Pacific Rim

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    94
Απάντηση: Pacific Rim (2013)

Μμμμ, για το μπατζετ που εχει αναγκη για τα βουνα μη βαζεις το χερι σου στη φωτια.
ΑΝ θυμαμαι καλα απο αυτα που ειχε πει ο Branney υπολογιζε (ο Ντελ Τορο) οτι θα χρειαζοταν
τουλαχιστο μια εκατοπενηνταρα για να κανει αυτα που ειχε στο νου του.
Σκεψου οτι "εξαιτιας" των υπολοιπων "προβληματων" του αρχικου υλικου
(κοινως του ανθρωποδιωχτη του Lovecraft που βγαινει και στα εργα του)
θα επρεπε για να καταστησει την ταινια ελκυστικη να εβαζε τουλαχιστον καποια πρωτοκλασσατα ονοματα,
πραγμα που σημαινει επιπλεον λεφτα. Εκτος και αν καταφερνε να βρει καποιους απο αυτους
που να ειναι εξισου τρελαμενοι με το πρωτοτυπο εργο και να εριχναν τοσο τις αμοιβες τους απο μονοι τους.
Τεσπα, μονο να ελπιζουμε μπορουμε... Και εννοειται οτι θα το κανουμε!!!

Re: Pacific Rim (2013)

Ειναι πολύ καλή για το είδος της.
Λόγω Del Toro την περίμενα και λίγο πιο ...ψαγμένη (για το είδος της πάντα).Δεν ηταν ομως...

As of September 9, 2013, Pacific Rim has grossed $100,885,632 in North America, and has had a favorable foreign release, grossing $305,800,000 in other countries, for a worldwide total of $406,685,632.[2]

http://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_Rim_(film)

Η ταινία τα πήγε πολύ καλά στις αγορές εκτός US (εκεί τα πήγε μέτρια) οπότε ελπίζω ότι θα δούμε και άλλες δύο ταινίες (απο την αρχή ο Τόρο σχεδίαζε να είναι τριλογία).

Mακαρι να τις δουμε.
Αν και πολυ δουλεια του πεφτει. Εγω ακομα περιμενω εναγωνιως το τελος της τριλογιας του κερατα:antlers:
Και φυσικα τα βουνα...
Αλλα παρ'ολο που δεν εχω δει το Pacific ακομα, δεν θα ελεγα οχι σε καναδυο ακομα.

Ρε παιδια, για τη Ρινκο θα μας πει κανενας τιποτα, απο οσους ειδαν την ταινια?
Της εχω απιστευτη αδυναμια και τη θεωρω και πολυ ενδιαφερουσα ηθοποιο με ευρυτατη γκαμα.
Για πειτε πως τα πηγε στην ταινια. Ειχα ενθουσιαστει οταν την ειδα στο καστ!
Μονο please οχι spoilers.Για μια μερουλα ακομα τουλαχιστον.

Re: Απάντηση: Pacific Rim (2013)

@Gal'en

Πλοκή/σενάριο που δεν είναι για πολλούς, ούτε "oh my God are you ok?"-"are you ok?"-"i'm fine",
ούτε αγάπες λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες, ούτε χιούμορ έστω και λεπτό ή υποβόσκων, ούτε ατάκες
γκλαμουρομαγκιόρικες, καμία Αμερική, κανένα κλείσιμο ματιού και κανένας Ήρωας, καθόλου πιστολίδι/μάχη καουμπόηδες
και φυσικά καθόλου happy end...
Εδώ οι ήρωες/πρωταγωνιστές δεν είναι τίποτα παραπάνω από τραγικές φιγούρες που περπατώντας στα
μονοπάτια της παράνοιας, προσπαθούν να μεταδώσουν και σε μας λίγη από την αγωνία τους, αυτό το κάτι του
αρχέγονου τρόμου που αισθάνονται, να σε κάνουν να αισθανθείς και'συ την παράκρουση/τρόμου νάρκωση στην οποία βρίσκονται...

Αυτό που περιγράφεις είναι μιά ευρωπαϊκή ταινία με μπάτζετ χολυγουντιανού μπλοκμπάστερ. Αυτά μάλλον δε γίνονται. Κρίμα, πολύ θα ήθελα να δω τους Μεγάλους Παλαιούς και τα Σογκόθ στη μεγάλη οθόνη., και μάλιστα διά χειρός Del Toro.

Υ.Γ. Καλωσόρισες στην παρέα μας.

Re: Απάντηση: Pacific Rim (2013)

Κρίμα, πολύ θα ήθελα να δω τους Μεγάλους Παλαιούς και τα Σογκόθ στη μεγάλη οθόνη., και μάλιστα διά χειρός Del Toro.

Έχω μεγάλο καημό να ακούσω τον αυλισμό τεκελίλι... Σε διάφορα simulations στο μυαλό μου έχω πλάσει έναν τέτοιο ήχο, τον οποίο
τον βρίσκω εξαιρετικά τρομακτικό και θέλω να δω/ακούσω αν θα μοιάζει με τον όποιο κινηματογραφικό δημιουργηθεί (αν)...

Πίσω στην ταινία πάλι.

Την απολαυσα μέχρι τελευταιας στιγμης. wtf μεγαλώσαμε με δεκαδες γιαπωνεζικα cartoon ρομπότ, πήγα 25 χρόνια πίσω, ταυτίστηκα σχεδόν!
Φυσικα δε περιμένουμε ταινία που να στέκει Ουτε δευτερολεπτο, ουτε ψάχνουμε κανένα βαθύτερο νόημα, αλλά το sci fi έτσι είναι. τα plot holes περνάνε σε δεύτερη μοίρα εξάλλου.
action αρκετό, effects πολυ όμορφα, ηχος αρκετα καλός και έδενε με τις σκηνές, goofy χαρακτήρες για εύθυμα διαλείμματα απο την δράση.
Αρκετά προσεγμένο στα σκηνικά με λεπτομέρειες σε διαφορα σημεία που δείχνουν οτι έπεσε αρκετη δουλειά για ενα καλό αποτέλεσμα.
Για το ειδος της παρα πολυ καλή! αν έχει και συνέχειες ελπίζω να είναι τουλάχιστον ισάξιες.

Μμμμμ.... Πήγα και την είδα για διάφορους λόγους. Και δεν το λέω επειδή σνομπάρω τις ταινίες του είδους, το αντίθετο θα έλεγα.

Απλά είχα να πάω σινεμά από πριν γεννηθεί η μεγάλη μου μπέμπα (5 χρόνια+) και αποφάσισα, μετά από τόσο καιρό, να δω τη συγκεκριμένη και μάλιστα σε 3D που ομολογουμένως δεν είχα ξαναδεί.

Οπότε ίσως να περίμενα πολλά περισσότερα. Δεν θα πω ψέματα, τον Ντελ Τόρο τον έμαθα από αυτό το φόρουμ και πάλι δεν θυμάμαι αν έχω δει κάποια ταινία του. Οπότε δεν ήταν γνώμονας που ανέβασε τις προσδοκίες μου. Δεν συζητάμε για το καστ. Πέρα από τον Έλμπα, και αυτόν φυσιογνωμιικά,δεν ήξερα κάποιον άλλον.

Αυτονόητο είναι πως η ιδέα των τεράστιων ρομπότ να μάχονται τα ξαδερφάκια του Γκοτζίλλα ήταν τουλάχιστον ελκυστική. Ο κύριος λόγος ήταν αυτός λοιπόν.

Δευτερεύων λόγος, οι καλές κριτικές από τα γνωστά site (όχι βέβαια από τον κάθε καθυστερημένο που αναφέρθηκε κάπου αλλού, τείνω να συμφωνώ με τον SR71, ότι μηδενίζει ο παπάρας το βάζω στα υπ'όψιν να το δω) και τα καλά σχόλια των αγαπητών φίλων του φόρουμ.

Εννοείται βέβαια πως δεν περίμενα να δω βαθυστόχατο σενάριο και ταύτιση με τους αρκετά μέτριους χααρακτήρες της ταινίας. Αλλά δεν μπορούσα, παρακολουθώντας, να μην κάνω κάποιους συνειρμούς με το Top Gun, βάζοντας τον ξανθούλη σαν Maverick, τον αδέρφο του σαν Goose, τον αυστραλό σαν Iceman, την γιαπωνεζούλα σαν Charlie και ούτω καθεξής.
Και επειδή το είδα πάλι πρόσφατα (μιας και που το έδειξε μόνο 5-6 φορές αυτό το καλοκαίρι) μπορώ να συγκρίνω τις ερμηνείες τους με αυτές που είδα εχθές, χωρίς να επηρρεάζομαι από τον παιδικό ενθουσιασμο του 1984-1985.

Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς πως οι Cruise, Kilmer ήταν φτασμένοι ηθοποιοί εκείνη την εποχή. Ούτε ότι οι χαρακτήρες τους ήταν πιο απαιτητικοί.

Οπότε ένα πράγμα που δεν μου άρεσε ήταν οι ερμηνείες.Τι πρωτότυπο θα μου πείτε...

Το άλλο που σκεφτόμουν καθώς έβγαινα από την αίθουσα, είναι ότι είχα "χάσει" τις σκηνές δράσης. Κυρίως επειδή η πλειοψηφία των μαχών εξελίσσονταν μέσα στην μαύρη νύχτα.
Πιθανόν να δυσκολεύτηκα και εγώ λόγω μη εξοικείωσης με το 3D. 'Οπως και να έχει δυσκολευόμουν να παρακολουθήσω τους "τσαμπουκάδες".

Δεν πρόκειται να παραπονεθώ για κενά στην πλοκή, φυσικά. Αναμενόμενα εκ φύσεως της ταινίας.

Το 3D ήταν εντυπωσιακό, αφού το συνήθισα και μετά. Η γνώμη μου βέβαια δεν έχει και ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία μιας και που δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση με κάποια άλλη παραγωγή.

Τα ηχητικά εφέ ικανοποιητικά, πάλι δεν έχω μέτρο σύκρισης. Δεν μπορώ να πω πως τους έδωσα ιδιαίτερη προσοχή αλλά σίγουρα δεν θα τα έκρινα αρνητικά.

Η μουσική απλά ανύπαρκτη. Το έχω ξαναγράψει και κάπου αλλού, μια μέτρια ταινία μπορεί να αρέσει πολύ επειδή έχει εξαιρετική μουσική. Μια πολύ καλή ταινία σίγουρα θα καταρρακωθεί αν η μουσική της επένδυση είναι μέτρια.

Εν κατακλείδι.
Συμπαθητική μεν, δεν θα την αγόραζα δε για το αρχείο μου. Δεν θα αφιέρωνα ούτε καν χώρο στο σκληρό μου. Θα προτιμήσω τα Τρανσφόρμερς, με προτεραιότητα το Νο1 και τα υπόλοιπα ίσως.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Παρεπιμπτόντως γιατί εχουμε 2 νήματα με το ίδιο θέμα???

Δευτερεύων λόγος, οι καλές κριτικές από τα γνωστά site (όχι βέβαια από τον κάθε καθυστερημένο που αναφέρθηκε κάπου αλλού, τείνω να συμφωνώ με τον SR71, ότι μηδενίζει ο παπάρας το βάζω στα υπ'όψιν να το δω) και τα καλά σχόλια των αγαπητών φίλων του φόρουμ.

Sorry, ο Gal'en το είχε γράψει αυτό.

Στα βουνά επειδή έχω καιρό να τα διαβάσω, δεν έχει από μια άποψη χάπι εντ; Δεν γλυτωνει ο τύπος που χώνεται στα βουνά ;

Καλά αν γουστάρετε λοβκραφτ παίξτε elder signs , τρομερό επιτραπέζιο.

Γλυτώνει μόνο και μόνο για να μπορέσει να "μας" διηγηθεί την ιστορία του, προσπαθώντας να αποτρέψει την άλλη αποστολή...
Και είναι σαλταρισμένος...
Τι να του κάνω, ας πρόσεχε... Ας έπαιρνε μαζί του ένα αυτόματο αμερικάνικο (αυτά με τις γεμιστήρες των 1846 σφαιρών)
ή έστω 2-3 χειροβομβίδες από αυτές που όταν σκάνε βγάζουν φωτιά χαχα...

Γλυτώνει μόνο και μόνο για να μπορέσει να "μας" διηγηθεί την ιστορία του, προσπαθώντας να αποτρέψει την άλλη αποστολή...
Και είναι σαλταρισμένος...
Τι να του κάνω, ας πρόσεχε... Ας έπαιρνε μαζί του ένα αυτόματο αμερικάνικο (αυτά με τις γεμιστήρες των 1846 σφαιρών)
ή έστω 2-3 χειροβομβίδες από αυτές που όταν σκάνε βγάζουν φωτιά χαχα...

Τι να σου κάνουν τα αυτόματα και οι χειροβομβίδες όταν έχεις να κάνεις με Μεγάλους Παλαιούς, ή ακόμη χειρότερα με Σογκόθ.

Λόγω Del Toro την περίμενα και λίγο πιο ...ψαγμένη (για το είδος της πάντα)

Γιατι;

Εχει γυρισει κανενα αριστουργημα ο Ντελ Τορος και δεν το θυμαμαι;

Υπερεκτιμημένος (λόγω hype Πάνα) σαφώς ο κύριος...

Γιατι;

Υπερεκτιμημένως σαφώς ο κύριος...

Λογω hype της ταινίας, λόγω νεου genre που ονομασε ο ίδιος "goth tech" κλπ κλπ.

Καλα, ο καθενας μπορει να λεει ότι θελει.

Το θεμα ειναι ποιες ειναι οι ικανότητές του.

Και ο εν λόγω, δεν μας εχει αποδειξει ότι ειναι ικανος και για τπτ σπουδαίο.

Η ταινια ειναι πολύ καλή (στο είδος της) , απλά ειπαμε οτι περιμενες κάτι παραπάνω.
Στο setup σου θα την απολαύσεις ...

Απάντηση: Re: Pacific Rim (2013)

Τι να σου κάνουν τα αυτόματα και οι χειροβομβίδες όταν έχεις να κάνεις με Μεγάλους Παλαιούς, ή ακόμη χειρότερα με Σογκόθ.

Νταξει, πειτε με προβοκατορα, αλλα θυμαστε το τελος του Hellboy (του ιδίου σκηνοθετη) ετσι?
Σαφης αναφορα στο Cthulhu mythos ηταν το τερατακι και ειδατε με τι το εφαγε...:p
Εξακολουθω βεβαια να θελω σαν τρελος να τον δω να μεταφερει Τα βουνα της τρελας
και ειμαι σιγουρος οτι εκει θα ειναι πιο...συγκρατημενος, δεδομενης και της αγαπης του για το
πρωτογενες υλικο.

Last edited:

Γιατι;

Υπερεκτιμημένος (λόγω hype Πάνα) σαφώς ο κύριος...

Έχω ακούσει καλά λόγια για το πρωτόλειό του Cronos. Με τον Πάνα μας έδωσε την εντύπωση ότι είναι ένας σκηνοθέτης που έχει περισσότερα να δώσει αλλά δε μπορεί λόγω Χόλυγουντ. Αλλά δε βλέπω να σκοτώθηκε να γυρίζει ταινίες στην Ευρώπη.

To Cronos κατι μου θυμίζει (σε καμια TV θα το χα πετυχει)....Ισως το ξαναδοκιμασω....

Ο Πάνας ηταν αυτο που λες ακριβως.

Αλλα δε νομίζω ότι τον φρεναρε (βλ. Hollywood) κανεις.

Απλως για μεχρι εκει μου κανει ότι ειναι.