Το equalizer δε μπαίνει για να ρυθμίσουμε τον ήχο σύμφωνα με τα τραγούδια.
Μπαίνει για να "ρυθμίσεις" το χώρο.
Αν λόγω χώρου, έχεις κάπου κορυφές ή λούπες, το eq βοηθά στο να φέρουμε τον ήχο στα ίσα του.
Εγώ γι' αυτό το λόγο θα το χρησιμοποιούσα.
Γιά ποιό λόγο, έχεις κάποια άποψη?
Εννοείς room correction μάλλον και οχι EQ.
Μια συσκευή παραπάνω στην αλυσίδα, συνεπώς επηρεάζει το σήμα, επεμβαίνει επιλεκτικά στις συχνότητες, είναι ψηφιακό (οπότε αν έχεις πικάπ, είναι κάπως), θέλεις κι άλλα;
Πάντως η Κόπλαντ έχει βγάλει ένα.
Το ίδιο αλλά σε πολλαπλάσιο βαθμό κάνει και ο χώρος.
Όσο για το Κόπλαντ, άσχετα με το πώς παίζει, είναι μάλλον ένα κακόγουστο αστείο του διχίλιαρου.
Διότι αυτοί που το έφτιαξαν δεν μπορεί να μην σκέφτηκαν ότι κάποιος που έχει ένα καλό ντακ, δεν θα θέλει να το καταργήσει για να χρησιμοποιεί το σίγουρα φτηνό ντακ που έχει αυτό. Και η λογική των συνεχών αναγκαστικών μετατροπών του σήματος, δείχνει μάλλον ότι το μηχάνημα βγήκε επίτηδες στην αγορά κουτσουρεμένο, ώστε να αποτελέσει επιπλέον αγορά και όχι πιο ικανό αντικαταστάτη ήδη υπαρχόντων μηχανημάτων. (ακριβότερων ντακ ή ολοκληρωμένων πλέιερ)
Εγώ κάτι για room correction χρειάζομαι πάντως...
Ξύνεις πληγές!!!![]()
Ακριβώς.
Μάλλον επειδή έχω συμμετρία, μου κάνει κορυφή σε μια και μόνο συγκεκριμένη συχνότητα.
3 διαφορετικά ηχεία δοκίμασα, κάπου στους 60-70 κύκλους... βουίζουν!
Εγώ κάτι για room correction χρειάζομαι πάντως...
Τζιμάκο σαν monitorάκιας που είσαι, είναι η επόμενη λογική σου επιλογή, εκτώς αν πας στα μεγαλύτερα ATC. Τι σου λέω τώρα ε?!
Guybrush, μου φαίνεται ότι αναφέρεσαι στα ESL-57 που μου έλεγες ή κάνω
λάθος? Πορτιέρης θα γίνεις και εσύ?!
1 track, και τις δικές μου μαζί (τουλάχιστον του παρελθόντος)!
Σε αυτό έχεις καταλήξει με μετρήσεις ? Γιατί με τα λίγα (μάλλον πολύ λίγα) που ξέρω, μου κάνει εντύπωση ένας χώρος να μην έχει κάμποσες διακυμάνσεις μικρότερου ύψους εκτός των δύο τριών μεγάλων.
Επίσης, διακυμάνσεις μικρού ύψους (2-3db) αλλά μεγάλου πλάτους, είναι ακουστές σαν μεταβολή χροιάς. Εκεί κι αν λέμε ότι φταίει κάτι στην αλυσίδα του συστήματος. Βέβαια ένας χώρος μπορεί πράγματι να μην έχει τέτοιες.
Το καταλαβαίνω επειδή το μπουμάρισμα είναι σε κάποιους δίσκους μου, σε μια συγκεκριμένη νότα του μπάσου. Ενώ οι υπόλοιπες ακούγονται κανονικά, ξαφνικά χτυπά μια χορδή και ακούγεται "μπουμ". Δεν έκανα μετρήσεις, αλλά σε αρκετά διαφορετικά βινύλια και cd, ακούγεται αυτό το πράμα στην ίδια συχνότητα.
Σ' άλλη περιοχή του φάσματος δεν έχω πρόβλημα, μόνο εκεί.
Τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα σε ενοχλητικό βαθμό...
Το καταλαβαίνω επειδή το μπουμάρισμα είναι σε κάποιους δίσκους μου, σε μια συγκεκριμένη νότα του μπάσου. Ενώ οι υπόλοιπες ακούγονται κανονικά, ξαφνικά χτυπά μια χορδή και ακούγεται "μπουμ". Δεν έκανα μετρήσεις, αλλά σε αρκετά διαφορετικά βινύλια και cd, ακούγεται αυτό το πράμα στην ίδια συχνότητα.
Σ' άλλη περιοχή του φάσματος δεν έχω πρόβλημα, μόνο εκεί.
Τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα σε ενοχλητικό βαθμό...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.