Ουτοπία;

Κοιταξε, και το παραδειγμα με την εκκλησια και το παραδειγμα με τον ψυχακια τον ηχοληπτη που εβαλε το μικροφωνο μεσα στο πιανο, ειναι ακραια.

Σε normal παραδειγματα, σε ενα προσεγμενο χωρο ακορασης και με σταθμες ιδιες με τις σταθμες την ηχογραφησης πιστεψε πρεπει να νοιωθεις στο χωρο της εκτελεσης.

Δείτε εδώ μια σελίδα (ίσως παλιά) από τον εξοπλισμό ενός studio.
Τα "effects" τα βλέπετε ?
http://www.sierrastudios.gr/serv01.htm

Υπαρχουν και παρα πολλες ηχογρφησεις που αξιζεις να ψαξεις οι οποιες ειναι πολυ καλες χωρις να εχουν περασει απο 40 limiters και equalizers.

Υπαρχουν και παρα πολλες ηχογρφησεις που αξιζεις να ψαξεις οι οποιες ειναι πολυ καλες χωρις να εχουν περασει απο 40 limiters και equalizers.
Όπως ?

Τι εννοεις "οπως"?

Υπαρχουν ακομα σοβαρες δισκογραφικες που σεβονται τον ακροατη.

Θες να σου αρχισω να απαρηθμω ηχογραφησεις?
Δηλαδή όσοι κάνουν επεξεργασία δεν σέβονται τον ακροατή :blink:

Θέλω να μου πεις, πόσα από τα cd σου, είναι τέτοια.
Ακόμη θέλω να μου πεις ένα cd που η φωνή είναι flat.

Ναι Timbre οταν πληρωνεις 20 ευρω και ο αλλος εχει τελιωσει την μιξη σε 20 λεπτα compressαροντας το αποτελεσμα δεν σε σεβεται. Εκτος αν εσενα δεν σε πειραζει.

Δυστυχως προς το παρων θα μπορουσα να πω οτι αποτελουν ενα μικρο ποσοστο των cd που εχω αλλα σκοπευω να το αυξησω.

Ρε Timbre με δουλευεις που να ξερω αν η φωνη στο cd ακουγεται flat?
Eμενα οι περισσοτερες φωνες που ακουγονται καραφυσικες σε σημειο που τρομαζεις. Αυτο μπορω να στο πω.

Πάντως Μιχάλη, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να αισθάνομαι μέσα στο χώρο της ηχογράφησης.

Δεν είναι κι ό,τι πιο ευχάριστο μια αίθουσα που είναι τίγκα στα σφουγγάρια και παίζουν όλοι τσίτα πάνω από τα 100 ντεσιμπέλ!

Γιατί αυτές είναι οι συνθήκες στα στούντιο...

....
Eμενα οι περισσοτερες φωνες που ακουγονται καραφυσικες σε σημειο που τρομαζεις. Αυτο μπορω να στο πω.
Δηλαδή πόσους τραγουδιστές έχεις ακούσει ζωντανά και έκανες την σύγκριση ?

Επεξεργασία 'πέφτει του κερατά' !!! :operator:
Είμαι περίεργος να δω μια παραγωγή που να υποστηρίζει το αντίθετο.
Μάλιστα με την χρήση πολυκάναλων ηχογραφήσεων η ποιότητα ή μάλλον το τελικό αποτέλεσμα, βελτιώθηκε κατακόρυφα, επειδή έγινε η επεξεργασία πιο εύκολη.

Αυτά περί ζωντανού-αληθινού κτλ. είναι . . . . . για Hi_End τύπους.

Νταξει δεν βλεπεις και τα σφουγγαρια απλα την αντηχηση καταλαβαινεις :2thumb22sup:.
Και εγω στο σαλονι μου προτιμω να καθομαι- πινοντας μπυριτσα, ακουστικα μιλαω.:ADFADF1:

Ενταξει ρε συ χαμηλωσε το λιγο αν σε ενοχλουν τα db.

Παιδια νομιζω δεν γινομαι καταννοητος, μπορει να φταιω και εγω γιατι βιαζομαι οταν γραφω. Μιλαω μονο για αντηχηση.

Δηλαδή πόσους τραγουδιστές έχεις ακούσει ζωντανά και έκανες την σύγκριση ?

Επεξεργασία 'πέφτει του κερατά' !!! :operator:
Είμαι περίεργος να δω μια παραγωγή που να υποστηρίζει το αντίθετο.
Μάλιστα με την χρήση πολυκάναλων ηχογραφήσεων η ποιότητα ή μάλλον το τελικό αποτέλεσμα, βελτιώθηκε κατακόρυφα, επειδή έγινε η επεξεργασία πιο εύκολη.

Αυτά περί ζωντανού-αληθινού κτλ. είναι . . . . . για Hi_End τύπους.

ΟΚ.

Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Παιδια νομιζω δεν γινομαι καταννοητος, μπορει να φταιω και εγω γιατι βιαζομαι οταν γραφω. Μιλαω μονο για αντηχηση.

Μπα που να σου σφηνώσουν τα σφουγγάρια στα αφτιά και να μην ακούς τα σάλια της Diana Krall! :flipout:
Όταν γίνονται οι σύγχρονες ηχογραφήσεις χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερα μικρόφωνα από όσα αφτιά μπορείς να έχεις εσύ ακόμη και μετά από ντουσάκι σε πλουτώνιο!
Σε ποιό σημείο ακριβώς του στούντιο θα βρίσκεται το αφτί σου για να ακούσει σωστά όλες τις οκτάβες του πιάνου, της drumms, τις κιθάρες και τη φωνή του τραγουδιστή, τον περιβάλλοντα χώρο, τις αποστάσεις των οργάνων μεταξύ τους χωρίς το ένα να μπουκώσει ή να υπερκαλύψει το άλλο;

Οι αντηχήσεις στο χώρο ακούγονται είτε από ειδικό μικρόφωνο που έχει στηθεί για αυτό τον λόγο είτε από μερικά κουμπάκια στη κονσόλα που βρίσκονται εκεί για αυτό το λόγο.

Όταν λοιπόν εμείς με το καλό βάλουμε το δισκάκι μας στο CD ή το δίσκο μας στο πλατό θα ακούσουμε την εκδοχή του ηχολήπτη ο οποίος πήρε στην χειρότερη περίπτωση 8 κανάλια (υπάρχουν ακόμη τέτοιες ηχογραφήσεις αλήθεια; ) και τα έχει μιξάρει σε 2 σύμφωνα με το δικό του γούστο.
Τις περισσότερες φορές ο ήχος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα άκουγες εσύ αν είσουν στο στούντιο την ώρα της ηχογράφησης.
Ούτε τα σφυράκια να χτυπάνε τις χορδές του πιάνου θα ακούσεις, ούτε τα νύχια του μπασίστα, ούτε τη μασέλα του BB King να χτυπάει.
Αυτά θα τα πιάσει το ευαίσθητο μικρόφωνο που βρίσκεται εκεί που δεν θα βρισκόνταν ποτέ το αφτί σου σε ένα live και ο ηχολήπτης για να χαρούμε εμείς οι διεστραμένοι μας τα βάζει μέσα στην ηχογράφηση. :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Μπα που να σου σφηνώσουν τα σφουγγάρια στα αφτιά και να μην ακούς τα σάλια της Diana Krall! :flipout:
Όταν γίνονται οι σύγχρονες ηχογραφήσεις χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερα μικρόφωνα από όσα αφτιά μπορείς να έχεις εσύ ακόμη και μετά από ντουσάκι σε πλουτώνιο!
Σε ποιό σημείο ακριβώς του στούντιο θα βρίσκεται το αφτί σου για να ακούσει σωστά όλες τις οκτάβες του πιάνου, της drumms, τις κιθάρες και τη φωνή του τραγουδιστή, τον περιβάλλοντα χώρο, τις αποστάσεις των οργάνων μεταξύ τους χωρίς το ένα να μπουκώσει ή να υπερκαλύψει το άλλο;

Οι αντηχήσεις στο χώρο ακούγονται είτε από ειδικό μικρόφωνο που έχει στηθεί για αυτό τον λόγο είτε από μερικά κουμπάκια στη κονσόλα που βρίσκονται εκεί για αυτό το λόγο.

Όταν λοιπόν εμείς με το καλό βάλουμε το δισκάκι μας στο CD ή το δίσκο μας στο πλατό θα ακούσουμε την εκδοχή του ηχολήπτη ο οποίος πήρε στην χειρότερη περίπτωση 8 κανάλια (υπάρχουν ακόμη τέτοιες ηχογραφήσεις αλήθεια; ) και τα έχει μιξάρει σε 2 σύμφωνα με το δικό του γούστο.
Τις περισσότερες φορές ο ήχος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα άκουγες εσύ αν είσουν στο στούντιο την ώρα της ηχογράφησης.
Ούτε τα σφυράκια να χτυπάνε τις χορδές του πιάνου θα ακούσεις, ούτε τα νύχια του μπασίστα, ούτε τη μασέλα του BB King να χτυπάει.
Αυτά θα τα πιάσει το ευαίσθητο μικρόφωνο που βρίσκεται εκεί που δεν θα βρισκόνταν ποτέ το αφτί σου σε ένα live και ο ηχολήπτης για να χαρούμε εμείς οι διεστραμένοι μας τα βάζει μέσα στην ηχογράφηση. :BDGBGDB55:

Ρε αι παγενε.:flipout: