Re: Pacific Rim (2013)
Μμμμμ.... Πήγα και την είδα για διάφορους λόγους. Και δεν το λέω επειδή σνομπάρω τις ταινίες του είδους, το αντίθετο θα έλεγα.
Απλά είχα να πάω σινεμά από πριν γεννηθεί η μεγάλη μου μπέμπα (5 χρόνια+) και αποφάσισα, μετά από τόσο καιρό, να δω τη συγκεκριμένη και μάλιστα σε 3D που ομολογουμένως δεν είχα ξαναδεί.
Οπότε ίσως να περίμενα πολλά περισσότερα. Δεν θα πω ψέματα, τον Ντελ Τόρο τον έμαθα από αυτό το φόρουμ και πάλι δεν θυμάμαι αν έχω δει κάποια ταινία του. Οπότε δεν ήταν γνώμονας που ανέβασε τις προσδοκίες μου. Δεν συζητάμε για το καστ. Πέρα από τον Έλμπα, και αυτόν φυσιογνωμιικά,δεν ήξερα κάποιον άλλον.
Αυτονόητο είναι πως η ιδέα των τεράστιων ρομπότ να μάχονται τα ξαδερφάκια του Γκοτζίλλα ήταν τουλάχιστον ελκυστική. Ο κύριος λόγος ήταν αυτός λοιπόν.
Δευτερεύων λόγος, οι καλές κριτικές από τα γνωστά site (όχι βέβαια από τον κάθε καθυστερημένο που αναφέρθηκε κάπου αλλού, τείνω να συμφωνώ με τον SR71, ότι μηδενίζει ο παπάρας το βάζω στα υπ'όψιν να το δω) και τα καλά σχόλια των αγαπητών φίλων του φόρουμ.
Εννοείται βέβαια πως δεν περίμενα να δω βαθυστόχατο σενάριο και ταύτιση με τους αρκετά μέτριους χααρακτήρες της ταινίας. Αλλά δεν μπορούσα, παρακολουθώντας, να μην κάνω κάποιους συνειρμούς με το Top Gun, βάζοντας τον ξανθούλη σαν Maverick, τον αδέρφο του σαν Goose, τον αυστραλό σαν Iceman, την γιαπωνεζούλα σαν Charlie και ούτω καθεξής.
Και επειδή το είδα πάλι πρόσφατα (μιας και που το έδειξε μόνο 5-6 φορές αυτό το καλοκαίρι) μπορώ να συγκρίνω τις ερμηνείες τους με αυτές που είδα εχθές, χωρίς να επηρρεάζομαι από τον παιδικό ενθουσιασμο του 1984-1985.
Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς πως οι Cruise, Kilmer ήταν φτασμένοι ηθοποιοί εκείνη την εποχή. Ούτε ότι οι χαρακτήρες τους ήταν πιο απαιτητικοί.
Οπότε ένα πράγμα που δεν μου άρεσε ήταν οι ερμηνείες.Τι πρωτότυπο θα μου πείτε...
Το άλλο που σκεφτόμουν καθώς έβγαινα από την αίθουσα, είναι ότι είχα "χάσει" τις σκηνές δράσης. Κυρίως επειδή η πλειοψηφία των μαχών εξελίσσονταν μέσα στην μαύρη νύχτα.
Πιθανόν να δυσκολεύτηκα και εγώ λόγω μη εξοικείωσης με το 3D. 'Οπως και να έχει δυσκολευόμουν να παρακολουθήσω τους "τσαμπουκάδες".
Δεν πρόκειται να παραπονεθώ για κενά στην πλοκή, φυσικά. Αναμενόμενα εκ φύσεως της ταινίας.
Το 3D ήταν εντυπωσιακό, αφού το συνήθισα και μετά. Η γνώμη μου βέβαια δεν έχει και ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία μιας και που δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση με κάποια άλλη παραγωγή.
Τα ηχητικά εφέ ικανοποιητικά, πάλι δεν έχω μέτρο σύκρισης. Δεν μπορώ να πω πως τους έδωσα ιδιαίτερη προσοχή αλλά σίγουρα δεν θα τα έκρινα αρνητικά.
Η μουσική απλά ανύπαρκτη. Το έχω ξαναγράψει και κάπου αλλού, μια μέτρια ταινία μπορεί να αρέσει πολύ επειδή έχει εξαιρετική μουσική. Μια πολύ καλή ταινία σίγουρα θα καταρρακωθεί αν η μουσική της επένδυση είναι μέτρια.
Εν κατακλείδι.
Συμπαθητική μεν, δεν θα την αγόραζα δε για το αρχείο μου. Δεν θα αφιέρωνα ούτε καν χώρο στο σκληρό μου. Θα προτιμήσω τα Τρανσφόρμερς, με προτεραιότητα το Νο1 και τα υπόλοιπα ίσως.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Παρεπιμπτόντως γιατί εχουμε 2 νήματα με το ίδιο θέμα???