Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Δυστυχως το αν αξιζει η διαφορα τιμης στην οθονη που αναφερθηκε απο το ebay και την οθονη απο το visivo, μπορει να το απαντησει καποιος που εχει εμπειρια απο τις οθονες και τα υλικα τους.

Η οθονη απο το ebay δεν αναφερει τι υλικο επιστρωσης εχει, ουτε ποσο παχυ, πιθανοτατα θα ειναι vinyl.
Η οθονη απο το visivo αναφερει: "fiberglass-reinforced 3-layer fabric, which is optimized for projectors and features a high fiberglass content, guarantees not only that contrasts and colors are rendered perfectly but also that an optimum flatness is achieved."

Τωρα, το ποσο πιο ανθεκτικη αποδεικνυεται και στις ζαρες με τον καιρο, μονο ενας χρηστης που εχει στην κατοχη του τετοια μπορει να το απαντησει.
Οι εμπειροι λενε οτι μονο μια tensioned θα κανει δουλεια στο περασμα του χρονου.
Οποτε κρινετε με την τσεπη σας και αποφασιστε.

Μιας και τα πιο χοντρα πανια παρουσιαζουν καλυτερη μηχανικη αντοχη, κατα τη γνωμη μου θα επρεπε ολοι οι κατασκευαστες να αναφερουν το παχος σε mm, ωστε να ξερει ο πελατης ποσο χοντρο πανι αγοραζει στην τιμη που του προσφερεται. Ειναι λοιπον κι αυτο ενα θολο σημειο.
Εκτος κι αν στις φθηνες κατηγοριες εχουν ολες copy-paste το ιδιο παχος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

:flipout: δεν υπαρχεις λέμε...:flipout:

Κανένας φόβος ούτε για εγκαταστάσεις-munki- ξόρκια κλπ :flipout:
Όλα πανεύκολα είναι ..πιστέψτε με..απλά θέλουν όρεξη,χρόνο,πάθος,διάβασμα και σπάσιμο νεύρων του Γιάννη...:flipout:

Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Γιαννη ευχαριστουμε για τη βοηθεια,γιατι μαλλον ειμαστε αρκετοι που ψαχνομαστε για οθονη.
Αν καποιος εχει γνωμη για τα υλικα της visivo ή εχει ο ιδιος στην κατοχη του,ας μεταφερει εντυπωσεις..

Ο συνονόματος έχει δαπέδου της Visivo. Επομένως, περιμένουμε πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ!!!:Banane0:

Γεραματα. ?
a020.gif

Εχω ποσταρει εντυπωσεις και φωτος απο τοτε που πηρα τον προηγουμενο προβολεα epson 9000.

Διαβαστε απο το post #84 εως #87

http://www.avclub.gr/forum/showthre...οριες)?p=1056348803&viewfull=1#post1056348803

Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

[Γιαννη ευχαριστω για το link,εντυπωσεις ως τωρα?Εχει κανει καθολου ζαρες,αν και μαλλον ειναι αλλης ρυθμισεις σε σχεση με αυτη που σκεφτομαι μια και η δικια μου θα ειναι οροφης και οχι δαπεδου..
Και σου εκανε και μολις 4 μερες για να σου ερθει!
http://www.avclub.gr/forum/showthre...οριες)?p=1056348803&viewfull=1#post1056348803[/QUOTE]

Παιδια μολις αγορασα απο τον Αγγλο την 92".Μετα απο χτεσινοβραδυνο τσατ με το Γιαννη προεκυψε οτι χωροταξικα δε με παιρνει για 100 λογω υψους..Ο θεος βοηθος λοιπον..

Η αποσταση μου ειναι στα 3μ περιπου οποτε μαλλον και εγω καταληγω Νικο μου(καποιους ελαχιστους ενδoιασμους για την 100αρα αλλα μαλλον ειναι too much)καλοριζικη και καλοθεατη Νικο!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Δεν ξερω δυστυχως ποσο θα μετρησει το να ειναι η μια οροφης (ηλεκτρικη ?) και η αλλη χειροκινητη δαπεδου.
Μεχρι τωρα, ζαρα δεν εχω. Εχω ομως ενα ελαφρυ μαγουλιασμα. (αναποφευκτο στις μεγαλες ιντσες των δαπεδου)
Επισης, στις ακρες το πανι (δεξια-αριστερα) το black border και 1-2 εκ μεσα απο αυτο, εχουν την ταση να ειναι λιγο στραμενα προς τα μεσα. Ισως μια ηλεκτρικη απο οσο λενε, επειδη διπλωνει αργα σταθερα αργησει περισσοτερο να χαλαει σε σχεση με τις χειροκινητες.

Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να μου πει αν 117 ίντσες είναι πολύ για απόσταση ματιών στα 3,20 περίπου;εκεί που έχω σκοπό να τον βάλω στα 3,80 δηλαδή βγάζει 117 ίντσες οπότε έλεγα να παω για μια 120 οθόνη αλλά αρχίζω και το ξανασκέφτομαι..Μήπως παραείναι μεγάλη για τέτοια απόσταση ; το θέμα είναι ότι θέλω να τον βάλω σε ράφι στον τοίχο οπότε είναι στανταρ η απόσταση και όχι στο ταβάνι όπου θεωρητικά θα μπορούσα να τον έβαζα σε όποια απόσταση θέλω.

Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να μου πει αν 117 ίντσες είναι πολύ για απόσταση ματιών στα 3,20 περίπου;εκεί που έχω σκοπό να τον βάλω στα 3,80 δηλαδή βγάζει 117 ίντσες οπότε έλεγα να παω για μια 120 οθόνη αλλά αρχίζω και το ξανασκέφτομαι..Μήπως παραείναι μεγάλη για τέτοια απόσταση ; το θέμα είναι ότι θέλω να τον βάλω σε ράφι στον τοίχο οπότε είναι στανταρ η απόσταση και όχι στο ταβάνι όπου θεωρητικά θα μπορούσα να τον έβαζα σε όποια απόσταση θέλω.

Εμενα μου φαινεται λιγο μεγαλη η οθονη.Τσεκαρε και αυτο(αν δεν το εχεις ηδη τσεκαρει),μεχρι να απαντησουν οι εμπειροτεροι..
http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html

Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Θα έλεγα, ναι, είναι μεγάλο κάδρο για τέτοια απόσταση και υπάρχει περίπτωση να σε κουράζει. Ράφι στον τοίχο? Σε ποιο ύψος? Ανάποδα εννοείς?

Re: Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Θα έλεγα, ναι, είναι μεγάλο κάδρο για τέτοια απόσταση και υπάρχει περίπτωση να σε κουράζει. Ράφι στον τοίχο? Σε ποιο ύψος? Ανάποδα εννοείς?[/QUOTE
Ναι ανάποδα σε ένα ψηλό ράφι στον τοίχο πίσω απο τον καναπέ που θα κάθομαι. Για αισθητικούς λόγους να μην κρέμεται δηλαδη στον κεντρο του σαλονιου διπλα στα φώτα αλλα και για να μπορω να τον παιρνω ευκολα οταν θελω να τον παω αλλου σε άλλο σπιτι κτλ

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες από τη βασούλα. Το, ας το πούμε πρόβλημα, θα το αντιληφθείτε αμέσως. Οι βίδες που βιδώνουν στο ταβάνι θέλουν γωνιακό κατσαβίδι. Κατά τα άλλα, είναι ένα μασίφ κατασκεύασμα που αποτελείται από δύο μεταλλικούς κορμούς (έναν των 8 πόντων και έναν των 17. Στις φώτο έχω τον κοντό). Παρότι δηλώνει ότι παίρνει κλίση 15 μοιρών, δεν μπόρεσα να εφαρμόσω κάποια κλίση (πάνω - κάτω). Άπαξ και βιδωθεί, δεν κουνιέται...

Εικόνα0080.jpg
Εικόνα0081.jpg
Εικόνα0083.jpg
Εικόνα0084.jpg
Εικόνα0085.jpg

Νίκο καταρχήν καλορίζικη η οθονη αλλά...ειναι μικρή..δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά σε λίγο διαστημα θα έχεις μετανοιωσει και απο την άλλη με αυτόν τον προβολέα ειναι σαν να βάζεις μια Ferrari στους ελληνικούς δρόμους..από την άλλη στα 3.20μ οι 117-120" είναι πολλές και κουραστικές..στα 3.50-3.70μ αν σου αρέσει το μέγεθος είναι εντάξει σε υλικό 235:1..
Νίκο,τι ύψος θα έχεις απο το έδαφος,ενεργό κάδρο;

Γιαννη ευχαριστουμε για τις φωτογραφιες,μαλλον σε αυτη καταληγω,και ας παιδευτω λιγο να τη βιδωσω.
Ο πωλητης μου εστειλε μηνυμα οτι πρεπει να χρεωθω αλλες 12 λιρες μεταφορικα επειδη μενω σε...νησι!Εν πασει περιπτωσει συμφωνησα,και με την ευκαιρια του εγραψα να μου στειλει την 100" μολις ειδα το μηνυμα σου Κωστα!
το ενεργο μου καδρο το υπολογιζω στους 75 ποντους απο το πατωμα..

Last edited:
Νικο καλορίζικη,περιμενουμε εντυπωσεις απο το πανι,και ποσο κοστισε συνολο με μεταφορικα(σε νησι)
εγω φυσικα θα ανεβω απο 108 σε 120 στα 3.75-3.85 και σε υλικο 235:1 θα ειναι τελεια

Γιαννη ευχαριστουμε για τις φωτογραφιες,μαλλον σε αυτη καταληγω,και ας παιδευτω λιγο να τη βιδωσω.
Ο πωλητης μου εστειλε μηνυμα οτι πρεπει να χρεωθω αλλες 12 λιρες μεταφορικα επειδη μενω σε...νησι!Εν πασει περιπτωσει συμφωνησα,και με την ευκαιρια του εγραψα να μου στειλει την 100" μολις ειδα το μηνυμα σου Κωστα!
το ενεργο μου καδρο το υπολογιζω στους 75 ποντους απο το πατωμα..

Νικο μαλλον στην ιδια θα καταληξω οπως το ειδα(και μετα και απο συζητηση με Γιαννη(JL_?)),για να δουμε τι μαντεψια κανουμε!!
Καλοριζικη και προπαντων καλοθεατη!!(καλα οι νησιωτες πανε να τ'αρπαξουν απο αλλους νιησιωτες!!??)