Οτιδήποτε άλλο εκτός από iPhone X...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν το έχω δουλέψει όντως, αλλά ότι review έχω διαβάσει το έχουν θάψει. Η ίδια η Samsung έχει ένα καρό security disclaimers για την λειτουργία του και φυσικά δεν μπορείς με αυτό να πληρώσεις σε σύστημα πληρωμών (αυτό τα λέει όλα ως προς την ασφάλεια του). Έχω ασχοληθεί αρκετά με biometric συστήματά, για να ξέρω ποσο καλύτερη είναι η πρόταση της apple με το secure enclave chip, σε σχέση με τα αντίστοιχα gimmicks της Samsung.

Ναι, προφανώς και έχει security disclaimers επειδή το οποιοδήποτε biometric δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλές, πόσο μάλλον σε υλοποιήσεις smartphone. Για να σκανάρεις την ίριδα αξιοπίστως πρέπει να μείνεις τελείως ακίνητος τόσο εσύ όσο και ο εξοπλισμός για πάνω από 5, σχεδόν 10 δευτερόλεπτα, και ναι, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος πρόσβασης. Το χρησιμοποιούν market leaders στο security για πρόσβαση σε εξαιρετικά εμπιστευτικούς χώρους όπως datacenters, research labs κ.α.

Τώρα για το secure enclave, δεν μπορώ να πω, εξαιρετική ονομασία από το marketing. Αλλά επί της ουσίας ένα encrypted storage είναι με το private key να μένει σε κάθε περίπτωση εντός της συσκευής, που ακριβώς το ίδιο κάνει και η Samsung με τον Knox. Δεν έχει χειρότερος και καλύτερος, είναι κάτι πολύ straightforward στη κρυπτογραφία, δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη υλοποίηση μεταξύ τους. Σε αυτό το επίπεδο είναι και τα 2 εξαιρετικά ασφαλή. AES 256bit το ένα AES 256bit και το άλλο.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Θα παρέμβει κάποιος συντονιστής εδώ, ή όσοι ενδιαφερόμαστε για την συσκευή θα διαβάζουμε τα άκυρα που γράφουν οι συνηθισμένοι apple haters σε κάθε παρουσίαση νέου iphone?
Το καταλάβαμε, δεν σας αρέσει η συσκευή, μην την αγοράσετε. Αφήστε εμάς που θέλουμε μια συσκευή σταθερή για χρόνια, χωρίς lag και με άμεσες αναβαθμίσεις να αγοράζουμε iphone και μείνετε εσείς στα samsung. Όσο για το 3d touch, δεν έχω δει σε android την δυνατότητα μετακίνησης με ακρίβεια μέσα σε μεγάλα κείμενα.
Ο συντονιστής εδώ ειναι κ δυστυχώς για πολλοστή φορά έτσι γίνεται στα θέματα των νέων προϊοντων της Apple...έγραψα κ σε αυτό το νήμα να μην πάρει τέτοια τροπή στην αρχή, αλλά τα ίδια πάλι... αν αρχίσω να ξηλώνω τα ασχετα θα γίνω πάλι ο κακός...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ορθό επιχείρημα αν μιλάγαμε για φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αλλά μιλάμε για την Apple, που στόχος της είναι να μεγιστοποιήσει το κέρδος (όπως όλες οι εταιρείες).

Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι αν έχτιζε εργοστάσιο η Apple θα πετύχαινε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το efficiency και το quality control που χρειάστηκαν δεκαετίες λειτουργίας για να καταφέρουν να "πιάσουν" εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά;

Και αυτό το λέω μιλώντας για ένα "απλό" εργοστάσιο κατασκευής / συναρμολόγησης. Αν πάμε σε εργοστάσια κατασκευής οθονών ή fab επεξεργαστών το σενάριο γίνεται απλά σουρεαλιστικό. Το X πεντοχίλιαρο θα έπρεπε να το πουλάνε.
Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά η Samsung κατασκευάζει οθόνες, μνήμες, μπαταρίες και επεξεργαστές για τα κινητά της και δεν κοστίζουν 5.000 , σε δικά της εργοστάσια.

Και επειδή η apple θέλει απλά να μεγιστοποιει το κέρδος χωρίς να επενδύει θα τις γυρίσει άσχημα αν κάποιος προμηθευτης της δεν μπορεί να ανταπεξελθει ή στην χειρότερη αν συντονισμενα απιφασισουν να "καταστρεψουν" την apple δεν έχει backup plan πέρα από τα αποθεματικά της. Βλέπε BlackBerry που "ζούσε " κάθε χρόνο με 1 δις ζημιά από τα αποθεματικά της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Ναι, προφανώς και έχει security disclaimers επειδή το οποιοδήποτε biometric δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλές, πόσο μάλλον σε υλοποιήσεις smartphone. Για να σκανάρεις την ίριδα αξιοπίστως πρέπει να μείνεις τελείως ακίνητος τόσο εσύ όσο και ο εξοπλισμός για πάνω από 5, σχεδόν 10 δευτερόλεπτα, και ναι, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος πρόσβασης. Το χρησιμοποιούν market leaders στο security για πρόσβαση σε εξαιρετικά εμπιστευτικούς χώρους όπως datacenters, research labs κ.α.

Τώρα για το secure enclave, δεν μπορώ να πω, εξαιρετική ονομασία από το marketing. Αλλά επί της ουσίας ένα encrypted storage είναι με το private key να μένει σε κάθε περίπτωση εντός της συσκευής, που ακριβώς το ίδιο κάνει και η Samsung με τον Knox. Δεν έχει χειρότερος και καλύτερος, είναι κάτι πολύ straightforward στη κρυπτογραφία, δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη υλοποίηση μεταξύ τους. Σε αυτό το επίπεδο είναι και τα 2 εξαιρετικά ασφαλή. AES 256bit το ένα AES 256bit και το άλλο.

Για να μην ξεφύγουμε τελείως off topic, θα σου πω απλά να ψάξεις λίγο παραπάνω πως λειτουργεί το secure enclave και γιατί είναι τελείως διαφορετικό επίπεδο ασφαλείας από τη κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου που προσφέρει το Knox και υπάρχει στα iPhones χρόνια τώρα.
Κατά τα αλλά, σταματώ εδώ γιατί η κουβέντα απαιτεί δικό της thread και δεν έχει πλέον σχέση με το iPhone X.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά η Samsung κατασκευάζει οθόνες, μνήμες, μπαταρίες και επεξεργαστές για τα κινητά της και δεν κοστίζουν 5.000 , σε δικά της εργοστάσια.

Ναι, γιατί η Sammy έχει αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία και αποσβέσει τα δικά της εργοστάσια μιας και κατασκευάζει τέτοια εξαρτήματα δεκαετίες τώρα και έχει για πελάτες τους πάντες.. ακόμα και το OP3 μου έχει Samsung OLED οθόνη μέσα.

Η Apple θα έπρεπε να ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν και να αποσβέσει την τεράστια επένδυση σε λογικό χρόνο. Για να καταλάβεις το μέγεθος της επένδυσης, μόνο ένα μέσο fab σιλικόνης κάνει για πλάκα 10 δις για να φτιαχτεί.

Και επειδή η apple θέλει απλά να μεγιστοποιει το κέρδος χωρίς να επενδύει θα τις γυρίσει άσχημα αν κάποιος προμηθευτης της δεν μπορεί να ανταπεξελθει ή στην χειρότερη αν συντονισμενα απιφασισουν να "καταστρεψουν" την apple δεν έχει backup plan πέρα από τα αποθεματικά της. Βλέπε BlackBerry που "ζούσε " κάθε χρόνο με 1 δις ζημιά από τα αποθεματικά της.

Τι, να "φάνε" έναν από τους καλύτερους πελάτες τους; Γιατί; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι κατασκευαστές σκοτώνονται για το ποιος θα την προμηθεύσει και πάντα θα υπάρχει ένας (ή 2-3-4) πρόθυμος/οι.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ο συντονιστής εδώ ειναι κ δυστυχώς για πολλοστή φορά έτσι γίνεται στα θέματα των νέων προϊοντων της Apple...έγραψα κ σε αυτό το νήμα να μην πάρει τέτοια τροπή στην αρχή, αλλά τα ίδια πάλι... αν αρχίσω να ξηλώνω τα ασχετα θα γίνω πάλι ο κακός...

Έστω να μείνει αυτό το topic όπως είναι με νέο τίτλο και να ανοιχτεί νέο θέμα για τα σχετικά με το iphone X.

Η μεγαλύτερη διαφήμιση για την Apple είναι από τους haters πάντως.. Επίσης σε πολλά φορα αντίστοιχα θέματα έχουν γεμίσει αρκετές σελίδες. Ούτε τις μισές δεν έχουν γεμίσει note8 η S8... Τελικά έτσι είναι, οποίος δεν έχει μπικικίνια φθονεί αυτούς που έχουν

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κοιτάζοντας πολλά Hands on με το Iphone x οτιδήποτε άλλο από Iphone και 8/plus σου φαίνεται προηγούμενης γενιάς , όποτε από 7 plus 128 θα πάω όταν έχω επιδότηση ( Νοέμβριο μάλλον ) για iPhone X .. αλλιώς μένουμε εκεί κ περιμένουμε ...

Απάντηση: Re: Οτιδήποτε άλλο εκτός από iPhone X...

Η μεγαλύτερη διαφήμιση για την Apple είναι από τους haters πάντως.. Επίσης σε πολλά φορα αντίστοιχα θέματα έχουν γεμίσει αρκετές σελίδες. Ούτε τις μισές δεν έχουν γεμίσει note8 η S8... Τελικά έτσι είναι, οποίος δεν έχει μπικικίνια φθονεί αυτούς που έχουν

Δηλαδη τα note8 και S8 ειναι τα κινητα του λαου και της πλεμπας;
Εγω πχ οταν εδωσα 680 το 2009 για κινητο και δεν πηρα το Iphone φθονουσα αυτους που ειχαν Iphone; Μην λεμε ασυναρτησιες. Δεν εχει να κανει με φθονο. Οταν δουλεψα σε εταιρεια κινητης τα περισσοτερα χρεη ηταν απο επιδοτησεις iphone. Iphone εχει και η κουτση μαρια αν θελει. Αλλα το θελει;

Δεν ξέρω αν έχεις τσεκάρει τελευταία επιδοτήσεις εταιρειών , άτοκες δόσεις κτλ αλλά κυκλοφορούν και πολύ ακριβότερα κινητά από τα iphone.

έλεος πια με αυτούς που πήρανε iphone και νομίζουν ότι πήρανε lamborghini ή buggati
ένα τηλέφωνο είναι απλά, συνήθως αγορασμένο με δόσεις ή με τιμολόγιο που αφαιρείται από τα έξοδα για το μπλοκάκι

Για τους haters της Apple υπάρχει η ελληνική παροιμία "Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

Μη το πάρετε ρε παιδιά,δε σας υποχρεώνει κανείς!

δεν είμαστε haters, πολλοί μάλιστα έχουμε και iphone, απλά δεν χρειάζονται υπερβολικά σχόλια

είχα το 3gs και μετά το iphone 4.

Μετά το γύρισα σε android.

Θυμάμαι ότι πούλησα το 4ρι μεταχειρισμένο λίγο πριν βγει το 4s σε τιμή 450 ευρώ!

Έβαλα το βράδυ αγγελία στο ινσόμνια και το πρωϊ που σηκώθηκα είχα 40+ μυνήματα!

Με τα 450 πήγα και πήρα το galaxy note I του κουτιού, καινουργίλα, όπου και πλέον μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα με το τηλέφωνο για τη δουλειά μου.

Αν και αντροιντάκιας πλέον, οφείλω να πω ότι κατανοώ τον κόσμο που είναι φανατικοί απλ-φανς.

Προσωπικά επιλέγω αντρόιντ γιατί μπορώ να έχω τηλεφωνάρες με 200ευρώ όπου υπερκαλύπτουν τις ουσιαστικές μου ανάγκες!
Και για αυτό ευχαριστώ πολύ τον εκλειπόντα Στηβ, γιατί χωρίς το δικό του όραμα θα είμασταν ακόμα με τα νόκια 3310.

Αυτά.

Πης εντ λοβ.

Σαφέστατα!
Οχι όμως να κράζουν άνθρωποι που δεν έχουν αγγίξει ποτέ κανένα προiόν της Apple!
Εγω προσωπικα το μονο προϊόν apple που αγορασα και θα ξαναγορασω ειναι το ipad. Οσο ικανοποιημενος ειμαι με το ipad τοσο απογοητευμενος με το iphone. Οσες φορες πηγα να αντικαταστησω το τηλεφωνο μου με iphone οι ελλείψεις σε σχεση με τις συσκευες που ειχα με απετρεπαν απο τελικη αγορα. Το ipad απο την αλλη , επειδη δεν ειναι μια συσκευη που την εχω για χρηση ολη μερα και η αγορα του ηταν πολυ ειδικευμενη με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημενο. Ακομη και μετα απο κοντα 4 χρονια ( αν θυμαμαι σωστα ) η συσκευη δειχνει φρεσκια. Χαλαλι τα 520 για το mini 2. Μονη ενσταση τα κατωτερης ποιοτητας ηχεια για τετοιου κοστους συσκευη.

Η κριτικη εχει να κανει με την "καινοτομια" των χαρακτηριστικων του iphone που οι φανατικοι χρηστες εκθιαζουν , αλλα σνομπαραν οταν τα ειχε βαλει πιο πριν καποιος αλλος, ως αχρειαστα. " Αφου δεν τα εχει το iphone , δεν τα χρειαζομαι" " Η apple το εκανε καλυτερα" Καπως ετσι. Σαν να εβγαζε η apple αυτοκινητο και να μην ειχε αεροσακους γιατι μπορει να μην τους χρειαζοσουν και να συμφωνουσες με αυτο.....

ΥΓ Δεν χρησιμοποιω και δεν εχω κινητο android. Και οι δυο τελευταιες μου συσκευες κοστιζαν πανω απο 600 οταν λανσαριστικαν.