Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

για προτεινε μου μερικες, δεν ειναι αναγκη να ειναι ηλεκτρικες, να δω τι εννοεις.

χμ δε το καταλαβαινω απολυτα αυτο φιλε γιαννη. οσο ανεβαινουμε σε ιντσες τι αλλαζει ακριβως για να παμε σε ασπρη οθονη?
o 9100 εχει πιο πολλα lumen απο τον benq. εφοσον ειναι πιο φωτεινος δε θα επρεπε να παμε σε οθονη γκρι αντι να του δωσουμε πιο πολυ gain?

Οσο ανοίγεις ίντζες πέφτει η φωτεινότητα, στις 120" λοιπόν μπορεί σε 2D να είσαι εντάξει, σε 3D όμως μπορεί να χεις θέμα και μετά κοντά στις 500 ώρες που θα χει πέσει αισθητά η λάμπα το μηχάνημα θα σκοτεινιάσει πολύ. Γι αυτούς που βάφουν τοίχο όπως εγώ δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί περνάμε χέρια και μπορούμε να παίξουμε με τις αποχρώσεις, στα πανιά όμως τι θα κάνεις; Θα αγοράζεις γκρι και αργότερα θα το πουλάς και θα παίρνεις άσπρο;

μαλιστα, κατανοητο! νασε καλα! :)
οποτε χτυπαω την λευκη.
αληθεια το βαψιμο τοιχου αποδιδει καλα?

Προσωπική μου άποψη ναι, εγώ το δοκίμασα πριν 5 χρόνια γιατί μου την έσπαγε που στα παναρίσματα της κάμερας διαγράφονταν όλες οι ατέλειες του πανιού κι είπα να κάνω μια δοκιμή. Μάλιστα αφού έβαψα το κάδρο κατέβασα το πανί ως τη μέση του ύψους και τα σύγκρινα και τα δύο και στα μάτια μου δεν είχαν την παραμικρή διαφορά, αντιθέτως ο τοίχος ήταν απόλαυση λόγω της επιπεδότητας που δεν πρόκειται κανένα πανί να την πιάσει κι έτσι έμεινα με το βάψιμο. Αργότερα πέρασα κι ένα στρώμα λευκό αραιωμένο με 2-3% μαύρο να μου δώσει μια μικρή γκριζάδα κι η εικόνα απέκτησε και καλύτερο μαύρο και κοντράστ.

Οκ θα το δοκιμασω αν και στη περιπτωση μου βολευει το πανι για να κρυψω απο πισω την τηλεοραση.
Ειδα κατι elite screens που κανουν 300 ευρω για χειροκινητη. Λετε αυτες να εχουν μεγαλη διαφορα απο του αγγλου; Μιλαω για τα μοντελα m120xwh2 και m1200uwh2. Ξερει κανεις αν εχουν καμια αλλη διαφορα εκτος το χρωμα της κασας;

Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

χμ δε το καταλαβαινω απολυτα αυτο φιλε γιαννη. οσο ανεβαινουμε σε ιντσες τι αλλαζει ακριβως για να παμε σε ασπρη οθονη?
o 9100 εχει πιο πολλα lumen απο τον benq. εφοσον ειναι πιο φωτεινος δε θα επρεπε να παμε σε οθονη γκρι αντι να του δωσουμε πιο πολυ gain?

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος, όσο ανοίγεις ίντσες τόσο πέφτει η φωτεινότητα. Με δεδομένο δε ότι ο 9100 δεν είναι πιο φωτεινός από τα αντίστοιχα DLP, πρότεινα την λευκή για τις 120 ίντσες. Μην μένεις στο τι δηλώνουν οι εταιρείες από πλευράς φωτεινότητας. Το mode που θα παίζεις θα έχει λιγότερο φως από το μάξιμουμ που δηλώνει η Έπσον και κάθε εταιρεία. Τέλος, η φωτεινότητα στα τρίτσιπα πέφτει πιο γρήγορα (εμπειρικά πάντα μιλώντας).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλε reflecta ΕΧΩ ηλεκτρική και ανοίγω 106" κάνει ζάρες είχα μια μικρή με τρίποδο και δεν μου έκανε τίποτα εγώ τα λέω για πολλοί εδω μου λέγανε πάρε Άγγλο και τα πανιά δεν εχουν διάφορες και όμως εχουν για αυτο υπάρχουν πανιά με 200 και αλλα με 600 ότι πληρώνεις παίρνεις και ΕΣΥ που θα πάρεις ακριβό μηχάνημα επένδυσε σε κάτι καλύτερο άποψη μου

Είναι φυσιολογικό η μικρή να μην κάνει τίποτα λόγω μικρότερης επιφάνειας. Τα πανιά, όντως, δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Όταν πληρώνεις παραπάνω χρήματα, πληρώνεις κυρίως την κατασκευή και όχι την ποιότητα του πανιού. Σε άλλες περιπτώσεις (ακριβά πανιά), πληρώνεις την τεχνολογία που κουβαλάνε.

ευχαριστω, με καλυψες.
τελικα κατεληξα στον epson 9100 απο φιλο συμφορουμιτη που μου τον πουλησε.
λεω εντελι να μην παρω την ηλεκτρικη απο τον αγγλο αλλα μια reflecta χειροκινητη με 110 ευρω που πιστευω ειναι τιμη ευκαιριας γιατι στο γερμανικο site της κατασκευαστριας εταιριας το εχει 209 ευρω. αλλιως υπαρχει και η elite screens απο ebay αντι για 280 που κανει ελλαδα στα 210 με τα μεταφορικα και το τελωνειο που ζηταει extra. αλλα και παλι ειναι διπλασια τιμη και η reflecta λογικα θα μου κανει δουλεια.τι λετε? :)

Μια ερωτηση!Αν δεν βρησκω οικονομικη οθονη 16:9 μπορω να παρω 4:3?Θα ειναι εντονη η διαφορα του λευκου που θα μενει ανεκμεταλευτο?

Ευχαρηστω για την γρηγορη απαντηση!Ρωτησα γιατι μου ειπαν οτι θα αργησουν να ερθουν 16:9 και θα παρει μερες και μου τα μασαγαν.Ο προτζεκτορας ερχετε την αλλη βδομαδα,μην καθομαι να τον κοιταω!

καλησπέρα σε όλους, βλέπω τις τιμές των πανιών του Άγγλου και υπάρχει τεράστια διάφορα τιμής ανάμεσα σε πανιά 4/3 και 16/9. Σε τι οφείλεται αυτό?

New 110" Electric Motorized HD Projection Screen Widescreen 16:9 Matt GREY
Full HD Compatible - ORDER BY 2PM FOR NEXTDAY DELIVERY
EUR 1,440.74

Brand New 110" Electric Motorized HD Projection Screen Remote 4:3 Matt GREY
Full HD Compatible - ORDER BY 2PM FOR NEXTDAY DELIVERY
EUR 214.19

Γενικα το κανει αυτο για μικρες περιοδους. Υποθετω οτι το κανει οταν ξεμενει απο στοκ. Δες και τις αλλες διαστασεις και θα χτυπησει ακομα περισσοτερο ;)

οι αγορές που αναφέρονταν σε προηγούμενες σελίδες με τιμή περί τα 180 ήταν για 16/9?

Toυ εχω στειλει εγω μηνυμα. Οντως δεν εχει οθονες και γι'αυτο και η υψηλη τιμη. Μου ειχε πει πως δεν περιμενει καινουρια παραλαβη για κανενα διμηνο. Καπου τοσο πρεπει να εχει περασει απο τοτε που του εστειλα.

Re: Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Εδώ και κανα 4μηνο αποφάσισα να αναβαθμίσω την 60αρα πλάσμα (LG 60PA5500) στο σαλόνι και άρχισα την μελέτη για προβολείς.
Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στον BENQ W1070+ .
Επειδή η LG είναι τοποθετημένη στον τοίχο δοκίμασα προβολή σε 110¨ σε ελεύθερο τοίχο από περίπου 3μ και το αποτέλεσμα απλά είναι τέλειο. Μετά από 5 μέρες τόσο εγώ όσο και τουλάχιστον 10 άτομα που παρακολούθησαν δεν έχουμε δει καθόλου rainbow ενώ χωρίς να έχω κάνει καμία ρύθμιση (cinema mode, lamp low) η ποιότητα της εικόνας ξεπερνά τις προσδοκίες μου. Προσωπική μου γνώμη για έναν αρχάριο σαν εμένα στους προβολείς που απλά θέλει να βλέπει 2-3 ταινίες την εβδομάδα και δεν έχει χρόνο για καλιμπράρισμα αλλά έχει απαιτήσεις για ποιοτική εικόνα ο συγκεκριμένος προβολέας θα πρέπει να είναι στις πιθανές επιλογές του.
Τελειώνοντας και αφού ευχαριστήσω όλους για τις πληροφορίες που μοιράζονται στο φόρουμ και μας ανοίγουν τα μάτια θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την οθόνη προβολής που πρέπει να αγοράσω για να μπορώ να προβάλω στο σαλόνι χωρίς να βγάλω την LG. Η απόσταση θέασης θα είναι 3-3.5μ οι τοίχοι είναι ανοιχτόχρωμοι και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο

http://www.you.gr/proionta/eikona-ichos/axesouar-ichou-eikonas/axesouar-vinteoprovoleon/ilektrokiniti-othoni-provolis-brateck-peaa108-108

http://www.ebay.co.uk/itm/New-120-Electric-HD-Motorised-Projection-Screen-home-cinema-4-3-Matt-Grey-/180957927813?pt=UK_Sound_Vision_Projector_Screens&hash=item2a21eed985

Ξέρω ότι η δεύτερη του Άγγλου είναι 4:3 αλλά είναι η μόνη διαθέσιμη με γκρίζο πανί και αν προβάλεις 16:9 γίνεται 110” απλά στο πάνω μέρος δεν θα υπάρχει το μαύρο πλαίσιο όπως στην πρώτη. Εδώ είναι που δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό θα είναι πρόβλημα, γιατί στον τοίχο που προβάλω τώρα χωρίς μαύρο πλαίσιο δεν έχω θέμα.
Το δίλλημα είναι να προτιμήσω την Brateck με gain 1.0 ή να προτιμήσω του Άγγλου με gain 0.8 για να περιορίσω την φωτεινότητα του προβολέα

Φιλε Kournia.Εχω τον ιδιο προβολεα και οταν εψαχνα πανι βιαζομουνα λιγο και δεν υπηρχαν και πολλα χρηματα.Επειδη δεν εβρισκα 90αρι 16:9 κατω απο 100 ευρω πηρα 100αρι 4:3.Το οριζοντιο ανοιγμα προβολης 90 ιντσες σε 16:9 ειναι 2 μετρα,το ιδιο και οι 100 ιντσες σε 4:3.Μονο λευκο κενο εχω απο πανω αλλα δεν ειναι καθολου ενοχλητικο,σαν να μην υπαρχει.Τωρα για το gain δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι παιζουν πολλα ρολο.Ποσα τ.μ. ειναι το σαλονι σου τι χρωμα τοιχους εχεις?Εγω απο το you την πηρα με gain 1.0 και ειμαι ευχαρηστημενος.Ασε που λογω 4:3 παλαιες ξενες και ελληνικες ταινιες τις βλεπω σε full 4:3 και δεν εχω μπαρες αριστερα,δεξια.

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους !!

Μόλις τελείωσα το διάβασμα όλου του thread μαζί με κάτι άλλα παρεμφερη περί σταθερών οθονών, βαψίματα κλπ...:computer:
Έχω προς το παρόν μια ηλεκτροκίνητη οθόνη 4:3 την οποία θέλω να αντικαταστήσω τώρα που πήρα τον 1070 με μία μεγαλύτερη και καλύτερη.

Σύμφωνα με αυτά που διάβασα (πραγματικά η βοήθεια όλων - και ειδικά του κ. Χατζηγεωργίου - είναι ανεκτίμητη και σας ευχαριστώ πολύ), κατέληξα σε σταθερή οθόνη μελαμίνης 120 - 130 ιντσών, μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου (το δωμάτιο είναι αποκλειστικά για χρήση μουσικής & ταινιών), αλλά υπάρχει θέμα κόστους...:laugh:

Εδώ έρχονται λοιπόν οι ερωτήσεις μου:

1) Δεδομένης της απόστασης θέασης που είναι 4,5 μέτρα, να πάω σε 120" ή να πάω σε 130" και αν δω ότι με κουράζει να μασκάρω την οθόνη στις 120" ας πούμε ? το φως του προβολέα είναι αρκετό για να γεμίσει 130" ή θα είμαι καλύτερα στις 120" ?

2) Τι διαστάσεις ακριβώς πρέπει να έχει το φύλλο της μελαμίνης για 120 και 130 ίντσες αντίστοιχα ?

3) Χρειάζεται να φτιάξω κάποιο είδος "κάσας" για το φύλλο (πχ για να μην ξεφτίζει με τον καιρό) ή όχι ?

4) Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κοπεί στη μέση για να μεταφερθεί, θα υπάρχει πρόβλημα με την ένωση ή θα φαίνεται άσχημα κατά τη θέαση ?

5) Για το συγκεκριμένο setup (προβολέας, απόσταση θέασης και διαγώνιο) τι χρώμα μελαμίνη πρέπει να πάρω, λευκό και κατόπιν μετρήσεως με το φωτόμετρο και τους υπολογισμούς του πόστ του κ. Χατζηγεωργίου να επιλέξω το κατάλληλο χρώμα να το βάψω ή έχει εξαρχής κάποιο χρώμα που θα μου κάνει τη δουλειά σε μεγάλο βαθμό χωρίς να χρειαστεί πολύ δουλειά ?

6) Υπόψιν ότι έχω παραγγείλει το δισκάκι DVE HD BASICS με το οποίο θα (προσπαθήσω να) κάνω ένα βασικό καλιμπράρισμα όταν το παραλάβω.

7) Τέλος, σε κάποιο σημείο έγινε μια αναφορά σε κάποιο κ. Μελίδη αν δεν κάνω λάθος που ασχολείται με custom κατασκευές (ενδιαφέρομαι πρωτίστως για βάση για τον Benq και ίσως για τα surround ηχεία), υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας ?

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και τις πολλές ερωτήσεις μου, ελπίζω να μην σαν κουράζω πολύ...-bye-