Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

Τρομερο νημα,απαλλαγμενο απο το δηλητηριο της ενηλικης καθημερινοτητας,πολλα μπραβο!Εχω συγκινηθει πολυ..

Και γω...Θυμήθηκα αυτό.

0_TARATATA%2B%25283%2529%2B%2528Small%2529.JPG

Από συλλογές Spiderman (τα ασπρόμαυρα τα μικρά αν τα θυμάσαι) και το περιοδικό Τρίποντο από το πρώτο τεύχος...
Τα πέταξε όμως ένας θείος μου με τον οποίο εκ των υστέρων κόψαμε κάθε επαφή.

1.jpg

Σαν τι αλλο μπορει να περιμενατε απο μενα ? :laugh::flipout:

agori249.JPG

Για κοιταξτε τιμη τευχους ... (κλαιτε γοερα ? :laugh:)

Και φυσικα ... last but not least ...

big-blek-18-may-1972-cover-ct.jpg

Καποιος να ενημερωσει τον Ναθαναηλ (Kosh) οτι ... ανοιξαμε και τον περιμενουμε ! :proud:

Οσον αφορα αισθησιακα κομικς ... ξεκινησα ανυποφορως κοσμια ... :icon15:

romero_blaise.jpg

Δεν ειναι πολυ κοσμιο να ποσταρω ΤΙ ακολουθησε την Modesty Blaise ... :rolleyes:

Last edited:
χαχαχαχχαχα τι θυμήθηκα τώρα....
Ο παππούς μου (από την πλευρά του πατέρα μου) όπως όλοι οι παππούδες δεν μας χάλαγε ποτέ χατήρι.
Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος που είχε περάσει πάρα πολλά στην ζωή του.
Ήταν με αυτούς που είχαν φτάσει στα περίχωρα της Άγκυρας.
Είχε πολεμήσει και στον Β ΠΠ και φυσικά ήξερε πόσο φρικτός ήταν ο πόλεμος.
Τέσπα, εμείς ήμασταν μικρά, είχε έρθει για την καθημερινή του βόλτα στο σπίτι να μας δει και φυσικά να μας κάνει όλα τα χατήρια.
Κάποια στιγμή θα πήγαινε κάπου αλλά μετά θα επέστρεφε.
Ήταν και μια ξαδέρφη μας μαζί μας και παίζαμε.
Λέει λοιπόν ο παππούς:
- τι θέλετε να σας φέρω από έξω παιδιά?

- τον "πόλεμο" (*το περιοδικό το θυμάστε?) του λέει ο αδερφός μου
- την "Μανίνα" του λέει η ξαδερφή μου.
Καλά λέει ο καημένος και βγάζει έναν βαθύ αναστεναγμό.

- Τι έπαθες πατέρα? του λέει η μάνα μου.
Παππούς:
- Μα τι παιδιά είναι αυτά? Πόλεμο μου ζήτησε ο ένας, Μανία η άλλη!!!!

:flipout:

....
Ο παππούς μου (από την πλευρά του πατέρα μου) όπως όλοι οι παππούδες δεν μας χάλαγε ποτέ χατήρι.
Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος που είχε περάσει πάρα πολλά στην ζωή του.
Ήταν με αυτούς που είχαν φτάσει στα περίχωρα της Άγκυρας.............

Eχουμε κατι κοινό. Μπορει ο παπους μου να ειχε συναντησει τον δικό σου.

Μονο που ο δικός μου ο παπους δεν ηταν "φανταστικος ανθρωπος", ηταν μαλλον σκληρος, απροσιτος και απομακρος, και εδειχνε να μην ενδιαφερεται για μας.

Αντιθετα με τον αλλο μου τον παπου απο την Πελοποννησο, ( ο πρωτος ηταν Μικρασιάτης και ειχε καταταχτει εθελοντικα στον Ελληνικο στρατο απο τα 16 του νομιζω, εγινε ευζονας και στην Μ.Α. ηταν στο συνταγμα του Πλαστηρα) που ηταν αξιαλατρευτος, αγαπουσε το βουνο, για περιπατους για να μαζευει χορτα και λουλουδια, και βεβαια την θαλασσα και το ψαρεμα....επι ωωωωωρες ατελειωτες. Και του αρεσε να μας εξηγει...
Απο αυτον εχω τις καλυτερες αναμνησεις σαν παιδι.

Σημερα ομως λυπαμαι που δε μιλησα η δεν προσπαθησα να μιλησω με τον Μικρασιατη παπου μου (ηταν απο την πλευρα του πατερα μου) για να μαθω τις ιστοριες τις εκει. Σιγουρα θα ηξερα φοβερα πραγματα απο πρωτο χερι.
Αλλα δεν τολμουσα ισως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σαν τι αλλο μπορει να περιμενατε απο μενα ? :laugh::flipout:

agori249.JPG
........

Το αγορι το επαιρνα και εγω. Ημουν μανιωδης αναγνωστης του. Μ'αρεσε που ειχε πολλες διαφορετικες ιστοριες. Η αγαπημενη μου ηταν ο Καρχαριας με το καμακι.

Ημουν επισης νθουσιωδης αναγνωστης του Ζαγκορ ! Μεγαλη ψυχωση με τοον Ζαγκορ. τσι αρχισα να μυουμε στα θεματα φαντασιας και παραφθσικου... Βρυκολακες, μαγισες , δόλια πνευματα διπλα σε ινδιανους και καουμποΥδες.

Πριν καποια χρονια μια ιταλικη εφημεριδα εκανε επανεκδοση σε τομους αλλα προσθετοντας χρωμα και αγορασα καμποσους απο αυτους.

Εγω στο Ραδιο Σιτυ. Οταν ειχε βγει.

Ημουν παιδι και φαει μεγαλο κολημα με το φιλμ σε τετοιο βαθμο που ολο για εξωγηινους μιλουσα στους γονεις μου. Θυμαμαι τον καημενο τον πατερα μου εσκαβε στο χωραφι ως συνηθος την Κυριακη για να φυτεψει δεν ξερω τι... και εγω απο πανω να του λεω συνεχεια "ξερεις και οι εξωγηινοι αυτο, και εκεινο..." και να εχει απηυδήσει (και απο το σκαψιμο) και να μου λεει ευγενικα, "καλα δεν μπορει να μιησεις για κατι αλλο ; Να πας να παιξεις πιο περα, με ζαλησες" ...

Το θυμαμαι ακομα αυτο, με σοκαρισε τοτε :7SFGSFG: :bigcry:

Εξαλου το φιλμ ειναι ακομα απο τα αγαπημενα μου μαζι ε τα Σαγονα του Καρχαρια ( Αλλο κόοοοολημα, παλι τους ζαλιζα και με αυτο...) οποτε ο Σπιλμπεργκ ειναι για μενα Ο Μεγιστος. Και θα παραμεινει.

Για μένα η κορυφαία του ταινία ήταν, είναι και θα είναι πάντα η "Λίστα του Σίντλερ"...

...ακολουθεί το "η Αυτοκρατορία του Ήλιου". Ταινιάρα...

Αρχές 1981.

Ουρές στα περίπτερα για να παίξεις pac man με ένα τάληρο.

Λίγο αργότερα, το άνοιγμα καφέ με ηλεκτρονικά και όλη την ώρα να παίζει Led Zeppelin και Scorpions.

Πρώτη τζούρα τσιγάρο για να πάμε με το ρεύμα "μαγκιάς".

Απίστευτη ανάμνηση...

Για μένα η κορυφαία του ταινία ήταν, είναι και θα είναι πάντα η "Λίστα του Σίντλερ"...

...ακολουθεί το "η Αυτοκρατορία του Ήλιου". Ταινιάρα...

ΙΜΗΟ "η Αυτοκρατορία του Ήλιου" είναι κατά πολύ καλύτερη από την λίστα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το συγκεκριμένο παιχνιδι σε atari το είχα "σπάσει"
Δεν προλάβαιναν να βγουν απο αριστερά και να φτάσουν δεξια.

Πρώτη ταινία που είδα στο σινεμά ήταν το Home Alone, μετά το Robin Hood, και κάπου εκεί κοντά το Beverly Hills Cop #3. Πρώτο τσιγάρο το '99 στο bar Θερμαϊκός στη παράλια της Θεσσαλονίκης. Είχε έρθει μια κοπέλα από αυτές που μοίραζαν τσιγάρα τζάμπα (απαράδεκτη γιατί έκανε μπαμ το ότι ήμασταν κάτω των 18). Ραντεβού τύπου double date: εγώ ο κολλητός μου και 2 συμμαθήτριες, "θέλετε να δοκιμάσετε τα gauloises μπλε ή κοκκινα; " ρωτάει η κοπελιά εκεί κάπου με ξαφνιάζει η μια συμμαθήτρια και βγάζει ένα πακέτο από την τσάντα της και απαντάει "όχι ευχαριστώ εγώ έχω τα δικά μου" (More πράσινα....υποθέτω κλεμμένα απ την μαμά). Σκέφτομαι γρήγορα.....να καπνίζει το κορίτσι και εγώ να πω όχι....τι;.... να είμαι φλώρος; "Ναι θα πάρω τα κόκκινα ευχαριστώ" απανταω :bang: .....

ήταν αυτά:

Attachments

• HG0000287.jpg
    HG0000287.jpg
    89.3 KB · Views: 97
Τα συγκεκριμένα έκαναν 470δρχ αν θυμάμαι καλά :flipout: , σε 25ρια δεν τα είχα πετύχει ποτέ. Ένα χρόνο μετά θυμάμαι άλλαξαν το σήμα τους και το εκμοντερνισαν λιγάκι (κακώς για μένα, ήταν υπέροχο έτσι). Αλλα τωρα που λες για φθηνα τσιγαρα θυμηθηκα τα Pressident 450δρχ τα 30!!!.....

Attachments

• HP0000301.jpg
    HP0000301.jpg
    97.1 KB · Views: 79
επίσης εκείνη την χρονιά δοκίμασα το πιο γευστικό τσιγάρο που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα (καταργήθηκε την ίδια χρονιά δυστυχώς και δεν τα ξαναβρήκα ποτέ) ήταν αυτά....

Attachments

• HA0000511.jpg
    HA0000511.jpg
    71.1 KB · Views: 76