Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Μπα το πανι ετσι ειναι και σε αλλες που ειδα. Λεπτο δεν ειναι αλλα σιγουρα δεν προσφερι την ποιοτητα κατασκευης μιες οθονης κοντα στο 1000αρικο αλλα δεν θα περιμενα κιολας. Στο manual τι λεει ακριβως γιατι εμενα δεν ειχε manual? Ο μηχανισμος μετα απο σχεδον 4 μηνες που την εχω δεν εχει παθει απολυτος τιποτα και απο διαφορα Αγγλοφωνα φόρα που εχω διαβασει δεν εχει παθει ποτε και σε κανενα τιποτα.

Δεν θα το πιστέψεις... ψαχνω να το βρω αλλά δεν το βρίσκω... τεσπα... έλεγε ότι θέλει 1 εβδομάδα συνεχόμενα κατεβασμένη για να πάρει τα πάνω της... ίσως και κάποιος άλλος που την πήρε να μπορέι να επιβεβαιώσει...

προς Γιαννη Χατζ. ή αν θελει και κανεις αλλος απανταει.
Λεω να τον κρεμασω απ'το ταβανι υψους 2,80 η αποσταση του τοιχου απ'την οθονη θα ειναι(χωρις να υπολογιζω το μηκος του σωματος του προβολεα,αρα πιο μικρη η αποσταση) 3,45,μπορω να προβαλω σε πανι πατωματος ή αναγκαστικα λογω του υψους του προβολεα πρεπει το πανι να ειναι οροφης;

Υ.Γ το μεγιστο μηκος του πανιου θα ειναι 2 μετρα,δηλαδη αν υπολογιζω σωστα 80''.

προς Γιαννη Χατζ. ή αν θελει και κανεις αλλος απανταει.
Λεω να τον κρεμασω απ'το ταβανι υψους 2,80 η αποσταση του τοιχου απ'την οθονη θα ειναι(χωρις να υπολογιζω το μηκος του σωματος του προβολεα,αρα πιο μικρη η αποσταση) 3,45,μπορω να προβαλω σε πανι πατωματος ή αναγκαστικα λογω του υψους του προβολεα πρεπει το πανι να ειναι οροφης;

Υ.Γ το μεγιστο μηκος του πανιου θα ειναι 2 μετρα,δηλαδη αν υπολογιζω σωστα 80''.

Λάκη, αν καταλαβαίνω καλά, ρωτάς αν από τα 3,45 μπορείς να ανοίξεις 80 ίντσες? Η απάντηση είναι όχι...πρέπει ο προβολέας να πάει πολύ πιο κοντά (από 2 μέχρι 2,6 μέτρα). Αν είσαι οκ, πες μας για να υπολογίσουμε που θα κάτσει καθ' ύψος με οθόνη δαπέδου.

Γιαννη 3,45 ειναι χωρις το σωμα του προβολεα,αρα καπου στα 3 μετρα,θελει οπωσδηποτε πανι οροφης,αφου θα ειναι ψηλα ο προβολεας;

Γιαννη 3,45 ειναι χωρις το σωμα του προβολεα,αρα καπου στα 3 μετρα,θελει οπωσδηποτε πανι οροφης,αφου θα ειναι ψηλα ο προβολεας;

Λάκη, το σώμα του προβολέα είναι 25 πόντους, δηλαδή πας στα 3,2 μέτρα φακός - οθόνη. Δεν είναι θέμα ύψους, είναι θέμα ζουμ. Δεν μπορεί να σου δώσει 80 ίντσες από αυτή την απόσταση ο 1070, σου δίνει κάδρο πολύ πιο μεγάλο.

80'' (1,77 χ 1)

οποτε πρεπει να τον φερω λιγο πιο κοντα.
Αν καταλαβα καλα,μπορω να βαλω πανι πατωματος.

πρέπει ο προβολέας να πάει πολύ πιο κοντά (από 2 μέχρι 2,6 μέτρα).

Πάμε σε υπολογισμούς:

Δαπέδου (με μπόρντερ 60 πόντων). Ο προβολέας κάθεται στους 55 πόντους από το πάτωμα και απόσταση από 2 μέχρι 2,6 μέτρα από το πανί.

Αν πας σε οροφής, πρέπει να τοποθετηθεί ανάποδα (εφόσον τον κρεμάσεις) 5 πόντους πάνω από το ανώτερο ύψους της οθόνης.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι... Οπως τα έχω υπολογίσει η οθόνη πάει οροφή σε απόσταση περίπου 3,5μ για 120'' - απόσταση θέασης 4μ ( υπερβολικά τα 120'' το ξέρω... αλλά αν γινόταν θα άνοιγα και παραπάνω...) αλλά θα δείχνει 2-3 εκατοστά κάτω απο το πάνω όριο της ενεργής οθόνης. Διάβασα ότι ο προβολέας έχει την δυνατότητας κάθετης ρύθμισης. Είναι ένα σενάριο που μπορεί να παίξει αραγες χωρίς να έχω παραμόρφωση??? ή να αρκεστώ σε αυτά τα 2-3 εκατοστά?

Η οθόνη δεν πάει πιο κάτω ούτε ο προβολέας πιο πάνω....

απόσταση άνω ορίου οθόνης από οροφη 50 εκ
απόσταση προβολέα ( άνω πλαίσιο ) από οροφή 41 εκ

Last edited:
Ιδανικά θα έπρεπε ο προβολέας να κάτσει 7,5 πόντους πάνω από την οθόνη σου, αλλά, κουνώντας μια ιδέα το lens θα έρθει μια χαρούλα. Δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Ιδανικά θα έπρεπε ο προβολέας να κάτσει 7,5 πόντους πάνω από την οθόνη σου, αλλά, κουνώντας μια ιδέα το lens θα έρθει μια χαρούλα. Δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα.

μετράω 7,5 πόντους απο...

α. το πάνω μέρος
β. το κάτω μερος
γ. το μέσον του φακού?

το προβόλι έχει ύψος 10εκ

βλακειες λεω τελικα,θα εχω 2μ μηκος οθονης που σημαινει οτι η διαγωνιος σε ιντσες θα ειναι μεγαλυτερη.
Πως υπολογιζεται η διαγωνιος;

Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

βλακειες λεω τελικα,θα εχω 2μ μηκος οθονης που σημαινει οτι η διαγωνιος σε ιντσες θα ειναι μεγαλυτερη.
Πως υπολογιζεται η διαγωνιος;

16:9
200cm πλάτος
113cm ύψος
229 cm διαγώνιος (90 ιντσες)