Οτιδήποτε άλλο εκτός από iPhone X...

Εγω προσωπικα το μονο προϊόν apple που αγορασα και θα ξαναγορασω ειναι το ipad. Οσο ικανοποιημενος ειμαι με το ipad τοσο απογοητευμενος με το iphone. Οσες φορες πηγα να αντικαταστησω το τηλεφωνο μου με iphone οι ελλείψεις σε σχεση με τις συσκευες που ειχα με απετρεπαν απο τελικη αγορα. Το ipad απο την αλλη , επειδη δεν ειναι μια συσκευη που την εχω για χρηση ολη μερα και η αγορα του ηταν πολυ ειδικευμενη με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο. Ακομη και μετα απο κοντα 4 χρονια ( αν θυμαμαι σωστα ) η συσκευη δειχνει φρεσκια. Χαλαλι τα 520 για το mini 2. Μονη ενσταση τα κατωτερης ποιοτητας ηχεια για τετοιου κοστους συσκευη.

Η κριτικη εχει να κανει με την "καινοτομια" των χαρακτηριστικων του iphone που οι φανατικοι χρηστες εκθιαζουν , αλλα σνομπαραν οταν τα ειχε βαλει πιο πριν καποιος αλλος, ως αχρειαστα. " Αφου δεν τα εχει το iphone , δεν τα χρειαζομαι" " Η apple το εκανε καλυτερα" Καπως ετσι. Σαν να εβγαζε η apple αυτοκινητο και να μην ειχε αεροσακους γιατι μπορει να μην τους χρειαζοσουν και να συμφωνουσες με αυτο.....

ΥΓ Δεν χρησιμοποιω και δεν εχω κινητο android. Και οι δυο τελευταιες μου συσκευες κοστιζαν πανω απο 600 οταν λανσαριστικαν.

Ξέχασα να το αναφέρω, από ταμπλετίδια στο σπίτι κυκλοφορούν ένα ipad mini 2 και ένα ipad 2.
Ειδικά το τελευταίο το έχω καταευχαριστηθεί, έχω βάλει παιχνιδάκια και παίζουμε με τη μικρή μου, netflix, nova on the go, youtube τα πάει όλα νερό, έχει πέσει, το έχω βρέξει, έχει γεμίσει μαρμελάδες-μερέντες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς αλλά αυτό συνεχίζει...ακάθεκτο! Και η μπαταρία του είναι απίστευτη.
Μπεστ 100 γιούρος έβερ σπεντ!

Το μικρούλι είναι το τέλειο μέγεθος και βάρος για μένα, υπεράρκετο για σερφάρισμα κλπ κλπ αλλά η μπαταρία του δε πλησιάζει καν του παππού του (ipad 2).

Επόμενη αγορά μου θα είναι κάποιο νέο μοντέλο αηπάδι πχ air πάντα μεταχειρισμένο που το value for money αποκτά άλλη έννοια!

Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Λίγη πλακίτσα :

Ur3ALtp.jpg

a4Gzn8Z_700b_v1.jpg

Screenshot_1.png

Δεν ξέρω αν έχεις τσεκάρει τελευταία επιδοτήσεις εταιρειών , άτοκες δόσεις κτλ αλλά κυκλοφορούν και πολύ ακριβότερα κινητά από τα iphone.

Ακριβότερα δεν υπάρχουν.. Οι επιδοτήσεις με τι έχουν να κάνουν; Σου βγάζουν ένα ποσό ανάλογα τα προηγούμενα πάγια ισχύει για κάθε έναν συνδρομητή δεν είναι μόνο για iphone. Μετά αν είναι να κανεις συμβόλαιο με πάγιο +100 το μήνα για να γλυτώσεις κάτι.. στο τέλος πληρώνεις περισσότερα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Για να μην ξεφύγουμε τελείως off topic, θα σου πω απλά να ψάξεις λίγο παραπάνω πως λειτουργεί το secure enclave και γιατί είναι τελείως διαφορετικό επίπεδο ασφαλείας από τη κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου που προσφέρει το Knox και υπάρχει στα iPhones χρόνια τώρα.
Κατά τα αλλά, σταματώ εδώ γιατί η κουβέντα απαιτεί δικό της thread και δεν έχει πλέον σχέση με το iPhone X.

Ναι δεν λέω, είναι εξαιρετικός όρος marketing. Αλλά επί της ουσίας όπως και να το πείς είναι ''απλά'' ένα διακριτό encrypted storage που κάθε φορά που το χρειάζεσαι κάνει ένα handshake με τα δεδομένα να μένουν μόνο εντός της συσκευής.

Συνεπώς δεν είναι κανένα ''διαφορετικό επίπεδο ασφαλείας'', τίποτα το πρωτοποριακό που δεν υπήρχε ήδη, ένας απλός AES256 χρησιμοποιείται, που όμως είναι εξαιρετικά ασφαλής. Σε πολύ παρόμοιο επίπεδο ασφαλείας με τον Knox της Samsung και το διακριτό container του κινητού.

O Knox στο παρελθόν είχε ένα θέμα με συγκεκριμένα patterns που χρησιμοποιούσε στα private keys, αυτό διορθώθηκε εδώ και 2-3 χρόνια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Ναι δεν λέω, είναι εξαιρετικός όρος marketing. Αλλά επί της ουσίας όπως και να το πείς είναι ''απλά'' ένα διακριτό encrypted storage που κάθε φορά που το χρειάζεσαι κάνει ένα handshake με τα δεδομένα να μένουν μόνο εντός της συσκευής.

Συνεπώς δεν είναι κανένα ''διαφορετικό επίπεδο ασφαλείας'', τίποτα το πρωτοποριακό που δεν υπήρχε ήδη, ένας απλός AES256 χρησιμοποιείται, που όμως είναι εξαιρετικά ασφαλής. Σε πολύ παρόμοιο επίπεδο ασφαλείας με τον Knox της Samsung και το διακριτό container του κινητού.

O Knox στο παρελθόν είχε ένα θέμα με συγκεκριμένα patterns που χρησιμοποιούσε στα private keys, αυτό διορθώθηκε εδώ και 2-3 χρόνια.

Μα το πρόβλημα δεν έγκειται στον αλγόριθμο κρυπτογράφησης , αλλά στο ότι τα συστήματα face recognition που χρησιμοποιεί η samsung ή κοροϊδεύονται εύκολα στο authentication, ή δεν αναγνωρίζουν σωστά τον χρήστη.
Όσον αφορα το πως λειτουργεί το secure enclave της apple (το οποίο είναι dedicated hardware chip και δεν αρκείται στο να προστατεύσει τα δεδομένα κάτω από το γενικό encryption του flash storage που υπάρχει χρονια τώρα στο ios) , μπορείς να τα διαβάσεις αναλυτικά στο white paper: https://www.apple.com/business/docs/iOS_Security_Guide.pdf
https://www.apple.com/business/docs/iOS_Security_Guide.pdf

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Μα το πρόβλημα δεν έγκειται στον αλγόριθμο κρυπτογράφησης , αλλά στο ότι τα συστήματα face recognition που χρησιμοποιεί η samsung ή κοροϊδεύονται εύκολα στο authentication, ή δεν αναγνωρίζουν σωστά τον χρήστη.
Όσον αφορα το πως λειτουργεί το secure enclave της apple (το οποίο είναι dedicated hardware chip και δεν αρκείται στο να προστατεύσει τα δεδομένα κάτω από το γενικό encryption του flash storage που υπάρχει χρονια τώρα στο ios) , μπορείς να τα διαβάσεις αναλυτικά στο white paper: https://www.apple.com/business/docs/iOS_Security_Guide.pdf

TPM, ARM TrustZone, CryptoCell, AMD Platform Security,
και ο Kyrin έχει, γενικά σε όλα τα σύγχρωνα SoC υπάρχει αντίστοιχο 'security processor'

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Mια μου γράφεις ότι δεν αποθηκεύονται τα δεδομένα ασφαλώς, αφού αποθηκεύονται τα δεδομένα ασφαλώς και συμφωνούμε πως και σε πολλές υλοποιήσεις όπως και της samsung υπάρχουν διακριτές μονάδες επεξεργασίας των biometrics, πάμε και στα security features αυτά καθαυτά. Τα samsung πχ σε biometrics έχουν μόνο iris&fingerprint. Το iris είναι γρηγορότατο, κάτω από 0,5sec συνεχώς, το δε fingerprint εξαιρετικά γρήγορο. Για το iris στο ανέλυσα παραπάνω ότι είναι από τις ασφαλέστερες μεθόδους authentication που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η μόνη διαφοροποίηση έχει να κάνει με το τι ανάλυση σκανάρει την ίριδα. Για να το ''ξεγελάσεις'' τόσο αυτό όσο και οποιοδήποτε άλλο πρέπει να έχεις μια εξαιρετικά μεγάλη σε ανάλυση εικόνα και των 2 ματιών πράγμα σχεδόν αδύνατον να συμβεί. Δεν μπορεί να καταλάβει εάν είναι ζωντανός ιστός ή φωτογραφία, όχι μόνο στην υλοποίηση της samsung αλλά γενικώς το iris scanning.

Το face unlock είναι unlock feature και όχι security feature. Το γράφει ότι δεν είναι ασφαλές, όντως, αλλά δεν νομίζω να αναφέρθηκε κανένας σε αυτό.

Για να το συνοψίσω, μου είπες ότι δεν υπάρχουν σωστά security features και ότι τα δεδομένα αυτών είναι πολύ ευκολότερα προσβάσιμα από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της apple. Το πρώτο, με το iris scanning δεν ισχύει επ ουδενί και σχετικά με το που αποθηκεύονται τα δεδομένα, αναφερθήκαμε εκτενώς στο ότι υπάρχουν παρόμοιες υλοποιήσεις, σε πληθώρα κατασκευαστών.

Συνεπώς αδυνατώ να κατανοήσω στο που κολλάς και κάθε τι πέρα από την υλοποίηση της apple είναι ''gimmick''.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone

Mια μου γράφεις ότι δεν αποθηκεύονται τα δεδομένα ασφαλώς, αφού αποθηκεύονται τα δεδομένα ασφαλώς και συμφωνούμε πως και σε πολλές υλοποιήσεις όπως και της samsung υπάρχουν διακριτές μονάδες επεξεργασίας των biometrics, πάμε και στα security features αυτά καθαυτά. Τα samsung πχ σε biometrics έχουν μόνο iris&fingerprint. Το iris είναι γρηγορότατο, κάτω από 0,5sec συνεχώς, το δε fingerprint εξαιρετικά γρήγορο. Για το iris στο ανέλυσα παραπάνω ότι είναι από τις ασφαλέστερες μεθόδους authentication που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η μόνη διαφοροποίηση έχει να κάνει με το τι ανάλυση σκανάρει την ίριδα. Για να το ''ξεγελάσεις'' τόσο αυτό όσο και οποιοδήποτε άλλο πρέπει να έχεις μια εξαιρετικά μεγάλη σε ανάλυση εικόνα και των 2 ματιών πράγμα σχεδόν αδύνατον να συμβεί. Δεν μπορεί να καταλάβει εάν είναι ζωντανός ιστός ή φωτογραφία, όχι μόνο στην υλοποίηση της samsung αλλά γενικώς το iris scanning.

Το face unlock είναι unlock feature και όχι security feature. Το γράφει ότι δεν είναι ασφαλές, όντως, αλλά δεν νομίζω να αναφέρθηκε κανένας σε αυτό.

Για να το συνοψίσω, μου είπες ότι δεν υπάρχουν σωστά security features και ότι τα δεδομένα αυτών είναι πολύ ευκολότερα προσβάσιμα από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της apple. Το πρώτο, με το iris scanning δεν ισχύει επ ουδενί και σχετικά με το που αποθηκεύονται τα δεδομένα, αναφερθήκαμε εκτενώς στο ότι υπάρχουν παρόμοιες υλοποιήσεις, σε πληθώρα κατασκευαστών.

Συνεπώς αδυνατώ να κατανοήσω στο που κολλάς και κάθε τι πέρα από την υλοποίηση της apple είναι ''gimmick''.

Να τα πάρουμε τα πράγματα εξ αρχής: Το face scanning της samsung, από ότι διαβάζω στα reviews, ειναι παντελώς ανασφαλές , οποτε ως βιομετρικό authenticator είναι άχρηστο, επομένως υπάρχει μονο για λόγους εντυπωσιασμού, σε αντίθεση με την υλοποίηση της apple. Αυτό, είναι ο ορισμός του gimmick.
Το iris scanner και αυτό διαβάζω πως μπορεί να ξεγελαστεί και δεν δουλεύει αν φορας φακούς επαφής ή γυαλιά. Επίσης λοιπόν αποτυχημένο ως ως βιομετρικό authenticator, διότι αυτό πρέπει να λειτουργεί τόσο αξιόπιστα και γρήγορα, όσο τα fingerprint sensors τελευταίας γενιάς.
Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα στο samsung μπορεί να αποθηκεύονται και αυτά σε διακριτή μονάδα, όμως το πρόβλημα έγκειται πως το λειτουργικό είναι android, με τα γνωστά προβλήματα ασφαλειας αλλα και χωρίς μια apple που να είναι από πάνω και να κλείνει τυχόν τρυπες στην ασφάλεια του συστήματος.
Η λύση της apple θεωρείται ανώτερη, διότι γίνεται σε επίπεδο OS, από την ιδια εταιρία που ελέγχει hardware και software. Αν ρίξεις μια ματια στο white paper που παράθεσα, θα καταλάβεις.

Φυσικά δεν έχω δουλέψει το samsung οποτε δεν έχω ιδια άποψη, παρα μονο από ότι διαβάζω σε reviews. Δεν θυμάμαι αν το έχω ήδη αναφέρει αλλα πχ ο reviewer των New York times έγραψε:

That brings us to what stinks about the Note 8. Some of the biometrics, including the ability to unlock your phone by scanning your face or irises, are so poorly executed that they feel like marketing gimmicks as opposed to actual security features.

The iris scanner shines infrared light in your eyes to identify you and unlock the phone. That sounds futuristic, but when you set up the feature, it is laden with disclaimers from Samsung. The caveats include: Iris scanning might not work well if you are wearing glasses or contact lenses; it might not work in direct sunlight; it might not work if there is dirt on the sensor.

I don’t wear glasses or contact lenses and could only get the iris scanner to scan my eyes properly one out of five times I tried it.

When you set up the face scanner, Samsung displays another disclaimer, including a warning that your phone could be unlocked by “someone or something” that looks like you. (Hopefully you don’t have a doppelgänger.) In addition, face recognition is less secure than using a passcode. So why would you even use it?

Όταν ο Tim Cook ρωτηθηκε αν θεωρεί την τιμή του iphone X είναι απλησίαστη για τον μέσο Αμερικάνο, απάντησε ότι πρόκειται στη πραγματικότητα για καλή τιμή για την τεχνολογία που λαμβάνεις.
Ως εδώ μια χαρά.

Το αποκορύφωμα είναι μετά.
"Στη συνέχεια, ο CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε ”Η Apple δεν είχε ποτέ στόχο να πουλήσει ποτέ τα περισσότερα από οτιδήποτε – οι στόχοι μας δεν είναι τα μεγάλα έσοδα, ο στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε το καλύτερο προϊόν για να εμπλουτίζει τις ζωές των ανθρώπων. Θέλουμε να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους”

Καλά σε παιδάκια απευθύνεται;
Μου θύμισε απάντηση διαγωνιζόμενης καλλιστείων. :flipout:
Μόνο το "παγκόσμια ειρήνη" έλειπε από την πρόταση

Ακριβότερα δεν υπάρχουν.. Οι επιδοτήσεις με τι έχουν να κάνουν; Σου βγάζουν ένα ποσό ανάλογα τα προηγούμενα πάγια ισχύει για κάθε έναν συνδρομητή δεν είναι μόνο για iphone. Μετά αν είναι να κανεις συμβόλαιο με πάγιο +100 το μήνα για να γλυτώσεις κάτι.. στο τέλος πληρώνεις περισσότερα

Δηλαδή αυτά δεν είναι ακριβότερα από το iphone 8?

https://www.skroutz.gr/s/12460493/Samsung-Galaxy-Note-8-Dual-64GB.html
https://www.skroutz.gr/s/10271715/Huawei-Mate-9-Porsche-Design.html

Όσο για τις επιδοτήσεις συχνά τα Apple έχουν πολύ μεγαλύτερες από αντίστοιχα android , πχ. το iphone 7 μου το έδινε η cosmote 200 ευρώ φθηνότερα από το S8 πριν κάνα δίμηνο.

Προφανώς δεν είσαι καλά ενημερωμένος.

ΥΓ. Κάτοχοι Apple έβγαλαν αυτή την ατυχή σύγκριση με τα αυτοκίνητα; Φαίνεται από την έλλειψη γνώσεων και χιούμορ... :p

Φιάσκο στο λανσάρισμα του νέου iPhone 8 στο Λονδίνο. Μόνο 7 άτομα περίμεναν στην ουρά.

Στο λανσάρισμα του iPhone 8 στο Λονδίνο, οι άνθρωποι στην ουρά ήταν λιγότεροι από τους εργαζόμενους.
Φαίνεται, ότι οι εποχές που γινόταν το αδιαχώρητο στην ουρά για ένα πολύτιμο iPhone έχουν περάσει, τουλάχιστον στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ιστοσελίδα Mashable, βρέθηκε στο επίσημο λανσάρισμα του νέου iPhone 8 και iPhone 8 Plus, στο κατάστημα της Apple, στην Regent Street, στο Λονδίνο και μέτρησε λιγότερους από 30 ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν στα χέρια τους το- όχι και τόσο πολυπόθητο- iPhone 8.
Παρ’ ολ’ αυτά, η διάθεση ήταν καλή και οι εργαζόμενοι χειροκροτούσαν χαρούμενοι τους πελάτες που έμπαιναν στο μαγαζί.

http://www.huffingtonpost.gr/2017/09/22/lansarisma-iphone-8-londino-_n_18069510.html

Ώχ άσχημα τα πράγματα αν ξυπνήσουν οι πιστοί φαν , τόσες οθόνες 1366x750 που υπάρχουν στις αποθήκες απο το 2012 τι θα γίνουν;:p

Έπρεπε να είχαν και το X έτοιμο προς παράδοση όπως και τα υπόλοιπα Iphone 8 , αν και με 1200 πλας δεν το κόβω για μεγάλες ουρές ..

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Οτιδήποτε άλλο εκτός από iPhone X...

Το κρατάω το παραπάνω post για όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πωλήσεων τριμήνου

Θα εχουν ενδιαφερον...
...η σειρα 8 μαλλον δεν θα τα παει καλα, ειδικα αν κρατησουν αυτες τις τιμες... δυσκολα θα αναβαθμισουν σε 8 οσοι εχουν 6ρια και 7ρια και οσοι θελουν καινουργιο, μαλλον θα πανε στο 64ρι Χ (μικρη διαφορα τιμης απο τα 8ρια).