Οι συνδέσεις έτσι πρέπει να είναι το θέμα είναι να βάζεις καλά το φίς ώστε τα ψιλά να μην κάνουν επαφή με το κεντρικό καλωδιάκι και σου κάνει βραχυκύκλωμα και δε πιάνεις τίποτα.
Αυτά μόνο εσύ μπορείς να τα δεις όπως και το καλώδιο σε τι κατάσταση είναι, γωνίες τσακίσεις ξεφλουδίσματα κλπ
Προσπαθώ να εξαντλήσω την κάθε λύση ώστε να μη πας για αλλαγή καλωδιου που είναι μακρύ όπως λες ή πιθανον αλλαγή κεραίας
Πιο πάνω είπες πως πιάνεις τοπικά από τη Δράμα. Από παγγαίο κάνεις λήψη? Από τη θάσο τίποτα δηλαδή τοπικά της Καβάλας δε βλέπει η περιοχή που μένεις?
Κάτι ακόμη, δυνάμωσε τον ενισχυτή στο τέρμα όπως γράψαμε πιό πίσω
Εδώ, αναλογικά στη Δράμα γυρνάμε την κεραία για σωστή λήψη. Θυμάμαι από μικρός.
Άσε που βλέπω και τους γείτονες.
Στην Καβάλα ή Θάσο αν γυρίσω την κεραία πιάνει μόνο τα δύο καβαλιώτικα. Τίποτα άλλο. Κάτι ψιλά ακόμα με χιόνια (σε VHF όμως, σου μιλάω για παλιότερα).
Το Παγγαίο από ό,τι έμαθα δεν εκπέμπει άλλο πια, αλλά έτσι κι αλλιώς έχω ένα τεράστιο βουνό που καλύπτει το Παγγαίο, οπότε δεν γίνεται (θα ανεβάσω φωτό μετά να δείτε).
Ο ενισχυτής είναι τέρμα.
Mηπως εχεις κανει λαθος και ειναι το αλλο καλωδιο αυτο της κεραια?
Για να εξαντλήσω κάθε ενδεχόμενο, έφτιαξα και το άλλο καλώδιο του τοίχου και το συνέδεσα και εκείνο μετά. Τα ίδια. Ελαφρώς καλύτερο σήμα με το υπάρχον καλώδιο.
Το λαμπακι στο τροφοδοτικο ειναι αναμμενο? Δεν ξεχωριζει στη φωτο.
Είναι. Αν προσέξεις είναι στο ΟΝ, απλά από το φλας δεν φαίνεται ότι είναι αναμμένο.
Μενού Χειροκίνητου Συντονισμού Sony W805. Ο Αυτόματος Συντονισμός μου βγάζει 3-4 κανάλια με χιόνια.
Το επιπλέον πλαίσιο που ζωγράφισα είναι το τέρμα που φτάνει στο σήμα κάποιες φορές.
@Mamoulinos δες λίγο το bandscan από το κέντρο της καβάλας, είναι απο το 2013, αλλά αν συντονίσεις τις συχνότητες αυτές (κάποιες απο αυτές) και στρίψεις τη κεραία προς θάσο έχεις λήψη?
Αν μου πεις πού το βρίσκω το bandscan θα το κάνω.:a0210:
Συγγνώμη, αλλά όπως είπα δεν γνωρίζω από αυτά.
Αλλά όπως ανέφερα, προς στη Δράμα πιάνει αναλογικά.
Οπουδήποτε αλλού μόνο κάτι ψιλά με χιόνια.
Εκτός ότι θυμάμαι από μικρός, βλέπω και τους γείτονες ότι όλοι έχουν στραμμένη την κεραία προς Δράμα.
Δράμα και η κατάσταση.
Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
Εκεί που νόμιζα ότι ίσως έχουν πρόβλημα τα καλώδια, τώρα υποψιάζομαι και την κεραία.
Η πλακέτα είναι οκ όμως...