Εγω προσωπικα το μονο προϊόν apple που αγορασα και θα ξαναγορασω ειναι το ipad. Οσο ικανοποιημενος ειμαι με το ipad τοσο απογοητευμενος με το iphone. Οσες φορες πηγα να αντικαταστησω το τηλεφωνο μου με iphone οι ελλείψεις σε σχεση με τις συσκευες που ειχα με απετρεπαν απο τελικη αγορα. Το ipad απο την αλλη , επειδη δεν ειναι μια συσκευη που την εχω για χρηση ολη μερα και η αγορα του ηταν πολυ ειδικευμενη με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο. Ακομη και μετα απο κοντα 4 χρονια ( αν θυμαμαι σωστα ) η συσκευη δειχνει φρεσκια. Χαλαλι τα 520 για το mini 2. Μονη ενσταση τα κατωτερης ποιοτητας ηχεια για τετοιου κοστους συσκευη.
Η κριτικη εχει να κανει με την "καινοτομια" των χαρακτηριστικων του iphone που οι φανατικοι χρηστες εκθιαζουν , αλλα σνομπαραν οταν τα ειχε βαλει πιο πριν καποιος αλλος, ως αχρειαστα. " Αφου δεν τα εχει το iphone , δεν τα χρειαζομαι" " Η apple το εκανε καλυτερα" Καπως ετσι. Σαν να εβγαζε η apple αυτοκινητο και να μην ειχε αεροσακους γιατι μπορει να μην τους χρειαζοσουν και να συμφωνουσες με αυτο.....
ΥΓ Δεν χρησιμοποιω και δεν εχω κινητο android. Και οι δυο τελευταιες μου συσκευες κοστιζαν πανω απο 600 οταν λανσαριστικαν.
Δεν ξέρω αν έχεις τσεκάρει τελευταία επιδοτήσεις εταιρειών , άτοκες δόσεις κτλ αλλά κυκλοφορούν και πολύ ακριβότερα κινητά από τα iphone.
Για να μην ξεφύγουμε τελείως off topic, θα σου πω απλά να ψάξεις λίγο παραπάνω πως λειτουργεί το secure enclave και γιατί είναι τελείως διαφορετικό επίπεδο ασφαλείας από τη κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου που προσφέρει το Knox και υπάρχει στα iPhones χρόνια τώρα.
Κατά τα αλλά, σταματώ εδώ γιατί η κουβέντα απαιτεί δικό της thread και δεν έχει πλέον σχέση με το iPhone X.
Ναι δεν λέω, είναι εξαιρετικός όρος marketing. Αλλά επί της ουσίας όπως και να το πείς είναι ''απλά'' ένα διακριτό encrypted storage που κάθε φορά που το χρειάζεσαι κάνει ένα handshake με τα δεδομένα να μένουν μόνο εντός της συσκευής.
Συνεπώς δεν είναι κανένα ''διαφορετικό επίπεδο ασφαλείας'', τίποτα το πρωτοποριακό που δεν υπήρχε ήδη, ένας απλός AES256 χρησιμοποιείται, που όμως είναι εξαιρετικά ασφαλής. Σε πολύ παρόμοιο επίπεδο ασφαλείας με τον Knox της Samsung και το διακριτό container του κινητού.
O Knox στο παρελθόν είχε ένα θέμα με συγκεκριμένα patterns που χρησιμοποιούσε στα private keys, αυτό διορθώθηκε εδώ και 2-3 χρόνια.
Μα το πρόβλημα δεν έγκειται στον αλγόριθμο κρυπτογράφησης , αλλά στο ότι τα συστήματα face recognition που χρησιμοποιεί η samsung ή κοροϊδεύονται εύκολα στο authentication, ή δεν αναγνωρίζουν σωστά τον χρήστη.
Όσον αφορα το πως λειτουργεί το secure enclave της apple (το οποίο είναι dedicated hardware chip και δεν αρκείται στο να προστατεύσει τα δεδομένα κάτω από το γενικό encryption του flash storage που υπάρχει χρονια τώρα στο ios) , μπορείς να τα διαβάσεις αναλυτικά στο white paper: https://www.apple.com/business/docs/iOS_Security_Guide.pdf
https://www.apple.com/business/docs/iOS_Security_Guide.pdf
Μα το πρόβλημα δεν έγκειται στον αλγόριθμο κρυπτογράφησης , αλλά στο ότι τα συστήματα face recognition που χρησιμοποιεί η samsung ή κοροϊδεύονται εύκολα στο authentication, ή δεν αναγνωρίζουν σωστά τον χρήστη.
Όσον αφορα το πως λειτουργεί το secure enclave της apple (το οποίο είναι dedicated hardware chip και δεν αρκείται στο να προστατεύσει τα δεδομένα κάτω από το γενικό encryption του flash storage που υπάρχει χρονια τώρα στο ios) , μπορείς να τα διαβάσεις αναλυτικά στο white paper: https://www.apple.com/business/docs/iOS_Security_Guide.pdf
https://www.apple.com/business/docs/iOS_Security_Guide.pdf
Mια μου γράφεις ότι δεν αποθηκεύονται τα δεδομένα ασφαλώς, αφού αποθηκεύονται τα δεδομένα ασφαλώς και συμφωνούμε πως και σε πολλές υλοποιήσεις όπως και της samsung υπάρχουν διακριτές μονάδες επεξεργασίας των biometrics, πάμε και στα security features αυτά καθαυτά. Τα samsung πχ σε biometrics έχουν μόνο iris&fingerprint. Το iris είναι γρηγορότατο, κάτω από 0,5sec συνεχώς, το δε fingerprint εξαιρετικά γρήγορο. Για το iris στο ανέλυσα παραπάνω ότι είναι από τις ασφαλέστερες μεθόδους authentication που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η μόνη διαφοροποίηση έχει να κάνει με το τι ανάλυση σκανάρει την ίριδα. Για να το ''ξεγελάσεις'' τόσο αυτό όσο και οποιοδήποτε άλλο πρέπει να έχεις μια εξαιρετικά μεγάλη σε ανάλυση εικόνα και των 2 ματιών πράγμα σχεδόν αδύνατον να συμβεί. Δεν μπορεί να καταλάβει εάν είναι ζωντανός ιστός ή φωτογραφία, όχι μόνο στην υλοποίηση της samsung αλλά γενικώς το iris scanning.
Το face unlock είναι unlock feature και όχι security feature. Το γράφει ότι δεν είναι ασφαλές, όντως, αλλά δεν νομίζω να αναφέρθηκε κανένας σε αυτό.
Για να το συνοψίσω, μου είπες ότι δεν υπάρχουν σωστά security features και ότι τα δεδομένα αυτών είναι πολύ ευκολότερα προσβάσιμα από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της apple. Το πρώτο, με το iris scanning δεν ισχύει επ ουδενί και σχετικά με το που αποθηκεύονται τα δεδομένα, αναφερθήκαμε εκτενώς στο ότι υπάρχουν παρόμοιες υλοποιήσεις, σε πληθώρα κατασκευαστών.
Συνεπώς αδυνατώ να κατανοήσω στο που κολλάς και κάθε τι πέρα από την υλοποίηση της apple είναι ''gimmick''.
Ακριβότερα δεν υπάρχουν.. Οι επιδοτήσεις με τι έχουν να κάνουν; Σου βγάζουν ένα ποσό ανάλογα τα προηγούμενα πάγια ισχύει για κάθε έναν συνδρομητή δεν είναι μόνο για iphone. Μετά αν είναι να κανεις συμβόλαιο με πάγιο +100 το μήνα για να γλυτώσεις κάτι.. στο τέλος πληρώνεις περισσότερα
Το κρατάω το παραπάνω post για όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πωλήσεων τριμήνου![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.