρωτίστως για βάση για τον Benq και ίσως για τα surround ηχεία), υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας ?
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και τις πολλές ερωτήσεις μου, ελπίζω να μην σαν κουράζω πολύ...