Ούτε αναλογικό ούτε ψηφιακό σήμα. Τι συμβαίνει;

1)Προτείνω νέο καλώδιο το οποίο θα φεύγει από τον ενισχυτή έξω και θα καταλήγει στον ενισχυτή το μέσα.
2)Αν για κάποιο λόγο δε μπορείς να αλλάξεις το καλώδιο το αφήνεις και παίρνεις το κλιπάκι αυτό και κάνεις τη σύνδεση. Τέλος και αυτό.
3)Πριν τα κάνεις αυτά δες τη φώτο και τερμάτισε τον ενισχυτή σου να δούμε αν έχει αποτέλεσμα έστω και έτσι.

1) Αυτό μου ακούγεται πολύ μπελάς. Δεν ξέρω καν αν μπορώ να το κάνω. Είναι πολύ μακριά η κεραία.
2) Ποιο κλιπάκι;
3) Πώς τερματίζει ο ενισχυτής; Γυρνάω τέρμα δεξιά το κόκκινο κουμπάκι;

Τα άλλα τα κατάλαβα.

1.οκ
2.Πρόσεξε είναι σημαντικό να κάνεις μία καλή ένωση σε καλώδιο. Θα ενώσεις τα καλώδια με φισάκια και θα κουμπώσουν στη φώτο 40.
3.Ναι, αν σου κάνει γραμμές οριζόντιες και γενικά παρεμβολές στα κανάλια γύρισε τον πίσω εκεί που ήταν. Μπορείς να 'παίξεις' μέχρι εκεί που πιάνεις καλά.

2.Πρόσεξε είναι σημαντικό να κάνεις μία καλή ένωση σε καλώδιο. Θα ενώσεις τα καλώδια με φισάκια και θα κουμπώσουν στη φώτο 40.

Συγγνώμη και πάλι, αλλά ποια είναι η φωτό 40 για να την δω ώστε να καταλάβω;

Το καλώδιο που έρχεται από την κεραία στη μία άκρη και στην άλλη εκείνο που καταλήγει στο "ant" του τροφοδοτικού.

Attachments

• F to f.jpg
    F to f.jpg
    31 KB · Views: 42
Συγγνώμη και πάλι, αλλά ποια είναι η φωτό 40 για να την δω ώστε να καταλάβω;

Δες τη φώτο με τη μπρίζα. Αν μπορείς και τραβήξεις πιο έξω το καλώδιο σκίστα από λίγο και τα δύο της κεραίας ένωσέ τα, το χοντρό σύρμα πρώτα , βάλε ταινία και τα ψιλά συρματάκια από πάνω και ταινία. Κάνε μια καλή ένωση ώστε να μην κάνουν επαφές τα ψιλά με το κεντρικό.

Αν δε μπορείς δεν έχεις καλώδιο να τραβήξεις παίρνεις 2 φις και τα ενώνεις με φώτο 2.

Attachments

• mpriza.jpg
    mpriza.jpg
    125.7 KB · Views: 139
  • fis.jpg
    fis.jpg
    31 KB · Views: 139
Λοιπόν, ευχαριστώ. Θα τα προσπαθήσω όλα αυτά το απόγευμα. Πιθανόν θα σας ξαναπρήξω το βράδυ.
Κάτι άλλο, ο τεχνικός την έκανε για Χαλκιδική οπότε είμαι ολομόναχος μόνο με τα "γιατροσόφια" σας.:2thumb22sup:
Ο άλλος τεχνικός που ήρθε την Παρασκευή, μου είπε ότι ΟΛΑ είναι σωστά και ότι φταίει το βουνό και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Ρε παιδιά, ο τύπος ούτε που πρόσεξε ότι η κεραία είναι ανάποδα και κατηγόρησε αμέσως το βουνό, ενώ εγώ έβλεπα ικανοποιητικά και προ NOVA εποχή.
Έχει δίκιο ή είναι τόσο άσχετος; Σαν να μου έριξε και άδικο δηλαδή.

Δες τη φώτο με τη μπρίζα. Αν μπορείς και τραβήξεις πιο έξω το καλώδιο σκίστα από λίγο και τα δύο της κεραίας ένωσέ τα, το χοντρό σύρμα πρώτα , βάλε ταινία και τα ψιλά συρματάκια από πάνω και ταινία. Κάνε μια καλή ένωση ώστε να μην κάνουν επαφές τα ψιλά με το κεντρικό.
Έτσι οι απώλειες θα είναι και πάλι πολύ μεγάλες, Αποστόλη. Όπως γράφεις παραπάνω, η καλύτερη απόδοση έρχεται μόνο με καλώδιο χωρίς μούφες και μια αρκετά καλή απόδοση με f connectors.

Να προχωρήσω στις οδηγίες και των δυο σας;
Κύριε Σεραφείμ, είναι απίθανο για μένα να βγάλω το καλώδιο του τοίχου και να βάλω καινούριο που θα φτάνει μέχρι την κεραία στα 50μέτρα.
Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω αυτό.
Ήδη με τις οδηγίες σας μαθαίνω και πράγματα γιατί είμαι τελείως άσχετος με αυτά.

Όντως έτσι είναι Σεραφείμ και βλέπω πως έχει κόψει και για το δορυφορικό.
Καλό είναι το καλώδιο να φτάνει από τη κεραία στο δέκτη ή ενισχυτή χωρίς καμία ένωση.

Κατάλαβα.
Εγχείρηση με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας που θα αφήσουν κουσούρια θα κάνω τελικά.:furious3:
Κρίμα.
Ευχαριστώ πάντως.
Θα προσπαθήσω και θα ποστάρω μετά ξανά.

Κατάλαβα.
Εγχείρηση με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας που θα αφήσουν κουσούρια θα κάνω τελικά.:furious3:
Κρίμα.
Ευχαριστώ πάντως.
Θα προσπαθήσω και θα ποστάρω μετά ξανά.

Όχι βέβαια. Η τηλεόραση είναι μακριά από τη πρίζα?
Αν όχι, θα συνδέσεις τον ενισχυτή εκεί που έρχεται το καλώδιο από έξω..

Εντάξει. Ελπίζω να τα κάνω όπως τα λέτε.
Όχι, η τηλεόραση είναι δίπλα ακριβώς. Λίγα εκατοστά.

Αφού είναι κοντά φέρε τον ενισχυτή στο καλώδιο που έχεις στη πρίζα φτιάξτο με το φις και βίδωσέ το στο σημείο της φώτο.
Μετά κάνε ένα τσεκ τα κανάλια αν καλυτέρεψαν

Attachments

• mesa enisxitis.jpg
    mesa enisxitis.jpg
    177.1 KB · Views: 125
Ενημέρωση:

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Πείτε μου αν έκανα κάτι λάθος.

Εδώ η πλακέτα πριν την καθαρίσω. Ήταν ήδη καθαρή.
IMG_20140630_201132.jpg

Για δείτε αν το έκανα σωστά.
IMG_20140630_214058_avclub.jpg

Οι συνδέσεις έτσι πρέπει να είναι το θέμα είναι να βάζεις καλά το φίς ώστε τα ψιλά να μην κάνουν επαφή με το κεντρικό καλωδιάκι και σου κάνει βραχυκύκλωμα και δε πιάνεις τίποτα.
Αυτά μόνο εσύ μπορείς να τα δεις όπως και το καλώδιο σε τι κατάσταση είναι, γωνίες τσακίσεις ξεφλουδίσματα κλπ
Προσπαθώ να εξαντλήσω την κάθε λύση ώστε να μη πας για αλλαγή καλωδιου που είναι μακρύ όπως λες ή πιθανον αλλαγή κεραίας
Πιο πάνω είπες πως πιάνεις τοπικά από τη Δράμα. Από παγγαίο κάνεις λήψη? Από τη θάσο τίποτα δηλαδή τοπικά της Καβάλας δε βλέπει η περιοχή που μένεις?
Κάτι ακόμη, δυνάμωσε τον ενισχυτή στο τέρμα όπως γράψαμε πιό πίσω

Αν δε μπορείς δεν έχεις καλώδιο να τραβήξεις παίρνεις 2 φις και τα ενώνεις με φώτο 2.
Mηπως εχεις κανει λαθος και ειναι το αλλο καλωδιο αυτο της κεραια?

Ενημέρωση:

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Πείτε μου αν έκανα κάτι λάθος.

Εδώ η πλακέτα πριν την καθαρίσω. Ήταν ήδη καθαρή.
View attachment 105191

Για δείτε αν το έκανα σωστά.
View attachment 105192

Το λαμπακι στο τροφοδοτικο ειναι αναμμενο? Δεν ξεχωριζει στη φωτο.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Ούτε αναλογικό ούτε ψηφιακό σήμα. Τι συμβαίνει;

Ας το κάνει μία δοκιμή αλλά έγραψε πως έπιασε κάποια, δραμινά και σκάι.

Έχω να πάω πάνω απο 10 χρόνια στην καβάλα, θυμάμαι το βουνό αλλά όχι καλά και στη πόλη πρέπει να κάνουν από Θάσο λήψη.
@Mamoulinos δες λίγο το bandscan από το κέντρο της καβάλας, είναι απο το 2013, αλλά αν συντονίσεις τις συχνότητες αυτές (κάποιες απο αυτές) και στρίψεις τη κεραία προς θάσο έχεις λήψη?

Θάσος
23 UHF NET
25 UHF ΣΚΑΪ
26 UHF ΕΤ3
30 UHF CENTER
35 UHF 4E
39 UHF ET1
43 UHF ANT1
44 UHF ΠΡΩΙΝΗ
49 UHF ΕΝΑ
50 UHF Mακεδονία TV
51 UHF MEGA
53 UHF 902 TV
54 UHF ALPHA
60 UHF ΚΑΝΑΛΙ 6
61 UHF ΔΕΛΤΑ
63 UHF R CHANNEL
65 UHF STAR
67 UHF ΑΡΤ
68 UHF DCI

Οι συνδέσεις έτσι πρέπει να είναι το θέμα είναι να βάζεις καλά το φίς ώστε τα ψιλά να μην κάνουν επαφή με το κεντρικό καλωδιάκι και σου κάνει βραχυκύκλωμα και δε πιάνεις τίποτα.
Αυτά μόνο εσύ μπορείς να τα δεις όπως και το καλώδιο σε τι κατάσταση είναι, γωνίες τσακίσεις ξεφλουδίσματα κλπ
Προσπαθώ να εξαντλήσω την κάθε λύση ώστε να μη πας για αλλαγή καλωδιου που είναι μακρύ όπως λες ή πιθανον αλλαγή κεραίας
Πιο πάνω είπες πως πιάνεις τοπικά από τη Δράμα. Από παγγαίο κάνεις λήψη? Από τη θάσο τίποτα δηλαδή τοπικά της Καβάλας δε βλέπει η περιοχή που μένεις?
Κάτι ακόμη, δυνάμωσε τον ενισχυτή στο τέρμα όπως γράψαμε πιό πίσω

Εδώ, αναλογικά στη Δράμα γυρνάμε την κεραία για σωστή λήψη. Θυμάμαι από μικρός.
Άσε που βλέπω και τους γείτονες.
Στην Καβάλα ή Θάσο αν γυρίσω την κεραία πιάνει μόνο τα δύο καβαλιώτικα. Τίποτα άλλο. Κάτι ψιλά ακόμα με χιόνια (σε VHF όμως, σου μιλάω για παλιότερα).
Το Παγγαίο από ό,τι έμαθα δεν εκπέμπει άλλο πια, αλλά έτσι κι αλλιώς έχω ένα τεράστιο βουνό που καλύπτει το Παγγαίο, οπότε δεν γίνεται (θα ανεβάσω φωτό μετά να δείτε).
Ο ενισχυτής είναι τέρμα.

Για να εξαντλήσω κάθε ενδεχόμενο, έφτιαξα και το άλλο καλώδιο του τοίχου και το συνέδεσα και εκείνο μετά. Τα ίδια. Ελαφρώς καλύτερο σήμα με το υπάρχον καλώδιο.

Το λαμπακι στο τροφοδοτικο ειναι αναμμενο? Δεν ξεχωριζει στη φωτο.

Είναι. Αν προσέξεις είναι στο ΟΝ, απλά από το φλας δεν φαίνεται ότι είναι αναμμένο.

Μενού Χειροκίνητου Συντονισμού Sony W805. Ο Αυτόματος Συντονισμός μου βγάζει 3-4 κανάλια με χιόνια.
Το επιπλέον πλαίσιο που ζωγράφισα είναι το τέρμα που φτάνει στο σήμα κάποιες φορές.
IMG_20140630_214946.jpg

@Mamoulinos δες λίγο το bandscan από το κέντρο της καβάλας, είναι απο το 2013, αλλά αν συντονίσεις τις συχνότητες αυτές (κάποιες απο αυτές) και στρίψεις τη κεραία προς θάσο έχεις λήψη?

Αν μου πεις πού το βρίσκω το bandscan θα το κάνω.:a0210:
Συγγνώμη, αλλά όπως είπα δεν γνωρίζω από αυτά.
Αλλά όπως ανέφερα, προς στη Δράμα πιάνει αναλογικά.
Οπουδήποτε αλλού μόνο κάτι ψιλά με χιόνια.
Εκτός ότι θυμάμαι από μικρός, βλέπω και τους γείτονες ότι όλοι έχουν στραμμένη την κεραία προς Δράμα.
Δράμα και η κατάσταση.
Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
Εκεί που νόμιζα ότι ίσως έχουν πρόβλημα τα καλώδια, τώρα υποψιάζομαι και την κεραία.
Η πλακέτα είναι οκ όμως...

Last edited by a moderator:
Αγόρασε καινούργια κεραία και καλώδιο και κάνε απο την αρχή μια νέα εγκατάσταση. Εξάλλου από τον Αύγουστο θα γίνει αναλογικό switch off στη Καβάλα και σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οπότε θα υπάρχει μόνο ψηφιακή τηλεόραση.

Εκεί καταλήγω μου φαίνεται.
Και όλο αυτό το μπάχαλο έγινε λόγω ΟΤΕ και Forthnet!
Τι να πω...