Ουτοπία;

Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Τζιμάκο σαν monitorάκιας που είσαι, είναι η επόμενη λογική σου επιλογή, εκτώς αν πας στα μεγαλύτερα ATC. Τι σου λέω τώρα ε?!

Θα πρέπει να αποχωριστώ τον Copland και τη γυναίκα μου βρε...
Και για τη γυναίκα μου πες το συζητάω... :flipout:

Βρε Στέργιο, δεν τσιμπάς και εσύ ένα ζευγαράκι ATC που το κάθε μεγαφωνάκι βγάζει ξεχωριστό ζευγαράκι μπόρνες;

Στην τελική, το σκίζεις άμα νοιώθεις θαραλέος και του χώνεις ένα ενεργό cross!
(Μας διαβάζει και ο κ. Θέμης και θα του έρθει κάπως βέβαια) :flipout:

Απάντηση: Re: Ουτοπία;

Με τα τωρινά που είναι μονόδρομα όμως τι γίνεται βρε Γιάννη;

Αν τα κρατήσω φυσικά...

Πάντως η πολυενίσχυση δείχνει ιδανική λύση και έχουμε και έμπειρους εδώ πάνω...

Κοίταξε φρεντάκο.
Και μεγάλη η χάρη σου που σου γράφω αυτήν την ώρα... αλλά δεν θέλω να μου γίνεις αποτυχημένος χαιεντάς...

Είσαι έξυπνος.-
Έχεις ντακ, οκ?
Έχεις μονόδρομα και χώρο... χαιέντ καμπινέ...
Αλλά μου αρέσεις και ο χώρος σου και οι κρεββατοκάμαρες που δεν αρέσουν σε άλλους μπαγλαμάδες... αρρωστημένους άσχετους παχυπορτοφολαδανειοχαιεντάδες...
Ανυφίδρωτους...

Παμ παρακάτ:
Έχεις τρανσπόρτ?
Έχεις.
Άλλαξέ του τον ήχο του!
Βάλε ένα ψηφιακό EQ μετά το trans και άλλαξε τον ήχο που παει στην ντακάρα σου κατα βούληση...
Με αντελήφθεις?
EQ me spdif ιn αλλά και out...

παιδια παντως σε ενα τετοιο audiophile φορουμ δε περιμενα να μην χρησιμοποιειτε equalizer.ελπιζω να καταλαβα λαθος.βεβαια δεν θελουν οι εταιρειες να ξερει ο κοσμος για τα equalizer γιατι μπορει να κανει ενα ηχειο να παιξει ''παπαδες'' κ χωρις να κανει 30000 ευρω.αλλιως θα ειχανε κλεισει προ πολλου.προσωπικα αν θελετε μια εμπειρια που ειχα,ηταν σε crystal audio κολωνες με 2χ8'' Woofer κ 1 TW με ενισχυτη yamaha 2χ75watt ,κ ενα EQ kenwood 15μπαντο-αν δε με απαταει η μνημη μου παει καιρος-σε σπιτι φιλου καναμε προχειρη ντεσιμπελομετρηση στο υψος του αυτιου με γεννητρια ημιτονων κ σαρωση του φασματος.ε η καμπυλη που προεκυψε επερνε αρκετα τον κατηφορο προς τα πριμα,αλλα το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο.η νυχτα με τη μερα.ακομα το θυμαμαι κ ας εχει περασει καιρος.πραγματικα οποιος δεν εχει EQ χανει πολλα.δε πα να εχεις το μεγαρο μουσικης για σαλονι,αμα δεν μπορεις να ρυθμισεις το χωρο ενεργα,θα εισαι ο καλυτερος πελατης των επιτρηδειων με τα καλωδια τα φυκια τις παγιδες για πουλια κ τα καθε λογης μπιχλιμπιδια λυτρωσης.:a0210:

Χριστος Ανεστη!

Re: Απάντηση: Re: Ουτοπία;

Κοίταξε φρεντάκο.
Και μεγάλη η χάρη σου που σου γράφω αυτήν την ώρα... αλλά δεν θέλω να μου γίνεις αποτυχημένος χαιεντάς...

Είσαι έξυπνος.-
Έχεις ντακ, οκ?
Έχεις μονόδρομα και χώρο... χαιέντ καμπινέ...
Αλλά μου αρέσεις και ο χώρος σου και οι κρεββατοκάμαρες που δεν αρέσουν σε άλλους μπαγλαμάδες... αρρωστημένους άσχετους παχυπορτοφολαδανειοχαιεντάδες...
Ανυφίδρωτους...

Παμ παρακάτ:
Έχεις τρανσπόρτ?
Έχεις.
Άλλαξέ του τον ήχο του!
Βάλε ένα ψηφιακό EQ μετά το trans και άλλαξε τον ήχο που παει στην ντακάρα σου κατα βούληση...
Με αντελήφθεις?
EQ me spdif ιn αλλά και out...

Σωστός!

Και το συζητούσαμε προχθές με τον Κάκμαν, αλλά μου είπε θα χάσω τον ηχο του ντακ.
Δε σκεφτήκαμε ότι το EQ μπαίνει και πριν το ντακ!

Ωραία, ώρα να δανειστώ το εκουαλάιζερ από το Μήτσο...

Όσο για την αναλογική πηγή, κάτι θα βρω...

Απάντηση: Re: Ουτοπία;

Εγώ έχω βάλει σοπράνο να τραγουδήσει ανάμεσα στα ηχεία και την αντιπαρέθεσα με το σύστημα στο ίδιο έργο , ΜΕ ΠΕΡΑΣΕ για τρελό !!:flipout:
έπαιζε καλύτερα η ρουφιάνα !! ήθελα να ξερα τι καλώδια φόραγε ? :ADFADF1:
:flipout:δεν ξερω κατα ποσο σοβαρολογεις αλλα εγω το εχω κανει και αυτο

και να θυμισω την ιστορια ενος χαιεντα που πασχιζε πολλα πολλα χρονια να φτιαξει αυτο που θεωρουσε ιδανικο λαιβ με τα καλυτερα μηχανακια

οσπου αποφασισε να φερει μια μικρη μπαντα στο χωρο του

και εκει καταλαβε πως τελικα ο χωρος ειναι το ποιο σημαντικο στην αναζητηση μας για καλο ηχο

Re: Απάντηση: Re: Ουτοπία;

:flipout:δεν ξερω κατα ποσο σοβαρολογεις αλλα εγω το εχω κανει και αυτο

και να θυμισω την ιστορια ενος χαιεντα που πασχιζε πολλα πολλα χρονια να φτιαξει αυτο που θεωρουσε ιδανικο λαιβ με τα καλυτερα μηχανακια

οσπου αποφασισε να φερει μια μικρη μπαντα στο χωρο του

και εκει καταλαβε πως τελικα ο χωρος ειναι το ποιο σημαντικο στην αναζητηση μας για καλο ηχο
ναι είναι αλήθεια , είναι μια γνωστή και οικογενειακή φίλη , και έχω κατά νου μια " ξερή " ( έτσι αποκαλεί άλλος φίλος με studio τις εγγραφές άνευ eq ) ηχογράφηση σε συνεργασία με άλλον συμφοριτη , και μετά να μοιραστεί στα μέλη για να δούμε τι θα δούμε και θα ακούσουμε :ears: ,,,, μακρόπνοο σχέδιο και ευφάνταστο :ADFAD2: αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ......

Καταρχήν ένα μπράβο στον Κώστα Νάκο για το thread.
Όπως βλέπεις όμως η κουβέντα πάει πάλι σε εντυπώσεις συγκεκριμένων συσκευών και μάλλον αλλάζει την πορεία του θέματος και των ερωτήσεων που σε απασχολούν :guitarist:

Όταν αγοράζετε ένα ηχείο Hi_End, και πληρώνετε 'κάτι παραπάνω' είστε σίγουροι ότι ακούτε αυτή την 'υπεροχή' ;
Οι συνθήκες ακρόασης είναι αυτές που ορίζει ο κατασκευαστής για να αποδώσει το ηχείο τα μέγιστα ;
Αν έχετε ένα δωμάτιο κατάλληλα διαμορφωμένο, με πολύ μικρή στάθμη θορύβου και ισορροπημένο ακουστικά τότε μπορείτε να κρίνετε το ηχείο.

Αν λοιπόν τα έχουμε κάνει όλα σωστά ίσως να μην χρειαστούν διορθώσεις από ένα eq.
Πόσοι έχουν τέτοιο χώρο άραγε ;

Γενικά ο χώρος είναι υποτιμημένος από όσα βλέπω και γράφονται....
Τον ακούμε δύο φορές (μια ηχογράφηση-μια αναπαραγωγή) και μπορεί να αλλοιώσει (ακουστικά) τα μηχανήματα σε μεγάλο βαθμό.

Ουτοπία και για εμένα η "προσέγγιση του αληθινού"....
Ακόμα και σε ζωντανό πρόγραμμα ακούμε διαφορετικά αναλόγως της θέσης που καθόμαστε και κυρίως της αντίληψης του καθένα.
Στα ηχογραφημένα σε studio.....η "επεξεργασία" είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια δημιουργίας, οπότε πιο είναι το αληθινό ;

Ουτοπία και για εμένα η "προσέγγιση του αληθινού"....
Ακόμα και σε ζωντανό πρόγραμμα ακούμε διαφορετικά αναλόγως της θέσης που καθόμαστε και κυρίως της αντίληψης του καθένα.
Στα ηχογραφημένα σε studio.....η "επεξεργασία" είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια δημιουργίας, οπότε πιο είναι το αληθινό ;

Η απομίμηση αναπαραγωγής της μουσικής στο δικό μας χώρο.
Με λίγα λόγια, πως θα ακουγόταν στο σπίτι μου το συγκρότημα που παίζει και όχι πως θα το άκουγα αν καθόμουν στη χ θέση του μεγάρου μουσικής.
Προτιμώ να ζω με το σύστημά μου, μέσα στο σαλόνι μου, το οποίο είναι κατ' αρχάς διαμορφωμένο σύμφωνα με τον τρόπο που ζω και όχι σαν αίθουσα συναυλιών.
Προτιμώ να έχω τα μειονεκτήματα του χώρου και να τα πίνω με τα φιλαράκια μου όποτε γουστάρω ακούγοντας μουσική παρά να κλείνομαι μόνος μου σε μία υπόγα για να ακούσω μουσική και ας έχω και το ίδιο το συγκρότημα μπροστά μου να παίζει unplugged.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Με λίγα λόγια, πως θα ακουγόταν στο σπίτι μου το συγκρότημα που παίζει και όχι πως θα το άκουγα αν καθόμουν στη χ θέση του μεγάρου μουσικής.
Προτιμώ να ζω με το σύστημά μου, μέσα στο σαλόνι μου, το οποίο είναι κατ' αρχάς διαμορφωμένο σύμφωνα με τον τρόπο που ζω και όχι σαν αίθουσα συναυλιών.
Προτιμώ να έχω τα μειονεκτήματα του χώρου και να τα πίνω με τα φιλαράκια μου όποτε γουστάρω ακούγοντας μουσική παρά να κλείνομαι μόνος μου σε μία υπόγα για να ακούσω μουσική και ας έχω και το ίδιο το συγκρότημα μπροστά μου να παίζει unplugged.

Εγώ μαζί σου είμαι :ADFADF1:

Η ηχογράφηση της μουσικής είναι για την ζωντανή μουσική ό,τι η φωτογραφία για την ζωντανή φύση. Η αναπαραγωγή της ηχογράφησης σπίτι μας είναι για την ζωντανή μουσική ο,τι η ζωγραφική για το ζωντανή φύση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Εγώ μαζί σου είμαι :ADFADF1:

Εγώ όμως είμαι με τους άλλους! :flipout:

Αν έχουμε ένα σύστημα που είναι σωστό τονικά, έχει τα ηχοχρώματα που μας αρέσουν, παίζει καλά και ξεκούραστα τη μουσική που ακούμε και στην τελική δεν μας χαλάει να ακούμε με τις ώρες από αυτό γιατί να παιδευόμαστε να αλλάξουμε τον ήχο μας και να τον κάνουμε σύμφωνα με το τι θα ακούγαμε κάπου αλλού;

Και έστω ότι έχουμε τον τέλειο χώρο και το τέλειο σύστημα.
Η ηχογράφηση είναι τόσο τέλεια που θα ακούσουμε ότι θα ακούγαμε σε κάποιο live;
Έστω ότι βρήκαμε και 20 δισκάκια που παίζουν ακριβώς έτσι!
Θα ακούμε μόνο αυτά; Ή θα συγκρίνουμε το συναίσθημα του Live με αυτό που προσπαθεί να μας προσφέρει ένα σύστημα;
Ποιο σύστημα μπορεί να σου μεταφέρει το συναίσθημα που νιώθεις όταν δεν ξέρεις ποιο κομμάτι θα παιχτεί μετά, ακούς τις πρώτες νότες του Still Loving You και βλέπεις 20.000 αναπτήρες να ανάβουν γύρω σου;

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας...

Εγώ μαζί σου είμαι :flipout:

Κοίταξε....(με την επήρεια των αρχικών μηνυμάτων)
Μερικές φορές πιστευω ότι το να συγκρίνουμε μηχανήματα είναι σαν να συγκρίνουμε μουσικές....ή μουσικά όργανα...
Κανένα δεν παίζει το ίδιο και οι μεγάλοι μουσικοί μετά από ένα χρονικό διάστημα καταλήγουν στο αγαπημένο τους όργανο και όχι απαραίτητα στο "καλύτερο"...

Last edited:

Μερικές φορές πιστευω ότι το να συγκρίνουμε μηχανήματα είναι σαν να συγκρίνουμε μουσικές....ή μουσικά όργανα...

Όταν συγκρίνω συστήματα δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τον χαρακτήρα τους.
Αυτό που με νοιάζει είναι η διαφάνεια, η λεπτομέρεια και η τονική ισορροπία.
Αν ακούς το 100% ενός κομματιού χωρίς να σε κουράζει είσαι σε καλό δρόμο.

Δεν είναι να σας αφήσω μόνους σας.

Ωχ! Μας τσακώσανε! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Mιχαλη διαφωνω. Ο στοχος ειναι να παμε στη αιθουσα η στο studio την ηχογραφησης και οχι να το φερουμε σπιτι μας.

Αυτο γινεται λογο του συγκεκριμενου reverberation time η αλλιως αντηχηση του καθε χωρου που εγινε η ηχογραφηση και που ενα καλο ηχοσυστημα πρεπει να στο βγαζει.
Πως ειναι δυνατον να αισθανθεις ποτε στο σπιτι σου κατι το οποιο εχει παιχτει π.χ. σε μια εκκλησια και ακους μια τερστια αντηχηση???:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Με μπέρδεψες μάτια μου... Διαφωνείς μαζί μου αλλά λέμε τα ίδια πράγματα κατά βάση; :BDGBGDB55:

Πως ειναι δυνατον να αισθανθεις ποτε στο σπιτι σου κατι το οποιο εχει παιχτει π.χ. σε μια εκκλησια και ακους μια τερστια αντηχηση???:a0210:

Δεν είναι δυνατόν! Το σύστημα θα σου δώσει ένα κακέκτυπο του χώρου όπου απλά θα καταλάβεις ότι η ηχογράφηση έγινε σε εκκλησία αλλά δεν θα είναι ποτέ το ίδιο.

Και ομως πρεπει να το κανεις να ειναι το ιδιο, σε ενα ιδανικο δικο σου χωρο.

Επισης μια κιθαρα αλλιως θα ακουστει αν παιχτει στο σαλονι σου και αλλιως σε ενα studio.:guitarist:
Εγω οσες φορες ακουω μουσικη δεν μπορω να φαναταστω οτι οι μουσικοι ειναι στο χωρο μου, αφου ακουω απιστευτη πληροφορια απο το χωρο στον οποιο επαιξαν.

Εγω οσες φορες ακουω μουσικη δεν μπορω να φαναταστω οτι οι μουσικοι ειναι στο χωρο μου, αφου ακουω απιστευτη πληροφορια απο το χωρο στον οποιο επαιξαν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ακούς το ίδιο με το να είσαι στον ίδιο χώρο.
Και σε μένα το The wind that shakes the barley μου λέει ότι ηχογραφήθηκε σε εκκλησία αλλά αν το ακούσεις live σε εκκλησία θα ακούσεις κάτι τελείως διαφορετικό σε ήχο.

Και το "Μην τον ρωτάς τον ουρανό" από το CD "Ψίθυροι" μου λέει ότι το μικρόφωνο ήταν μέσα στο πιάνο αλλά δεν νομίζω ότι σε ένα live θα με άφηναν να στρογγυλοκαθίσω μέσα στο πιάνο! Ούτε πρόκειται να μου θυμίσει κάτι σε live μιας και δεν έχω κάνει σαράκι σε προηγούμενη ζωή... :p