Pacific Rim

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    94
Re: Pacific Rim (2013)

Θα πιαστω απο το τελευταιο σχολιο του NikX ....

Το σκοταδι της νυχτας εκανε πολυ ευκολοτερη την δουλεια στα εφε.
ΓΙΑΤΙ, ομως ? Ηταν τοσο απιαστο ονειρο να τους δειξει και στην ημερα ?
Μαλλον, καποιοι βιαστηκαν πολυ να παραδωσουν μια προχειρη δουλεια.
Η ... ηταν επιλογη του Ντελ Τορο (πολυ αμφιβαλλω ....)

Την ταινια την ειδα χθες και μου αρεσε. ΑΠΛΑ, μου αρεσε. Γιαυτο και ψηφιζω Καλη.
ΚΡΙΜΑ γιατι συγκεκριμενες λεπτομερειες ΔΕΝ την αφησαν να λαμψει. Πολυ κριμα !
Ειχε προοδευτικη ωριμανση χαρακτηρων (που αλλες ταινιες δεν ασχολουνται καν, αντε
να μην πω ποιες), ειχε την κινεζουλα που εδινε εναν πιο ανθρωπινο τονο αναμεσα σε ολα
τα μουσκουλα και τις αμερικανιες και τις τεστοστερονες. Και ευτυχως που ηταν ασεξουαλ
γιατι αλλιως θα τορπιλιζε τον εντυπωσιασμο που επρεπε να παει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ στην μαχη των
Γιαγκερ-Καιτζου. Σωστη λοιπον η επιλογη του Τορο (οπως και του Lucas για την Carrie Fisher !!!).
Και το διδυμο των τρελλων επιστημονων ηταν μια ευχαριστη παρενθεση (μου θυμισε λιγο
R2D2 - C3PO :p) χωρις ομως να τους κολακευει ιδιαιτερα και να τονιζει την κρισιμοτητα της
Ευφυιας πανω στην Υλη. Η Ευφυια φανηκε σαν ιδιοτροπια χαρακτηρων. Οχι πολυ κολακευτικο.

Εκει που η ταινια ΧΑΝΕΙ πολυ ...
ειναι στην προχειροτητα και παιδικοτητα της παλης Γιαγκερ-Καϊτζου !!!!
Εχω μια σπαθαρα πενηντα μετρα ... και αφου φαω το ξυλο της αρκουδας, κοντευω να διαλλυθω
τοτε ... την θυμαμαι και σωζω την κατασταση. Ριχνω δεκαπεντε μπουνιες (των 200 τοννων εκαστη)
σε ενα κεφαλι απο σαρκα .... και αυτο συνεχιζει να διατηρει αθικτο τον εγκεφαλο μεσα του (!!!!!).
Εξαπολυω οξεα που αστοχουν την τελευταια στιγμη. Ριχνω ολοκληρα καραβια πανω στους εξωγηινους
(χωρις αυτα να διαλλυθουν στην μεταφορα) και αυτοι συνεχιζουν να κινουνται. Καταδυομαι σε τρελλα
βαθη και εξακολουθω να χορευω με ευλυγησια Μπαρισνικοφ. Επιπλεω κατα το ημισυ καθε φορα που
με ριχνουν στην θαλασσα (γκουλπ !!!!). Ζυγιζω κατι χιλιαδες τονους και με μεταφερουν ΜΟΝΟ ΟΚΤΩ
Σινουκ. Συντονιζω τον εγκεφαλο μου (οποιοδηποτε ημισφαιριο) με τις μνημες ενος νεκρου εξωγηινου
εγκεφαλου και βλεπω ολοκληρες ταινιες και μαλιστα αυτες που με ενδιαφερουν (ενω εγω βγαινω αλωβητος !!!!)

Σορρυ ..... ΠΟΛΛEΣ οι παραδοξοτητες, τα κενα, οι αστοχιες και οι ανεπαρκειες.
Ευτυχως, η χορογραφια των γιγαντων αποζημιωνει αλλα ... ποσο να αποζημιωσει ? ...
Καλη η μηχανικη των κινουμενων μερων (βραχιονες, αγκωνες, ωμοπλατες, μηροι, γονατα, αστραγαλοι, κλπ κλπ)
αλλα αυτα αποτελουν χειροκροτηματα για ενα πολυ καλο βιντεο του BBC για την Κυβερνητικη ... ΟΧΙ για μια μαχη
γηινων-εξωγηινων που ειναι ΜΑΧΗ ΚΟΣΜΩΝ και οχι απλη σημειολογια πολεμικων τεχνων.

Δεν θελω να περιγραψω πιο σοβαρα ατοπηματα (εκει που εξουδετερωνεται η σκουληκοτρυπα :laugh:).
Ευελπιστω οτι καποια απο αυτα, θα συμμαζευτουν (οσο γινεται) στις συνεχειες. Μου αρεσει και εμενα ο Ντελ Τορο,
αλλα το παρον εργακι ΔΕΝ τον τιμα. Και βαζει οντως μια ατμοσφαιρα πολυ διαφορετικη απο αυτα που τρωμε απο
το ΙεροΞυλον .... την σακατεψε ομως !!!

Next time .... better luck ... !!!

Last edited:
Απάντηση: Pacific Rim (2013)

"Ειχε προοδευτικη ωριμανση χαρακτηρων (που αλλες ταινιες δεν ασχολουνται καν, αντε
να μην πω ποιες"
"Σωστη λοιπον η επιλογη του Τορο (οπως και του Lucas για την Carrie Fisher !!!)"
"Και το διδυμο των τρελλων επιστημονων ηταν μια ευχαριστη παρενθεση (μου θυμισε λιγο
R2D2 - C3PO"

Ρε Μανο, τοσοι ανθρωποι πηγαμε και το ειδαμε...
Ησουν ο μονος που πηγες στο Pacific Rim και ειδες το Star Wars.:p

Eπισης
1. Η..."Κινεζουλα" ειναι Γιαπωνεζα.
2. Ασεξουαλ (και ουτε καν, αλλα ας μην επεκταθω τωρα γιατι διαφωνω καθετα) ηταν ο ρολος.
Η ηθοποιος απο την αλλη...
1468199.jpg

kikuchi-rinko-2.jpg

rinko-kikuchi-9-212715c7-sz400x522-animate.jpg

RK-rinko+kikuchi-glam.png

Ωραιότατη, μόλις την είδα, διασκέδαση στο μάξιμουμ, μπαίνει και το δισκάκι προπαραγγελία τώρα...

Re: Απάντηση: Pacific Rim (2013)

Ρε Μανο, τοσοι ανθρωποι πηγαμε και το ειδαμε...
Ησουν ο μονος που πηγες στο Pacific Rim και ειδες το Star Wars.:p

Eπισης
1. Η..."Κινεζουλα" ειναι Γιαπωνεζα.
2. Ασεξουαλ (και ουτε καν, αλλα ας μην επεκταθω τωρα γιατι διαφωνω καθετα) ηταν ο ρολος.

Κατ'αρχην, οι αναφορες σε R2D2 και Fisher ηταν για "να χαμε να λεγαμε". Πολυ σοβαρα τις πηρες !!!!
Δεν ειδα StarWars (ακομα και να θελα) γιατι ο Toro εχει εντελως διαφορετικη φιλοσοφια και ατμοσφαιρα
απο την παραμυθενια του Lucas. Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να τους μπερδεψεις.
Η ωριμανση χαρακτηρων οντως υφισταται απο την στιγμη που οι αρχικοι αντιπαλοι αναγκαζονται να
πολεμησουν μαζι και να γινουν κατι παραπανω απο φιλοι.

Ο ρολος της Κikuchi δεν ειναι τοσο ασεξουαλ. Αν τον ερμηνευε καμια Jolie, μονο ασεξουαλ ΔΕΝ θα
προεκυπτε :laugh:. Εννοειται οτι το προσωπο μιας γυναικας ΔΕΝ μιλαει με τα λογια αλλα με τον μορφασμο.
Ολη εκεινη την ανεπαισθητη γεωγραφια που παιρνει το προσωπο της οταν θελει να χαμογελασει ....
υπονοωντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η Kikuchi, για τα δικα μου μετρα και σταθμα, ΔΕΝ το χει ! Ειναι πολυ παιδι !
Αυτο ομως ΔΕΝ ειναι κατι κακο. Δεν θα θελαμε μια Jolie εκει μεσα !!! Ετσι δεν ειναι ? ...

Last edited:
Galen οι φωτό στο σποιλερ αποδεικνύουν ότι ειναι σεξυ η κυρία; :p

Ασε να δούμε κανά babylon σήμερα γιατί πολλές φόλες έπεσαν τελευταία. No wonder που το ενήλικο κοινό στρέφεται στις σειρές.

Κατ'αρχην, οι αναφορες σε R2D2 και Fisher ηταν για "να χαμε να λεγαμε". Πολυ σοβαρα τις πηρες !!!!
Δεν ειδα StarWars (ακομα και να θελα) γιατι ο Toro εχει εντελως διαφορετικη φιλοσοφια και ατμοσφαιρα
απο την παραμυθενια του Lucas. Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να τους μπερδεψεις.
Η ωριμανση χαρακτηρων οντως υφισταται απο την στιγμη που οι αρχικοι αντιπαλοι αναγκαζονται να
πολεμησουν μαζι και να γινουν κατι παραπανω απο φιλοι.

Ο ρολος της Κikuchi δεν ειναι τοσο ασεξουαλ. Αν τον ερμηνευε καμια Jolie, μονο ασεξουαλ ΔΕΝ θα
προεκυπτε :laugh:. Εννοειται οτι το προσωπο μιας γυναικας ΔΕΝ μιλαει με τα λογια αλλα με τον μορφασμο.
Ολη εκεινη την ανεπαισθητη γεωγραφια που παιρνει το προσωπο της οταν θελει να χαμογελασει ....
υπονοωντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η Kikuchi, για τα δικα μου μετρα και σταθμα, ΔΕΝ το χει ! Ειναι πολυ παιδι !
Αυτο ομως ΔΕΝ ειναι κατι κακο. Δεν θα θελαμε μια Jolie εκει μεσα !!! Ετσι δεν ειναι ? ...

Εγω βρε τις πηρα σοβαρα? Ποσα smileys να βαλω δηλαδη?
Θα μου επιτρεψεις ομως, επειδη συγκρινεις τις βουρτσες με τις...μπατανοβουρτσες.
Ο Λουκας ειναι πολλα επιπεδα κατω απο το Ντελ Τορο σκηνοθετικα, ενω και την παραμυθενια ατμοσφαιρα
που βγαζει ο δευτερος σε ταινιες σαν το Λαβυρινθο του Πανα και τα Ηellboy ουτε καν την εχει ονειρευτει ο Λουκας.
Για τη Ρινκο δε λεω τιποτα αλλο. Αμα δεν σας αρεσει, φατε τις πατατες...:beee:

Galen οι φωτό στο σποιλερ αποδεικνύουν ότι ειναι σεξυ η κυρία; :p

Ασε να δούμε κανά babylon σήμερα γιατί πολλές φόλες έπεσαν τελευταία. No wonder που το ενήλικο κοινό στρέφεται στις σειρές.

Αλλος ενας λογος που σε παω ρε Κωστη...δε θα μαλωσουμε ποτε για γυναικα!
Αντε μπραβο, δες κανα Babylon επιτελους!

Την γιαπωνεζα στην χαρίζω. Απλά κοντά τα χέρια από την Ιβανοβα!

Αν θες να δεις γιαπωνεζα σωστή, κατέβασε το ταμποπο. Ειναι και ωραία ταινία!

Re: Απάντηση: Pacific Rim (2013)

Ο Λουκας ειναι πολλα επιπεδα κατω απο το Ντελ Τορο σκηνοθετικα, ενω και την παραμυθενια ατμοσφαιρα
που βγαζει ο δευτερος σε ταινιες σαν το Λαβυρινθο του Πανα και τα Ηellboy ουτε καν την εχει ονειρευτει ο Λουκας.

Εσυ τωρα, τρελλαθηκες που εβαλα δυο ονοματα στην ιδια φραση (Lucas - Toro).
Εγραψα οτι "ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να τους μπερδεψεις".
Τι αλλο να γραψω ? ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pacific Rim (2013)

Την γιαπωνεζα στην χαρίζω. Απλά κοντά τα χέρια από την Ιβανοβα!

Αν θες να δεις γιαπωνεζα σωστή, κατέβασε το ταμποπο. Ειναι και ωραία ταινία!

Την Ιβανοβα στην ηλικια που ειναι τωρα, σου την αφηνω. Ειστε και πιο κοντα ηλικιακα.:p
Οταν ομως ανακαλυφθει η μηχανη του χρονου, ξεκαθαριζω οτι εγω την ειδα πρωτος.

Οσο για τις Ασιατισσες γενικοτερα, ως καποιος που εχει δει μπολικο κινηματογραφο απο κει τελευταια,
εχω να πω οτι εχουν πολλα να προσφερουν στην ανθρωποτητα...:love:
Αυτη ομως που δεν μπορω να ξεπερασω με τιποτα ηταν η πρωταγωνιστρια του Ringu 0.

Εσυ τωρα, τρελλαθηκες που εβαλα δυο ονοματα στην ιδια φραση (Lucas - Toro).
Εγραψα οτι "ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να τους μπερδεψεις".
Τι αλλο να γραψω ? ....

Να μην τους βαλεις στην ιδια προταση. Ιεροσυλια...

Μαλλον πρεπει να σε βοηθησω να ξεπερασεις τις αγκυλωσεις σου .... :p
Eπειδη ειμαι φιλος, λοιπον ...

Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro
Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro - Lucas - Toro

Καλή ήταν η ταινία ψήφισα..
Ως προς την παραγωγή και τα εφέ της πολύ καλή!

Μου αρέσει να βλέπω και πως γυρίζεται μία ταινία! ;-)

Το ότι οι σκηνές δράσης ήταν παρουσιασμένες βράδυ πιστεύω ότι έγινε επίσης γιατι έτσι φαίνονταν πιο εντυπωσιακά όλα τα εφέ φωτός! :-)
Αν θυμάμαι και το 1ο Godzilla κάπως έτσι πήγαινε, αν και σαφώς εκεί δεν είχαμε τέτοια ιδιαίτερα εφέ..
Κάπου θυμήθηκα και σκηνές από Blade Runner! ;-)

Αυτός ο Ron Perlman τι φάτσα!! Μοναδικός.. τον πάω πολύ!
(Πολύ σκληρός για να πεθάνει! :-p)

Αναμένουμε τώρα και να δούμε και το νέο Godzilla!

Last edited:

Ένα ευχάριστο και χορταστικό δίωρο τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο.

Κατά τα λοιπά; Και κενά έχει και υπερβολική είναι και ένα κάρο ανακρίβειες δείχνει και μπόλικη αφέλεια έχει, αλλά έχει πλάκα είναι θεαματική και χαβαλέ που μόνο οι γνήσιες "παιδικές" ταινίες και σειρές των 70's "Godzilla", "Thunderbirds" των 70's έδιναν άφθονα. Ως τέτοια ταινία το Rim παίρνει άριστα και μπορεί να παρακολουθηθεί άνετα από ηλικίες έως τα 30, (κυρίως άρρενες) και οι άνω των 40 που έζησαν ως παιδιά τα 70's.

Απάντηση: Re: Pacific Rim (2013)

Ένα ευχάριστο και χορταστικό δίωρο τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο.

Κατά τα λοιπά; Και κενά έχει και υπερβολική είναι και ένα κάρο ανακρίβειες δείχνει και μπόλικη αφέλεια έχει, αλλά έχει πλάκα είναι θεαματική και χαβαλέ που μόνο οι γνήσιες "παιδικές" ταινίες και σειρές των 70's "Godzilla", "Thunderbirds" των 70's έδιναν άφθονα. Ως τέτοια ταινία το Rim παίρνει άριστα και μπορεί να παρακολουθηθεί άνετα από ηλικίες έως τα 30, (κυρίως άρρενες) και οι άνω των 40 που έζησαν ως παιδιά τα 70's.

H ταινία έχει περισσότερο σχέση με σειρές των early-mid 80's oπου κυριαρχούσαν τα επανδρωμένα anime mech robots VS τεράτων και εξωγήινων όντων δλδ όσοι ειμαστε Mid '30s λοιπον μια χαρά βλέπουμε την ταινία ;)

Απάντηση: Re: Pacific Rim (2013)

Μαλλον πρεπει να σε βοηθησω να ξεπερασεις τις αγκυλωσεις σου .... :p
Eπειδη ειμαι φιλος, λοιπον ...

Φκαριστω.
Νιωθω αλλος αθρωπας.

Μάλλον έχω μεγαλώσει (34 ετών) και πλέον τα ομολογουμένως απίστευτα εφέ δεν αρκούν για να μου κρατήσουν το ενδιαφέρον σε μια ταινία. Με πήρε ο ύπνος 30' πριν το τέλος, και ομολογώ οτι και πολύ άντεξα.

ΟΚ, η εικόνα ήταν απίθανη, με φοβερά χρώματα και αντίθεση, κρυστάλλινη! Τα εφέ πλέον έχουν ξεφύγει, πολύ εντυπωσιακά και ο ήχος ήταν επιβλητικός. Απο την άλλη όμως, πόσες φορές θα δούμε το ίδιο σενάριο/πλοκή ξανά και ξανά; Όπως επίσης, πόσο να σε κρατήσουν οι σκηνές μάχης; Και το πολύ το μπαμ-μπουμ το βαριέσαι κάποια στιγμή.

Ψήφισα μέτρια μόνο και κόνο για τα εφέ, αλλιώς θα έβαζα κάκιστη. Σενάριο, ηθοποιοί και κάποια έστω επιφανειακή ουσία απλά δεν υπάρχουν.

Και επαναλαμβάνω, οτι κάποτε θα την απολάμβανα την ταινία. Αλλά όταν τα τελευταία χρόνια βλέπεις συνέχεια απίστευτα εφέ και μόνο, είναι φυσιολογικό να έρθει ο κορεσμός. Αν πετύχαινα τον σκηνοθέτη θα του έλεγα τα εξείς: "ΟΚ ρε μάγκες. Απεικονίζετε στην οθόνη ότι γουστάρετε πλέον, χρησιμοποιείστε αυτό το στοιχείο ως επιπρόσθετο συν στην ταινία και όχι η ταινία να είναι τα εφέ και μόνο."

Last edited:

Kαι εγω για πρωτη φορα ειπα κατι που δεν συνηθιζω και δεν εχω πει ποτε για την ταινια,οτι βλεπω καρτουν,καρτουν απο τα καινουργια τα μοντερνα που ειναι CGI,ισως να φταιει το γεγονος οτι στην οθονη πρωταγωνιστουσε CGI VS CGI και στις περισσοτερες σκηνες δεν ειχε κανενα human element ,π.χ χαρη στα transformers τρως το CGI στην μαπα αλλα βλεπεις και ανθρωπους στην σκηνη κατι που προσθετει στην αληθοφανεια.